Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško
 • »ed« je autor ove teme

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

1

Petak, 02. April 2004

Živjeti uspravno

Da li znate šta znači "Živjeti uspravno "?
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Altuna

Majstor

(10)

 • »Altuna« je žensko

Postovi: 1.969

Datum registracije: 14.12.2003

Lokacija: Sandzak

 • Poruku poslati

2

Subota, 03. April 2004

Zivjeti uspravno? Mozda zivjeti bez predrasuda. Zivi za sebe, radi po onome sto ti je naredjeno i ne boj se nicijeg prijekora niti se na to osvrci. 8)

P.S.Ed, ispravi me ako grijesim. :)
Sabur ti je da gutas kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu nista, sem osmjeha, ne vidi.

Manager

Profesionalac

(10)

 • »Manager« je žensko

Postovi: 790

Datum registracije: 31.07.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

3

Subota, 03. April 2004

Selam

Zivjeti u skladu sa Allahovim propisima...

PS. takodje i mene ispravite ako grijesim
Ne mijenjaj vjecno za prolazno!

hadzied

Profesionalac

(10)

 • »hadzied« je muško

Postovi: 962

Datum registracije: 10.08.2002

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

4

Subota, 03. April 2004


Pravi smisao postojanja udruženja građana, ili već kako se stručno zove "UŽU", jeste približavanje dve populacije u jednoj sredini, jedne sa posebnim potrebama u rastu, razvoju, načinu življenja, i druge koja je svojim normalnim razvojem na neki način to dobila, pravi smisao je što više približiti zdrave ljude, i osobe sa psihofizičkim smetnjama u rastu i razvoju...

Osvrnuvši se na pređašnje postove, mogu konstatovati da je verovatno život u skladu sa islamskim shvatanjima, sigurno u korelaciji sa pravilnim odnosom prema tim licima, ali to nije i ne sme biti jedini model, jer ima toliko vrsta pomoći, ili da to tako nazovem približavanja tim osobama, od stručne lekarske, psihijatrijsko-psihološke, edukativne, kulturno-zabavne i tome slično...

P.S.

Psiho-motorno ometene osobe u razvoju ne trebaju ničije sažaljenje i saosećanje, već jednak i skoro ravnopravan status sa svim ostalim osobama u jednom društvu...

Pozdrav

juskos

Profesionalac

(10)

 • »juskos« je muško

Postovi: 846

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: KONYA/ TÜRKIYE/srcem u Novom Pazaru

 • Poruku poslati

5

Nedjelja, 04. April 2004

Rad sa ovakvim licima iziskuje veliku strpljivost i nadu u bolje sutra. Javno se zahvaljujem timu koj je organizovao ovo udruzenje. Po meni imaju pravo biti kandidovani za nobelovu nagradu za humanitarnost. (o) (o) (o)
Velicina jednog naroda se ne meri brojem ljudstva vec brojem alima

angel undercover

Zlatna sredina

(10)

 • »angel undercover« je žensko

Postovi: 293

Datum registracije: 30.08.2003

 • Poruku poslati

6

Nedjelja, 04. April 2004

Osobama koje imaju problema sa razvojem, psihickim ili fizickim, osobe koje su drugacije od nas 'normalnih' (kako bih bila sretna da mi konacno neko hoce objasniti sto smo to mi normalni, a oni nenormalni, sta ako su oni normalni i upravo zbog te normalnosti rijetki, a mi nenormalni i masovni) najmanje je potrebno sazaljenje. Moj dobar prijatelj je slijep. Oslijepio je u djetinjstvu i nedostatak vida nadomjescuje razvijanjem drugih osjetila koje mi zanemarujemo. Kada smo jednom otvoreno pricali o njegovoj boljki (izbjegava te price, jer zeli ciniti cjelinu sa 'ostalima') rekao je:" Najvise me boli kad neko sa mnom prica i cacka nos".

Jos uvijek smo nekako nevini po pitanju bolesti, i jos uvijek nam je bauk vidjeti invalida, slijepca ili ..., trebamo poraditi na tome da se jedni drugima priblizimo i upravo zbog toga pozdravljam rad UZU.

love
I am a woman above everything else

Social bookmarks