Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

  • »SaNdZak« je muško
  • »SaNdZak« je autor ove teme

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

  • Poruku poslati

1

Petak, 27. Juni 2003

„Slicnosti izmedju islama i pravoslavlja“

Sellam

U prošli petak u hotelu interkontinental u Beogradu, odrzat je neoubicajan skup na temu „slicnosti izmedju islama i pravoslavlja“. Organizator skupa bio je Iranski kulturni centar u Beogradu. U radu skupa ucesce su uzeli znameniti iranski i srpski teolozi i knjizevnici. Na skupu prema izvjestajima koje sam bio u prilici da procitam trazene su zajednicke tacke islama i pravoslavlja, te trazenje modela suradnje i uspostavljanja cvrsceg dijaloga medju muslimanima i pravoslavcima. Nadam se da ce ovakvi susreti biti koristni i da ce doprinijeti da se sto bolje medjusobno razumjemo. Ali me interesuje da li ovakvi skupovi imaju kakvu politicku pozadinu i da li to Rusija zajedno sa Iranom pokusava da napravi jedan novi savez da bi se suprostavila Americi i Evropskoj uniji, jer svi znamo da je Sjedinjenje drzave danas jedina super sila i da se Evropska unija, na celu sa francuskom i njemackom koprca da se makar i malo suprostavi americkom globalnom imperijalizmu, koji trenutno najvise prijeti Iranu a onda Rusiji, te njihovim interesima. Sta mislite? Dali su gore navedena okupljanja pokusaj da ove dvije zemlje, koristeci vjersku kartu ponovo kao u 18. stoljecu, pokusaju da uspostave dominaciju nad pravoslavnim i muslimanskim stanovnistvom na balkanu i sire? Ili je stvarno u pitanju sirenje tolerancije i uspostava dijaloga medju narodima koji u u zadnjih 300 god. najvise madjusobno vodili ratova.

Sellam

Jedan od gore navedenih izvjestaja mozete procitati na ovom linku!http://www.nin.co.yu/2003-06/26/29518.html
Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

  • »Safet Kurtovic« je muško

Postovi: 32

Datum registracije: 22.06.2003

Lokacija: Švicarska

  • Poruku poslati

2

Subota, 28. Juni 2003

Sellam

8) Nadam se da nece kao po obicaju pohitati da izbrisu moje komentare,jer u ovom tekstu koji sam vec postirao ranije negde.Napisao sam nesto jako zanimljivo sto mnogi neznaju.Prije nego obrisemo neciji komentar pokusajmo da razmislimo o tome sto je napisano a ne da vjecito sanjamo neprijatelje.

We Sellam

originalno od:
Safet KURTOVIC-Svajcarska

...Za one koji nisu znali deda George W. Bush, Prescott Bush bio je direktor banke u periodu 1920-1940...Bili su Brown Brothers,ujedinjeni sa Averell Harriman,porodicom Rockefeller, Standard Oil,DuPonts,Morgan i Fordom koji su bili produzene ruke i principalni finansijeri organizacije Adolfa Hitlera od pocetka 1923. godine.To je podrazumevalo i direktno finansiranje SS i SA,prolazeci preko nemackih firmi...
Prescott Bush kroz asocijaciju za "paru"Hamburg-Amerika Steamship-zajeno sa nacistickim bankarom Fritz Thyssen,nemacki Standard Oil,German Steel Trust (osnovan sa osnivacima Dillon Read, Clarence Dillon),i od I.G. Farben,zaposlenim u Union Bank Corporation zaduzenim za usmeravanje velikih kolicina novca nacistima i kontrolisanje njihovih interesa u Americi,tako da je zarada na tim investicijama kroz Wall Street dosla direktno onima koji su bili saradnici porodice Bush???
Thyssen je univerzalno tretiran kao privatni bankar Hitleru i zavrsni vlasnik Union Bank Corporation.
Od kada je postao predsedniku januaru 1989,sin Prescott Bush, George Herbert Walker Bush - otac aktuelnog predsednika danas-je autoruzovao jednu seriju programa koji ne samo da su naoruzali Sadama a vec su naravno i dali tehnologiju a takodje i pomogli da razvije hemijsko oruzje kao npr. gas Sarin,biolosko oruzje,koje on jos uvek posjeduje.
Prognozeri starijeg Bucha su rekli da je posle rata Iran-Irak godina 80-tih ostavio nestabilan region pokusavajuci da stvori novi odnos snaga u regionu???
Direktive i politika od Busha, ukljucujuci i raporte sa internacionalnom kreditnom bankom(BCCI), i Banca Nazionale del Lavoro (BNL) bili su direktno i nepobitno odgovorni za stvaranje armije protiv koje su ratovali 1991.
Investicioni fond grupe Carlyle je dirigovan od januara 2003 od strane Louis Gerstner,bivseg GAZDE IBM-a.
Do tog datuma, Franck Carlucci,bivsi drzavni sekretar za odbranu Ronalda Reagana izmedju 1987 i 1989,i bivsi GAZDA CIA-e,bili su za komanadama.
Gole veze izmedju politickog i ekonomskog internacionalnog svijeta su fantasticno jake???
Nalazimo naravno kao slucajne ili stalne savetnike Georgesa Busha (starijeg predsednika USA), Otto Pohl (bivsi predsednik Bundesbank), John Major (bivsi premijer Velike Britanije), Arthur Levitt (bivsi predsednik Security Exchange Commission), James Baker (bivseg drzavnog sekretara starijeg Busha), Karl Fidel Ramos (bivsi predsednik Filipina), Henri Martre(...... Matra Aérospatiale)…. Cak je i G. W. Bush, sadasnji predsednik USA,radio jedno vreme za Caterair,jedna od filijala grupe,do atentata 11 septembra 2001,clanovi Ben Laden su cinili savetnike administrativnog saveta???

Amerika ce se moliti za cega i zasto???Za rat!!!Za okupaciju!!!Za naftu!!!Eto sta je biti AMERIKANAC-HRISCANIN!!!???
Gazeci po Ujedinjenim Nacijama-gazeci po volji covecanstva-gazeci po zeljama PAPE-gazeci po konvencijama o koriscenju oruzja za masovna unistenja-gazeci po direktivama protiv rusenja ne vojnih objekata-gazeci po medjunarodnim pravima civilatokom rata...

Pa Brate...Iran i Rusija imaju toga dizela izgleda??? 8)
eeeeeh


Social bookmarks