Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško
 • »ed« je autor ove teme

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

1

Ponedjeljak, 12. Juli 2004

Aktuelne vijesti, dogadjaji ...

Namjera je da u ovoj temi dajemo sve vijesti i informacije vezane za aktuelne dogadjaje iz svijeta islama, kao sto su TV-emisije, dogadjaji, manifestacije ... dakle, prevashodni cilj nije diskusija vec objavljivanje informacija vezanih za aktuelna zbivanja.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško
 • »ed« je autor ove teme

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

2

Ponedjeljak, 12. Juli 2004


PHOENIX

Utorak, 13.07.04, 23.00 Uhr
Cetvrtak, 15.07.04, 12.00 Uhr

[SIZE=3]Cat Stevens - Eine wahre Geschichte [/SIZE]

Sezdesetih i sedamdesetih godina 20.vijeka vazio je za jednog od najvecih u pop-bransi. Imao je brojne hitove, njegovi albumi su dostizali milionske tiraze. 1978. se povukao iz svijeta muzike i prihvatio islam.
Danas je izmedju oatalog angazovan u borbi protiv anti-islamske histerije. U ovom filmu rijecje o tome.

Jusuf Islam na Phoenixu.


Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Time_Out|

Zlatna sredina

(10)

 • »Time_Out|« je muško
 • »Time_Out|« je zabranjen

Postovi: 195

Datum registracije: 08.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

3

Srijeda, 14. Juli 2004

Esselamu alejkum!

Aktuelno i bolno podsjecanje na krvavi juli '95.


http://www.islambosna.ba/modules.php?op=…rtid=644&page=1

CitiranoSrebrenica i Žepa 1995 – 2004 (Nezim Halilović Muderris)

Braćo i sestre u islamu! Danas 21. džumade-l-ula 1425. godine po Hidžri, što odgovara 09. julu 2004. godine po Isau a.s., hutbu sam uz Allahovu dž.š. pomoć naslovio sa: «Srebrenica i Žepa 1995 – 2004». A Srebrenica i Žepa simboliziraju najsvirepiji srpski zločin počinjen nad Bošnjacima, u posljednjoj oružanoj agresiji na BiH, na oči cijele međunarodne javnosti, kao i najveći zločin počinjen nad jednim narodom, poslije II svjetskog rata, na tlu Evrope. O Srebrenici i Žepi se može govoriti bez daha, ali uz duboke uzdahe i suze koje teku same, a da sve opet ne bude rečeno... I Goraždu, kao i cijeloj BiH je bilo namijenjeno isto, ali se Goražde, taj dragulj na Drini, uz Allahovu dž.š. pomoć i hrabri otpor pripadnika Armije RBiH i Policijskih snaga, kao i golorukih civila, odbranilo i ostalo da prkosi, ne samo agresorima, već i njihovim pomagačima i simpatizerima...

...
Brate i sestro! Zapamti tužnu priču Džemile Delalić iz sela Dobrak, kod Srebrenice: "Sjedim ja među o­nim narodom u Potočarima, kad vidim, mlada ženica, stisla se, znoj joj teče, grč na licu. Priđem, pitam je šta joj je, kaže: "Rađam!" "De sine", velim ja njoj, "ufati se jednom rukom za me, a drugom za svoju svekrvu"… Tako i bi. Oduprije se žena na nas, muško dijete zaplaka. Zgrabih ja dijete, hoću da mu zavežem pupak, kad četnik predame: "Spusti to dijete dolje!", veli. Ja ga popustih na dimije, fino dijete, duge kosice, kao da je okupano…Četnik priđe, nogom stade djetetu na vrat... Crijeva izletiše…" Zapamtimo: Tek rođeno dijete je, u Potočarima, 11. jula 2005. godine ubijeno, na oči njegove majke, koja ga nije uspjela ni zadojiti, pa ni ime mu dati!!! Neka je prokletstvo na izvršioca ovog zločina, kao i na sve o­ne koji su na bilo koji način učestvovali u zločinu u Srebrenici! Molim Allaha dž.š. da zločince i njihove porodice zabavi: teškim i neizliječivim bolestima i neimaštinom i da ih učini ibretom (opomenom) za sve o­ne koji ne vjeruju!!!
[U]Haram bilo o­nima koji halale ili zaborave, da je za samo sedam dana jula 1995. godine palo 10.748 šehida Srebrenice, iza kojih je ostalo 10.000 jetima, koji su izgubili: očeve, majke, sestre, braću, dajidže, dajidžiće, amidže, amidžiće, tetkove i tetiće![/U]

Braćo i sestre! Budimo budni i oprezni, jer nam se historija već stoljećima ispisuje krvlju nevinih sunarodnjaka!!!


A oni koji vjeruju i cine dobra djela - oni su, zbilja, najbolja stvorenja (Al Beyyina - Dokaz jasni, 7)

Altuna

Majstor

(10)

 • »Altuna« je žensko

Postovi: 1.969

Datum registracije: 14.12.2003

Lokacija: Sandzak

 • Poruku poslati

4

Četvrtak, 15. Juli 2004

Da li znate da je nedavno osnovan, u okviru Muslimanskog Omladinskog Kluba, i zenski ogranak koji aktivno radi vec najmanje 5 mjeseci.

Iako je tek u fazi jacanja i sirenja, u okviru njega se odrzavaju po dva puta nedjeljno kurs ucenja harfova, zatim kurs pravilnog ucenja Kur'an-i-Kerima, kurs islama na kome se izucavaju islamske znanosti poput fikha, historije islama, akaida i ahlaka, i kurs engleskog jezika.Uskoro ce otpoceti i kurs informatike.


Ovaj klub osnovan je iskljucivo u cilju dawe i edukacije zena muslimanki. Kursevi su besplatni a starosna dob je neogranicena tako da ih mogu pohadjati kako djevojke od 15-16 godina pa nadalje tako i starije zene od 60 i vise godina u zavisnosti od interesovanja.

Ovaj klub je pokrenut od strane par bivsih ucenica medrese i nadam se da ce insallah prerasti u jaku i zdravu organizaciju koja ce imati sta i imati kome da ponudi.

Ono sto se za skoru buducnost planira jeste izlozba kaligrafije u prostorijama gdje se ovi kursevi i odvijaju (Islamska Pedagoska Akademija u Novom Pazaru). To su radovi polaznica kurseva koji ce biti demonstrirani na razlicite nacine: na papiru, materijalu, vezu i sl.

Molim Allaha da pomogne onima koji rade na sirenju dawe i onima koji Uputu traze.
Sabur ti je da gutas kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu nista, sem osmjeha, ne vidi.

Altuna

Majstor

(10)

 • »Altuna« je žensko

Postovi: 1.969

Datum registracije: 14.12.2003

Lokacija: Sandzak

 • Poruku poslati

5

Petak, 06. August 2004

Danas je pocela restauracija i ciscenje hamama u Novom Pazaru. (o) Ovo najavljeno uredjivanje pocelo je poslije dzume namaza kada je nekolicina mladica, djevojaka, cak i starijih ljudi aktivno pocela sa ciscenjem ostarjelog, "umornog" i vec zaboravljenog hamama.
Planira se da ovaj objekat posluzi kao mjesto gdje ce se odrzavati kulturne manifestacije, izlozbe slika i sl. U toku mjeseca avgusta odrzace se nekoliko ovakvih manifestacija pod nazivom " Novopazarski dani kulture i tradicije".
Sabur ti je da gutas kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu nista, sem osmjeha, ne vidi.

hadalj

Profesionalac

(10)

 • »hadalj« je muško

Postovi: 1.445

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Paris

 • Poruku poslati

6

Nedjelja, 26. Septembar 2004

Yusufa Islama federalni agenti nisu pustili u SAD

Pjevaču Catu Stevensu, koji se danas zove Yusuf Islam, zabranjen je ulazak u SAD. Avion američke avio kompanije United Airlines, koji je letio od Londona prema Washingtonu, preusmjeren je na najbliži aerodrom kad je otkriveno da je u njemu i Yusuf Islam, čije je ime na popisu osoba koje ne smiju ući u zemlju. Na aerodromu su ga, javljaju američki mediji, dočekali federalni agenti, a nakon ispitivanja prvim je avionom udaljen iz SAD-a.
Službeni izvori nisu objavili zbog čega je nekadašnji pjevač opasan za sigurnost SAD-a.
Yusuf je saopstio da ce pokusati legalnim putem da se izbori sa ovom nepravdom i da se sazna razlog zbog cega mu je zabranjen pristup SAD-u.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/3682434.stm
http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/london/3686992.stm
hadalj je dodao/la ovu sliku:
 • _40103018_yusufislam203_pa.jpg
malo za promenu

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško
 • »ed« je autor ove teme

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

7

Ponedjeljak, 27. Septembar 2004

Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Gerilac

Profesionalac

(10)

 • »Gerilac« je muško
 • »Gerilac« je zabranjen

Postovi: 1.329

Datum registracije: 28.03.2003

Lokacija: Sandžak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

8

Ponedjeljak, 27. Septembar 2004

Selam alejkum Bosnjakinje, Bosnjaci i Bosnacad.

Hajde, dako bude kakav hair od ovoga, vidjet cemo da li ce to zazivjeti.

Allahimanet.
HER DZAN ASURA, HER VER KERBELA - SVAKO VRIJEME JE ASURA, SVAKO MJESTO JE KERBELA. Imam Dzafer Essadik r.a.

hobbes

Profesionalac

(10)

 • »hobbes« je muško

Postovi: 1.679

Datum registracije: 21.08.2002

Lokacija: izbegavam

 • Poruku poslati

9

Ponedjeljak, 27. Septembar 2004

Citirano

Orginalno od hadalj
Yusufa Islama federalni agenti nisu pustili u SAD


NJUJORK (Beta, AFP) - Britanski pevač Ket Stivens, koji je prošle nedelje proteran iz SAD zbog „potencijalnih veza sa terorizmom“, bio je žrtva pravopisne greške, piše nedeljnik „Tajm“.


Stivens (57), koji je 1977. napustio pop karijeru, primio islam i promenio ime u Jusuf Islam, putovao je iz Britanije u Ameriku, ali je avion, koji je trebalo da sleti na aerodrom kod Vašingtona, preusmeren u Bengor, u Mejnu, gde su pevača sačekali federalni agenti.

Stivens Islam je zadržan skoro 24 sata, a potom deportovan natrag, uz obrazloženje da je njegovo ime na listi onih koji predstavljaju „rizik za nacionalnu bezbednost“.

„Tajm“ sada piše, pozivajući se na izvore koji imaju pristupa američkim „crnim listama“ osoba osumnjičenih za veze sa teroristima, da je ovog leta na spisak dodato ime Joušouf Islam, a ne Jusuf Islam kako pevač piše svoje ime. Zbog toga su ga vlasti na londonskom aerodromu pustile da se ukrca na avion za SAD.

Po povratku u Britaniju, Stivens Islam je izjavio da je to bila „ozbiljna nepravda“ i dodao da je pokrenuo pravnu akciju da otkrije šta se događa i preuzme sve neophodne mere da se ispravi vrlo teška i potpuno neosnovana nepravda.

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško
 • »ed« je autor ove teme

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

10

Srijeda, 10. Novembar 2004

Citirano

Orginalno od Dax
Sarajevska TV "Alfa" direktno che prenositi bajramski namaz iz Altun- alem dzamije u Novom Pazaru, saznaje Sanapress iz dobro obavesstenih izvora.

Ovaj prenos biche emitovan u subotu, preko satelita, uporedo sa prenosom iz jedne od sarajevskih dzamija.

Do kraja nedelje treba da se usaglase jos neki tehniccki detalji i da se dopremi oprema koju je "Alfa" za ovu priliku iznajmila u Hrvatskoj


Tema koju je Dax zapoceo i koja sadrzi samo ovaj prilog je izbrisana.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

smeker

Profesionalac

(10)

 • »smeker« je muško

Postovi: 596

Datum registracije: 13.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

11

Srijeda, 10. Novembar 2004

Bilo je to vrijeme kad je strah dosao u grad. Vrijeme kad bi brzo sazno ko je covjek ko je smrad“, misao poete nakon desetke s lukom, usko vezana za naš usud a s kojom se efikasno zaobilaze uvod, zaplet, kulminacija i rasplet. Danas je 26 uglednih učenjaka Saudijske Arabije proglasilo obavezom borbu protiv američkih snaga i njihovih saveznika na tlu Iraka . Pripadnici pokreta otpora trebaju uživati podršku i zaštitu onih koji sami ne učestvuju u borbi protiv okupatora.

Fetva kojom se između ostalog zabranjuje bilo kakav vid pomoći Amerikancima i njihovim satelitima, otpor Iračana definiše kao legitiman i još važnije, obavezan, što za saudijsku svakodnevnicu nije tema koju vlasti mogu staviti na slabu vatru da se krčka. Pogotovo imajući u vidu da je napad na Irak izveden, pored drugih u regiji, i iz američkih baza u Saudiji.

Havali, Auda, Omar, neka su od imena sinova ovog Ummeta koji znaju šta znači biti čovjek a šta smrad ili pekinezer koji grije tabane vlasniku. Aferim.Izvor: AP

Smekeru, autoru ovog clanka bi bilo sigurno drago da si dao pravi izvor ove informacije. - ed

 • »Talibul-ilm« je muško
 • »Talibul-ilm« je zabranjen

Postovi: 41

Datum registracije: 23.10.2004

Lokacija: np

 • Poruku poslati

12

Srijeda, 10. Novembar 2004

'Kako osloboditi Faludžu' by Armchair GeneralDžemat -Prvog aprila ove godine, dan nakon što su četiri američka plaćenika likvidirana u Faludži i potom ukrasili most preko Eufrata, Peggy Noonan je brljala o hitnosti kažnjavanja krivaca. Romantizirana verzija za neki budući holivudski film je uključivala rušenje mrskog mosta i neustrašive marince u srcu Faludže koji kažnjavaju samo one koji su učestvovali u likvidaciji spomenute četvorke. Osam mjeseci kasnije a nakon neuspjelog napada na Faludžu, opcije su jako ograničene. Ljubitelji istorije znaju na šta Ralph Peters misli kada ovih dana piše: “Čak i ako Faludža ode putem Kartage, svedena na paramparčad, cijena bi bila prihvatljiva.” Rimljani su naime Kartagu, grad sa 500.000 stanovnika srušili do temelja, stanovništvo likvidirali ili protjerali a po plodnim poljima posuli so zatirući mogućnost da se tu ponovo začne život.

Ralph, osokoljen Dabjinom pobjedom koju opravdano tumači pristankom američkog naroda na trenutnu vanjsku politiku Bijele Kuće, nije opterećen iluzijama s kojima se mučila Peggy. Očigledno je da je zauzimanje grada zbog kažnjavanja pojedinaca gubljenje vremena te Ralph predlaže manevar koji bi osigurao američku pobjedu;

-“Ne smijemo se bojati da od Faludže napravimo primjer. Iako se uvijek trudimo boriti humano, najhumanija stvar koju možemo uraditi u tom napaćenom gradu jeste da pobijedimo, da spalimo kugu fanatizma i dokažemo iračkom narodu da se snagama terora neće dopustiti da ih porobe.”

-“Trebamo pokazati da se vojsku Sjedinjenih Država ne može pokolebati niti pobijediti. Ako to podrazumjeva opšte razaranje, mi moramo prihvatiti tu cijenu. Većina je stanovništva Faludže (ono koje želi mir) već napustilo grad. Oni koji su ostali napravili su izbor.”Izvor: www.dzemat.org
Opinion Journal


Sve vrste pojedinacnih neprijateljstava covjeka bilo kad ce se pretvoriti u prijateljstvo i ljubav, osim neprijateljstva koje nastane iz zavidnosti (haseda). Ne mogu ga oprati sve vode, ni ublaziti sve ljubavi svijeta. On uvijek ostaje crna tacka, cekajuci momenat da eksplodira.

Parali su stomake trudnica, potom vadili zivu djecu koju su poslije pekli u sporetima i tjerali majke da piju djecju KRV!!! X( X( X(- Muderris

SVE SMO ZABORAVILI...I ZGARISTA...I RAT. ZABORAVILI BORBU DOBRA PROTIV ZLA, BORBU PRAVDE PROTIV NEPRAVDE, BORBU TESKU I KRVAVU. ZABORAVITI NE SMIJEMO. PROKLET BIO KO ZABORAVI IZGLADNJELU NANU, OSAKACENOG BABU, ZAKLANO DIJETE, SILOVANU SESTRU! ;( ;( ;(
Allahu ti pomozi mudzahidima u Ceceniji, Allahu , ti pomozi mudzahidima u Afganistanu, Allahu, ti pomozi mudzahidima u Iraqu, Allahu, ti pomozi mudzahidima u Palestini, Allahu ti pomozi mudzahidima sirom svijeta ma gdje se nalazili, podari im pobdjedu na ovom i dzennet na buducem svijetu. Amin! ;( ;( ;(

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško
 • »ed« je autor ove teme

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

13

Petak, 12. Novembar 2004

Yusuf Islam bekommt "Nobel der Nobels"

Jusuf islam ce nareden srijede u Rimu primiti nagradu "Nobel der Nobels". Razlog je njegov angazman na polju mira i borbe protiv terorizma a organizator je naglasio i Islamov angazman na pruzanju pomoci djeci Kosova, Bosne, Albanije i Crne Gore.

Izvor

Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

iMan-a

Profesionalac

(10)

 • »iMan-a« je žensko

Postovi: 692

Datum registracije: 11.11.2004

Lokacija: NL

 • Poruku poslati

14

Subota, 13. Novembar 2004

Trenutno su u Sandzaku aktuelne Bajramske večeri. Ako niste znali, te proslave su "potpuno u skladu islama." Možete izabrati dali ćete noć provjesti uz plesačice, pjevačice, alkohol... a najtraženija je kombinacija-sve u jedno-
Izbor je jako širok, pa ako slušate sevdalinke vječe će te provjesti u restoranu "Palma", ako pak, slušate narodnjake u hali sportova, a ako volite zabavnjake, onda ćete, vjerovatno, otići u "Evropu".
A najveću korist od ovakvih proslava imaju pjevači (uglavnom nemuslimani), koji se, izgleda više raduju ovim proslavama nego i mi sami.


ZAR SE TAKO ISPRAĆA RAMAZAN? ZAR TAKO MUSLIMAN PROSLAVLJA SVOJ PRAZNIK? BRAVO ZA MUSLIMANE IZ SANDZAKA (o) (o) (o)
"Primjer onoga koji se sjeća svoga Gospodara spominjući Ga i onog koji Ga se ne sjeća je kao primjer živog čovjeka i mrtvaca."

 • »And_U_Price« je muško

Postovi: 1.890

Datum registracije: 28.07.2002

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

15

Nedjelja, 14. Novembar 2004

iMan-a slazem se sa najvecim delom tvog priloga osim sa cinicnim zakljuckom na kraju. Ne treba generalizovati stvari, jer ti isti Muslimani iz Sandzaka, pune i dzamije, pomazu izgradnju islamskog objekta objekta u Delimedju...

Naravno da u svakom zitu ima kukolja, ali to nije razlog da na ovaj nacin vredjas ljude koji se ne mogu pronaci u onome sto si ti navela. Opet kazem, istina je da sve to postoji ali je istina da ima i onih koji takve stvari osudjuju i u njima ne ucestvuju.
Sit Hungry Doesn't Believe

iMan-a

Profesionalac

(10)

 • »iMan-a« je žensko

Postovi: 692

Datum registracije: 11.11.2004

Lokacija: NL

 • Poruku poslati

16

Nedjelja, 14. Novembar 2004

Ja se izvinjavam ako se neko našao uvrijedjen ovim mojim prilogom. Ja sam se isključivo obraćala onima koji, umjesto da pune dzamije, pune kafiće. Dzematlijama se nisam obraćala iz prostog razloga što vjerujem da oni nisu od onih koji na taj način proslavljaju bajram.
Slažem se da u svakom žitu ima kukolja, ali ako kod nas žito ne bude malo aktivnije, nadvladat će nas kukolj.
Još jednom se izvinjavam onima koji su me pogrešno razumjeli.
"Primjer onoga koji se sjeća svoga Gospodara spominjući Ga i onog koji Ga se ne sjeća je kao primjer živog čovjeka i mrtvaca."

Time_Out|

Zlatna sredina

(10)

 • »Time_Out|« je muško
 • »Time_Out|« je zabranjen

Postovi: 195

Datum registracije: 08.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

17

Srijeda, 24. Novembar 2004

Esselamu alejkum!

Prva posjeta Predsjednika Srbije Islamskoj zajednici u Sandžaku

U utorak 23. novembra 2004. g. predsjednik Republike Srbije Boris Tadić posjetio je Novi Pazar. Predsjednik je prvo obišao Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, gdje je vodio opsežne razgovore sa rektorom Muamerom ef. Zukorlićem.

Nakon univerziteta, predsjednik Tadić je obišao manastir Sopoćani i tamo se susreo sa bratstvom ovog manastira. Zatim je oko tri sata poslije podne obišao Mešihat IZ Sandžaka. Ovo je prva posjeta Predsjednika ove države Islamskoj zajednici u Novom Pazaru...

http://www.islamskazajednica.org

(o) (o) (o)
A oni koji vjeruju i cine dobra djela - oni su, zbilja, najbolja stvorenja (Al Beyyina - Dokaz jasni, 7)

Time_Out|

Zlatna sredina

(10)

 • »Time_Out|« je muško
 • »Time_Out|« je zabranjen

Postovi: 195

Datum registracije: 08.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

18

Subota, 04. Decembar 2004

Esselamu alejkum!

V.d. predsjedniku Opštinskog suda u Novom Pazaru
G-đi Živici Kahrović

PREDMET: Otvoreno pismo


Imam neprijatnu ulogu obavijestiti Vas da već duže vrijeme sa pozicije Opštinskog suda u Novom Pazaru Islamska zajednica ima posljedice od tendencioznog i nekorektnog ponašanja grupe sudija. Pojedini sudije, zloupotrebljavajući pravnu prazninu proizvedenu stalnim odlaganjem donošenja Zakona o vjerskim zajednicama, a pod uticajem raznih interesnih grupa i pojedinaca, svojim presudama nanose veliku materijalnu i moralnu štetu Islamskoj zajednici u Novom Pazaru...

nastavak na:

http://www.islamskazajednica.org/Vijesti/decembar/0412.html

Metla treba, metla! Prvo od suda pa redom...
A oni koji vjeruju i cine dobra djela - oni su, zbilja, najbolja stvorenja (Al Beyyina - Dokaz jasni, 7)

Time_Out|

Zlatna sredina

(10)

 • »Time_Out|« je muško
 • »Time_Out|« je zabranjen

Postovi: 195

Datum registracije: 08.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

19

Četvrtak, 09. Decembar 2004

Esselamu alejkum!

Bivsi marinac svjedoci: "Ubijao sam iracke civile! "
Bivsi marinac je izjavio da je njegova jedinica za samo dva dana ubila preko 30 irackih civila.

Nepoznati neprijatelj!

Marinci su ubijali za svaku sitnicu. Ubijali su nenaoruzane demostrante, sve koji se nisu zaustavljali na punktovima.
"Nikad mi nije bilo jasno ko je neprijatelj a ko nije ", izjavio je marinac Massev.
"Ako ne znas ko ti je neprijatelj, sta onda radis ovdje ", izjavio je marinski veteran (12 godina sluzbe), koji je napustio vojsku sa depresivnim i post traumaticnim stresnim poremecajima.

"I was never clear on who was the enemy and who was not. When you don't know who the enemy is, what are you doing there?" Jimmy Massey, former marine sergeant

Slucaj Hinznam

Suocen sa Irakom, bez volje da ubija ljude, stigao je u Kanadu na pocetku ove godine nakon dezertiranja. Ceka ga kazna od maksimalno 5 godina zatvora.

Nekoliko marinaca je opisalo "pucaj prvo, pa onda pitaj " pravilo koje se sprovodi po Irackim ulicama.

http://english.aljazeera.net/NR/exeres/7…681C801F778.htm

A oni koji vjeruju i cine dobra djela - oni su, zbilja, najbolja stvorenja (Al Beyyina - Dokaz jasni, 7)

 • »carsijaner« je zabranjen

Postovi: 71

Datum registracije: 25.09.2004

 • Poruku poslati

20

Četvrtak, 09. Decembar 2004

Brate Time Out -e evo citam ove tvoje postove ovdje i kontam da nisi ti mozda onaj Samir Skrijelj, portparol mesihata, Univerziteta, Medrese, Obdanista, Mejtepa, El kelimeha, Muftije, ducana, 8)

Social bookmarks