Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

 • »sonovero« je autor ove teme

Postovi: 121

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Bosna

 • Poruku poslati

1

Subota, 20. Oktobar 2007

Aktualnosti iz Bosne

Za one koje zanimaju dogadjanja u BiH:

Posljednje aktualnosti iz Bosne su novi paket zakona o Vijecu ministara,koje je visoki predstavnik Miroslav Lajcak donio,pri tome iskorstivsi Bonske ovlasti . Malo su zustre bile reakcije iz manjeg entiteta,obzirom da taj paket zakona cine Vijece ministara efikasnijim i mogucu blokadu u radu sprijecavaju..

One koje zanima sto se desava u Bosni i Hercegovini,predlazem da pogledaju novi Centralni dnevnik Senada Hadzifejzovica(emisija je emitovana nocas i odmah je postavljena na liniju).U ovoj emisiji prikazuje se i jedan arhivski snimak javljanja rahmetli Predsjednika Alije Izetbegovica..

Novi centralni
Bosnjanka

simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

2

Nedjelja, 21. Oktobar 2007

Ali Hamad, samoproglašeni visoki oficir terorističke mreže Al-Kaida i nekadašnja desna ruka Usame bin Ladena, neki je dan brutalno pretučen u Kazneno-popravnom zavodu Zenica. Razlog je njegovo svjedočenje u državnom sudu protiv generala Rasima Delića gdje je pokušao totalno
promijeniti karakter borbe Armije BiH i gdje je nalagao mnogo toga oborcima naše Armije.
S obzirom da je on osuđeni kriminalac i na izdržavanju je višegodišnje kazne u KPZ Zenica,
jedan ga je osuđenik, inače ratni vojni invalid iz istočne Bosne, pretukao.Sad se obojica nalaze u samici.
A osuđenici u KPZ Zenica, među kojima je nekolicina bivših pripadnika Armije BiH, kažu da je ova tuča ništa u odnosu na ono što ovog bjelosvjetskog špijuna, šmekera i
kriminalca u budućnosti čeka. www.bhmuslimmonitor.com prema saff-u

eh ruke se pozlatile ovom bratu shto ga je pretuko,Allahumme amin!!!
nalagao je mnogo toga na mudzahide...

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

3

Ponedjeljak, 22. Oktobar 2007

Krivci za trenutna dešavanja u Bosni i Hercegovini, po meni, su Haris Silajdžić i Reis Cerić. O ovome sam ja pisao i ranije i najavljivo sam slične posljedice. Naime, oni su zaustavili reforme onda kada ih je vodio Sulejman Tihić igrajući na patriotsku kartu. Naravno, narod u Bosni nije teško dobiti kada se na tu kartu igra, pa se je i ovog puta to desilo. Nema šta teže od vođenja posljeratnog naroda, jer za čas može neko da im uzburka patriotska osjećanja. Sada će, nažalost, morati da pristanu na mnogo manje nego što je to bio slučaj prije grandioznih patriotskih nastupa gospodina Silajdžića i Reis Cerića (ovaj čovjek zaista voli politiku i vrijeme će samo pokazati koliko je štete on nanio Bosni svojim političkim angažmanom).
Meni je sasvim dovoljno danas, a i ranije mi je bilo, to što je Rahmetli Alija Izetbegović ukazao na Sulejmana Tihića i što je u tom svojem ukazu jasno kazao da on najbolje poznaje Republiku Srpsku i da će on to pitanje najbolje rješavati.
Nakon ovih novijih dešavanja i ponašanja gospodina Silajdžića i Reisa Cerića jasno je kao dan da su oni patriotizam koristili samo kao sredstvo za osvajanje vlasti i zauzimanje te dugo željene pozicije koju je imao Rahmetli Alija Izetbegović, oca nacije.
Ova neiscrpna želja za liderstvom je upravo ono što ubija Bosnu i Hercegovinu i što joj pričinjava najviše štete. A koliko vidim i kod nas u Sandžaku je isti problem.
Džaba je, nezamjenjivi su Rahmetli Alija Izetbegović i Dr. Sulejman Ugljanin. Tako je sudbina htjela.
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

 • »sonovero« je autor ove teme

Postovi: 121

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Bosna

 • Poruku poslati

4

Ponedjeljak, 22. Oktobar 2007

Citirano

Orginalno od simke_np
eh ruke se pozlatile ovom bratu shto ga je pretuko,Allahumme amin!!!
nalagao je mnogo toga na mudzahide...


Pozlatile mu se ruke,to rekoh i ja.. :]


Članovi SNSD-a najavili ostavke zbog Lajčaka

Glavni odbor SNSD-a zatražio je od Miroslava Lajčaka da preispita svoje nametnute odluke, a ukoliko ih ne promijeni članovi SNSD najavili su ostavke u organima BiH...
21.10.2007. 18:04
Glavni odbor SNSD-a traži od Lajčaka da svoje odluke uskladi s Ustavom BiH i Daytonskim sporazumom, a do tada će predstavnici SNSD-a dolaziti na sjednice Vijeća ministara, ali neće glasati ni za jednu odluku.

Dodik je podnio ostavku na sjednici Glavnog odbora ali ona nije prihvaćena. Međutim, ističe da će ukoliko se nastavi "ovakva situacija", razmisliti da li će ostati kako na mjestu lidera SNSD-a tako i predsjednika Vlade RS.

"Ukoliko se u narednim danima ne promijene određeni elementi Lajčakove odluke, GO SNSD-a traži od svih imenovanih i predloženih predstavnika te stanke u zajedničkim bh. organima da podnesu neopozive ostavke", kazao je Dodik u izjavi novinarima, nakon što je okončano višesatno zasjedanje GO stranke.

"Odlukama Visokog predstavnika RS se našla u nemogućoj situaciji. Prema odlukama međunarodne zajednice, visoki predstavnik je vrhovni tumač Daytonskog sporazuma i neprikosnoveni autoritet, tako da nema mogućnosti da o njegovim odlukama raspravlja bilo koja institucija u BiH", priznao je lider SNSD-a.

"Zbog činjenice da su nam oduzeta osnovna ljudska i demokratska prava mi ćemo s drugim strankama iz RS pokušati podići tužbu protiv Lajčaka u Strazburu na način da ćemo uz nju priložiti milion potpisa građana RS kao dovoljan osnov da se o tome odlučuje", dodao je on.

"Mi ovaj put mislimo ozbiljno, i ja u svoje ime ponavljam da sam odlučan da podnesem ostavku na sve funkcije koje obavljam kao znak protesta na ovakvo nedemokratsko i necivilizovano ponašanje institucije koja se zove visoki predstavnik“, poručio je Milorad Dodik.


Autor: FENA
----------------------------------------
Bosnjanka

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

5

Ponedjeljak, 22. Oktobar 2007

Evo sta kaze Vojina stranka!

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Branislav Ristivojević zatražio je od visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Miroslava Lajčaka da povuče odluke o izmeni zakona i optužio ga da pokušava da ukine Republiku Srpsku.

Ristivojević je na konferenciji za novinare istakao da bi bilo dobro da Lajčak povuče odluke "jer će, u suprotnom, snositi svu odgovornost za destabilizaciju stanja u BiH".

Lajčak je nametnuo izmene i dopune Zakona o Savetu ministara BiH, kao i poslovnika o radu oba doma parlamenta kojima je izmenio potreban kvorum za odredjivanje sednice zastupničkog doma.

DSS, prema Ristivojevićevim rečima, podržava sve organe RS da očuvaju RS u skladu sa Dejtonskim sporazumom, na osnovu kojeg je i definisana.

Haj sta radi Kostunjavi,nas bi da odvoji od svega sto mirise na Bosnu al se zato odmah uzjoguni cim mu neko pipne srpsku.
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »sonovero« je autor ove teme

Postovi: 121

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Bosna

 • Poruku poslati

6

Ponedjeljak, 22. Oktobar 2007

Evo i nocasnje vijesti FTV-a..

Dodik i njegova reakcija na Lajcakove odluke, zlocin u Sjeverinu,prilog iz Novog Pazara itd..

Dnevnik FTV 22.10.07
Bosnjanka

Sultan

Učenik

(10)

 • »Sultan« je muško

Postovi: 93

Datum registracije: 29.11.2006

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

7

Utorak, 23. Oktobar 2007

Citirano

Orginalno od Junus
Džaba je, nezamjenjivi su Rahmetli Alija Izetbegović i Dr. Sulejman Ugljanin. Tako je sudbina htjela.


Ih dje nadje da uporedjujesh ovog mubarek-insana sa ovim propalim bokserom.
Neda nana svog Sultana

 • »sonovero« je autor ove teme

Postovi: 121

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Bosna

 • Poruku poslati

8

Četvrtak, 25. Oktobar 2007

Objašnjenje Odluke visokog predstavnika od 19. oktobra-odluke o Vijecu ministara itd.-

Ovim Obrazloženjem se daju dodatne popratne informacije[1] u vezi sa:

1) Odlukom visokog predstavnika o donošenju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine od 19. oktobra 2007. godine (u daljem tekstu: Odluka);

2) Predložene izmjene i dopune Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine upućene Parlamentarnoj skupštini na usvajanje dana 19. oktobra 2007. godine;

3) Predložene izmjene i dopune Poslovnika Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine upućene Parlamentarnoj skupštini na usvajanje dana 19. oktobra 2007. godine;

S obzirom da izmjene i dopune pod tačkom 2 i 3 sadrže značajne sličnosti, one će u ovom Obrazloženju biti zajednički obrađene.

I) Odluka visokog predstavnika o donošenju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine od 19. oktobra 2007. godine:

Vise na stranici OHR

----------------------------

Evo i sinocnjih vijesti na FTV:

Dnevnik

Situacija je relativno ozbiljna..

Reakcije iz tzv RS-a su burne,a u vijestima ima i reakcija iz Europe..

Malo je cudno,da se srpski politicari toliko bune oko paketa kojeg su bili vec prihvatiliu 'aprilskom paketu' ustavnih promjena.. Sve mi lici na igru,napumpavanja atmosfere,da bi se provukle neke druge promjene..

Doduse moze biti i da su to posljednji trzaji i da ce BiH barem na jednom nivou dobiti efikasnu vlast..


Bosnjanka

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

9

Četvrtak, 25. Oktobar 2007

sonovero, kada kažeš "aprilski paket" jel misliš na onaj "paket" ustavnih promjena koje je Dodik prihvatio kada je na čelu bošnjačke strane bio Sulejman Tihić?

[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

 • »sonovero« je autor ove teme

Postovi: 121

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Bosna

 • Poruku poslati

10

Petak, 26. Oktobar 2007

jucerasnje Vijesti-FTV

Reakcije na Kostunicine izjave,vezano za uvedene mjere o Vijecu ministara..

Reakcije Silajdjica:


Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić osudio je današnju izjavu predsjednika Vlade Srbije Vojsilava Koštunice koji je kazao da je cilj mjera visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka ukidanje Republike Srpske
25.10.2007. 17:24
"Današnje izjave Koštunice predstavljaju flagrantno mješanje u unutrašnje stvari BiH i njihov jasan cilj je istovremena kulminacija krize u BiH i na Kosovu u momentu rješavanja kosovskog pitanja. Otvorenim nasrtajima na suverenitet BiH i na sigurnosnu situaciju u cijelom regionu, Srbija pokušava instrumentalizirati sva otvorena pitanja na Balkanu, kako bi maksimilizirala svoju pregovaračku poziciju u vezi Kosova", smatra Silajdžić, saopćio je njegov kabinet.

On je dodao da je "upravo ovakva politika, koja se svojom retorikom nimalo ne razlikuje od Miloševićevog djelovanja, i dovela do najvećih zločina od Drugog svjetskog rata u Evropi, ne samo u BiH, već i u cijeloj regiji".

"Gotovo identični verbalni ataci na suverenitet i teritorijalni integritet BiH u ranim '90-tim godinama prošlog stoljeća su prethodili agresiji Srbije na BiH. Takva politika je doživjela poraz i osudu cijelog svijeta i neće biti tolerisana niti će ostvarenje nacionalističkih ciljeva Srbije više ikada imati mogućnost uspjeha. Suverenitet i teritorijalni integritet BiH su neupitni i odbranjeni su od puno žešćih ataka koje je BiH pretrpila od Srbije", poručio je član Predsjedništva BiH.

Reakcije Komsica:

Komšić poručio Koštunici: Ostavi BiH dobit ćeš po nosu !
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je kazao da su Koštunicinom izjavom napokon razotkrivene sve mutne političke igre Beograda prema Bosni i Hercegovini...
25.10.2007. 18:29
„Koštunici bi bilo bolje da se bavi pitanjima koja su mu posao, odnosno budućnošću Srbije i njenih građana, odnosno svojom zemljom, a da prste drži dalje od BiH, jer bi mogao dobiti i po prstima i po nosu i zato neka ne zaboravi kako je završio jedan njegov predhodnik, Milošević", saopćeno je Feni iz Komšićevog kabineta.

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica ocijenio je danas da je cilj mjera visokog međunarodnog predstavnika za BiH Miroslava Lajčaka i plana UN-ova izaslanika za Kosovo Marrtija Ahtisaarija ukidanje Republike Srpske (RS) i proglašenje jednostrane neovisnosti Kosova.
----------------------

Junus,

da,radi se o uvodnjenju mjera,koje je sadrzavao 'aprilski paket',koje je Tihic prihvatio..Ali,samo jedan mali dio tog paketa i to onaj dio ,koji je nama bio prihvatljiv.. Iskreno se nadam da nece iskoristiti Bonske ovlasti da provuce i one mjere iz tog paketa,protiv kojih smo bili i zbog cega je ustvari propao i Tihicev potpis..Bosnjanka

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

11

Petak, 26. Oktobar 2007

I ja se nadam da će se Bošnjaci na čijem čelu je sada Haris Silajdžić izboriti za više i bolje od onoga što je Sulejman Tihić potpisao. Vrijeme će pokazati.
U suprotnom će to značiti da je Haris Silajdžić jednostavno iskoristio patriotske emocije naroda samo da bi došao na mjesto lidera.
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

 • »sonovero« je autor ove teme

Postovi: 121

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Bosna

 • Poruku poslati

12

Ponedjeljak, 29. Oktobar 2007

Novi CD Hadzifejzovica:

- Dodik, Visoki predstavnik, prijetnje, Kostunica itd..


Centralni
Bosnjanka

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

13

Utorak, 30. Oktobar 2007

Citirano

Orginalno od Junus
U suprotnom će to značiti da je Haris Silajdžić jednostavno iskoristio patriotske emocije naroda samo da bi došao na mjesto lidera.


Junuse dzaba ti je,vi nemate ami nikakve veze sa SDA u Bosni osim imena!To je izjavio visoki funkcioner sda u Bosni a ti uporno pokusavas da ovde predstavis kako vi zajedno delujete.Sulejman Tihic ima samo isto ime kao ovaj lokalni diktator,Bosansko sda znaci stranka demokratske akcije a lokalno znaci Suljove Diktatorske Akcije.

Sto ne dodje Tihic pa podrzi saradnju lokalnog diktatora sa Kostunjavim,Glavonjom Veljom i ostalima?Kako da podrzi kad oni upravo u ovim danim nasrcu na Bosnu kao sto su i devedesetih nasrtali Slobo & co?

Ali,nazalost ne nasrcu sami,nego su u svoje ruke upregli i sda-ovce koji upravo sada sinhronizovano(kada i Kostunjavi)napada Bosnu,Silajdzica,Cerica.
Ali to je ono sto tvoj mozak(ta surutka u njemu)nikad nece shvatit,a to je da Oni ne Npadaju licnosti vec njihovu politiku!!!Shvati to jednom!Napali bi Bosnu isto i da je Tihic i dalje na vlasti,i rahmetli Izetbegovic!
Ne zbog njih samih vec zbog politike jer zele da zastite srpsku!A vi im u tome pomazete nesrecnici jedni.


Evo slika sa danasnjih mitinga,okupljanja srba sirom srpske

Gradjani su protestovali pod parolama "Dajem Bosnu za Srpsku", "Nema Bosne bez Republike Srpske", "Evropu za Srpsku", "Hoćemo slobodu za Srpsku", "Mostarska deklaracija - izdaja"... Učesnici mitinga nosili su i nekoliko fotografija ruskog predsednika Vladimira Putina .
Tashke je dodao/la ovu sliku:
 • v75361p0.jpg
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

14

Utorak, 30. Oktobar 2007

...
Tashke je dodao/la ovu sliku:
 • picture.jpg
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »Kako_bilo« je muško

Postovi: 83

Datum registracije: 06.10.2007

 • Poruku poslati

15

Utorak, 30. Oktobar 2007

Citirano

Orginalno od Tashke
Ali to je ono sto tvoj mozak(ta surutka u njemu)nikad nece shvatit,a to je da Oni ne Npadaju licnosti vec njihovu politiku!!!Shvati to jednom!Napali bi Bosnu isto i da je Tihic i dalje na vlasti,i rahmetli Izetbegovic!
Ne zbog njih samih vec zbog politike jer zele da zastite srpsku!A vi im u tome pomazete nesrecnici jedni.

ovo ti nije lepo sto kazes za clana foruma

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

16

Utorak, 30. Oktobar 2007

Citirano

Orginalno od Tashke
Junuse dzaba ti je,vi nemate ami nikakve veze sa SDA u Bosni osim imena!

Ko to vi?

Citirano

Orginalno od Tashke
Sto ne dodje Tihic pa podrzi saradnju lokalnog diktatora sa Kostunjavim,Glavonjom Veljom i ostalima?Kako da podrzi kad oni upravo u ovim danim nasrcu na Bosnu kao sto su i devedesetih nasrtali Slobo & co?

Ovdje se govori o dešavanjima u Bosni, a ti očigledno pišeš o Sandžaku. Što je najsmješnije u svemu ovome je što se ti meni obraćaš kao nekom funkcioneru stranke neke. Ja sam ovdje na ovom Forumu Junus i kao Junus pišem komentare, zato bih te zamolio da me ne stavljaš u bilo kakve tabore, stranke ili struje.

Citirano

Orginalno od Tashke
Ali,nazalost ne nasrcu sami,nego su u svoje ruke upregli i sda-ovce koji upravo sada sinhronizovano(kada i Kostunjavi)napada Bosnu,Silajdzica,Cerica.
Ali to je ono sto tvoj mozak(ta surutka u njemu)nikad nece shvatit,a to je da Oni ne Npadaju licnosti vec njihovu politiku!!!Shvati to jednom!Napali bi Bosnu isto i da je Tihic i dalje na vlasti,i rahmetli Izetbegovic!
Ne zbog njih samih vec zbog politike jer zele da zastite srpsku!A vi im u tome pomazete nesrecnici jedni.

Imam osjećaj da si ti pokušao ovdje i nekako da odgovoriš na moj post, ali je očigledno da te prejaka neka vrsta emocije sprječava da to uradiš na normalan, artikulisan i bez uvreda način. Iz ovoga bih ja samo izvukao ovaj dio gdje ti kažeš da oni (Srbi) ne napadaju ličnost, već njihovu politiku (politiku Bošnjaka u Bosni) i kazao ti da se ja u svojem pisanju nisam osvrtao na politiku Srba, već na politiku Bošnjaka u Bosni. Mene zanimaju potezi političara i vjerskih poglavara Bošnjaka u Bosni. Da li su oni dobri ili loši u rješavanju političkih problema Bosne i Hercegovine.

Zamolio bih te da se prestaneš ponašati kako se ponašaš. Zamolio bih te da prestaneš da vrijeđaš u svojim pisanjima i da smiriš strasti malo.
A svakako bih zamolio da Administracija osmotri ponašanje i pisanje člana sa nickom Tashke i da, ako on nije u stanju da se kontroliše, sankcioniše njegovo neprikladno pisanje i obraćanje drugim članovima Foruma.

Srdžba je negativna moj Tashke. Ovdje je tebi falio još samo tekbir i da misliš da ti je ta strast (srdžba)Iman. Umjesto da shvatiš da ti raste srdžba ti misliš da ti to raste Iman. Znam ja da si ti mlad dečko i da si u usponu (intelektualnom, duhovnom, i dr.), ali pokušaj da to malo amortizuješ.
Kao prvo, pokušaj naučiti se osnovnim pravilima ponašanja, a onda se nauči i poštivanju drugog i drugačijeg stava i gledišta, a za to će ti trebati dosta borbe sa sobom. Ne savladaš li sebe, propao si, a možeš i šerra drugima načiniti. A pogotovo najbližim svojima.
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

 • »sonovero« je autor ove teme

Postovi: 121

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Bosna

 • Poruku poslati

17

Četvrtak, 01. Novembar 2007

Avaz od 31.10.2007

Dnevni avaz

Dnevnik FTV

Dnevnik 2
Bosnjanka

 • »sonovero« je autor ove teme

Postovi: 121

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Bosna

 • Poruku poslati

18

Četvrtak, 08. Novembar 2007

Ne znam sta da stavim kao vijest,jer ima ih stvarno puno.. Desava se vazda u BiH svasta..

Nana Orlovic je zavrsila u bolnici..
BiH,Lajcak i sve sto ide s njima..

Helem ja izdvojih da objavim slijedecu vijest:

Iz Kamenice ekshumirano 29 nekompletnih tijela

Ekspertni tim Federalne komisije za traženje nestalih, pod vodstvom Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, danas je iz sekundarne masovne grobnice Kamenica 9 na području zvorničke općine ekshumirao 29 nekompletnih i šest kompletnih tjelesnih ostataka Srebreničana ubijenih 1995. godine...
07.11.2007. 21:44
Iskapanja su počela 22. oktobra i prema riječima glasnogovornice Tužiteljstva Jasne Subotić, do sad je ekshumirano 35 kompletnih i 205 nekompletnih tijela srebreničkih žrtava.

Grobnica Kamenica 9 deseta je grobnica iz koje su vršene ekshumacije na tom lokalitetu.

"Tijela u grobnici su raskomadana, teško je raditi zbog strukture grobnice, a i vremenske prilike nisu nam išle na ruku", kazala je Subotić, dodajući da će iskapanja trajati najmanje još dvije sedmice.

Uz skeletne ostatke žrtava, iz ove do sada najveće grobnice u Kamenici pronađeni su povezi, tabakere, čahure, dijelovi odjeće i drugi predmeti.


-------------------------

Posto ne smijem vise objavljivati Dnevne,ako ih neko zeli neka se javi na pp..

Bosnjanka

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

19

Četvrtak, 08. Novembar 2007

Sarajevo: Zabranjeni vidovnjaci

B92 Info Vesti Razno


Sarajevo: Zabranjeni vidovnjaci


8. novembar 2007. | 08:09 | Izvor: FoNet


Sarajevo -- Opština Novo Sarajevo juče je saopštila da zabranjuje rad vidovnjaka, a ukoliko budu uhvaćeni, kazne su od 100 do 300 evra.

Radi se o osobama angažovanim u vračanju, proricanju sudbine i sličnim prevarama, saopštila je Opština Novo Sarajevo. Ista kazna preti osobama koje reklamiraju takve aktivnosti ili podstiču ljude da koriste usluge vidovnjaka, javlja AP.

Novim propisima su predviđene kazne i za osobe koje, dok čiste, prskaju ljude prljavom vodom, za gađanje ljudi kamenjem, ledom, grudvama i hranom, kao i za telefonske pozive bez razloga.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?…8&nav_category=

Dobra stvar,ali je to trebalo odavno uraditi.Vidjecemo koliko ce to funkcionisati.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

20

Petak, 23. Novembar 2007

Tuzla -- U masovnoj grobnici u selu Kamenica u BiH pronađeni su posmrtni ostaci 616 bosanskih Muslimana.


Stručnjaci za sudsku medicinu su pronašli ostatke Muslimana , koje su 1995. godine u Srebrenici ubile snage bosanskih Srba, saopšteno je danas. To je deveta masovna grobnica otkrivena u Kamenici, javlja AP.

Ekshumacija je trajala mesec dana, a identifikacija 616 tela će trajati godinama.

Da im Allah dragi podari dzennet.
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Social bookmarks