Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

miller

Početnik

(10)

  • »miller« je autor ove teme

Postovi: 13

Datum registracije: 14.04.2009

  • Poruku poslati

1

Srijeda, 31. Mart 2010

Al Jazeera pokreće program za Ex-Yu

Al Jazeera pokreće regionalni program iz Sarajeva!?
29. 03. 2010. • 10:24

Svjetski poznata televizijska kuća Al Jazeera počeće već krajem ljeta ove godine sa emitovanjem programa za region, a sjedište će biti u Sarajevu. Program će se emitovati na bosanskom, srpskom i hrvatskom jeziku.

Saznaje se da će u ovoj medijskoj kući biti angažovani i najbolji televizijski novinari iz svih država regiona, a sam program će biti emitovan preko satelita.

Zanimljivo je da je Srbija dugo vremena uporno pokušavala da isposluje da sjedište regionalnog programa Al Jazeere bude u Beogradu, piše "San", ali su se čelnici ove medijske kuće ipak na kraju odlučili za Sarajevo.

http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaji…m-Sarajeva.html


Al-Džazira stiže u Sarajevo
30. mart 2010. | 16:24 | Izvor: Beta
Sarajevo -- Na današnjoj sednici Gradskog veća Sarajeva potvrđeno je da će globalna televizijska mreža Al-Džazira preuzeti sarajevski televizijski kanal "Studio 99".

"Do sada je Grad Sarajevo izdvojio 318 384 KM za ovu televiziju, a što će televizija Al-Džazira isplatiti Gradu", rekao je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen. On je dodao da će Al-Džazira u Sarajevu formirati regionalno predstavništvo što će otvoriti nova radna mesta.

Katarska televizija Al-Džazira, kako se spekuliše, planira da u Sarajevu formira regionalni televizijski centar za područje bivše Jugoslavije.Po meni jako dobar projekat... Samo napred!
heRcilo

Početnik

(10)

  • »heRcilo« je žensko

Postovi: 3

Datum registracije: 30.03.2010

Lokacija: Sarajevo

  • Poruku poslati

2

Srijeda, 31. Mart 2010

:O jednog dana, inšAllah !

Kadir1982

Početnik

(10)

  • »Kadir1982« je muško

Postovi: 37

Datum registracije: 29.03.2010

Lokacija: Sandzak

  • Poruku poslati

3

Srijeda, 31. Mart 2010

Lijepo je da se Arapi interesuju za Balkan. Za nas bosnjake'muslimane... Mozemo nesto i naucit. Ali knjiga, je boljue sredstvo za ucenje. Tesko da je iko ikad od televizije prosperiro.

A lijepo da su na Balkanu.
Politika je zanimanje.

Social bookmarks