Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

PAUK_

Profesionalac

(10)

 • »PAUK_« je muško
 • »PAUK_« je autor ove teme

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

 • Poruku poslati

1

Utorak, 10. Decembar 2002

AMERICAN SOCIETY & POLITICS

Ovde u Maleziji sam imao prilike da upoznam dosta obrazovanih i pametnih ljudi. I u ucestalim razgovorima, su mi otvarali oci i izbavili me iz okeana propagande u kojem sam davno zapao. Ja sam licno idealizovao Americko drustvo i verovao sam da pociva na istinskoj demokratijii i slobodi medija. I zahvaljujuci podacima koji su mi ukazani, uspeo sam da probijem maglu i da sagledam to drustvo iz druge perspektive.

Noam Chomsky, jedan od vodecih mislioca Danasnjice je ujedno i najveci kriticar Americke Demokratije i njihove spoljne politike. U njegovim knjigama se navode frapantni podaci o samom mehanizmu funkcionisanja. Medju njima i taj da je postojao dokument NSC ( National Security Council-a ) u kome je jos nakon drugog svetskog rata, stvroren plan osvajanja bogastava van granica Amerike. Zeleli su da sprece dominaciju drugih vele sila, tako da Americko drustvo nikad ne bude ugrozeno. Rat u Vijetnamu, Odnos sa Sadamom, Nikarague, Panama...Ovi podaci se mogu naci u knjizi "What uncle Sam really wants" (Shta ujka Sem stvarno zeli) od istoimenog autora...

Dok na naucnom planu, sto saznajem od diplomiranog psihologa, nisu u stanju da definisu ljudsku svest.
Dali su nepotpune teorije na polju ljudske svesti, definisuci coveka kao cisto materijalno bice. A na istim "teorijama" su postavili temelje "ljudskih prava" i zasnovali "novi sistem vrednosti", koji se putem medija propagira svuda u svetu, vrseci pritisak (metodoloski) na sve drevne kulture u cilju svetske asimilacije. Medjutim rezultati prakticne primene ovog modela, pokazuju mnogobrojne ankete koje najbolje oslikavaju stanje toga drustva. Broj razvoda, narkomanija...Da bi stvorili sliku i da bi mogli da kritikujemo moramo poznavati vodece civilizacije Grcku, Islamsku, Egipatsku, Indijsku .... i na kraju Americku. Ja licno nisam kompetentan da pricam na ovoj temi jer je definitivno sirok studij. Ali se nadam da ce se kompetentna osoba uskoro prikljucit na ovom forumu.

Dakle hocu da kazem da kad vec sedamo u jedan voz, da pre toga treba znati kuda on vodi. Plasim se brzine kojom se proces globalizacije odvija.
Mislim da jos uvek njihov sistem vrednosti nije u potpunosti prihvacen u Pazaru i ostalim delovima Srbije. I pre nego sto se izgubi sansa za promenu koloseka, da treba pokrenuti ove teme. Preporucio bih pre svega svim clanovima foruma pomenutu knjigu, a pored nje "Deterring Democracy" i "Necessary Illusions: Thought Control In Democratic Societies".

Nadam se da ce se clanovi foruma u vecem broju odazvati na ovu temu nebili smo izneli sto vise stvari na povrsinu.
Dijela su uoblicene slike, a nijet sa kojim su cinjena njihov su duh.

hadalj

Profesionalac

(10)

 • »hadalj« je muško

Postovi: 1.445

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Paris

 • Poruku poslati

2

Utorak, 10. Decembar 2002

Dragi Mirza ne mogu reci da sam kompetentan za ovu temu, ali mogu reci da se slazem sa tobom. Americka demokratija postoji samo za amerikance, tj. kako ja kazem tako jeste i to je demokratija, zakon jacega. E sad mozemo reci sat hocemo, ali ono sto je Pricao Slobo, sad vidimo da jeste istina, Amerika je zemlja manipulacije (inteligentne), sinoc sam gledao jednu emisiju, o ratu u Kuvajtu, kako su americki mediji kreirali sliku o Iracanima kao ubicama tek rodjenih beba, (to me malo podseca na pricu o Srbima), kako je ta prica prosla u ujedinjenim nacijama i onda su mogli mirno da intervenisu. Ta kampanja je placena direktno od Pentagona, a ta ista agencija, priprema javno mnjenje i danas za novi rat u Iraku.
Danas kad se pogleda, moze se videti da iza svakog rata i konflikta u svetu stoji CIA. Ljudi ko je kreirao Osamu bin Ladena, pa CIA, u cijem interesu on radi danas, pa u americkom. Danas amerikanci mogu slobodno da kazu da je Islam zlo, da ga treba pokoriti, i slobodno mogu udariti na bilo koju islamsku zemlju zato sto tamo ima terorista.
Da i ne pricam o nafti i gasu. Irak drzi 11% svetskih rezervi nafte, nad kojima amerikanci nemaju nikakvu kontrolu.
Amerika je usvojila strategiju preventivnog rat, tako da svako moze biti pretnja, a oni imaju sa cim, budzet americke vojske je 340 milijardi dolara, a samo ove godine je povecan za 30 milijardi.
malo za promenu

PAUK_

Profesionalac

(10)

 • »PAUK_« je muško
 • »PAUK_« je autor ove teme

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

 • Poruku poslati

3

Petak, 10. Januar 2003

American Hypocrasy

Lose raspolozenje prema ovom sistemu izrazava i nedavno rasformirana grupe "Rage Against The Machine". U svojim pesmama kao poput "Bullet in your head", "Killing in the name of". udaraju po samoj infrastrukturi ove masivne konstrukcije. Medju njima i soundtrack iz Matrixa -

WAKE UP

Come on! Uggh! Come on, although ya try to discredit Ya still never edit The needle, I'll thread it Radically poetic Standin' with the fury that they had in '66 And like E-Double I'm mad Still knee-deep in the system's shit Hoover, he was a body remover I'll give ya a dose But it'll never come close To the rage built up inside of me Fist in the air, in the land of hypocrisy Movements come and movements go Leaders speak, movements cease When their heads are flown 'Cause all these punks Got bullets in their heads Departments of police, the judges, the feds Networks at work, keepin' people calm You know they went after King When he spoke out on Vietnam He turned the power to the have-nots And then came the shot Yeah!
Yeah, back in this... Wit' poetry, my mind I flex Flip like Wilson, vocals never lackin' dat finesse Whadda I got to, whadda I got to do to wake ya up To shake ya up, to break the structure up 'Cause blood still flows in the gutter I'm like takin' photos Mad boy kicks open the shutter Set the groove Then stick and move like I was Cassius Rep the stutter step Then bomb a left upon the fascists Yea, the several federal men Who pulled schemes on the dream And put it to an end Ya better beware Of retribution with mind war 20/20 visions and murals with metaphors Networks at work, keepin' people calm Ya know they murdered X And tried to blame it on Islam He turned the power to the have-nots And then came the shot Uggh! What was the price on his head? What was the price on his head! I think I heard a shot (5 times) I think I heard, I think I heard a shot

Voice in a Background: 'Black nationalism' 'He may be a real contender for this position should he abandon his supposed obediance to white liberal doctrine of non-violence...and embrace black nationalism' 'Through counter-intelligence it should be possible to pinpoint potential trouble-makers...' 'And neutralise them'


Wake up! Wake up! Wake up! Wake up! Wake up! Wake up! Wake up! Wake up! Spoken: 'How long? Not long, 'cause what you reap is what you sow.'

Dijela su uoblicene slike, a nijet sa kojim su cinjena njihov su duh.

Babbha

Profesionalac

(10)

 • »Babbha« je muško
 • »Babbha« je zabranjen

Postovi: 1.336

Datum registracije: 23.07.2002

Lokacija: Neznash za to mesto... nisam ti prichao nikad...

 • Poruku poslati

4

Subota, 11. Januar 2003

Kako si PAUK_ Zif ti ja ?

:) Svi pozdravi a pomeuti izvodi knjige se nalaze na http://www.zmag.org/chomsky/sam/sam-contents.html jer nemoremo kupit tu knigu u YU, ocito.... :D
Dnevno: http://babbha.blogspot.com
Can't Rain All The Time

Social bookmarks