Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

hadalj

Profesionalac

(10)

  • »hadalj« je muško
  • »hadalj« je autor ove teme

Postovi: 1.445

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Paris

  • Poruku poslati

1

Utorak, 25. Oktobar 2011

Bedemi - Mesto koje volim

Glasajmo za rekonstrukciju bedema u Novom Pazaru!!

http://www.mestokojevolim.com/predlozi/i…--/izbor_zirija

Mesto koje volim je projekat društvene odgovornosti koji Banca Intesa 2011. godine, po prvi put realizuje uz podršku Ministarstva kulture, a u saradnji sa neprofitnom organizacijom Evropa Nostra Srbija i Republičkim zavodom za zaštitu spomenika kulture.


Projekat ima za cilj edukaciju o značaju kulturno–istorijskog nasleđa, ambijentalnih celina i prirodnih lepota, ali i obnovu onih koje većina prepozna kao mesta od posebnog značaja, iz sredstava Banca Intesa.
malo za promenu

Postovi: 63

Datum registracije: 12.03.2008

Lokacija: vereinigte staaten von europa

  • Poruku poslati

2

Srijeda, 26. Oktobar 2011

Mesto: Kupalište Opština: Sombor 11283 GLASOVA

Mesto: Bedemi Opština: Novi Pazar 11226 GLASOVA

aferim glasaci 8)
feminismus existiert nur, um hässliche frauen in die gesellschaft zu integrieren

eki

Učenik

(10)

Postovi: 77

Datum registracije: 22.04.2009

Lokacija: tamo i ovamo

  • Poruku poslati

3

Petak, 18. Novembar 2011

Šta ste se uspavali,hajmo glasajte i dalje.Ostalo je još desetak dana za glasanje a trenutno smo na četvrtom mestu. (o)

eki

Učenik

(10)

Postovi: 77

Datum registracije: 22.04.2009

Lokacija: tamo i ovamo

  • Poruku poslati

4

Petak, 02. Decembar 2011

Hvala svima koji su glasali,naš Bedem je na trećem mjestu i samim tim INŠALLAH sledeće godine Banka Intesa će finansirati njegovu rekonstrukciju.
Često puta prođem pored bedema gradske tvrđave i zaista im je bila potrebna obnova,naročito u onom dijelu kod Bezistana gde je zid na više mjesta prsnuo i svakog trenutka se može obrušiti.
http://www.mestokojevolim.com/predlozi/i…--/izbor_zirija

Nihad

Urednik foruma

(121)

  • »Nihad« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

  • Poruku poslati

5

Srijeda, 30. Maj 2012

Restauracija novopazarskih bedema

30.05.2012

Banca Intesa je potpisala Ugovor o saradnji sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika kulture za sprovođenje projekta obnove Bedema u Novom Pazaru, čime su stvoreni uslovi za početak radova na restauraciji jednog od tri lokaliteta koja su pobedila na konkursu banke pod nazivom Mesto koje volim.
Banca Intesa je Ugovorom Zavodu donirala sredstva u visini od 10 miliona dinara namenjena za restauratorske i konzervatorske radove na novopazarskoj tvrđavi, a kao institucija pod čijom se zaštitom nalazi ovaj spomenik kulture, Zavod će uraditi projekat obnove, obaviti selekciju izvođača radova i vršiti stručni nadzor njihovih aktivnosti. Projektom su predviđeni radovi na Severnom i Zapadnom bastionu tvrđave, koji će obuhvatiti nadziđivanje bedema na zapadnoj strani, obradu kruna oba ugradna zida, blokovanje lica bedema, kao i temeljno čišćenje područja.

Novopazarska tvrđava ima dvostruki status zaštite - kao pojednačni spomenik kulture i u okviru šire prostorne kulturno-istorijske celine sa starom čaršijom i kompleksom oko Altun-Alem džamije. Podigli su je Turci, pretpostavlja se krajem prve polovine XVIII veka, na mestu starijeg palisadnog utvrđenja, i zajedno sa starom čaršijom sa kojom se graniči na istočnoj strani predstavlja najstariji deo Novog Pazara. Tvrđavu nepravilnog trougaonog oblika čine tri bastiona postavljena na uglovima utvrđenja i odbrambeni bedemi koji ih povezuju.

Banca Intesa pokrenula je društveno odgovorni projekat Mesto koje volim u maju 2011. godine uz podršku Ministarstva kulture i pomoć neprofitne organizacije Evropa Nostra Srbija i Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Stručna komisija u sastavu Vera Pavlović Lončarski, direkorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture i predsednica komisije, Irina Subotić, predsednica organizacije Evropa Nostra Srbija, Gorčin Stojanović, pozorišni, filmski i televizijski reditelj, Vladimir Arsenijević, pisac, prevodilac i urednik, i Maja Kolar, direktorka Sektora za marketing i komunikacije Banca Intesa, od ukupno 1.290 lokaliteta koje su građani predložili u prvoj fazi projekta odabrala je deset finalista, od kojih su građani glasanjem izabrali tri pobednička mesta. Banka je izdvojila 30 miliona dinara za obnovu sva tri lokaliteta, a pored Novopazarskih bedema, za čiju obnovu je glasalo 36.145 građana, finansiraće i restauraciju i revitalizaciju Obeležja Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu u Beogradu i Beogradskoj kapiji na Petrovaradinu, koja su osvojila najveći broj glasova građana.Novosti iz banaka izvor: http://www.kamatica.com/novosti-iz-banak…azarskih-bedema
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

Social bookmarks