Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

201

Srijeda, 22. Septembar 2004

Prenijeto iz Blica od 23.09.2004.

Ministar Dragan Jočić upozorio

Rasim Ljajić na meti atentatora

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo je informacije da se priprema atentat na Rasima Ljajića, ministra za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore i predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom, saznaje „Blic“ u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

- MUP je na dan lokalnih izbora u Srbiji 19. septembra dobio informacije da su određene grupe spremne da pojedincima plate velike pare za Ljajićevu likvidaciju - rekao je naš sagovornik iz vrha MUP, koji je je želeo da ostane anoniman. On je još naglasio da je Ljajić upozoren da mu je ugrožena bezbednost, zbog čega mu je pojačano obezbeđenje.

Ministar Rasim Ljajić potvrdio je za „Blic“ da je od ministra policije Srbije Dragana Jočića upozoren da mu je ugrožena bezbednost i da se sprema njegova likvidacija. Ljajić je rekao da ne može da govori o detaljima tog Jočićevog upozorenja kako ne bi ometao istragu policije.

- Po prvi put sam ozbiljno shvatio te pretnje - rekao je Ljajić. Upitan na koga sumnja da stoji iza tih pretnji, Ljajić je naglasio da motivi mogu biti „politički ili haški“.

- Politički, jer se ista stvar dogodila u januaru 2003. godine, kada su održavani dopunski lokalni izbori u Novom Pazaru. Tadašnji ministar policije Zoran Živković me je obavestio da Ministarstvo unutrašnjih poslova raspolaže informacijama da se sprema moja likvidacija - rekao je Ljajić i dodao da se sada ista stvar događa u vreme održavanja lokalnih izbora.

- Možda neko hoće samo da me zaplaši, ali isto tako te pretnje zaista mogu da budu ozbiljne. Ja to ne znam - rekao je Ljajić i priznao da je „uplašen“. Komentarišući zašto bi motivi pretnji bile te što se nalazi na čelu Saveta za saradnju s Haškim tribunalom, on je kazao da je „vrlo jeftina meta i za svoje političke protivnike i za antihaški lobi“.

- I jedna i druga strana mogla bi da prebacuje odgovornost za moju likvidaciju - naveo je Ljajić.

Ministar je kazao da je MUP Srbije nakon tih pretnji pojačao njegovo lično obezbeđenje, te da su pojačane i mere obezbeđenja stana u Beogradu u kome živi.

[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

PAUK_

Profesionalac

(10)

 • »PAUK_« je muško

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

 • Poruku poslati

202

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Atentatori

Po Rasimovoj kampanji, koju je vodio na ovim lokalnim izborima, pokusavao je da stavi Sulejmana Ugljanina i Slobodana Milosevica u isti kos i sa sloganom "mi" smo za PROMENE i tako dalje i tako blize, nastojao da stvori ambijent kao pred 5-o oktobarsku "revoluciju".
A sa ovim potencijalnim "atentatima", projektuje i izjednacava svoj lik sa Djindjicem, reformatora koji je bio "hrabar", "iskren" i "odlucan" i sa takvim osobinama staje na zulj sa jedne strane anti-haski nastrojenim Srbima a sa druge mafiji Sandzaka koja trazi njegovu smrt sa ciljem opstanka na vlasti.
Prvom projekcijom i opravdava svoj polozaj predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Haskim tribunalom, inace nepopularan polozaj, a druga projekcija je tu da abnormalno pojaca negativne tenzije prema Listi za Sandzak, i da ih okarakterise kao nuzno zlo, koje je sklono nasilju u cilju opstanka na vlasti.
Ovo podseca na jedan dobro osmisljen, sinhronizovan i do najsitnih detalja isplaniran scenario. Na onaj prvi deo (Milosevic=Suljo) se cak 31% birackog tela upecalo. A s obzirom da je scenario "ziva meta" provereno imao dobru prodju kod naroda, on ce Rasimove kandidate dodatno da pogura ka mestu gradonacelnika Novog Pazara i Sjenice. Ova vest o atentatu vec se emituje na BKTV, u jednom krajnje napetom tonu.
Ocekivo sam raznorazne poteze kad je drugi krug izbora u pitanju, ali ovakve iznenadne komplikacije i zavrzlame, stvarno nisam mogo da predvidim. Sve u svemu, zbog gore navedenih razloga, izbornog tajminga, kao i njegovih dobrih odnosa sa DSS-om, a i paznje i saosecanje koje dobija od strane bosnjackog birackog tela, smatram da je rec o dobro zapakovanoj "reklami" za "birace".
Dijela su uoblicene slike, a nijet sa kojim su cinjena njihov su duh.

Mehdi

Učenik

(16)

 • »Mehdi« je muško

Postovi: 126

Datum registracije: 18.03.2004

 • Poruku poslati

203

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Izbori za odbornike su zavrseni...
Bice zanimljivo ko ce i kako formirati vecinu.

Steta sto se za gradonacelnika nije kandidovala Azra.
Imali bi berem Sans i ja za koga da glasamo.
Ovako njen babo, uspio je da samog sebe izblamira,
vezujuci se za stranku "ekavske demokratije"

p.s. Sans nije ti lose ono sa staricom,
a evo kako je to nekada radio genijalni Domanovic
Razmisljanje...
PAUK_

Profesionalac

(10)

 • »PAUK_« je muško

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

 • Poruku poslati

204

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Istorijski krug ponistavanja

Bosnjaci u Crnoj Gori, koji su se borili za pravo na nacionalnost, veru i slobodu, da se promeni ukorenjeni fasisticki odnos od stane tadasnjih vlasti, da Bosnjaci slobodno mogu da kazu ko su i sta su, bez ikakvog kompleksa nize vrednosti, bili su ubijani. Taktika crnogorskih vlasti bila je "odseci glavu i zaplasi narod". Dobra taktika nema sta. Dan danas se Bosnjaci u Crnoj Gori nisu probudili. Iako mogu da budu jak politicki faktor oni oni mirno i skruseno zive i rade pod cizmom Mila Djukanovica. Laze ih, okrece ih kako stigne, a oni opet glasaju za vladajuci DPS nesvesni i distancirani od civilizacijskog identiteta kojeg nose u sebi.

U isto vreme, Slobo Milosevic se opredeljuje za drugu taktiku (ili jednostavno nije stigo da sprovede Crnogorski model), pa je udario po narodu. Smatro je da nas je torturom, zatvorima i mucenjem dovoljno zaplasio da zanjecemo svoj vlastiti identitet. Da bi kasnije dal pod medjunarodnim pritiskom, dal zbog obaveza po Bosni i Hrvatskoj, ili nekih trecih razloga, pustio Sulejmana Ugljanina da se vrati u zemlju. Verovatno je procenio da je dovoljno zaplasio ovaj narod, koji mu neko vreme nece predstavljati nikakvu pretnju. Zatim postepeno ometen najpre Dejtonom, pa Kosovom i medjunarodnim faktorom, i na kraju 5-o oktobarskom revolucijom, zaboravlja na Sandzak i na dr. Sulejmana Ugljanina. To bi bilo moje vidjenje zasnovano na pretpostavkama i cinjenicama kad je situacija u Crnoj Gori u pitanju. Mada slazem se nedostaje jos kockika za kompletnu sliku Suljovog povratka. Ali saznacu i to uskoro, insallah.

Ali na osnovu ova dva primera, koji su u globalu gledano potvrdjeno tacni, kad su taktika i posledice u pitanju izvodim sledeci zakljucak. GLAVA bez TELA, ko TELO bez GLAVE....

E sad kad smo konacno postavili neke osnovne temelje za dalji kulturni razvoj nase mlade nacije i naisli na greske i kradju pojedinaca kad je u pitanju rad lokalne samouprave, nas narod, tj. 31% birackog tela stavi bivseg komunistu i Jugoslovena muslimanske veroispovesti, na ramena. Da su tu dosli Fevzija Muric ili Tarik Imamovic koji su dokazani borci za ovaj narod razmisljo bih se. A ovih 31% birackog tela se opredeljuje za opciju koja im u toku kampanje porucuje da ne priznaje ni nacionalnu zastavu, ni nacionalne simbole a kamoli BNVS u cijem konstituisanju nisu hteli ni da ucestvuju. Dovoljno je samo da ojacaju pozicije kako na republickom tako i na opstinskom pa da krenemo sve ispocetka. Nema sta, istorijski gledano, vratismo se u komunizam?(
Dijela su uoblicene slike, a nijet sa kojim su cinjena njihov su duh.

alBazari

Profesionalac

(10)

 • »alBazari« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

205

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Citirano

Orginalno od PAUK_
A ovih 31% birackog tela se opredeljuje za opciju koja im u toku kampanje porucuje da ne priznaje ni nacionalnu zastavu, ni nacionalne simbole a kamoli BNVS u cijem konstituisanju nisu hteli ni da ucestvuju. Dovoljno je samo da ojacaju pozicije kako na republickom tako i na opstinskom pa da krenemo sve ispocetka. Nema sta, istorijski gledano, vratismo se u komunizam?(
Ovo si 100% u pravu. Stvarno ne znam otkud toliki glasovi Rasimu i Sajtu. Iskreno sam se nado da ce ovi glasovi otici na Tarka.

Medjutim, jos me nisi ubijedio da dam glas Mecetu, Dzipku & co. Hajd' dalje.


"Ko se odvaži i radi brzo biće izbavljen,
dok i tragalac koji je spor može gajiti samo nadu." (Hz. Alija)

Sandokan

Profesionalac

(10)

 • »Sandokan« je muško
 • »Sandokan« je zabranjen

Postovi: 1.039

Datum registracije: 12.12.2003

Lokacija: Centar Sandzaka

 • Poruku poslati

206

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Meche ,Dzipko & co. su zglajzali ovih dana(ko nije upoznat).
Inache ,birajuchi izmedju SANDZAKA i rashke oblasti ,JA BIRAM SANDZAK!!
Ko razume ,shvatiche.
Pazare jedini ,pazaree jedinii najboljiiiii, oooo ooooo oooooo ooooooo!!!!![/URL]

 • »And_U_Price« je muško

Postovi: 1.890

Datum registracije: 28.07.2002

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

207

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Citirano

Orginalno od Sandokan
Meche ,Dzipko & co. su zglajzali ovih dana(ko nije upoznat).
Inache ,birajuchi izmedju SANDZAKA i rashke oblasti ,JA BIRAM SANDZAK!!
Ko razume ,shvatiche.


Nisam upoznat. Reci nesto vise, da ne naslucujemo, mi koji nismo dole.

Sto se tice druge opaske nije bas najjasnija, pa svi smo za Sandzak...
Sit Hungry Doesn't Believe

Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

208

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Esselamu alejkum

Citirano

Trudim se da vam ne u pojedinostima vec uopsteno gledano prikazem realnost, ili bar onakvu kakvu je ja vidim. Nije mi cillj da raspravljam o pojedinostima jer ih manje vise znamo svi. Kad pominjem Sulejmana Ugljanina, Rasima Ljajica, i Muftiju, pricam iz jednog generalnog stanovista.
Ali izgleda je na ovom forumu ispod nivoa imat generalan stav. Cak stovise kazu ti da lupas, preporucuju ti da pijes leksijum i udaljis se neko vreme od televizora.


To je problem na koji su nailazili svi veliki umovi koji su bili ispred svoga vremena. Evo Gerilac potvrdi da si ti autor svojih postova, mada nisam ni sumnjao u tebe. Doduše jeste da ste se viđali i svoje stavove približili. Ipak se je tvoja uopštenost i realnost gledanja davno završila. Ti sada sve gledaš kroz prizmu Gerilčevog poimanja Sulejmana kao najvećeg lidera svih vremena i čovjeka protiv koga je podignuta zavjera svjetskih razmjera. Evo otprilike ovako:

Citirano

Ocekivo sam raznorazne poteze kad je drugi krug izbora u pitanju, ali ovakve iznenadne komplikacije i zavrzlame, stvarno nisam mogo da predvidim. Sve u svemu, zbog gore navedenih razloga, izbornog tajminga, kao i njegovih dobrih odnosa sa DSS-om, a i paznje i saosecanje koje dobija od strane bosnjackog birackog tela, smatram da je rec o dobro zapakovanoj "reklami" za "birace".


Nadalje spominješ i Crnogorski model, uspoređujući ga sa Srpskim. Jedan bitan moment ti je promakao. Ne bi Milova kampanja asimiliranja bila uspješna da nije bilo, u najmanju ruku, prešutnog odobravanja ili barem mirenja sa sudbinom tadašnjih lidera Bošnjaka. Hmmm, ko li je tada predvodio Bošnjake, baš me zanima. Ko li je tada svoje političko djelovanje ograničio samo na gradove u kojima su Bošnjaci apsolutna većina, zaboravljajući na Pljevlja, Priboj, Novu Varoš itd. i dozvolio da se veliki broj ljudi pod raznim pritiscima raseli.

A šta je radio Slobodan Milošević. Eto on se zamajao Bosnom i Dejtonom te je dozvolio da mu Sulejman upadne na stadion ne plativši kartu. I opet neki scenario svjetskih intriga i zavjera objašnjava njegov povratak. A šta misliš o ovoj teoriji: Sulejman je namjenski vraćen iz više razloga. Kao prvi je razbijanje Bošnjačkog jedinstva i samog bošnjaštva. Jer na čemu se baziralo njegovo političko djelovanje? Prosto, prvo ćeš biti pristalica SDA, a potom musliman. Jer ako nisi za SDA džabe ti i Hadždž i Zekjat i Namaz..., dakle vjera se stavlja u drugi plan. A šta je bošnjak ako iz njega istrgneš islam? Bošnjak više ne sigurno!

A pitaš li se zbog čega je Sulejman kad je počelo NATO bombardovanje prvi pobjegao za Sarajevo. Htio je da, "kao Musa a.s. iz Egipta", izvede svoj narod iz Sandžaka. Samo to je bila Miloševićeva želja i nada da na jednostavan način završi "posao" u Sandžaku. Umalo ta golema prevara nije uspjela. Hvala Allahu dž.š., danas ne bi bilo ni Sandžaka ni Bošnjaku u njemu.

Šta je Sulejman značio Miloševiću. Da li svjesno ili nesvjesno, Sulejman je bio jedan od instrumenata njegove vladavine. Kada je se kandidovao za predsjednika Sulejman je to učinio uz protivljenje i negodovanje svih opozicionih partija i u Sandžaku i u Srbiji. Učinio je to iako mu je jasno stavljeno do znanja da tako direktno slabi šanse opozicije i da svaki glas koji on osvoji ide jedino Miloševiću u prilog.

I konačno pred sami krah tirana postao je očigledan još jedan razlog Suljovog ostanka na političkoj sceni. Naime, u svome posljednjem TV obraćanju Milošević je počeo direktno upozoravati Srbe na opasnost od poimence Sulejmana Ugljanina. Čovjek koji je svoju vladavinu obilježio i održavao konfliktima i ratovima je pokušao izvući svoga posljednjeg keca iz rukava. Na svu sreću bilo je prekasno.

Mogu ti reći i da mi je potpuno jasno zašto ti podržavaš Fevziju Murića i Tarika Imamovića. Kada bi oni imali neku širu podršku SDA bi se i na njih obrušila svom svojom silom i mašinerijom, ali jedan nije nikakav faktor, a drugi je vrlo malog uticaja. I zato njih koriste svi oni koji hoće da se predstave kao ljudi otvorenog uma i zagovornici demokratije.

[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

alBazari

Profesionalac

(10)

 • »alBazari« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

209

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Citirano

Orginalno od Sandzacki_sin

I zato njih koriste svi oni koji hoće da se predstave kao ljudi otvorenog uma i zagovornici demokratije.Selam alejkum Sandzacki.
E nemo sad i ti. Sta fali Tarku?


"Ko se odvaži i radi brzo biće izbavljen,
dok i tragalac koji je spor može gajiti samo nadu." (Hz. Alija)

smeker

Profesionalac

(10)

 • »smeker« je muško

Postovi: 596

Datum registracije: 13.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

210

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Tariku Imamovicu stvarno svaka cast. ali treba postaviti sad jedno drugo pitanje: ZASTO LJUDI KAO STO JE POSTENI "TARIK IMAMOVIC" NE TREBAJU STRANCI SDA I LOKALNOJ SAMOUPRAVI? O| Zasto se digla cela mediska kampanja da bi se okaljao ugledan covek Tarik Imamovic prilikom isteravanja sa funkcije? Ocigledno je da se nije uklapao u opstinsko privatno preduzece lopova. Da bih se Tarko isterao sa posla bilo je potrebno da skupstina na zasedanju izglasa da je protiv njega. To je i ucinjeno i to bez njegovog prisustva a kako se pricalo po gradu suljo i kompanija je davala sve da bih oni koji su bili protiv njegovog isteravanja glasaju da se on istera sa posla. E sad ako neko moze da me uveri da suljo nije umesan u to!

A sto se tice Sulja i suljovih reketasa mogu reci samo jednu narodnu : "SA KIM SI TAKAV SI" Ti ljudi su radili te stvari zato sto im je odobreno iz vrhovne vlasti te stranke.

Zao mi je sto vise necemo imati Ministra za Sport u Sandzaku ;(

björn

Profesionalac

(10)

 • »björn« je muško

Postovi: 670

Datum registracije: 29.08.2003

Lokacija: sweden

 • Poruku poslati

211

Četvrtak, 23. Septembar 2004

sahi sta se to desilo mecetu?da nije prehladio gore u onoj ledari ups hali?
14. Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i o­ni se kroz nju uspinjali,
15. opet bi o­ni, zacijelo, rekli: "Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!" (Kur'an)

alBazari

Profesionalac

(10)

 • »alBazari« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

212

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Citirano

Orginalno od smeker
To je i ucinjeno i to bez njegovog prisustva a kako se pricalo po gradu suljo i kompanija je davala sve da bih oni koji su bili protiv njegovog isteravanja glasaju da se on istera sa posla.E, smekeru, smekeru, ni da pises ne znas a hoces, demek, nekog da falis i politiku da bistris.

A znas li ti, smekeru, da ste vi isti? Zbog toga jedni drugima i vadite oci.


"Ko se odvaži i radi brzo biće izbavljen,
dok i tragalac koji je spor može gajiti samo nadu." (Hz. Alija)

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

213

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Mali tefsir :)

Citirano

Orginalno od alBazari

Citirano

Orginalno od Sandzacki_sin
I zato njih koriste svi oni koji hoće da se predstave kao ljudi otvorenog uma i zagovornici demokratije.

E nemo sad i ti. Sta fali Tarku?

Tvoje pitanje je suvisno jer je Sandzacki sin pomenuo Tarka u jednom drugom kontekstu. Tarku ne fali nista (barem ovom prilikom nije o tome rijec) vec je Tarko bezopasan da ugrozi bilo koga te je kao takav pogodan da sebi priustim luksuz i ponisanim na njega prstom kao alternativu kako bih pokazao da sam demokrata iako zapravo ne zelim alternativu.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

alBazari

Profesionalac

(10)

 • »alBazari« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

214

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Citirano

Orginalno od Sandokan
Meche ,Dzipko & co. su zglajzali ovih dana(ko nije upoznat).Sad dobih neke neprovjerene informacije. Izgleda da se nesto mrda u SDA.


"Ko se odvaži i radi brzo biće izbavljen,
dok i tragalac koji je spor može gajiti samo nadu." (Hz. Alija)

 • »ALIJA-KLADNICA« je muško

Postovi: 68

Datum registracije: 17.09.2004

Lokacija: novi pazar

 • Poruku poslati

215

Četvrtak, 23. Septembar 2004SELAM ALEJKUM


ZASTO LJUDI KAO STO JE POSTENI "TARIK IMAMOVIC" NE TREBAJU STRANCI SDA I LOKALNOJ SAMOUPRAVI?


Kada je odlucio Sulejman Ugljanin da smeni Tarika Imamoviva sa mesta direktora,mora se uzeti prvo jeno da je Tarik tada bio protiv odluke da se plac preko puta ukrasa da na poklon Bajramu Omeragicu,
i da je tad od reketasa Nedziba Hodzica dobio dokument koji je morao da potpise u vezi nekog "TRECEG PLACA",ali Tariku Imamovicu tada proradi mozak i on se suprostavi Nedzibu Hodzicu i tu popije jedan dobar samar.Onda na sjednici donosi se odluka da sa Tarik smijeni ali protiv Tarikovog smjenjivanja bio je direktor JKP"CISTOCA" Sabahudin Susevic-Ali ni on nije dugo posle toga ostao na mjestu direktora.


Ali evo ovih dana Sulejman Ugljanin vrsi veliku reorganizaciju u opstini.Tako da u opstini vlada potpuni haos.---I patuljak moze da se naljuti na diva,ali sme da osamari samo patuljka---


björn

Profesionalac

(10)

 • »björn« je muško

Postovi: 670

Datum registracije: 29.08.2003

Lokacija: sweden

 • Poruku poslati

216

Četvrtak, 23. Septembar 2004

prava komeNdija sa ovim izborima i borbom za fotelje (o)
14. Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i o­ni se kroz nju uspinjali,
15. opet bi o­ni, zacijelo, rekli: "Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!" (Kur'an)

Fadilj

Početnik

(10)

Postovi: 44

Datum registracije: 18.09.2004

Lokacija: Centar Sandzaka

 • Poruku poslati

217

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Citirano

Orginalno od smeker
Tariku Imamovicu stvarno svaka cast. ali treba postaviti sad jedno drugo pitanje: ZASTO LJUDI KAO STO JE POSTENI "TARIK IMAMOVIC" NE TREBAJU STRANCI SDA I LOKALNOJ SAMOUPRAVI? O| Zasto se digla cela mediska kampanja da bi se okaljao ugledan covek Tarik Imamovic prilikom isteravanja sa funkcije? Ocigledno je da se nije uklapao u opstinsko privatno preduzece lopova. Da bih se Tarko isterao sa posla bilo je potrebno da skupstina na zasedanju izglasa da je protiv njega. To je i ucinjeno i to bez njegovog prisustva a kako se pricalo po gradu suljo i kompanija je davala sve da bih oni koji su bili protiv njegovog isteravanja glasaju da se on istera sa posla. E sad ako neko moze da me uveri da suljo nije umesan u to!

A sto se tice Sulja i suljovih reketasa mogu reci samo jednu narodnu : "SA KIM SI TAKAV SI" Ti ljudi su radili te stvari zato sto im je odobreno iz vrhovne vlasti te stranke.

Zao mi je sto vise necemo imati Ministra za Sport u Sandzaku ;(


Potpuno se slazem sa smekerom. Svi znaju da je Suljo autoritaran lider koji ne dozvoljava ikome da osporava njegovo liderstvo i da se sve iskljucivo radi sa njegovim znanjem i odobrenjem . Tako da je smijesna prica kad kazes da su Mece, Dzipko i co. lopovi a Suljo nije jer oni nista ne bi smeli da urade bez njegovog odobrenja i naredjenja. Suljo je lopov veci i od njih no se pametno izmakao i njih stavio na prve linije.

PASHA

Zlatna sredina

(5)

 • »PASHA« je zabranjen

Postovi: 182

Datum registracije: 29.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

218

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Selam Alejkum Dobri Ljudi...

Meni je najsmjesnije u ovoj prljavoj kampanji to sto ministar non-stop maha podacima kako mu neko prijeti atentatom i time pokusava da skupi jeftine politicke poene. Sulejmanu Ugljaninu su ulazili u kucu i prijetili pa se niko ne zabrinu od Srpskih zvanicnika a ministar nabio vesvesu da ce neko izvrsit atentat na njega i to koristi u predizbornoj kampanji, doduse vrlo fino se zakacio sa medjunarodnom zajednicom, albancima, madjarima, vecim dijelom srba i dijelom Bosnjaka. A nas narod kaze ZLO RADIT A DOBRU SE NADAT...

Selam Alejkum...

PAUK_

Profesionalac

(10)

 • »PAUK_« je muško

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

 • Poruku poslati

219

Četvrtak, 23. Septembar 2004

Reply:

Naslov u Blicu: RASIM LJAJIC NA METI ATENTATORA

MUP je na dan lokalnih izbora dobio informaciju da su odredjene grupe spremne da pojedincima plate velike pare za Ljajicevu likvidaciju, rekao je nas sagovornik iz vrha MUP-a koji je zeleo da ostane anoniman . Ko sto vidite nepoznat je i izvor informacije, a nepoznat i izvor vesti. Mozemo samo da se saslusamo Rasimovu izjavu "i jedna i druga strana mogla bi da prebacuju odgovornost za moju likvidaciju" i videcemo da nemaju apsolutno nista. A na mestu u kom navodi razloge likvidacije, najpre istice politicki i govori da mu je to isto javio Zoran Zivkovic 2003. kad su odrzani lokalni izbori u NP. Navodi birace, da njegove potencijalne likvidatore traze u Koaliciji lista za Sandzak. Sve u svemu jeftin scenario.Toliko o likvidaciji...


ODGOVOR SANDZACKOM SINU


Sandzacki sine, prosto ne mogu da verujem da si u stanju da od sve samih predpostavki, stvoris neku cinjenicnu sliku.

Citirano

Originalno od Sandzacki sin: Ne bi Milova kampanja asimiliranja bila uspješna da nije bilo, u najmanju ruku, prešutnog odobravanja ili barem mirenja sa sudbinom tadašnjih lidera Bošnjaka. Hmmm, ko li je tada predvodio Bošnjake, baš me zanima.


Znam licno coveka iz Crne Gore, koji je bio jedan od glavnih lidera. Bio je zatvaran, tucen maltretiran a njegov narod isovremeno plasen. Sad je generalni sekretar Univerziteta u NP. Sigurno da je bilo i vise pojedinaca koje je narod u Crnog Gori slusao, ali ne vidim sta je Suljo u ono vreme, mogo da uradi za Bosnjake iz Crne Gore. S obzirom da je vecini njegovih aktivista najpre oduzeto oruzije a potom su i pozatvarani. Imao si sa njihovu policiju u svim pomenutim opstinama, i apsolutno nikakvu moc da uradis nesto po tom pitanju.

Citirano

Originalno od Sandzacki sin: Sulejman je namjenski vracen iz više razloga. Kao prvi je razbijanje Bošnjackog jedinstva i samog bošnjaštva. Jer na cemu se baziralo njegovo politicko djelovanje? Prosto, prvo ceš biti pristalica SDA, a potom musliman. Jer ako nisi za SDA džabe ti i Hadždž i Zekjat i Namaz..., dakle vjera se stavlja u drugi plan. A šta je bošnjak ako iz njega istrgneš islam? Bošnjak više ne sigurno!


Prvo dajes konstataciju o razbijanju jedinstva Bosnjaka, a onda poimanjem vere i nacije dokazujes tu konstataciju. Znas li koje je izvorno znacenje SDA ?

Citirano

Šta je Sulejman znacio Miloševicu. Da li svjesno ili nesvjesno, Sulejman je bio jedan od instrumenata njegove vladavine. Kada je se kandidovao za predsjednika Sulejman je to ucinio uz protivljenje i negodovanje svih opozicionih partija i u Sandžaku i u Srbiji.


Ne znam mnogo o ovim predsednickim izborima, znam samo da se ocekivalo od Albanaca da izadju i oni su ih bojkotovali. Takodje ne znam koje su ga to opozicione partije u Sandzaku savetetovale Sulejmana Ugljanina da se ne kandiduje, kad su on i Rasim tad bili zajedno? Ne znam puno o ovim izborima, pa zato najbolje obrazlozi ovo malo, sve onako povrsno dotaknes, ko da ti nije cilj da prodres do istine, vec da ga na startu osudis ko najveceg izdajnika Bosnjackog naroda? Sad cu bas pogledat rezultate tih izbora na CESID-ovom situ, ako su istaknuti.

Komentarises neke njegove politicke ciljeve, i ko da sedis neposredno blizu Milosevica i prenosis njegove planove i zelje u ono vreme. Interesantno ali sve se poklapa (o)

Citirano

Covjek koji je svoju vladavinu obilježio i održavao konfliktima i ratovima je pokušao izvuci svoga posljednjeg keca iz rukava. Na svu srecu bilo je prekasno.


Vreme je po meni najbolji pokazatelj lidestva.

Citirano

Kada bi oni imali neku širu podršku SDA bi se i na njih obrušila svom svojom silom i mašinerijom, ali jedan nije nikakav faktor, a drugi je vrlo malog uticaja.


Navedi mi slucaj na kog se to SDA obrusila. Jesul oni zapalili televiziju, jesul oni pucali svojim aktivistima u kola, jesul oni prvi zapucali i ranili zenu ispred SDP-a, jesul oni pretili zeni i deci Sulejmana Ugljanina?
Da SDP nije predstavljala sebe ko vodecu opozicionu stranku, i da se muftija nije umesao, garantujem ti da bi Fetko osvojio mnogo, mnogo vise glasova. To nam je sto nam je.
Dijela su uoblicene slike, a nijet sa kojim su cinjena njihov su duh.

 • »MADE IN SANJAK« je muško

Postovi: 37

Datum registracije: 16.06.2004

 • Poruku poslati

220

Četvrtak, 23. Septembar 2004

BRAĆO NE NASJEDAJTE NA SRPSKU IGRU!

HOĆE DA SE IZMEĐU NAS PROLIJE KRV!

VRIJEME JE ZA SVEBOŠNJAČKI DIJALOG!OSTAVIMO SE LOKALNACIONALIZMA JER ZA PAZAR, SJENICU I TUTIN NEMA PROBLEMA!


GLEDAJMO KAKO DA OSVOJIMO VLAST U PRIJEPOLJU!

"Licite na narod iz koga potjecete. Potrudite se da licite na taj narod. Taj narod nesto voli, a nesto ne voli. Volite ono sto on voli, ne volite ono sto on ne voli, pa cete liciti na taj narod. Taj narod je hrabar. Taj narod je pametan. Ne treba vas biti sramota da licite na taj narod, pa makar dijelili s njime, mozda, i neke mahane. Jer, nije nas narod savrsen, jer nema savrsenog. Ali ne treba bjezati od toga. Licite na taj narod."
...Jos da citiram svog omiljenog pjesnika:
'Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo!"

12.1.1994. (Alija Izetbegovic)


"Uvjeren sam da ce se BiH, da odmah definisem sta, postepeno ocuvati, opstati i postati normalna drzava. Uvjeren sam u tu stvar. Ne bih mogao prognozirati kad ce to da bude, ali historija tece prilicno brzo na ovim prostorima, pa ce mozda biti brze nego sto mi i ocekujemo." Alija Izetbegovic

Social bookmarks