Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

boljanici

Zlatna sredina

(10)

  • »boljanici« je muško
  • »boljanici« je autor ove teme

Postovi: 181

Datum registracije: 30.03.2007

  • Poruku poslati

1

Četvrtak, 05. Novembar 2009

Bošnjačka elita BiH finansira radikalni islam (pise:Politika)

U javnost dospeo dokument kojim je politički, verski i poslovni vrh bošnjačkog društva u FBiH označen kao kriminalistička organizacija koja finansira radikalni islam i terorizam

Šeme koje su, navodno, urađene u OHR-u, odnosno njegovom timu za antikorupcijsko delovanje i političku analitiku, a na kojima je politički, verski i poslovni vrh bošnjačkog društva u FBiH označen kao kriminalistička organizacija koja finansira radikalni islam i terorizam potpuno su zaoštrile odnose između OHR-a i svih onih koji su prikazani „kao dobro uvezana i opasna mafijaško-teroristička hobotnica”. Odmah nakon što su „sporne šeme” objavljene u sarajevskom magazinu „Global“ vlasnik izdavačke kuće „Avaz” Fahrudin Radončić, jedan iz kruga prikazanih, najavio je tužbu protiv prvog zamenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana i nepoznatog službenika OHR-a koji se zove Erik i označen je kao autor šeme.

„Činjenica da su u OHR-u montirane mape napravili i za Srbe i za Hrvate najbolje govori da Gregorijan u BiH ne donosi mir, već produkuje haos kako bi što duže ostao i više lično zaradio na nama. Njemu ne odgovara da stvari u BiH krenu napred, jer ovde ima mesečnu platu višu od 50.000 konvertibilnih maraka”, rekao je Radončić. On tvrdi da Gregorijan godinama „uređuje” emisiju „60 minuta” na Federalnoj televiziji i mnoge druge medije, te da po potrebi izigrava tužioca, sudiju, ili šefa policije u BiH.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, takođe, smatra da „iza šema u kojima se bošnjački političari, verske vođe i privrednici povezuju sa terorizmom i kriminalom stoji prvi zamenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan”.

„Mi smo u nekoj vrsti Gvantanama i zaista mi je čudno da se OHR, kao jedna ugledna organizacija koja treba da se bavi sprovođenjem mira, pretvorio u udbašku ili, recimo, policijsku inspekciju”, izjavio je Cerić u političkom magazinu BHT 1 „Crta“ i poručio Gregorijanu da je „on taj koji bi trebalo da se ispriča”.

„Ako neko treba da se ispriča ovde, onda se ti, gospodine Gregorijan, trebaš ispričati, jer si se sam otkrio, mi te nismo nigde spomenuli. Ali, kad si nas prozvao, želimo da ti kažemo da mi trebamo videti ko to dolazi u našu kuću i s kakvim namerama. Nismo mi ti koji se trebamo ispričavati vama o tome šta radimo, mi smo ovde rođeni, svi nas znaju u ovome gradu i u ovoj zemlji i mi nemamo, posebno Bošnjaci, obavezu da se izvinjavamo ni Amerikancima, ni Englezima, niti Francuzima”, rekao je Cerić.

On tvrdi da obelodanjene šeme „nisu pamet nekog Erika koji to radi za potrebe OHR-a“, već da su „nastale u sprezi sa domaćim udbašima i tajnim službama”, ali mu je, kako kaže, drago što su se pojavile, jer su „pomogle da rešimo dilemu po čijem nalogu neki novinari u BiH, posebno oni s Federalne televizije, vrše satanizaciju Islamske zajednice, a posebno institucije reis-ul-uleme u BiH”.

„Sad je otkriveno sve, zahvalan sam gospodinu Gregorijanu koji je sam sebe identifikovao, sada znamo ko stoji iza projekta satanizacije svega što je bošnjačko”, naglasio je Cerić koji se osvrnuo i na stalne napade Federalne televizije i pojedinih sarajevskih novinara i na lidera SNSD-a Milorada Dodika. On smatra da „nije primereno da se pokazuje junaštvo u Sarajevu, blateći Dodika kada treba i kada ne treba”. Dodika, sugeriše poglavar Islamske zajednice, „treba kritikovati, ali argumentima, ako je neko junak i hrabar, onda treba da ode u Banjaluku, na TVRS, i tamo da ga kritikuje, a ne da se ovde pravi junačina, onda to ide sve na štetu Bosne i njene podele, a to je licemerno, to ide na štetu Bošnjaka”, zaključuje Cerić.

Predsednik nevladine organizacije „Kroacija libertas” Leo Pločkinić izjavio je za „Fokus” da ne veruje da će se „srpski i hrvatski političari naći u bilo kakvoj novoj mreži kriminala” u „režiji” OHR-a. „To se neće sigurno desiti, barem ne u obimu kao što je to slučaj s bošnjačkim političkim i verskim vođama, jer su Srbi i Hrvati godinama unazad prolazili kroz sito i rešeto OHR-a”, ocenio je Pločkinić. Istovremeno je izrazio uverenje da će krajnji ishod „sporne šeme” biti „pokretanje sudskih procesa protiv velikog broja bošnjačkih zvaničnika“.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko najavio je da će biti sprovedena istraga u vezi sa šemama koje su „čudnim putevima” dospele u javnost.
novipazar.wordpres.com

  • »silver04« je muško

Postovi: 72

Datum registracije: 22.02.2009

Lokacija: Bijelo Polje

  • Poruku poslati

2

Četvrtak, 05. Novembar 2009

Oni se na zalost jos nisu opredijelili je li njihov "sistem vrijednosti" ustav evropske unije ili serijatski zakon.

emir-RA

Zlatna sredina

(26)

  • »emir-RA« je muško

Postovi: 455

Datum registracije: 03.07.2008

Lokacija: BIH okolina Tuzle

  • Poruku poslati

3

Četvrtak, 05. Novembar 2009

što avaz može izavlit to voz ne može povući - onaj Radončić ne zaslužuje zatvor nego goli otok, ako uopšte zaslušuje da živi zaista je krajnje vrijeme da se sa njim netko obračuna i pita ga odkud mu lova za tornjeve i šta ti ja znam šta sve ne kad je iz CG u Sarajevo došao u opancima sa najlon kesom
u ruci

nikakva šema o terorizmu ne postoji i nemojte o tome džaba razglabati - to je američki ambasador Rafi Gregorian pojasnio u najgledanioj tv emisiji u BIH 60 minuta - na toj šemi se nalazi političko mafijaška sprega i između ostalih ljudi poput Nasera Orića, Nasera Kljemendija itd
sramotno je što je IVZ BIH stala u odbranu kriminalaca i traži pomoć od bratske Turske a kako će turcima objasniti zašto jedan Edhem Bičakčić kada izađe iz kantonalong suda gdje mu društvo pravi Nedžad Branković mora žuriti i na državni gdje mu društvo pravi Dragan Čović, baš će biti zanimljivo da se vidi
Na vatru odgovori vatrom !

Tashke

Veteran

(12)

  • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

  • Poruku poslati

4

Četvrtak, 05. Novembar 2009

Tema zatvorena.

@ boljanici
Postoji tema Aktuelnosti iz Bosne i jos sijaset drugih slicne tematike u kojima mozes da postiras ovu vest a ne da otvaras temu za svaki tekst koji procitas pa ga kopiras ovde i das neko svoje misljenje o njemu.Ovo ti nije blog.
I ostale teme su ti takve i bice zatvorene,procitaj statut pa vidi kako se otvara tema i pokreni ih na taj nacin,dok jos mozes(dok ne dobijes opomenu,a dobices je ukoliko nastavis ovako i otvoris jos jednu temu na ovaj nacin).
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Social bookmarks