Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Antivirus

Početnik

(10)

 • »Antivirus« je zabranjen

Postovi: 21

Datum registracije: 17.11.2004

 • Poruku poslati

101

Utorak, 23. Novembar 2004

Čaršijaneru nemo da svu omladinu svrstavaš u isti koš.Ja sam na primer znao koje je godine dan Sandzaka,a ni dan danas ne znam kad su bili srpski ustanci(ako tako mogu da se nazovu :)) )A što se tiče Kosovskog boja to kako srpska tako i Bošnjačka deca treba da znaju jer je to veoma značajna bitka bila!
Ma kakav potpis...

 • »carsijaner« je zabranjen

Postovi: 71

Datum registracije: 25.09.2004

 • Poruku poslati

102

Utorak, 23. Novembar 2004

Citirano

Antivirus
Čaršijaneru nemo da svu omladinu svrstavaš u isti koš.Ja sam na primer znao koje je godine dan Sandzaka,a ni dan danas ne znam kad su bili srpski ustanci(ako tako mogu da se nazovu )A što se tiče Kosovskog boja to kako srpska tako i Bošnjačka deca treba da znaju jer je to veoma značajna bitka bila!


SORY SANJAKIAN BROTHER ;)

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

103

Srijeda, 15. Decembar 2004

Utorak, 14. decembar

NPS ZABORAVLJA LISTU ZA SANDŽAK

NOVI PAZAR - Koalicija Lista za Sandžak nije zadovoljna ponašanjem koalicionog partnera u Sjenici Narodnog pokreta Sandzaka. Funkcioner Liste za Sandzak Nermin Bejtović saopštio na konferenciji za novinare je da je Harun Hajradinović, predsednik SO Sjenica, zakazao sednicu SO na kojoj treba da budu izabrani opštinski funkcioneri. “Smatramo da ovakvo ponašanje nije primereno”, izjavio je Bejtović. Radio Sto plus saznaje da je vrh koalicije Narodni pokret Sandžaka Dzemaila Suljevića odlučio da prekine saradnju sa Listom za Sandžak Sulejmana Ugljanina u Sjenici, te se može očekivati da će sa Sandžackom demokratskom partijom Rasima Ljajića formirati opštinsku većinu. NPS je imao sporazum o saradnji sa Listom za Sandžak i formiranju opštinske većine u Sjenici, ali naš izvor tvrdi da su u NPS odustali od saradnje sa Listom za Sandžak.


Izvor: Radio 100plus

Ova vijest koja je juce dok je jos bila glasina opravdano uklonjena sa naseg foruma ne bi mozda zaslusila da bude objavljena ovdje ni danas, kada vise nije nezvanicna, da ne namjeravam ukazati da je pogresno na jedinstvo Bosnjaka ili ti nacionalni interes gledati kroz prizmu raznih koalicija medju bosnjackim partijama. Nacionalni interes treba biti definisan, treba jasno ukazati na svetinje u ovom narodu koje se ne smiju napadati, ugrozavati i rusiti kao i ukazati na ono ka cemu treba stremiti te djelovanje svake partije i bilo koje organizacije posmatrati iskljucivo u njihovom odnosu prema tome a ne u njihovom medjusobnom odnosu ili raznim koalicijama.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

PAUK_

Profesionalac

(10)

 • »PAUK_« je muško

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

 • Poruku poslati

104

Srijeda, 15. Decembar 2004

UGLJANIN TRAŽI OBAVEZUJUCI AKT

NOVI PAZAR- Predsednik opštine Novi Pazar Sulejman Ugljanin kazao je danas da ce organi Skupštine opštine biti formirani cim iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu upravu stigne pravno obavezujuci akt koji ce razjasniti koja od dve parlamentarne grupe ima potrebnu vecinu.

Na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru, Ugljanin je rekao da je od nadležnog ministra Zorana Loncara dobio "mišljenje" o tome koja parlamentarna grupa ima potrebnu vecinu u SO Novi Pazar, ali da je od njega tražio da pošalje akt koji ce sadržati rok za izvršenje, mogucu sankciju i pouku o pravnom leku.

"Od Loncara sam tražio da se cela stvar uvede u pravne okvire. Cim dobijem takav akt, dok stignem u Novi Pazar, Skupština opštine ce biti formirana i sve ce raditi", kazao je Ugljanin.

On je kazao da je zatražio sastanak sa Loncarom i premijerom Srbije Vojislav Koštunicom na kojem bi bili razjašnjeni nesporazumi, ali da još nije dobio njihov odgovor.

Prema njegovim recima, postoji spremnost da lokalni organi budu konstituisani kako bi na vreme bio usvojen budžet za narednu godinu.

Ugljanin se zauzeo za poštovanje izborne volje gradana ali je, takode, dodao i da problema sa formiranjem i funkcionisanjem lokalne vlasti ima u više od 100 opština u Srbiji.

UGLJANIN:MEDIJI LOŠE IZVEŠTAVAJU O BOŠNJACIMA

NOVI PAZAR- Predsednik Bošnjackog nacionalnog veca Sulejman Ugljanin optužio je danas medije u Srbiji da na nedopustiv i opasan nacin izveštavaju o Bošnjacima i namecu im ulogu "vecitog krivca".

Ugljanin je kazao da Bošnjaci imaju isti medijski tretman kao u vreme bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševica i da se protiv njih sprovodi "jaka i opasna kampanja dezinformacija i laži".

Prema njegovim recima, Bošnjaci se u medijima vezuju za islamski ekstremizam i terorizam, a dovodi se u pitanje njihova nacionalna pripadnost, cime se "stvara loša klima" prema Bošnjacima u zemlji i inostranstvu.

"Ako je to tacno, onda treba država, zajedno sa legitimnim predstavnicima Bošnjaka, da utvrdi cinjenicno stanje, jer bi i Bošnjaci tada bili ugroženi. Ako nije tacno, onda tužilac treba da podigne prijavu protiv onoga u medijima ko uznemirava javnost", kazao je Ugljanin.

Ugljanin je kazao da je, u proteklom periodu, ostvarena znacajna pozitivna promena u zaštiti i ostvarivanju prava manjina u Srbiji i kao primer naveo formiranje Saveta nacionalnih manjina i promene izbornog zakona.

On se, takode, zahvalio na pomoci koju su pružili predsednik Srbije Boris Tadic i republicki premijer Vojislav Koštunica u rešavanju problema manjina.

Predsednik BNV-a je kazao da potezi vlasti u Srbiji stvaraju pozitivnu klimu i pomažu Bošnjacima da se osecaju kao ravnopravni gradani SCG i "budu svoji na svome, sa svim posebnostima i u jedinstvu razlicitosti".


Radio sto plus...
Dijela su uoblicene slike, a nijet sa kojim su cinjena njihov su duh.

smeker

Profesionalac

(10)

 • »smeker« je muško

Postovi: 596

Datum registracije: 13.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

105

Srijeda, 15. Decembar 2004

NPS RASKINUO KOALICIJU SA LISTOM ZA SANDŽAK

NOVI PAZAR - Narodni pokret Sandžaka je danas saopštio da je raskinuo koaliciju sa Listom za Sandžak Sulejmana Ugljanina. Lider NPS Džemail Suljević rekao je da su lideri Liste za Sandžak izbegavali da potpišu sporazum o zajedničkom delovanju. “Sam Sulejman Ugljanin izbegavao je da potpiše sporazum, verovatno kajući se što su prvobitno potpisali sporazum u kome se navodi nacionalna problematika i pitanje Sandžaka”, rekao je Suljević. On je dodao da NPS da nije odustao od Memoranduma o autonomiji Sandzaka. Lider ove stranke je rekao I da ostaje otvorena za razgovore sa svima koji se obavezu da će resavati bošnjačko nacionalno pitanje.

Ipak ova cela tema se okrece na neku drugu stranu ... Izgleda da ce se za bosnjacko jedinstvo boriti neka nova koalicija... Iz navedenog teksta zakljucujemo da SDA ne zeli da se bavi nacionalnom problematikom u Sandzaku...

USVOJEN PRIVREMENI BUDŽET OPŠTINE

SJENICA – Opštinska skupština Sjenice usvojila je danas odluku o privremenom finansiranju budžeta za prvo tromesečje sledeče godine. Od ukupno 39, koliko broji lokalni parlament, sednici nije prisustvovalo 14 odbornika koalicije Lista za Sandžak. Planirani budžet iznosi 180 miliona dinara, a do sada je ostvareno 150 miliona. Sednica je, na predlog predsednik SO Sjenica Haruna Hajradinoviča, bila prekinuta više od pola sata. On je, iako su-kako je rekao-uredno obavešteni, tražio da se još jednom pozovu odbornici koalicije Lista za Sandžak. Ni nakon ponovnog poziva odbornici koalicije Lista za Sandžak se nisu pojavili. Skupština je na sednici razrešila dužnosti direktore javnog komunalnog preduzeča Vrelo, Preduzeča za projektovanje i izgradnju, Biblioteke, Centra za socijalni rad, Ustanove za kulturu i Ustanove za fizičku kulturu.

Svasta se desava po Sandzaku. Neke stranke ocito ne zele da prisustvuju nikakvim sednicama ... Kao i u Novom Pazaru tako i u Sjenici to ne predstavlja veliki problem jer se moze i bez njih ...

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

106

Četvrtak, 16. Decembar 2004

Zanimljivo je da ovaj raskid koalicije osta bez komentara, dok je sklapanje iste veoma burno popraceno.

smeker

Profesionalac

(10)

 • »smeker« je muško

Postovi: 596

Datum registracije: 13.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

107

Četvrtak, 16. Decembar 2004

I ja cekam odgovore i objasnjenja o ovome sto se desava.

Zar nijedna bosnjacka stranka ne moze da izdrzi koaliciju sa SDA?

Sta bi sa svim ovim silnim planovima za bosnjacki narod koji su se iznosili u ovoj temi?

Ko od ove dve stranke nije postovao ugovor?


A posto na pocetku i zahuktavanju teme procitah da neki pricaju da je ova koalicija odlicna i da je bitno da tu nema Rasima, a izgleda da na svim mestima gde ce se resavati BOSNJACKO JEDINSTVO I NACIONALNI INTERES BOSNJAKA nece biti Sulja jer ocigledno je da nijedna bosnjacka stranka ne zeli saradnju sa SDA!

Osim ovog odgovora ja cekam i udgovor u rubrici FK Novi Pazar...

rifche_golup

Profesionalac

(10)

 • »rifche_golup« je muško

Postovi: 1.076

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: da, da .. prebivalishte !!!!

 • Poruku poslati

108

Četvrtak, 16. Decembar 2004

Tamo sam ti dogovorio ... jer je vezan za FCNP, a ne za SDA i SDPSRS ili kako se vec zovete :) 8)
Fq the Politics ... Fq it,fq them ...
Pokusacu da te probudim a ti se pravi budna ....

smeker

Profesionalac

(10)

 • »smeker« je muško

Postovi: 596

Datum registracije: 13.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

109

Petak, 17. Decembar 2004

Posto su mnogi zanemeli da dodam jos jednu vest:

LONČAR PONOVO PIŠE

NOVI PAZAR – Funkcioner Sandzačke demokratske partije Meho Mahmutović saopštio je da je ministar Lončar još jednom obavestio predsednika opštine Sulejmana Ugljanina da je “sednica SO održana 11.novembra legitimna”, kao i organi koji su izabrani na toj sednici. “Mi pozivamo Ugljanina da uvaži volju gradjana”, rekao je Mahmutović na konferenciji za novinare. On je dodao i da je OSCE obavešten o situaciji u novopazarskoj opštini.
(Radio 100 plus)

Hmmmm izgleda dolazi kraj ove dileme oko konstituisanja skupstinske vlasti u nasem gradu ...

Sandokan

Profesionalac

(10)

 • »Sandokan« je muško
 • »Sandokan« je zabranjen

Postovi: 1.039

Datum registracije: 12.12.2003

Lokacija: Centar Sandzaka

 • Poruku poslati

110

Petak, 17. Decembar 2004

Citirano

Orginalno od smeker
Posto su mnogi zanemeli da dodam jos jednu vest:

LONČAR PONOVO PIŠE

NOVI PAZAR – Funkcioner Sandzačke demokratske partije Meho Mahmutović saopštio je da je ministar Lončar još jednom obavestio predsednika opštine Sulejmana Ugljanina da je “sednica SO održana 11.novembra legitimna”, kao i organi koji su izabrani na toj sednici. “Mi pozivamo Ugljanina da uvaži volju gradjana”, rekao je Mahmutović na konferenciji za novinare. On je dodao i da je OSCE obavešten o situaciji u novopazarskoj opštini.
(Radio 100 plus)

Hmmmm izgleda dolazi kraj ove dileme oko konstituisanja skupstinske vlasti u nasem gradu ...

Ti si izgleda pogreshio profesiju.Bolje ti je umjesto konobara da si POTPAROL!!
Pazare jedini ,pazaree jedinii najboljiiiii, oooo ooooo oooooo ooooooo!!!!![/URL]

SAJO SUPERMEN

Zlatna sredina

(5)

 • »SAJO SUPERMEN« je zabranjen

Postovi: 206

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: KRIPTON

 • Poruku poslati

111

Subota, 18. Decembar 2004

Citirano


SANDOKAN
Ti si izgleda pogreshio profesiju.Bolje ti je umjesto konobara da si POTPAROL!!


Brate nije pogrijesio profesiju u SDP u su svi portaparoli konobari evo ti primjer Miska Jusufovica iz ART-a. Uostalom imaju i konobara iz Zlatnog Burenceta.
Oni se više boje vas nego Allaha, zato što su oni ljudi nerazumni.Samo u utvrđenim gradovima ili iza zidina, oni se protiv vas smiju skupno boriti. Oni su junaci u međusobnim borbama.
Ti misliš da su oni složni, međutim srca su njihova razjedinjena, zato što su oni ljudi koji nemaju pameti. (Al-Haš, 13-14)

smeker

Profesionalac

(10)

 • »smeker« je muško

Postovi: 596

Datum registracije: 13.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

112

Subota, 18. Decembar 2004

Ne zelim mnogo komentarisati neke fraze jer vas razumem da u vezi predhodnih postova nemate sta da kazete i da zelite skrenuti sa teme... Istina je bolna!!! (bar po vama se to vidi)

Sto se tice konobarstva, ne vidim sta je tu lose i nije mnogo los posao, a naravno da se trudim da zavrsim fax i radim na nekom boljem mestu. Sto se tice predloga za potparola, ne zelim komentarisati jer nije vredno komentara ...

Da ne skrecemo sa tema bolje bi bilo da vi meni odgovorite i komentarisete na gore navedene teme...


SAJO SUPERMEN

Zlatna sredina

(5)

 • »SAJO SUPERMEN« je zabranjen

Postovi: 206

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: KRIPTON

 • Poruku poslati

113

Subota, 18. Decembar 2004

Citirano


smeker
Istina je bolna!!! (bar po vama se to vidi)


Mislis li to na koaliciju sa Radikalima, SPS-om i Strankom srpskog jedinstva. Zalosni ste.

SAJO SUPERMEN je dodao/la ovu sliku:
 • maca.gif
Oni se više boje vas nego Allaha, zato što su oni ljudi nerazumni.Samo u utvrđenim gradovima ili iza zidina, oni se protiv vas smiju skupno boriti. Oni su junaci u međusobnim borbama.
Ti misliš da su oni složni, međutim srca su njihova razjedinjena, zato što su oni ljudi koji nemaju pameti. (Al-Haš, 13-14)

PASHA

Zlatna sredina

(5)

 • »PASHA« je zabranjen

Postovi: 182

Datum registracije: 29.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

114

Subota, 18. Decembar 2004

kako cujem po carsiji.

Predsjednik BNV Dr. Sulejman Ugljanin bice gost u emisiji "Nije srpski cutati" na BKTV sutra (u nedjelju 19.XII) sa pocetkom od 14h. Preporucujem i Ha da lju da gleda, naravno ako ima Sat Antenu u svom toplom Parizu.

Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

115

Subota, 18. Decembar 2004

Paša, fala ti što nam reče, to se ne propušta!!!

P.S.
Sajo SUPERMENE!!!
Kako to da Suljo gostuje u emisiju "Nije SRPSKI ćutati!!! Pa đe ON u nije SRPSKI ćutati :)) :)) :))
[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

116

Subota, 18. Decembar 2004

Originalno od PASHA

Citirano

kako cujem po carsiji.


Istina je. Sad sam gledao najavu na BK.
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

Dax

Učenik

(10)

 • »Dax« je muško

Postovi: 48

Datum registracije: 07.09.2002

Lokacija: Europäische Union

 • Poruku poslati

117

Nedjelja, 19. Decembar 2004

Al' je Sulju smotana kravata :D

Brooka :))
Wahnsinn bei Individuen ist selten, aber in Gruppen, Nationen und Epochen die Regel

smeker

Profesionalac

(10)

 • »smeker« je muško

Postovi: 596

Datum registracije: 13.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

118

Nedjelja, 19. Decembar 2004

Moje misljenje posle odgledane emisije na BK "NIJE SRPSKI CUTATI" :
Nepovezani i suprotni odgovori koji su se konstantno pojavljivali u toku emisije su jedan od prvih utisaka.

Do sada nisam znao da se Sulejman Ugljanin uopste NIJE borio za nas narod, za DRZAVU SANDZAK, za Autonomiju Sandzak, za pripajanje Sandzaka Bosni ili Kosovu, jer kako on sam kaze to su mu naturali gladni i jadni novinari koji su samo da bih dosli do novca, pisali kojekakve lazi i gluposti. Objasnio je da sve sto je do sada trazio i zasta se borio, da je drzavnim zakonima i dobio! Samim tim je i dokazao da se nije ni borio za autonomiju Sandzaka a do skoro mu je na svim njegovim mitinzima to bio glavni cilj! Javlja se pitanje "Da li nas je on svo vreme lagao?" X(

U daljem toku emisije pominje se raskid o koaliciji sa NPS... Pa se navodi da Narodni Pokret Sandzaka se bori za autonomiju Sandzak i da SDA ne zeli nista raditi po tom pitanju! Na ovo odgovara Suljo da je u razgovorima sa ljudima iz Evropske zajednice on dobio odgovor da bi najbolji nacin za resavanje problema bile autonomne pokrajine. (Znaci najbolje resenje je autonomija a njegova politika raskidom saradnje sa NPS ne zeli autonomiju Sandzak cime on jos jednom dokazuje da se ne bori za autonomiju) o|

Zatim hvaljenje Kostunice ...
(Zacudila me njegova nova politika, saradnja sa Beogradom ...)

Klanja 5 vakata namaza, zivi u Novom Pazaru a nikada nije video vehabiju, niti zna kako oni izgledaju, kako se oblace i ko su oni uopste ...

Gramaticke greske ne zelim komentarisati, mislim da je srpsko stanovnistvo ovim govorom zakljucilo da u Bosnjackom jeziku slovo Č jedva i da postoji...

Jos jedan zanimljiv detalj koji sam uocio jeste da je Regionalna televizija u potpunosti prenosila emisiju :)

Ima jos nekih izjava koje su vredne paznje, ali po meni konacan zakljucak posle ove emisije je da ON NAMA BOSNJACIMA U SANDZAKU PRICA JEDNU PRICU, A DA PRED SRPSKIM GLEDAOCIMA PRICA NESTO SASVIM SUPROTNO! (o) X( (o)

Sandokan

Profesionalac

(10)

 • »Sandokan« je muško
 • »Sandokan« je zabranjen

Postovi: 1.039

Datum registracije: 12.12.2003

Lokacija: Centar Sandzaka

 • Poruku poslati

119

Nedjelja, 19. Decembar 2004

Stvarno si dosadno neumoran!! o| o|
Ja imam samo jedno razocharenje shto se tiche danashnje emisije; SHTO JE UCHESTVOVAO U EMISIJI KOJA SE ZoVE,KAKO SE VECH ZOVE!!??
Pazare jedini ,pazaree jedinii najboljiiiii, oooo ooooo oooooo ooooooo!!!!![/URL]

PAUK_

Profesionalac

(10)

 • »PAUK_« je muško

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

 • Poruku poslati

120

Nedjelja, 19. Decembar 2004

Tamo prica jedno ovde nesto drugo.. izneveren sam. Drzite me da ne padnem. Ja sam mislio da ce ovde bit neka autonomija, eventualno drzava. Kad ono nijeee. A toliko sam se zalago. ;(

A mozda su se to samo nase zelje i ambicije obrusile ispred jedne sive realnosti. Sivilo ispunjeno beskicmenjacima, gmizavcima, foteljasima i novokomponovanim kriticarima - koji ne razumeju prvu lekciju iz udzbenika ali sve ovo napolje vide jasno ko dan.

Naprimer Smeker:

Citirano

Pa se navodi da Narodni Pokret Sandzaka se bori za autonomiju Sandzak i da SDA ne zeli nista raditi po tom pitanju! Na ovo odgovara Suljo da je u razgovorima sa ljudima iz Evropske zajednice on dobio odgovor da bi najbolji nacin za resavanje problema bile autonomne pokrajine. (Znaci najbolje resenje je autonomija a njegova politika raskidom saradnje sa NPS ne zeli autonomiju Sandzak cime on jos jednom dokazuje da se ne bori za autonomiju)


Samo se pitam gde li je ovo smeker gledo? Verovatno nije na Regionalnoj, vec na BK. Samo je problem u tome sto je razmisljo u SDP. Mesto gledanja mnogo govori o zakljucku. U ovom slucaju se to i obistinilo :))

Moj osvrt na gostovanje dr. Sulejmana Ugljanina bi bio, kratko jasno: Suljo majstore tiltovo si Vujosevice. Ovo sto si mu ti priredio nije mogo ni da sanja (o)
Dijela su uoblicene slike, a nijet sa kojim su cinjena njihov su duh.

1 korisnik osim vas pregledava ovu temu.

1 Gostiju

Social bookmarks