Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

1

Petak, 11. Mart 2005

CeBIT

Juce je u Hannoveru poceo CeBIT sajam tehnologije. Trajace od 10.03.2005-16.3.2005 .

Na njemu ce kao i inace biti predstavljena najnovija dostignuca iz informaciono-telekomunikacijske oblasti,TV, PC, IT, Software, digitalne fotografije,etc.

Dok umolim nekoga da podje sa mnom, pa se dako javim sa izvestajem.


Vise o sajmu ovde
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

muhadzer

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 457

Datum registracije: 08.11.2004

  • Poruku poslati

2

Petak, 11. Mart 2005

Evo sabahile procitah dvije novosti sa Cebita:

1. Samsung je oglasio mobilni tel sa 3GB hard diskom. Naime borba se vodi oko MP3 playera dje Apple drzi pijacu sa svojim i-podom. Inace Samsung je isto smjestio 7 MP kameru u mobilni telefon. Ko je zainteresiran model: SCH-V770


2. Philips, Sony i Panasonic napravili CD disk sistem koji moze deponovati 50GB. Za razliku od DVD ovaj disk moze se rezat na obje strane.

Rekose isto da je Njemacka IT industrija zabiljezila 10% napredak prosle godine, nisu ih jos zbrisali ovi sa dalekog istoka. Sjecam se kako su kod nas ranije kad kupe njemacki kasetofon podignu ga ko da je novorodjeno dijete i ko potvrdu kvaliteta; Mashala vidi kako je tezak, ada nema bez Njemaca. :)
Svijet pociva na cetiri stuba: znanju ucenih, pravdi mocnih, hrabrosti odvaznih i molitvi pravednih.

Fahro

Zlatna sredina

(10)

  • »Fahro« je muško

Postovi: 587

Datum registracije: 12.02.2005

  • Poruku poslati

3

Nedjelja, 13. Mart 2005

Citirano

Orginalno od muhadzer
Sjecam se kako su kod nas ranije kad kupe njemacki kasetofon podignu ga ko da je novorodjeno dijete i ko potvrdu kvaliteta; Mashala vidi kako je tezak, ada nema bez Njemaca. :)


Jo, muhadzer, secam se takodje :D:D:D stvarno smo to radili... :D:D

4

Utorak, 15. Mart 2005

A danas se sve vrti oko stvari u uredjaja koji nisu teski :D .
Posto se provere sve osobine recimo jednog laptopa, kamere ili telefona obavezno se proveri i njegova tezina, samo sto danas vazi drugo pravilo: manje + lakse = bolje.
Na CeBIT-u je bilo zanimljivo, puno je izlagaca i proizvodjaca za koje prvi put danas cuh.Na moje iznenadjenje naleteh i na stand SERBIA, zacudih se sta to oni nude? Ponegde stekoh utisak da je vaznija prezentacija nego li sami proizvodi koji se nude. Tako se npr. na prezentaciji SANYO mogao cuti manji koncert violinistkinje koja je fenomenalno svirala i posetioci su uglavnom bili omadjijani muzikom da su tek na kraju njenog nastupa postali svesni kamera koje se nalaze svuda oko njih i poceli ih testirati.
Jedna od atrakcija bio je i ovaj mali robot .
pink je dodao/la ovu sliku:
  • fujitsu.JPG
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

Social bookmarks