Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Nihad

Urednik foruma

(121)

  • »Nihad« je muško
  • »Nihad« je autor ove teme

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

  • Poruku poslati

1

Utorak, 24. Januar 2012

Džins kao brend Novog Pazara

AMELA BAJROVIĆ | 23. 01. 2012. - 02:00h

Tim stručnjaka iz različitih oblasti u Novom Pazaru uskoro će predložiti brend ovog grada radi privlačenja investicija, većeg priliva turista i poboljšanja prodaje i plasmana ovdašnjih proizvoda. Među kandidatima za brend grada pominju se kulturno-istorijski spomenici, tradicionalni kulinarski specijaliteti i prirodne vrednosti poput planine Golije.

Husein Memić iz Turističke organizacije Novog Pazara smatra da pored navedenih predloga jedan od brendova grada treba da bude i džins odeća.

- Mnoge Novi Pazar asocira na dobre farmerice pa bi zaista džins trebalo da bude jedan od naših brendova. Veoma je loše da Novi Pazar ima i negativan brend u poslednjih nekoliko godina - politička prepucavanja koja imaju najnegativniji uticaj na turiste. Nadam se da će lokalni političari shvatiti da za razvoj Novog Pazara u turističkom smislu nema mesta za svađe i prepucavanja, već da zajedno moramo širiti pozitivnu sliku i promovisati prave vrednosti prepoznatljive za ovaj kraj - kaže Memić.

Jedan od poznatijih i uspešnijih novopazarskih privrednika Tigrin Kačar slaže se sa idejom da džins treba da bude jedan od brendova grada, dodajući da ovdašnji tekstilci već uveliko rade na tome.

- Uskoro bi trebalo da zaživi naša ideja o zaštiti brenda novopazarskog džinsa, a zaštitićemo i ime “NP Quality”. Međutim, brend broj jedan treba da budu kulturno-istorijski spomenici koji su pod zaštitom Uneska, a kojih zaista ima mnogo. Treba se više posvetiti spomenicima, poraditi na njihovom očuvanju jer da se nalaze u nekoj drugoj zemlji oni bi bili turistička atrakcija, a kod nas su samo bleda slika prošlosti. Daću primer starog grada Rasa, koji propada neograđen pored puta bez ikakve vidljive zaštite - kaže Kačar.

U novopazarskoj samoupravi smatraju da brend grada treba da bude osnov za razvijanje regionalne privrede, kao i da on treba da predstavlja nešto što će mu dati prednost u odnosu na konkurenciju.

- Naš brend treba da nas razlikuje od konkurencije, da bude izrazit, poseban, nešto što će se lako pamtiti jer planiramo da Novi Pazar bude regionalni centar. Već smo oformili tim stručnih ljudi koji će poraditi i izdvojiti najbolje predloge za brend Novog Pazara - kažu u lokalnoj samoupravi.

Predstavnik “Progresa” Marko Vujačić kaže da očekuje da ove opštine utvrde i počnu da rade na svojim brendovima, a da se od Novog Pazara, kao najvećeg grada u ovom delu Srbije, očekuje najviše.

- Novi Pazar, kao grad sa najmlađom populacijom u Evropi, uz veliko kulturno-istorijsko nasleđe i čitav niz prepoznatljivih lokalnih proizvoda, ima snažnu osnovu za brendiranje i on zaslužuje pozitivniju sliku. Projekti mogu da se baziraju na medijskoj kampanji, izradi brošura, suvenira, turističke signalizacije, organizovanju nekog novog događaja i manifestacija, edukacija, prosto imaju širok prostor. U brendiranje ovih opština uložićemo oko 300.000 evra, a nadamo se da ćemo u narednih godinu dana realizovati makar pet-šest najboljih projekata radi postizanja pozitivnih ekonomskih efekata. Ovo je jedan od načina da pomognemo lokalnim samoupravama da poboljšaju društveno-ekonomsku situaciju i da doprinesu povećanju zainteresovanosti građana da svoj život planiraju u mestu koje pozitivno doživljavaju - kaže Vujačić.

Izvor: Blic Online
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

Slične teme

Korišteni tagovi

brend

Social bookmarks