Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

siemprae

Zlatna sredina

(10)

 • »siemprae« je žensko

Postovi: 374

Datum registracije: 24.08.2006

Lokacija: Nedodjija

 • Poruku poslati

41

Subota, 04. Novembar 2006

Citirano

Orginalno od @ef
Momci, tako da znate kakvo vrijeme nailazi ne samo da ce biti pozeljno da znate da kuvate, vec sva je prilika i neophodno ako mislite da prezivite ?( :D


Shuti, dobro je sve dok ne traze da mushkarci radjaju decu. :D
...ne mozesh izgovoriti toliko mudrosti u zivotu koliko mozesh precutati gluposti...

Sting Lady

Profesionalac

(10)

 • »Sting Lady« je žensko
 • »Sting Lady« je autor ove teme

Postovi: 752

Datum registracije: 07.08.2005

Lokacija: Kitchener, ON

 • Poruku poslati

42

Utorak, 07. Novembar 2006

Moj najduzi post :)

:)
Interesantno je bilo chuti mishljenje mnogih mushkaraca ovde, obzirom da je dosta zena reagovalo na temu "Da li biste ozenili devojku koja ne zna opeglat' i umesit'...".

Zuti Cvijet, razumni stvore! ;) Otprilike si rekla sve shto sam imala da kazem.

Poenta nije bila u tome da neka od cura ozbiljno odgovori sa "bih" ili "ne bih". Kao ni da mushkarci bukvalno i ozbiljno shvate naslov.

Lichno, ne ochekujem niti ZELIM da sutra moj muz kuva, pegla, mesi... Mislim... Ne zato shto se poslovi dele na "mushke" i "zenske", vec zato shto ima stvari koje jedno od drugog mozemo bolje uraditi. Ako zna sve te stvari, to je njemu plus kada zena mozda nije tu. Shto bi zvao sestru ili, ne daj Boze, komshinicu ;) ako moze da opegla sam? Medjutim, kada je zena kuci, smatram da on te stvari ne treba raditi.

Da li je pravilo da ako devojka josh uvek nije nauchila da kuva i mesi - ne moze biti dobra majka, supruga i dobro kuvati? Da li ce to biti razlog da promenite jednu od najvaznijih zivotnih odluka? Koliko samo dobrih majki i primernih supruga poznajem koje nishta od toga nisu znale dok se nisu udale... Ja svog buduceg muza definitivno necu pitati shta ume u kuci da uradi.

Ako trazimo od supruga ovakve stvari, onda mozemo ochekivati da on trazi od nas da popravimo auto, malterishemo kucu, vozimo autobus, idemo u vojsku, idemo od Bajrama... (sve to nije zgoreg znati, ali...) To posle ne vodi ka dobrom. Neshto u tom braku nije zdravo...

Ako, pak, on ne zna "da zakuca ekser" ili popravi osigurach - moze nauchiti. Moze se pozvati neko ko zna. Ali, zena u naslovu pomenute poslove treba znati, ne zato shto mora, vec zato shto... Pa, da li biste pozvali nekog drugog da pravi ono chime cete hraniti svoju porodicu? Ja ne bih.

Mnoge stvari ne znam, al' se ne sekiram mnogo, brzo uchim. :D Kako reche Cvijet, mnoge zene nishta nisu znale kad su se udale, pa su odmah nauchile. Narochito zene koje su pune ljubavi prema svom suprugu... Zenu ne treba gledati kroz ono shto ume rukama da uradi, vec ono shto ume uraditi srcem.

Kako (opet) lepo reche Zuti Cvijet: "Vjerujte mi, momci, na riječ da kuhanje, čišćenje i peglanje nije apsolutno nikakva filozofija i da to i one koje ne znaju nauče za čas. Međutim OGROMNA je filozofija biti svom mužu i djeci sagovornik, prijatelj, podrška, stub kuće, onaj ko zna i da razveseli i da zaplače kad treba, da u pravom trenutku kaže prave riječi i da u pravom trenutku ušuti. Kuhati može svaki debil ali biti majka i supruga u pravom smislu riječi ne može."

Primarna uloga supruge, i prema religiji i etichki, je da se pobrine da njen muz bude zadovoljan. To je nece uchiti manjom, nije nishta manji "frajer" (zena) ako ugadja svom muzu. Naprotiv. Treba uspeti to postici. Naravno, uz njegovu pomoc i svest o njenom trudu.

Zato treba traziti zenu koja ce zbog svog supruga nauchiti ono shto ne zna, utvrditi ono shto zna, korigovati svoje mane a nadogradjivati svoje vrline. Zenu koja ce sutra nositi porodicu, vaspitavati decu, biti podrshka i ona koja u suprugu moze pronaci podrshku. Zenu koja poshtuje svoju porodicu kako bi mogla sutra poshtovati njegovu. Zenu na koju cete biti ponosni, i koja ce biti ponosna shto je bash vasha supruga!

Ima u meni tmine,
no ima u meni i vedrine,
i moja divna sloga.

Emnid

Učenik

(10)

 • »Emnid« je zabranjen

Postovi: 99

Datum registracije: 24.12.2005

 • Poruku poslati

43

Utorak, 07. Novembar 2006

Prelepo receno Sting Lady (o) Svaka ti cast !P.S Sad si svim muskarcima, kako bi se to mahalski reklo z..... ( ovo cu presutati, nadam se da nema vise ludaka kojem ce ove "tri" tackice zasmetati :)) ) usta ;) :D :)

Sting Lady

Profesionalac

(10)

 • »Sting Lady« je žensko
 • »Sting Lady« je autor ove teme

Postovi: 752

Datum registracije: 07.08.2005

Lokacija: Kitchener, ON

 • Poruku poslati

44

Utorak, 07. Novembar 2006

Hvala, Emnid. Drago mi je da se slazesh... :)
Ipak, nije bio cilj nekome zapushiti usta, vec izneti svoje vidjenje. Niko, chini mi se, nije rekao neshto sa chim se svi ne slazemo.

Usled ekspanzije feminizma mnoge stvari su postale gore. Naravno, to nije jedini razlog, ali jeste jedan od... Mnogih stvari ne bi bilo da nije onih koje se svesrdno bore u ime feminizma. Jesam zensko, ali me to pomalo nervira. Homoseksualizam, nasilje u porodici... Sve je to povezano. Zena, naravno, ne treba dozvoliti da bude potlachena, ali to su vec babe i zabe.

Umereno, samo umereno...Ima u meni tmine,
no ima u meni i vedrine,
i moja divna sloga.

Spain

Profesionalac

(10)

 • »Spain« je muško
 • »Spain« je zabranjen

Postovi: 1.197

Datum registracije: 04.09.2005

 • Poruku poslati

45

Srijeda, 08. Novembar 2006

Suština dobrih međuodnosa u bilo kojoj zajednici jeste služenje drugom.

Naime, kada neko govori o robovanju Allahu Uzvišenom dosta često misli na nekakvo apstraktno robovanje, a to se najčešće svodi na neko formalno obavljanje šerijatskih normi, što cilj šerijata i nije, jer je Šerijat kapija i osnov za dalje.

Vjera naša nas uči kako da budemo što korisniji zajednici i da buzdemo kurban za druge. Da naša vjera tome uči kazuju mnoge stvari i mnogi ibadeti iz domena šerijata. Primjera radi Kurban. Dijeli se natri dijela, jedan dio ide prijateljima, drugi dio sirotinji, a treći svojoj prodici.
Nadalje se u vezi kurbana kaže da se Allahu Uzvišenom ne "uzdiže" meso kurbana kojeg koljete, već dobra djela vaša. Time je direktno ukazano šta je značenje kurbana i kako ga treba shvatiti.

Taj kurban koji se kolje si ti. Ti si žrtva, dobrovoljna, za svoju porodicu, sirotinju i prijatelje. Za sebe ne smiješ ostaviti ništa, pa čak ni da ti neko kaže hvala ili da ti neko za to zna, što bi reko naš narod. A to je ono što se na kraju treba izbaciti, očistiti iz nijjeta da bi ta žrtva, kurban, odnosno ti kao žrtva, bila u ime Allaha Uzvišenog, a ne u ime nekog drugog ili u ime sebe.

Glavna prepreka i borba u ostvarivanju ovog stupnja, bivanja kurbanom za druge, su lične ambicije kod čovjeka koje ima. Dakle, glavna borba je kako da u tebi nema nijedne ambicije, osim da stekneš Allahovo zadovoljstvo kroz kurbanjenje i služenje drugim stvorenjima u vidu raznih oblika zajednica (brak, džemaat, posao, škola, itd.), jer najbolji od ljudi, kako naš Poslanik a.s. kaže, je onaj koji je najkorisniji zajednici.

Istinski rob Allahov je istinski kurban za zajednicu. On ne traži ništa za sebe osim zadovoljstva Allahovog. Nema svojiž želja, nema zahtjeva, ne traži za sebe ništa.

Kada nastaje sukob i nerazumijevanje? Kada se sukobe prohtjevi, zahtjevi, ambicije, itd.

Dakle, šta god da na svijetu učiš, sto nauka da izučiš, dvjesto fakulteta da završiš, pa makar i u Kinu otišo zbog toga, nisi NIŠTA naučio, ako nisi naučio kako sad i na koji način da budeš žrtva drugima. Kako da svoje ambicije dunjalučke i želje savladaš i pobjediš.

to se savlađuje i pobjeđuje tako što se čovjek trudi služiti drugima, bez da očekuje nagradu, hvalu i da bilo koje stvorenje mu zna za to, pa čak ni meleki. Samo Allah Uzvišeni.

Do ogorčenja dolazi onda kada je čovjek očekivao nešto, imao je neka očekivanja, pa mu ta očekivanja i nadanja nisu ispunjena. Tada se kod njega javlja nezahvalnost, ljutnja, mržnja, itd. Dakle, eto koje se osobine javljaju kod čovjeka kada mu ne bude ambicija ispunjena. A kada čovjek nema želja, niti ambicija onda se iz toga neminovno rađaju divne osobine.

Dakle, nije cilj bogovati, već je cilj robovati. Rob nema ništa svoje, a od njega se zahtjeva.

A načini na koje čovjek može služiti drugima su razni, ima ih nebrojenih oblika i načina.

Hvala.
[SIZE=5]ZELENO, VOLIM TE![/SIZE]

mali

Početnik

(10)

 • »mali« je žensko
 • »mali« je zabranjen

Postovi: 29

Datum registracije: 12.09.2006

 • Poruku poslati

46

Srijeda, 08. Novembar 2006

ja samo znam da ovakvih zena ko sto su nase pazarke

nema na dunja

 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

47

Srijeda, 08. Novembar 2006

Citirano

Orginalno od mali
ja samo znam da ovakvih zena ko sto su nase pazarke

nema na dunjaA kakve su te " VASE ZENE" ?
" Bilen alemlere rahmettir "

 • »ERTAN-72-NP« je muško

Postovi: 36

Datum registracije: 25.02.2006

Lokacija: state of sandzak

 • Poruku poslati

48

Srijeda, 08. Novembar 2006

VRLO LOSA TEMA ZA DISKUSIJU

Merima1

Početnik

(10)

 • »Merima1« je žensko

Postovi: 9

Datum registracije: 11.09.2006

Lokacija: USA

 • Poruku poslati

49

Srijeda, 08. Novembar 2006

Joj theme haos

Eh..pa ja sad mislim da cu ja par od vas da naljutim..i za to mi je unaprijed zao.Ali ima stvari u zivotu koje nisu planirane...koje po tradiciju jesu ucvrscene..ali zivot nosi za sobom par iznanjedjenja.
Malo istorije:
U starim dobrim vremenima kada nije bilo kulture ,religije,tradicije zene so bile temelji kuce..vodile su brigu o svemu a muskarci su isli u lov i gledali kako ce da nahrane i zastite porodicu.
U toku vremena sve se to manje ili vise promenilo zato sto je neko imao dosta vremena da bude uplasen da bi se zene mogle same braniti ici u lov icuvati decu.
U crnim godinama katolicke crkve u evropi zene su bile spaljene..na istoku su zene bile postovane ali u skrivenom liku(kod kuce ali ne na ulici.)
2 veka kasnije mi jos uvijek raspravljamo tematiku ciji je koji posao.E pa ja imam novost...za svakoga..
zivot je i previse brz...i zauzet da bih imala vremena raspravljati o tome.Naravno da cu srediti ,skuhati i uraditi ako sam kod kuce sta trebam..ali ako nisam....
steta...onda je bolje da sve ne ceka na mene kada radim 16 sati.Pomoci nekome nikad nije bilo kaznjavati nekoga .Brak je zajednica..ne deljenje poslova na musko i zensko.Naravno da su tu tradicionalne role i ocekuje se da svako radi svoje.Ali ako si dobar u necemu onda nema veze ciji je to posao po tradiciji.Postovanje ne dolazi po tome ciji je ciji posao nego ko sta stigne i kad.
U Pazaru jos uvijek postoje tradicije koje se prate i to je u redu.Ja zivim na zapadu.Imam svoj posao i taj posao zauzima puno mog vremena.Kod kuce je namireno i sredjeno...ali onda kad sam slobodna i kad mogu.Ja znam puno nasih ljudi koje su se navikli na "zaposleni"nacin zivota i koji pomazu jedni drugima.I ja nesmatram nikoga"ozenjen"ili "udat" vec..
to je jednostavno zivot.
Nemas vise vremena razmisljat gde je i sta je..samo uradi sto treba i sta mozes.
U mojoj svjesci muskarac ce uvijek biti lovac koji mora osigurati hranu i zastitu zene i familije.Zena je uvijek ona koja osigurava da je kod kuce sve u redu.
Ali to je filozofija..a zivot je tu da se zivi.
Zivot je ono sto di se desava dok si zauzet planiranjem drugih stvari(John Lennon)

abfang

Učenik

(10)

 • »abfang« je zabranjen

Postovi: 130

Datum registracije: 23.06.2006

 • Poruku poslati

50

Četvrtak, 09. Novembar 2006

Citirano

Orginalno od mali
ja samo znam da ovakvih zena ko sto su nase pazarke

nema na dunja:D Dobro te strefilo. ;)

P.S. Pitanje: zasto si sebi dala nadimak mali kad govoris u zenskom rodu ?

mali

Početnik

(10)

 • »mali« je žensko
 • »mali« je zabranjen

Postovi: 29

Datum registracije: 12.09.2006

 • Poruku poslati

51

Utorak, 14. Novembar 2006

Citirano

Orginalno od annonimus

Citirano

Orginalno od mali
ja samo znam da ovakvih zena ko sto su nase pazarke

nema na dunjaA kakve su te " VASE ZENE" ?


Ne znam gde procita ,,vase zene''.
,,Nase pazarke'' su nase drage sugradjanke,nase sestre,ako vise volis.
A sto se tice ovoga ,,kakve su'',ja cu izdvojit' iz pregrsta njihovih lijepih osobina jednu koja mi se najvise dopada,
a to je njihova svijest o nekim tradicionalnim(vjerskim) vrijednostima,narocito onih koje se ticu braka i porodice, koju nemaju npr bosanke i njima slicne koje glume da su ,,moderne'', ,,emancipovane''(alergican sam na ovu rijec) itd.
A sto se tice Merime1 i ,,dobrih starih vremena'', ta ,,vremena''postoje jedino u darvinisticki obojenim udzbenicima biologije isl jer koliko ja znam od PRVOG COVEKA na zemlji Adema a.s. i PRVE ZENE hazreti Have
bilo je i religije i kulture, a ubrzo zatim i ,,tradicije''.

A za IrfanaP i bilo koga drugog koji pita
[SIZE=3]MALI JE MUSKO[/SIZE](sto se na slici moze vidjet')
jer Mali je sad mali ,ali on ce ubrzo porasti i biti veliki.
I da ide u skolu i sve. :P :P

BlueBerry

Početnik

(10)

 • »BlueBerry« je muško
 • »BlueBerry« je zabranjen

Postovi: 22

Datum registracije: 17.11.2006

Lokacija: svet

 • Poruku poslati

52

Subota, 18. Novembar 2006

Citirano

Orginalno od Merima1
...

U starim dobrim vremenima kada nije bilo kulture ,religije,tradicije zene so bile temelji kuce..vodile su brigu o svemu a muskarci su isli u lov i gledali kako ce da nahrane i zastite porodicu.
...


Sa ovim pasusom, a posebno sa podvucenim stvarima, se ne slazem! Ovako receno zvuci da vera ne spada u dobro vreme i da u veri zene po stavu vere nisu bitne!

Vera je postojala i prije nego sto je stvoren svet! To potvrdjuje i cinjenica da su Adam i Hava izbaceni iz Dzeneta zato sto su ubrali plodove sa zabranjenog drveta. Osim toga, Adem je bio prvi Boziji poslanik!

Po veri se je zena bas temelj ili kako neki kazu stub kuce! Problem je u tome sto bi svako hteo da bude taj bitan i ugledan 'deo' kuce! Nije svaka zena prava zena koja to zasluzuje. Ako zena siri noge svakome onda ona nije zena po veri, zato sto istovremeno jedan temelj ne moze bude svakoj kuci temelj! Svaka kuca ima svoj temelj i zato treba bit pravi 'temelj'!

Problem je stvarno negativan razvoj naseg drustva. Zene, kao i muskarci, su moderni, svasta rade i dozvoljavaju. Pojedine zene smatraju ako promene par muskaraca, sakupe iskustva, na kraju posete hirurga i sasiju da sve izgleda kao novo, da i tad zasluzuju da budu ugledan 'temelj'! Ali to ne sme biti nikako pravilo! Osim toga, kad tad istina ispliva na videlo, pa taman da se uda ta 'restaurirana' za nekog iz daljine, kad tad ce njen buduci saznat. A to naslonjanje da ga postavi da bira 'izmedju familije ili, kako ce ona skrojit naslov, "price" ' ih ne osigurava, zato i dolazi do velikih komplikacija i svako svoju poziciju gubi i degradira!

Najveci problem je u tome sto svi beze od vere a zele svu dobrotu koju vera pruza! Sve dok budemo isli u pogresnom pravcu, bice jos gore i manje autoriteta. Tek kad udje, kako je to Resulullah rekao, Islam u svaku kucu, tek tad ce bit postenja i ugleda!Sa ostalim tvojim tekstom se slazem u potpunosti! Zena nema nikakvu obavezu da ide da radi. Njena jedina obaveza je familija a ujedno i sama moze da odluci da li ce da radi (negde za platu) ili nece, na sta covek nema pravo odluke.

Ako je obadvojem u interesu da ona zaradjuje, onda je jasno da se i na prirodno napravljenim zakonima mora napravit promena. Znaci kad zajedno imaju neki cilj onda moraju isto zajedno se angazovat u svemu da taj cilj dostignu! To je realitet!

mali

Početnik

(10)

 • »mali« je žensko
 • »mali« je zabranjen

Postovi: 29

Datum registracije: 12.09.2006

 • Poruku poslati

53

Subota, 18. Novembar 2006


,,restaurirana'' o|

kuku sta ti pade na pamet :))

Karakterna

Zlatna sredina

(10)

 • »Karakterna« je žensko

Postovi: 474

Datum registracije: 21.02.2006

Lokacija: Emona

 • Poruku poslati

54

Nedjelja, 19. Novembar 2006

Citirano

Orginalno od BlueBerry
Ako je obadvojem u interesu da ona zaradjuje, onda je jasno da se i na prirodno napravljenim zakonima mora napravit promena. Znaci kad zajedno imaju neki cilj onda moraju isto zajedno se angazovat u svemu da taj cilj dostignu! To je realitet!


Koliko je meni poznato, zena muslimanka i ako zaradjuje nije moranje da ona da novac koji je zaradila u kucu, vec ga moze potrositi za sebe jer je covek duzan da izdrzava porodicu. Ipak, mislim da je svaka muslimanka spremna uloziti svoju zaradu u porodicu.

Jednom mi je drugarica donela sa putovanja poster na kojem pise:
Ne trazim mnogo od muskarca samo treba da bude visok, bogat, duhovit, seksi, neozenjen, jak, zgodan, pametan, romantican, sarmantan, srdacan, sladak, osecajan, bistar, atletski gradjen, ljubazan, darezljiv, siguran u sebe i naravno, da posle svakog obroka opere sudove.
Kad smo pricale kojih 5 stvari bi mogle izostaviti, preko kojih bi mogle preci, ako ih nas decko iz snova ne bi imao, svaka je na prvo mesto stavila pranje sudova, mada sam ja rekla da ih ne mora oprati bas posle svakog obroka. :)) Ima mnogo bitnijih stvari koje je potrebno uzeti u obzir, nije sve u peglanju.
Rodjena si sa krilima. Zasto zelis da puzis kroz zivot?

ajla

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 539

Datum registracije: 05.03.2006

 • Poruku poslati

55

Nedjelja, 19. Novembar 2006

Najbitnije da mi momak ima "para" a za drugo cemo lako( niko se naucen nije rodio, dakle sve se da nauciti) :)) ;)

 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

56

Nedjelja, 19. Novembar 2006

Citirano

Orginalno od ajla
Najbitnije da mi momak ima "para" a za drugo cemo lako ;)


Bar je neko iskren :D
" Bilen alemlere rahmettir "

zuti cvijet

Profesionalac

(10)

 • »zuti cvijet« je žensko

Postovi: 885

Datum registracije: 24.01.2006

Lokacija: oblak iznad Yeni Pazara

 • Poruku poslati

57

Ponedjeljak, 07. Maj 2007

Zezancija, ali ima istine

Sindikalna organizacija samostalnih sindikata u INN Vinca organizuje besplatan i brojno neograničen

KURS ZA MUŠKARCE

Modul 1.:
1. Naučiti živeti bez mame (2 000 sati)
2. Moja žena nije moja mama (350 sati)
3. Kako shvatiti da je fudbal samo sport (500 sati)

Modul 2.:
jom, smeš da joj kupš cveće (razgovor
s psihijatrom)
Tema 6: Papir za WC - da li papir sam izraste na držaču za papir?
Tema 7: Kako spustiti poklopac WC šolje - korak po korak (video
konferencija s Harvarda)
Tema 8: Deterdzenti - doziranje, upotreba (praktičan rad se izvodi
na otvorenom)
Tema 9: Osnovna razlika izmeðu korpe za prljavi veš i poda
(laboratorijski eksperiment)
Tema 10: Muškarac kao suvozač - da li je genetski moguće da ne
komentarise kad ona parkira?
Tema 11: Komunikacija: mentalne vežbe za razumevanje, ako je nešto u
fioci, da se ne pita "a u kojoj?" nego da se pokuša da se pronaðe.
Tema 12: Da li šoljica za kafu može sama preleteti do sudopere?
(praktičan deo vodi David Copperfield)
‚‚Malom Radojici su zabijali dečake pod nokte" (nepoznata djevojčica u pismenom zadatku iz srpskog jezika)

didy

Zlatna sredina

(10)

 • »didy« je žensko

Postovi: 505

Datum registracije: 21.10.2006

Lokacija: novi pazar

 • Poruku poslati

58

Ponedjeljak, 07. Maj 2007

I bilo je vreme da neko otpocne jedan ovako koristan i nadasve neophodan projekat :)
Po rubu duge hodati, na dlanu mraz zapupiti.
Sta jos o tebi dodati,
da te je lako prodati, al te je tesko kupiti.

Altuna

Majstor

(10)

 • »Altuna« je žensko

Postovi: 1.969

Datum registracije: 14.12.2003

Lokacija: Sandzak

 • Poruku poslati

59

Utorak, 08. Maj 2007

Cvjeticu, ti me sahi plaho nasmija... :))
Sabur ti je da gutas kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu nista, sem osmjeha, ne vidi.

zuti cvijet

Profesionalac

(10)

 • »zuti cvijet« je žensko

Postovi: 885

Datum registracije: 24.01.2006

Lokacija: oblak iznad Yeni Pazara

 • Poruku poslati

60

Utorak, 08. Maj 2007

Greškom mi se izbrisao dio posta, pa ga evo opet

Modul 2.:
1. Ne biti ljubomoran na svoju decu (50 sati)
2. Ne pričati gluposti kada moja zena ima posetu (500 sati)
3. Kako prevladati sindrom daljinskog upravljača (550 sati)

+ BONUS:
4. Ne urinirati oko WC šolje (100 sati + praktičan rad)
5. Kako preživeti prehladu bez drame (100 sati)

Modul 3.:
1. Kako ispeglati majicu za manje od 2 sata ( praktičan rad )
2. Variti bez podrigivanja, dok ona pere suðe ( praktičan rad )

Modul 4.:
1. Početnièki stupanj: kućni aparati (prikaz sa dijapozitivima)
- ON.............upali
- OFF...........ugasi
i za nadarene: Moja prva Maggi-supa bez da iskipi (praktičan rad)

TEME ZA DISKUSIJU:

S obzirom na kompleksnost tema, učestvuje najviše 8 kandidata

Tema 1: Peglanje - od veš mašine do ormana...taj misteriozan proces
Tema 2: Opasnost pri punjenju i pražnjenju posudice za led
(demonstacija i dijapozitivi)
Tema 3: Ti i elektrika - ekonomske prednosti kada se zove majstor
Tema 4: Poslednja naucna otkrića - kuvanje i odnošenje smeća NE
izaziva impotenciju
Tema 5: Iako si u braku s njom, smeš da joj kupš cveće (razgovor
s psihijatrom)
Tema 6: Papir za WC - da li papir sam izraste na držaču za papir?
Tema 7: Kako spustiti poklopac WC šolje - korak po korak (video
konferencija s Harvarda)
Tema 8: Deterdzenti - doziranje, upotreba (praktičan rad se izvodi
na otvorenom)
Tema 9: Osnovna razlika izmeðu korpe za prljavi veš i poda
(laboratorijski eksperiment)
Tema 10: Muškarac kao suvozač - da li je genetski moguće da ne
komentarise kad ona parkira?
Tema 11: Komunikacija: mentalne vežbe za razumevanje, ako je nešto u
fioci, da se ne pita "a u kojoj?" nego da se pokuša da se pronaðe.
Tema 12: Da li šoljica za kafu može sama preleteti do sudopere?
(praktièan deo vodi David Copperfield)

‚‚Malom Radojici su zabijali dečake pod nokte" (nepoznata djevojčica u pismenom zadatku iz srpskog jezika)

Social bookmarks