Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

bihorac

Početnik

(10)

  • »bihorac« je muško
  • »bihorac« je autor ove teme

Postovi: 14

Datum registracije: 10.12.2003

Lokacija: Cirih-Svicarska

  • Poruku poslati

1

Četvrtak, 18. Decembar 2003

Dali Petnica treba da dobije oteti status Opštine?

es selamu alejkum

Otvaram ovu po meni jednu veoma interesantnu temu koja bi trebala zbog značaja i nepravde koja je učinjena Bošnjacima Bihora da naiđe na veliki odaziv učesnika ovog cijenjenog Foruma.
Kao što Vam je poznato Petnica je nekada bila Opština i otet joj je taj status onda kada je znatno veća po broju stanovnika bila od Andrijevice koja je tada prvi puta i dobila opštinu. Od tada pa sve do današnjih dana je bilo nemoguće i pokrenuti to pitanje a kamoli nešto žešće i radikalnije započeti. Sada je u istinu krajnje vrijeme da se i vlasti c.gore na čelo sa njenim idolom Milom Đukanovićem na taj način zahvale Bošnjacima Bihora i Petničke Regije čijim su glasovima i došli na vlast i evo već tri mandata tu vlast i održavaju zahvaljujući našim glasovima. Mislim da nemaju šta više da sumnjaju u naš narod koji je u mnogo čemu nastojao i uspijevao da ostavi utisak da je više za nezavisnu c.goru od samih pravoslavaca i srba u Limskoj dolini i šire u c.gori.
Na momente je naš Bošnjački čovjek bio veći crnogorac i od samog svog vođe, idola koji im eto kako na sve to uzvrati, ali još mu nije kasno da nepravdu spram Bošnjačkog naroda Bihora i Petničke Regije i ispravi i potvrdi svoju političko-demokradsku orijentaciju ka evropskoj uniji koja ga neće htjeti dok se mi Bošnjaci u potpunosti i to sa svojim autentičnim predsttavnicima ne uključimo u politički život u c. gori. Inače ćemo morati se umjesto Podgorice okrenuti ondje do gdje smo do skora bili okrenuti ka našoj jedinoj prirodnoj i umno zdravoj prijestolnici Novom Pazari i Sandžaku. Na Mila je Đukanovića da se u narednim mjesecima pokaže na djelo i dokaže Bošnjačkom narodu da ga nije izdao i ostavio na cjedilo. Gos. Đukanoviču, Krivokapiću,Vukanoviću, bujrum-izvolite se iskupiti za nepravdu koju našem Bošnjačkom narodu učiniste uz pomoć nekih prodatih t.zv. vaših satelite iz redova našega Bošnjačkog naroda.
I na kraju pozivam Vas da na našoj stranici www.islam-sandzak.com učestvujete u Anketi a na ovu temu i tako i na taj način date vaš doprinos iznalaženja najboljeg i najkorisnijeg načina dolaska do vjekovno željenog cilja našeg Bošnjačkog naroda Gornjeg Bihora i Petničke Regije i ponovo vratimo oteto silom, blagodat zvana, Opština.
Pa bujrum te!!!

Hadži Izet Osmanović
bihorac je dodao/la ovu sliku:
  • hadzija.jpg

Social bookmarks