Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

  • »DOM-ZDRAVLJA« je muško
  • »DOM-ZDRAVLJA« je autor ove teme

Postovi: 62

Datum registracije: 30.11.2004

Lokacija: u ono sokace

  • Poruku poslati

1

Petak, 28. Novembar 2008

Dijalog Kosovo-Srbija

Pozdrav svima

Pretrazujuci net naisao sam na ovu vrlo zanimljivu vest koju prenosim u celini. Sta mislite o uspsotavljanju dijaloga Kosova-Srbije, da li je to uopste moguce?


"Na inicijativu Programa za dijalog mladih, 18. novembra u Prištini je održan prvi zvanični susret između , predstavnika političkih podmladaka stranaka iz Srbije,studenata, predstavnika srpske i bošnjačke manjinske zajednica na Kosovu, sa neformalnom grupom mladih koja deluje u okviru Skupštine Kosova. Ovaj susret iniciran je sa željom da se zajedničkim radom i aktivnostima kroz rad Skupštine Kosova, utiče na poboljšanje položaja mladih iz manjinskih zajednica na Kosovu, ali i sa ciljem učvršćivanja i proširivanja saradnje ove neformalne grupe sa našom organizacijom i mladima iz Srbije.

Ispred neformalne grupe mladih koja deluje u Skupštini Kosova sastanku su prisustvovali poslanici Armend Zemaj, Memli Krasnići, poslanice Anita Morina-Saraći i Njomza Emini i Bujar Maxhuni – OSCE. Učesnici iz Srbije bili su: Srdjan Vezmar, Aleksandra Jokanović, Dane Pribić, Aleksandar Stojanović i Fahrudin Kladničanin.

Neformalna grupa mladih koja deluje u Skupštini Kosova i koja okuplja predstavnike mladih iz albanskih političkih stranaka formirana je 21.jula 2008.godine uz podršku misije OSCE-a na Kosovu.
DOM-ZDRAVLJA je dodao/la ovu sliku:
  • 28-Skupstina.jpg

Social bookmarks