Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

HamasNP

Učenik

(10)

 • »HamasNP« je muško
 • »HamasNP« je autor ove teme

Postovi: 76

Datum registracije: 08.01.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1

Četvrtak, 08. Januar 2009

Dok u Gazi muslimani ginu...

dotle Bošnjaci proslavljaju Najluđu noć uz alkohol, blud i druge grijehe, dok muslimani u Gazi umiru, Bošnjaci prate razvratne serije i biraju zvijezde večeri, dok muslimani Palestine umiru, Bošnjakinje prate svjetsku modu, dok muslimani u Palestini umiru, muslimani kupuju i puše skupocjene jevrejske cigarete, piju jevrejsku kahvu i konzumiraju jevrejsku hranu, a u svakom jevrejskom proizvodu ima procenat kojim se finansira ubijanje Palestinaca...

«Gaza na udaru Cionista i na savjesti ummeta i čovječanstva“.

Za pomenutu temu sam se opredijelio u vrijeme kada je na sceni najžešća cionistička ofanziva, na slobodnu Gazu, gdje Palestinci desetljećima u okruženju žive u teškim uslovima i ispod svakog civilizacijskog nivoa, a posljednjih godina su izloženi i teškim oružanim napadima Cionista, potomaka ubica Allahovih poslanika. Braćo i sestre, podsjećam i sebe i vas na 139. ajet Sure Ali Imran: «I ne gubite hrabrost i ne žalostite se; vi ćete pobijediti ako budete pravi vjernici!» (Suretu Ali Imran: 139)

Opsjednuta Gaza na početku XXI stoljeća, na očigled cijeloga svijeta, izložena je strašnoj vazdušnoj ofanzivi. U Gazi je sve što se kreće meta Cionista, u Gazi umire cijeli jedan narod i u Gazi milion i šest stotina hiljada muslimana čeka na pomoć milijardu i po muslimana i ostatka civiliziranog svijeta, ali te pomoći nema. Palestinci u Gazi čekaju smrt i čekaju Dan polaganja računa, kada će optužiti cijeli ummet da je nijemo posmatrao njihovo ponižavanje i smrt. Gdje je ummet, gdje su vladari ummeta, gdje je ulema, gdje su muslimanski milijarderi i milioneri, gdje su prihodi od nafte i drugih resursa, gdje su intelektualci, gdje su muslimanski mediji i gdje je glas muslimana?!?

U Gazi Cionisti osobe gađaju raketama, a ne metcima, tamo se ubijaju cijele porodice, uništavaju kvartovi, tamo se koristi najsavremenije oružje i oruđe u cilju etničkog čišćenja tog dobrog i plemenitog palestinskog naroda, koji je Jevrejima u vrijeme njihova progona iz Evrope pružao utočište...

Dok u Gazi muslimani umiru, dotle Bošnjaci proslavljaju Najluđu noć uz alkohol, blud i druge grijehe, dok muslimani u Gazi umiru, Bošnjaci prate razvratne serije i biraju zvijezde večeri, dok muslimani Palestine umiru, Bošnjakinje prate svjetsku modu, dok muslimani u Palestini umiru, muslimani kupuju i puše skupocjene jevrejske cigarete, piju jevrejsku kahvu i konzumiraju jevrejsku hranu, a u svakom jevrejskom proizvodu ima procenat kojim se finansira ubijanje Palestinaca...

Jevreji prijete da će potpuno uništiti infra-strukturu u Gazi, prijete atentatima na palestinsko rukovodstvo i nagovještavaju potpuno uništenje Hamasa. Bez obzira na cijenu slobode, muslimani nemaju pravo da se predaju i budu robovi ubicama Allahovih, dž.š., poslanika. Muslimani Gaze se moraju strpiti i moraju biti spremni na žrtvu, jer je to put pobjede i izlaza nakon teškoće, a sve drugo je prevara i poniženje. Muslimani u Palestini se moraju ujediniti i formirati opći front u borbi protiv Cionista! Svaki musliman na različite načine može pomoći braći i sestrama u Palestini i općenito ugroženim i obespravljenim muslimanima i to je naša islamska obaveza.

Kada bi svi muslimani u skladu sa svojim mogućnostima, pomogli jedni drugima, onda bi mi bili ummet u pravom smislu riječi i neprijatelji islama bi se sustezali od iskazivanja otvorenog neprijateljstva prema nama. Musliman muslimanu može pomoći sa:

1)Dovom, jer ona otklanja nevolje i mijenja kader, kao što nas o tome obavještava naš Poslanik, s.a.v.s.! Subhanallah (Slava Allahu), iskrena dova mu'mina, Allahovom, dž.š., voljom mijenja Njegovu odredbu. Dova je bila jednim od uzroka pobjeda na: Bedru, Hittinu, Ajn Džalutu, Desetog ramazana na Sinaju, u Bosni i Hercegovini i na mnogim drugim mjestima. Spominjimo našu obespravljenu i napaćenu braću u svakoj situaciji: u namazima i poslije namaza, u slobodno vrijeme, kada smo negdje na sijelu, kada smo na radnom mjestu, u prijevoznom sredstvu i slično!
Dova je snažno oružje u rukama mu'mina, oružje za koje nisu potrebne dozvole za nošenje i za koje ne treba podnositi zahtjeve za kupovinu municije, već je samo potreban čvrst iman i samilost prema obespravljenim muslimanima i drugim ljudima. Šejh Abdu-l-Aziz Alu Šejh, muftija Kraljevine Saudijske Arabije, je izdao fetvu za "kunut", na sabah namazu i jaciji namazu, poslije rukua na posljednjim rekatima farza pomenutih namaza, za traženje pomoći za ugrožene muslimane Gaze i prokletstva na Cioniste. Kunut u teškim situacijama je sunnet Poslanika, s.a.v.s., pa oživimo ovaj sunnet u ovo teško vrijeme za muslimane Palestine!

2)Bojkotom proizvoda onih koji otvoreno ratuju protiv muslimana, jer bojkot izaziva teške finansijske posljedice, a država bez ekonomije je kao zemlja bez vode.
Poziv na bojkot određenih prizvoda prije četiri godine je kod nekih firmi izazvao pravi kolaps, a šta mislite braćo i sestre, da milijardu i pet stotina miliona muslimana to učini odjednom, kakve bi tek bile posljedice tog bojkota? Kada želimo nešto kupiti, dobro vodimo računa od koga kupujemo i šta kupujemo! Ne dozvolimo da na nama profitiraju neprijatelji islama!

3)Oživljavanjem određenog problema, na način što ćemo razgovarati o tome sa prijateljima, sa članovima porodice, na poslu, na sastancima, u džamijama i slično! U konkretnom slučaju, govorimo o Palestini i Gazi i prenosimo istinu o događanjima u njima! Govorimo o Cionistima i njihovim pomagačima, kao pravim neprijateljima islama!

4)Praćenjem vijesti o stanju drugih muslimana i njihovim prenošenjem.
Danas hvala Allahu, s.w.t., imamo mogućnost da vrlo lahko dođemo do provjerenih informacija o najnovijim događajima, pa to koristimo!

5)Kupovinom i praćenjem raznih materijala o stradanju muslimana, koje nakon toga trebamo ponuditi drugima, kako bi i drugi stekli jasnu sliku o onome šta se dešava muslimanima u svijetu. Oni koji su imućni, neka kupe više primjeraka i podijele onima koji to sebi ne mogu priuštiti!

6)Pružanjem materijalne pomoći. Ovaj vid pomoći je veoma važan i svaki musliman je dužan da se u skladu sa svojim mogućnostima uključi u ove aktivnosti. Pozivom sa fiksnog telefona ili mobitela 061 ili 062, na telefon 090-292-005, putem Islamic reliefa BiH doniramo 3,00 KM za Gazu. Ko će drugi nahraniti gladnu djecu, ko će obezbijediti lijekove za ranjenike i bolesnike, ko će obezbijediti odjeću za muslimane i muslimanke, a posebno borce, ako ne muslimani?

7)Formiranjem internih fondova (kasa) u krugovima porodica, za pomoć muslimanima. Kada braćo i sestre možemo imati kase za našu djecu, što isto to ne bi mogli imati za našu ugroženu braću? Allah, dž.š., će takve porodice sigurno sačuvati.

8)Razmjenom i slanjem informacija, video-zapisa i fotografija, putem interneta, o stradanjima muslimana, te sugestijama za vidove pomoći.

9)Formiranjem posebnih stranica na internetu o određenom problemu ummeta.

10)Plasiranjem istine o određenom problemu ummeta, te animiranje organiziranja demonstracija, pokretanjem kampanja protiv agresora i zločinaca i organiziranjem tribina i izložbi.

11)Borbom potiv nefsa i izgrađivanjem svijesti da naši grijesi mogu biti uzrokom patnje drugih muslimana. Svaki musliman bez razlike mora da se obračuna sa samim sobom, da odluči da će se popraviti i da će loša djela zamijeniti dobrim djelima. Kada bi tako postupili i kada bi bili svjesni da smo dužni da na Zemlji uspostavljamo red, postali bi najčasniji pojedinci i ummet i svi bi nas poštovali i pazili.

12)Ličnim učešćem u borbi, kada za to postoji potreba i mogućnost, a to je najveći stupanj imana... Iz kabineta Reisu-l-uleme je svim imamima u BiH-e i dijaspori proslijeđen dopis u kome se traži da današnja hutba bude posvećena Palestini, da se nakon džuma namaza prouči dova za mir u Palestini, te da se ovoga i narednog petka u svim džamijama organiziraju sergije za pomoć braći u Palestini. Braćo i sestre!

Trudimo se da na svaki mogući način pomognemo obespravljenim muslimanima i ljudima, nadajući se samo Allahovoj, dž.š., nagradi i milosti! Na kraju vas podsjećam da je u narednu srijedu inša-Allaha, 10. muharrem, Dan Ašure, pa je sunnet postiti Ašuru i dan prije ili dan poslije i na taj način ćemo oživiti još jedan od sunneta Poslanika, s.a.v.s.! Molim Allaha, dž.š., da pomogne našoj ugroženoj i obespravljenoj braći u Gazi i na svakom drugom mjestu, da nas učini svojim iskrenim robovima, koji čine dobra djela radi Njegovog, s.w.t., zadovoljstva, da naša srca učvrsti u slijeđenju Njegove Knjige i sunneta Njegovog časnog Poslanika, s.a.v.s., daod nas primi post i ostale ibadete u ovim mubarek danima mjeseca muharrema, da uputi našu djecu i potomke, da ih se ne zastidimo ida se oni nas ne zastide, da nam bude milostiv na Sudnjem danu i da nas uvede u džennete u društvu sa: poslanicima, šehidimai dobrim ljudima!
Sarajevo, Nazim Halilović Muderis
05. muharrem 1430.h. Hutba: Džamija "Kralj Fahd"
02. januar 2009.god.

Zamolio bih forumase da ova tema bude cista od rasprava. Postujte vijesti o tome sta se djesava po islamskom svijetu, vijesti i slike vezane za Gazu.

"Allahu, Ti čuješ naše riječi, Ti vidiš naše mjesto i Tebi ništa naše nije skriveno. Upućujemo ti molbu onoga čija pleća su se Tebi ponizila i koji je prepustio sve Tebi. Obraćamo Ti se dovom poniznog i skrušenog roba. Molimo te naš Gospodaru da pomogneš našu braću i sestre u Palestini, od Tvojih i naših neprijatelja! Amin!
HamasNP je dodao/la ovu sliku:
 • n1487328004_151032_9604.jpg

rootXTX

Učenik

(10)

 • »rootXTX« je muško

Postovi: 162

Datum registracije: 24.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

2

Petak, 09. Januar 2009

08.01.2009 Na regionalnoj televiziji sam gledao Bekira Makica da ga Allah s.w.t.a Nagradi i kao shto on reche da je Dan 09.01.2009 Nakon Dzumme namaza Dova za nashu brachu u svijetu i posebno u ovim danima Dova za brachu i sestre u Palestinu!...

Dzumma namaz neche biti ista kao shto je ranije bila vech che nakon Farz namaza biti upuchena dova Allahu s.w.t.a da pomogne nashoj brachi jer je to u ovim trenucima najpotrebnije... Bekir ef. Makic kazhe da je Islamska Ulema u svijetu pozvala sve muslimane da u petak.02.2009 god. Nakon Dzumme namaza svi se ujedinimo i zajednichki uputimo dovu Allahu Subhanehu Ve te ala.
U medju vremenu promijenim kanal kad nash uvazheni Jusuf el Karadawi isto ponavlja (Allahu Ekber) da su se Uleme slozhile i pozvale da svi zajedno Uputimo dovu Allahu s.w.t.a nakon Dzume Namaza! Allahu Ekber! Allahu Ekber! Draga bracho i sestre budimo shto iskreniji u dovama kako bi to bilo po Hajru, InshAllah!!!
Allah dz.sh nek' vas nagradi i uputi na pravi put i da nas uchvrsti da budemo jedno tijelo i da budemo ono stho Allah s.w.t.a trazhi od nas... Draga bracho i sestre voleo vas Allah s.w.t.a.

Allahu Ekber!

HamasNP

Učenik

(10)

 • »HamasNP« je muško
 • »HamasNP« je autor ove teme

Postovi: 76

Datum registracije: 08.01.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

3

Petak, 09. Januar 2009

Esselamu alejkum braco.Na sajtu El Dzezire mozete na engleskom jeziku pratiti djesavanja u Gazi 24/7. Na ovoj stranici mozete preuzeti Livestation - program za uzivo pracenje kanala online. Instalacije je besplatna kao i registracija. Nakon instalacije samo trebate unijeti svoj e-mail i password i to je to. Slika je odlicna i nije potreban mnogo brz internet. Naravno podrazumijeva se da imate ADSL.

Na youtube kanalu El Dzezire mozete gledati snimke najbitnijih vijesti u toku dana. Do sada postoji 6833 snimka.

I na kraju pogledajte ovaj snimak. ;(

"Allahu, ko bude želio islamu i muslimanima učiniti dobro, Ti to od njega primi i nagradi ga, a ko bude želio islamu i muslimanima zlo, učini da se njegovo zlo njemu vrati, neka njegove zle slutnje budu uzrokom njegove propasti i uništi ga kao što si uništio Ad i Semud!" Amin!

Bosnjaaak

Zlatna sredina

(10)

 • »Bosnjaaak« je muško

Postovi: 245

Datum registracije: 17.05.2008

Lokacija: Luksemburg

 • Poruku poslati

4

Petak, 09. Januar 2009

Esselamu alejkum

LJudi sami trebaju izgradzivati i njegovati svoje odnose narocito muslimani,trebaju eliminirati sve ono sto te odnose kvari.Ne treba ocekivati da visa Sila svojom intervencijom eliminise pojedince ili grupe koji svoj interes pokusavaju da namecu drugim.Tako je bilo i sa Muhamedom,a,s.,koji je vlastitim naporom,zrtvom i umjecem dosao do snzne?slozne i kompaktne zajednice.Ako se ljudi ne suprostave nasilju,zlu siledzijama i nasilnicima vec cekaju da to neko drugi umjesto njih ucini?kroz te iste ljude ce iskusit Allahovu,dz.s.,kaznu sto se nisu suprostavili njihovom nasilju i nepravdi vlastitim sredstvima.Moramo se zapitati?
Gdje je jedinstvo u nasem ummetu.
Nismo li mi krivi sto se ovo desava bas nama muslimanima?
Koliko mi kao ummet snosimo krivica za ovu nasu nesrecu po svijetu?
Dali je u nas ummet usao razdor ili smo to mi zaboravili jedan od glavnih hadisa sta ce nam se desiti ako medzu nama zavlada razdor nesloga.
Poslanik,a,s.,je molio Allaha,dz.s.,da sacuva njegov ummet od razdora pa mu to nije udovoljio:"Molio sam moga Gospodara za tri stvari,pa mi je primio dvije a odbijo jednu. Molio sam Ga da mi ummet ne unisti sa gladzu,pa mi je to primio.Molio sam da mi ummet ne unisti uopste potom,pa mi je to primio.Molio sam da mi ummet postedi razdora,ali mi to nije udovoljio." Moramo se zapitati dali je bas taj razdor u nasem ummetu doveo do ovog naseg stanja u kojem stradamo u kojem se ubijaju nasa djeca majke sestre braca potpuno neduzna.Muslimani danas ginu na sve strane a iz toga svega se ne izvlaci pouka zasto nam se to desava.Pa eto jedan od razloga je i razdor medzu nama samima draga braco i sestre?mi smo jedni od glavnih krivaca nase nesrece.Samo u jedinstvu mozemo naci spas.Drzimo se cvrsto Kur¨ana i Suneta regulisimo svoje odnose na najbolji nacin ,Islam i razdor neidu zajedno,pomognimo sami sebi da bi ocekivali pomoc od Gospodara.
[SIZE=3]Samo naukom mozemo doc do istine...[/SIZE]

juskos

Profesionalac

(10)

 • »juskos« je muško

Postovi: 846

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: KONYA/ TÜRKIYE/srcem u Novom Pazaru

 • Poruku poslati

5

Petak, 09. Januar 2009

Molimo Allah dz.s. da nas ujedini da nam da mogucnost skolovanja i napretka da smo kompaktni i jedinstveni.

Vrednija je jedna mala kaplja krvi bebe iz palestine nego cio Izrael.

Treba biti obazriv i pametan ne kupovati robu koja je u vlasnistvu jevreja mnogo je stvari koje se uzimaju iz mode a u stvaru tu modu oni nama guraju pod nos i uzimaju nase pare i tim parama ubijaju nasu decu u Palestini.
Velicina jednog naroda se ne meri brojem ljudstva vec brojem alima

simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

6

Petak, 09. Januar 2009

Predlažem braći koja žele da dnevno iz minuta u minuta,sata u sat,bez medjusobnih bespotrebnih raspravljanja,izveštavaju Allaha radi,o trenutnom stanju u Gazi sa svih mogućih (relevantnih) izvora,da postiraju to ovde,kako bismo inša'Allah pravu sliku stvorili kod nemuslimana i kod muslimana koji su zbunjeni,o onome što se stvarno dogadja.Dok ovo radite,nadajte se Allahovoj nagradi.A tema Bojkot Izraelu je otišla nekim drugim tokom,hairli joj put :)

ovaj brat Hamas vam je dao vrlo lijep i fin link sa Al-Džazirom na engleskom,pratite ko je u mogućnosti.
Hamas elhamdulillah iz dana u dan eliminiše sve više kafirskih vojnika,nastavite sa dovama i koliko ste u mogućnosti ostavite se griješenja,a niko od nas nije sačuvan od toga.To je jedan od uslova da bi dova bila primljena.Dovite što više na sedždždi,dovite pod abdestom,okrenuti ka Kibli,najbolje bi bilo u zadnjoj trećini noći,prije početka vaše dove zahvalite se Allahu i donesite salawat na Poslanika saws,to su samo neki od preduslova finih kako bi inša'Allah dova bila delotvorna,a Allah zna čija će se primit.


IslamBosna.ba - Iako mu danas ističe četverogodišnji predsjednički mandat, Mahmud Abbas ne planira prepustiti fotelju jer mu, kako kaže, ustav dozvoljava da još jednu godinu bude predsjednik.

Da ironija bude veća, Abbasovi pomoćnici sinhronizirano izjavljuju kako su ovo teška vremena za Palestince i da nije vrijeme da se priča o Abbasovoj poziciji. Jer kao, nije važno ko će voditi zemlju, važno je da je sada rat, i da moraju biti ujedinjeni.

Nije važno, ali nek Abbas ostane, jer ipak postoji nada da će Izrael uspjeti slomiti Hamasov otpor, pa onda neće biti dilema oko vladavine.


doivte Allahu da uništi Abbasa.

rootXTX

Učenik

(10)

 • »rootXTX« je muško

Postovi: 162

Datum registracije: 24.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

7

Subota, 10. Januar 2009

...

19:40 - El-Kassam brigade izjavljuju da su danas u zasjedi u Bejt Lahiji neutralisali 8 izraelskih vojnika.

20:00 - Visoka delegacija Hamasa je na putu za Kairo gdje će voditi pregovore o primirju.

18:15 - Izraelsko bombardovanje je danas bilo najintenzivnije od početka pješadijskog napada. Izraelski tenkovi se ipak povlače iz Han Junisa. Refah City se konstatntno i vrlo teško bombarduje. Dosadašnji broj ubijenih Palestinaca iznosi 789.

- Zgrada u kojoj su smješteni novinari u Gazi je danas takođe bombradovana i jedan novinar je ranjen.

- Stotine hiljada demonstratora je danas protestvovalo širom Egipta.

- Policija u Ammanu, glavnom gradu Jordana, koristi suzavac protiv demonstranata.- U situaciji gdje se gomilaju ubijeni i ranjeni, sa isključenom električnom energijom i vodom, na granici umiranja od gladi, izraelska premijerka Cipni Livni je izjavila: humanitarna situacija u Gazi je upravo onakva kakva treba da bude.

----------------------------------------------

Neka je Slavljen Allah s.w.t.a koji nam podari chast da se brinemo za nashu brachu, pa ovo je blagodat Elhamdulillah (gledajuchi poneke ljude oko sebe, pitajuchi ih gledash li vijesti u vezi palestine a oni na to \\\\\\\"ma shta me briga, ja imam svoje probleme\\\\\\\").. Elhamdulillah na tome :) bash sam sretan zbog toga Vi?


Neka je Allahovo proklestvo na cifute i na sve one koji ih podrzavaju...

Allahu Ekber!

simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

8

Subota, 10. Januar 2009

Gadafi poziva Arape da se uključe u rat u Gazi!
"Pozivam Arape da otvore vrata dobrovoljcima koji žele da se bore uz Palestince," istakao je libijski vođa...
09.01.2009. 13:44

Libijski vođa Moamer Gadafi pozvao je danas arapske lidere da dozvole svojim građanima da odu u pojas Gaze kao dobrovoljci kako bi se pridružili palestinskim borcima, prenijeli su libijski državni mediji.

"Pozivam Arape da otvore vrata dobrovoljcima koji žele da se bore uz Palestince," istakao je Gadafi u kratkom saopštenju koje je prenijela državna novinska agencija Džana.

On u saopštenju nije naveo da li će direktno tražiti od Egipta, jedine arapske zemlje koja graniči sa Gazom, da propusti arapske borce na palestinsku teritoriju, prenio je Reuters.

Gadafi je ranije arapske lidere optužio za "kukavički" odgovor na izraelske napade u pojasu Gaze. Dan po početku izraelske ofanzive na Gazu, 27. decembra, Gadafi je napao arapske lidere da ne čine ništa da podrže Palestince koji tamo žive sem što nude humanitanu pomoć i razgovaraju o organizovanju eventualnog samita Arapske lige.

Autor: Tanjug
vallahi je ovaj Gadafi neverovatno čudan insan...

rootXTX

Učenik

(10)

 • »rootXTX« je muško

Postovi: 162

Datum registracije: 24.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

9

Subota, 10. Januar 2009

Neka Allah s.w.t.a nagradi nasheg brata Gadafija, stvarno ovo je Insh'Allah po Hajru, vidish ko su prijatelji, na koga se mozhesh osloniti(vjernichki).

Posebno me je iznenadio turski premijer Redzep da ga Allah dz.sh nagradi, Sirijski predsjednik, Gadafi, Hugo Chavez(predsjednik Venecuele)... Allah dz.sh im dao svako dobro...

Shta je kraljom Fahdom, Sta je s' predsjednikom Abbasom, sta je s' predsjednikom Bosne S. Tihicem, sta je sa liderima Arapskih zemalja??!?!?!

Zar se boje protestovati kao shto protestuju nasha bracha u svijetu, neka je Allah s.w.t.a zadovoljan svima njima i dao im svako dobro na dunjaluku i na Ahiretu!...

A Allah dz.sh najbolje zna!

simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

10

Subota, 10. Januar 2009

Citirano

Orginalno od rootXTX


Shta je kraljom Fahdom, Sta je s' predsjednikom Abbasom, sta je s' predsjednikom Bosne S. Tihicem, sta je sa liderima Arapskih zemalja??!?!?!

Zar se boje protestovati kao shto protestuju nasha bracha u svijetu,


akhi,šta se može očekivat od otpadnika i izdajnika do šutnja?Ensarije mudžahida srušili na desetine židovskih stranicaViše novinskih agencija i bloggera je zapazilo da je mnoštvo čifutskih web stranica srušeno i zamjenjeno džihadskim propagandnim materijalom (vidi priloženu sliku), kao odmazda za izraelske napade na Hamas i narod Gaze. Imate priliku da pogeldate priloženu listu sa Faludža foruma sa nazivima na desetine srušenih web stranica.

Es selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu,

Vasa braća Ensarije mudžahida iz Odjeljenja za elektronski džihad sa ponosom objavljuju slijedeću listu srušenih čifutskih stranica:http://malcolmandshana.com/

http://bcttpa.com/

http://mathild.com/

http://2007.wordcamp.co.il/

http://www.headprevencion.com/tus_imagenes/

http://www.realvirtualbusiness.com/

http://www.vocaljazzconnect.com/

http://in-his-glory.org

http://about-payday-loan.com/payday/

http://filehog.net/storage/

http://www.procuraduria-bermudez.com/

http://doppan.at/

http://www.procuraduria-bermudez.com/

http://kolodvor.net/

http://www.crd-m.com/

http://www.vocaljazzconnect.com/

http://www.dyaaraba.org/***/

http://wrestling.totalsportsworld.net/

http://mj***hosting3.com

http://dafrongift.com/

http://artbit.co.il/

http://bikezone.co.il/

http://lamishpaha.co.il/

http://www.memorytank.com/intro.html

http://pulse6.com

http://hineni.cc/

http://lahatut.co.il/

http://bait-agol.lahatut.co.il/

http://yonidror.co.il/

http://yiol.co.il/

http://tomerharel.co.il/

http://more-about-atv.com/

http://www.jugglife.com/

http://eco-ietl.com/

http://art-graphic.co.il/

http://upload.jai-d.com/images

http://www.youpromised.com/

http://kolodvor.net

http://use-domain-names.com

http://argazhol.co.il/

http://www.key-king.co.il/

http://www.blueagavedigital.com

http://brandingyourway.com/

http://spadeproductions.com

http://alandjackson.net

http://www.faiscequilteplait.com

http://www.crd-m.com

http://air-purifier-system.com

http://sofia-belin.com/

http://smartpedia.ru/

http://www.vocaljazzconnect.com

http://londondatingspot.com

http://www.redstripeinc.com/plaincart/images/category

http://www.valladolidcomercial.com

http://www.israeldsmith.com/

http://digitalguru.co.il/Allahu Ekber!

Ne zaboravite vašu braću mudžahide u vašim dovama (molitvama)!Izvor: http://revolution.thabaat.net/

rootXTX

Učenik

(10)

 • »rootXTX« je muško

Postovi: 162

Datum registracije: 24.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

11

Subota, 10. Januar 2009

Mozhe se saznati, Elhamdulillah, da shvatimo sto posto da su to izdajnici, a Allah s.w.t.a Najbolje zna!!!

Dao Allah s.w.t.a Svakom dobrom, ko god i trun truda ulozhi pomochi onima koji se bore protiv kafira!!!
Allah s.w.t.a ih voleo i uchvrstio na pravome putu kako nebi zalutali a to je za svija nas najbolje.

Neka je Slavljen Gospodar moj, Vas, Gospodar svih svjetova, Gospodar Zemlje, Gospodar Nebesa, Gospodar svega shto je stvoreno, Vladar Dana Sudnjeg, jedino Njemu hvala pripada!!!... Ja Rabbi!!!

Pomogni Nas, da budemo poslushni i onakvi kako ti trazhish, Ja Rabbi ti uistinu primash dove od vjernika pa Uslishaj nam dove kako bi po Nas i nashoj brachi bilo dobro...Allahu Ekber! Amin!!!

Allahu Ekber!!! Allah dz.sh im dao svako dobro... hackeri kraljevi!! :) fine vijesti, simke Allah dz.sh da te nagradi!


simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

12

Subota, 10. Januar 2009

da,samo treba bit ustrajan i kačit vijesti ovde,poželjan je opis onog što se šalje,da bi ljudima bilo malo jasnije.
Ko god može,na bilo koji način da našteti židovima,sad je trenutak.Ko je vičan cyber 'veselim igrama' (hehe) slobodno neka se javi da oformimo kakvu ekipu,ja sam za.

Ahmed

Učenik

(10)

Postovi: 100

Datum registracije: 26.07.2006

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

13

Subota, 10. Januar 2009

http://www.youtube.com/watch?v=ofgiqfCMyt4
Dzuma u Gazi na temeljima porusene dzamije.

simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

14

Subota, 10. Januar 2009

ama bez obzira na sve nedaće na svijetu,kako im lica deluju svijetla,smirena,potpuno mirna,staložena...
ma brate oni su bre pravi muslimani i blago se njima kod Allaha bez obzira na sva iskušenja,a teško se nama baš zbog njih.No hajr,nastavimo braćo sa linkovima što više i korisnim informacijama,a lične zaključke svedimo na neki nužan nivo.

Fina nasheed (ilahija) o Hamasu


GAZA JE ISPIT NA KOJEM SMO SVI PALIPiše: Harmin SuljićPočetak tzv. kršćansko-paganske Nove godine mogao se u BiH dobrano osjetiti. Medijsko pokroviteljstvo i briga novinara o tome da li će Djeda Mraz ostati u dječijim vrtićima u Sarajevu te dijeliti djeci paketiće sa artiklima isteklog roka trajanja, potenciranje nekakvih bezvrijednih bajki u koje više niko ne vjeruje, zaokupljalo je pažnju većine u našoj zemlji, a i šire.

Naime, reportaža o zabrani ulaska nekakvog ''sveca'', kod nas poznatog kao Djeda Mraz, dospjela je do evropskih zemalja kao što su Austrija i Slovenija.
Istovremeno, na drugoj strani, jedan narod se bori za pravo na život i ništa više od toga. Naša braća i sestre u Palestini upravo su izdani pred cijelim svijetom. Naime, Bushov posljednji pohod na arapskom istoku već je nakon dvije hefte dao svoje rezultate: stotine ubijenih, a preko hiljadu osakaćenih muslimana u Gazi, i ovaj njegov pohod je posljednja poruka šejtanovim i Dedžalovim vojskama: ''Poubijajte što više muslimana dok sam ja na vlasti do januara. Nakon toga ne znam šta će više biti kad dođe onaj Obama. Možda će biti bolji od mene za vas, a možda za njih.''

Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: ''Onaj u čijem srcu nema milosti za stvorenja, neka se ne nada milosti kod Gospodara.'' (šejh Albani ga ocijenio vjerodostojnim)

Svijet, Zapad i Istok, pali su na još jednom ispitu moralne snage i dokazivanja nesposobnosti da spriječe genocid modernog doba. Svima je jasno da je okupirani dio Palestine, koji većina naziva Izrael, rak arapskog svijeta.

Šejh Ived el-Karni kaže: ''Neće se objelodaniti značenje hadisa o jednom tijelu i čvrstoj građevini sve dok se muslimani ne pokrenu. Izraelci tamo moraju biti cilj. Njihova krv mora biti prolivena isto onako kao što su se usudili da prolijevaju nedužnu krv naše braće Palestinaca. Njih mora bol pogoditi više nego što su je osjetila naša braća. Ovu fetvu i odgovornost za nju snosim u potpunosti pred Allahom, s.v.t.''

Allah, s.v.t., u Kur'anu je opisao jevreje kao kukavice: ''Oni se više boje vas nego Allaha, zato što su oni ljudi nerazumni. Oni se protiv vas smiju skupno boriti samo u utvrđenim gradovima ili iza zidina, oni su junaci u međusobnim borbama. Ti misliš da su oni složni, međutim, srca su njihova razjedinjena, zato što su oni ljudi koji nemaju pameti.'' (El Hašr, 13 – 14)

Također, veliki je problem što je odnos u snagama nerealan. Dok je na strani okupatora cijeli svijet, pa čak i arapski, na strani Palestinaca nije niko osim Allaha i Njegove vojske.

Gospodaru naš, pomozi našu slabu braću u Palestini! Gospodaru naš, uništi njihovog i našeg neprijatelja! Uništi njih i njihove saveznike i ponizi ih, Gospodaru naš! Mi snage niti moći nemamo osim ako nas Ti ne pomogneš! Gospodaru naš, protresi zemlju ispod nogu okupatora i nepravednika! Gospodaru naš, pošalji na njih Svoje vojske koje niko savladati ne može i ispred kojih njihovo željezo nema snage! Gospodaru naš, otkloni od nas slabost i nemoć, pomozi nam da se podigne zastava borbe na Tvom putu! Ti si, Gospodaru, uistinu onaj koji pomaže slabe i nemoćne, pa pomozi našu braću i sestre u Palestini!

simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

15

Subota, 10. Januar 2009

Poruka Islamskih Emirata Afganistana povodom pokolja nedužnih i okupiranih PalestinacaU ima Allaha Milostivog, Samilosnog! Ovih dana se krv nedužnih Palestinaca u Gazi, koji su mjesecima već pod opsadom, bez hrane i osnovnih potreba, prolijeva pred očima Islamske konferencije i čitavog islamskog svijeta, kao i raznih humanitarnih organizacija. Preko 3000 poginulih i ranjenih Palestinaca su rezultat izraelskog napada. Ovo gnusno djelo potvrđuje opet da islasmki Ummet ne smije da živi u utopiji da će neko drugi zaštiti njihova prava, živote, imetke.

Da se kojim slučajem ovo barbarsko krvoproliće desilo negdje drugdje, u nekoj nemuslimanskoj zemlji, da su ovo počinili muslimani, mudžahidi, cijeli svijet bi se digao, na čelu sa koljačima Bušom, Blerom, Sakozijem, Braunom i njima sličnim, da zaustavi sve ovo. Zar UNSC ne bi sankcionisao izvršioce ovakvog čina? Najsvježiji primjer je događaj u Indiji gdje je napadnut hotel u kome su se nalazili neki izraelski državljani, nakon čega je UNSC uveo sankcije protiv par džihadskih grupa, samo na osnovu sumnje da su oni možda počinioci, a što je rezultiralo diplomatskim sukobom dviju susjednih zemalja.

Ali kad na stotine Palestinaca biva ubijeno u jednoj jedinoj minuti, kao rezultat izraelske opsade i barbarstva, kada se ubijaju palestinska djeca, žene, muškarci - civili, koji su već mjesecima bez hrane i lijekova, ta ista UNSC je pasivna. Ni jedna organizacija za ljudska prava, niti ijedna od takozvane Arapske lige nije ispoljila svoj revolt osim iskazivanja simpatija prema Palestincima, od čega oni nemaju ništa.

Islamski Emirati Afganistana osuđuju izraelsku okupaciju muslimana Gaze, izražavaju podršku stanovnicima Gaze, osuđuju Amriku kao glavnog sudionika u ovim događajima. To se može jasno zaključiti iz izjave izraelskog ministra da je ovaj napad na Palestinu uslijedio nakon pune saglasnosti prijatelja Izraela (Amerike) i cijelog svijeta.Na kraju, poručujemo jasno islamskom svijetu da se ovaj genocid -ubijanje, ponižavanje i napad - koji ima cilj da se istrijebe vjerske vrijednosti muslimana i da se pogaze njihova prava, odvija u punoj suglasnosti svih dotičnih zemalja svijeta. A sve se ovo dešava radi razjedinjenjosti Ummeta, nereda i nemara, zato što mnogim zemljama islamskog svijeta upravljaju Amerika i Zapad, a nemuslimani, navodno pomažu materijalnom razvoju tih zemalja, a u stvari im je jedini cilj da nametnu zapadnjački (demokratski) sistem vladavine u tim zemljama.

Islamski Emirati Afganistana vas pozivaju da istupite i zaštitite svoj narod i njihove interese, i da prestanete da korisitite načine i puteve koji koriste samo vama kako bi ste sačuvali i osigurali svoju vlast, dok, s druge strane, ugrožavaju interese masa muslimana. Prestanite s tim i spašavajte islamski Ummet!


Islamski Emirati Afganistana

rootXTX

Učenik

(10)

 • »rootXTX« je muško

Postovi: 162

Datum registracije: 24.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

16

Subota, 10. Januar 2009

Otiso gad, doso drugi gad...

02:10 - Jučer su SAD izjavile zabrinutost zbog sve gore humanitarne situacije u Gazi, ali su zvaničnici optužili Hamas za patnju Palestinaca i rekli da je "vrlo teško za izraelsku vojsku da izbjegava stradanje civila".

- Obamina glasnogovornica je porekla špekulacije da bi Obama mogao započeti dijalog sa Hamasom nakon što preuzme mandat. Novoizabrani predsjednik je više puta rekao da vjeruje da je Hamas teroristička organizacija koja za cilj ima uništenje Izraela i da mi nećemo razgovarati sa Hamasom sve dok ne prizna Izrael, prestane sa nasiljem i počne poštivati prethodne dogovore, rekla je Obamina glasnogovornica, Brooke Anderson.

09.jan.2009.

19:40 - El-Kassam brigade izjavljuju da su danas u zasjedi u Bejt Lehiji neutralisali 8 izraelskih vojnika.


izvor: www.islambosna.ba


Eh... eh...Ehhhh ko se sve (kjafiri) brinu za muslimane, na zhalost :( ....
Da li se ovako brinu arapski vladari, ponizheni bili kakvi su?

simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

17

Subota, 10. Januar 2009

Kanoute na terenu s majicom na kojoj piše "Palestina"!Kanoute je podigao majicu preko glave i pokazao drugu majicu sa natpisom "Palestina" na nekoliko jezika.

Napadač španjolskog nogometnog kluba Sevilla, Frederic Kanoute, izazvao je veliku medijsku pažnju svojim postupkom na utakmici španjolskog kupa protiv Deportiva La Corune.

Nakon što je postigao drugi Sevillin gol, Kanoute je podigao majicu preko glave i pokazao drugu majicu sa natpisom "Palestina" na nekoliko jezika.
Kanoute je odmah dobio žuti karton, ali je sudac nakon meča izjavio da mu je karton udijelio zbog samog dizanja majice preko glave, jer tako nalažu pravila, a ne zbog samog natpisa na majici.

Španjolski nogometni savez se sastaje u petak, i tada se očekuje vjerovatno i neka konkretnija kazna.

Palestinski ambasador u Španjolskoj, zemlji koja je ovih dana jako sklona palestinskoj strani oko sukoba u Gazi (Iker Casillas, golman Real Madrida je npr. odbio sudjelovati u novogodišnjoj proslavi zbog stanja u Gazi), je podržao Kanouteov gest, dok je izraelski ambasador izjavio da gest prelazi neke sportske okvire i pravila FIFA-e, ali da sam tekst nije pozivao na nasilje protiv Izraela.

Kanoute, reprezentativac Malia, rođen u Francuskoj, je konvertit na islam i prakticirajući musliman, koji je osim po svojim izuzetnim nogometnim vještinama, poznat i po vrlo transparentnom iskazivanju svoje religijske pripadnosti.

Prije ovoga čina koji će vjerovatno ponajviše uzburkati duhove, Kanoute je dugo vremena, nakon prelaska u Sevillu, iz vjerskih razloga odbijao nositi reklamu online kockarnice na klupskoj majici. Nakon velikih pritisaka sponzora na klupsku upravu, pristao je na reklamu, ali uz uvjet da sav novac zarađen od reklame na njegovom dresu, ide u fond jedne islamske humanitarne organizacije.

Uz to je, i donacijom od preko 600 000 eura, iz financijskih problema izvukao jednu džamiju u Sevilli.

Kanoute, jedno je sigurno, zadobio mnogo, mnogo novih fanova ovih dana. A kako i ne bi, kad nas svako malo pozitivno iznenadiš i pokažeš da velike ljude velikim čine njihova djela, a ne bilo što drugo.

IslamBosna.baHamasNP

Učenik

(10)

 • »HamasNP« je muško
 • »HamasNP« je autor ove teme

Postovi: 76

Datum registracije: 08.01.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

18

Subota, 10. Januar 2009

Esselamu alejkum braco.

09.01.2008. Novi Pazar- U organizaciji Udruženja uleme islamske zajednice u Srbiji na gradskom trgu u Novom Pazaru okupilo se nekoliko hiljada građana da iskažu srdžbu i protest protiv napada, terora i ubijanja koje Izraelska vojska provodi na teritoriju Gaze.Pogledajte snimke:

Bekir ef. Makic
Nedzad ef. Hasanovic
Talal Elzik, konzul Palestinske ambasade u Beogradu
Muamer ef. Zukorlic
Resad ef. Plojevic - dova

Molim Allaha s.w.t. da nagradi sve koji su protestovali i da primi dove koje su juce izucene. Amin!

Ahmed

Učenik

(10)

Postovi: 100

Datum registracije: 26.07.2006

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

19

Subota, 10. Januar 2009

Times pise, da je u pripremi nova rezolucija UN, koja ce vratiti PA Abassa u Gazu.Po ovoj rezoluciji, prelaz Raffah, bi kontrolisali turski i francuski vojni posmatraci, kako bi se sprecilo krijumcarenje oruzja u pojas Gaze.
Prema izjavama jednog zapadnog analiticara, pravi cilj masakra u Gazi je svrgavanje Hamasa i dovodjenje PA,mirne vlasti koja nece reagovati na stalne zlocine izraela.
Molim Allaha da prikupljena pomoc stigne u prave ruke, a ako neko iz IZ. prati forum, da ne daje pomoc ambasadi, vec da nedje kanale da pomoc stigne do onih kojima je najpotrebnija.

sister

Početnik

(10)

 • »sister« je žensko

Postovi: 14

Datum registracije: 04.01.2009

Lokacija: pod Allahovim nebom

 • Poruku poslati

20

Subota, 10. Januar 2009

Esselamu alejkum!

08:10 - Do sada je ubijeno 804 Palestinca, od toga jedna trećina su djeca. U posljednjih sat i po je zabilježeno izuzetno snažno bombardovanje.

- Izraelska armija je navela da je u petak ispaljeno 30 raketa na Izrael.

islambosna.ba

Dovite... :(
Nikako ne mogu da shvatim, zašto ljudi ne lete Allahu na krilima čežnje, umjesto da budu gurani do Njega bičevima straha?


Social bookmarks