Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

 • »deedee_tr« je žensko

Postovi: 76

Datum registracije: 18.02.2005

Lokacija: Ankara-Tr

 • Poruku poslati

101

Petak, 30. Januar 2009

Imala sam srecu da to sinoc gledam uzivo...Erdoğan jerekao ono shto çuti ceo svet!!!
(o) (o) (o) (o) (o) (o) (o) (o) (o) (o) (o)

Samo neka nam ga Allah dz.sh. sachuva i pozivi !!!

Jahja

Profesionalac

(10)

 • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

102

Petak, 30. Januar 2009

Citirano

Orginalno od Ahmed

Vazno je naposmenuti da je na Erdoganovo napustanje pozornice Amr Musa ustao i rukovao se sa Erdoganom.

--------------------------------------
Amr Musa je poslije izjavio da mu je reakcija Erdogana "NERAZUMLJIVA".
Erdogana je, kako se navodi, podrzala njegova supruga koja je vidnu uznemirena izjavila da sve sto je izjavio Peres je laz i da je to neprihvatljivo.Ova dva dela o Amr Musi su mi kontradiktorni, moze li neko da ih pojasni????
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

Ahmed

Učenik

(10)

Postovi: 100

Datum registracije: 26.07.2006

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

103

Petak, 30. Januar 2009

Erdogan docekan kao heroj
http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/davos/7859815.stm

Amr Musa je rekao da mu je Erdoganova reakcija razumljiva .Nije bio dobar prevod,ako neko moze nek ispravi.

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

104

Petak, 30. Januar 2009

Da, rekao je 'razumljiva'!

Citirano

Sa Al Jazeer-e

'Understandable '

Amr Moussa, the secretary-general of the Arab League and former Egyptian foreign minister, who was also in the debate, said Erdogan's action was understandable. "Mr Erdogan said what he wanted to say and then he left. That's all. He was right," he said, adding that Israel "doesn't listen". "Turkey was Israel's best friend in the Muslim world. I think Israel has to come to grips with the fact that it has alienated a very large proportion of the world's population" Gareth Evans, International Crisis Group Turkey has in recent months brokered indirect talks between Israel and Syria over the Golan Heights region, which Israel captured from Syria in 1967. The exchange between Erdogan and Peres took place on the second day of the summit, where business and political leaders have been discussing trade, financial regulation and global security. Gareth Evans, the president of the International Crisis Group think-tank, told Al Jazeera that Erdogan's walk-out was "deeply depressing". "I thought the tone of the debate had been reasonably moderate up until Shimon Peres laid some heavy-duty stuff on the line, in a very uncompromising and rather un-Peres like fashion," he said. "In particular, what was depressing was Peres' utter unwillingness to acknowledge the real significance of the Arab peace initiative and to respond to Erdogan and Amr Moussa, saying how important it is that Israel formally say that the plan is a major step towards peace. "Turkey was Israel's best friend in the Muslim world. I think Israel has to come to grips with the fact that it has alienated a very large proportion of the world's population." Peres said his outburst was in response to repeated criticism of Israel for its Gaza operation. He said: "They try to make the Israeli policy an ugly story. Israel is a democracy. It is fighting one of the most dangerous, terroristic, dictatorial groups. "All of a sudden to be a humanitarian is to support dictators, to support terror, to support killing innocent people".


Evo i linka do cele vesti

http://english.aljazeera.net/news/europe…3153967187.html

Erbakan

Učenik

(0)

Postovi: 172

Datum registracije: 20.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

105

Petak, 30. Januar 2009

http://www.youtube.com/watch?v=Wpe90wkjcuk

Za one koji znaju turski i nemacki
Sve je ovo samo igra! Nema tog muftije koji je vrijedan Vasih zivaca

Ahmed

Učenik

(10)

Postovi: 100

Datum registracije: 26.07.2006

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

107

Srijeda, 04. Februar 2009

Intervju s Hamasovim službenikom – 'Dali smo 1500 šehida, rodilo se 3500 djece'


'Dali smo 1500 šehida, rodilo se 3500 djece'

IslamBosna.ba - Zijad Ebu Zejd, član Hamasovog političkog biroa, u intervjuu datom turskim novinama Vakit, donosi vijesti i nadu iz Gaze.

AKO JE KUDS SLOBODAN, I UMMET JE SLOBODAN

- Šta je pravi razlog ovih problema u Palestini?

- Palestina znači ummet. Kadgod je u Kudsu neki problem, znači da i Ummet ima problem. Naprimjer, Mongoli su bili ovdje i mi znamo da su to bili teški dani za Ummet. Krstaši su okupirali Kuds i mi znamo da su to bili teški dani za Ummet. Sada je Kuds ponovo pod okupacijom i mi znamo da je Ummet ponovo u teškoj situaciji. Ako je Kuds zarobljen, i Ummet je zarobljen. To je, ustvari, cijela priča.

- Jedan turski pjesnik kaže "Palestina je ispit pred svakim vjernikom". Kako vi gledate na situaciju u tom pogledu?

- Pjesnik je rekao istinu. Kuds je emanet u rukama svih muslimana. Zato ovo nije problem samo Palestinaca, nego cijelog Ummeta. Ako je Ummet slobodan, i Palestina je slobodna. Tokom cijele historije, Palestina je bila slobodna samo s islamom, isto tako sada Palestinu samo islam može spasiti.

CIONISTI I KRSTAŠI SU ZDRUŽENI

- Šta radi Izrael?

- Zapad samo koristi Izrael kao svoje oružje. Cionisti i krstaši su u Palestini združeni. Zapad se na ovaj način bori protiv islama. Cionizam je naš veliki neprijatelj, ali definitivno ne smijemo zanemariti Zapad. Zapad je kolonijalist i svojim krvavim napadima želi kolonizirati cijeli islamski svijet…

- A Palestina?

- Palestina je centralna tačka Ummeta. Slučaj Palestine je slučaj islama i borba islama. U Palestini se vide Božija upozorenja, uputstva i radosne vijesti. Hamas, u tom smislu, izvršava svoju dužnost.

- Koliko će trajati ta borba?

- Sve dok svete zemlje ne budu slobodne.. sve dok cionizam ne nestane s ove zemlje...

- U ovoj nedavnoj agresiji, šta je Izrael htio postići i šta je učinio u ova 22 dana?

- Izrael je htio ušutkati Hamas zauvijek. Htio je da nestanemo. Htio je da Palestina nestane. Htio je da Gazu preda Egiptu, a Zapadnu obalu Jordanu i da malo odahne. Nemaju namjeru stati ali su došli u tešku poziciju. Gaza im se suprotstavila. Tako mali grad nisu mogli zauzeti. Nisu je se mogli riješiti. Htjeli su okrenuti narod protiv Hamasa, a onda ih prepustiti Egiptu. Jer Egipat želi Gazu bez Hamasa.

KUDS NIJE MOJ, NEĆU GA PRODATI!

- Očito je da Svemilosni pomaže Gazu. Ali, u kakvom je psihičkom stanju narod?

- Ispričat ću vam jedan događaj. To će vam, čini mi se, jasno pokazati situaciju. U Kudsu su htjeli da od jednog starog Palestinca kupe jedan podrumski stan za 100 hiljada dolara. Kad nije prodao, ponudili su mu 2 miliona dolara. Palestinac je rekao: “Ako mi donesete jedan dokument, tada ću vam prodati”. Pitali su ga: “Koji dokument?” On je odgovorio: “Dokument u kojem stoji ‘Da, prodajemo’ s potpisom 1,5 milijardi muslimana. Bez tog dokumenta, ja ovu kuću neću prodati. Jer Kuds nije moj nego Ummetov”.

- A nama vrše propagandu da “Palestinci prodaju zemlju cionistima”.

- Nikada. Tako nešto se ne dešava. To je igra. I nama su vas predstavili pogrešno. Ne žele da se međusobno pomažemo. Cionisti su nas ubili, tlačili i protjerali da bi okupirali našu zemlju. Okupiranu zemlju predstavljaju vama drukčije. Velike su igre to bile. Ali niko im više neće vjerovati, inšAllah.

- Mislim da se cionisti boje upravo ovakvog duha.

- Da. Mnogo se boje ovakvog duha. Netenyahov otac, jevrejski profesor, napisao je upravo ovako: “Na svim demonstracijama po svijetu najviše me plaši slogan: ‘Sjetite se Hajbera, o Jevreji, stiže vojska Muhammedova.'” Jer znaju da kada dođe Muhammedova vojska, neće doći samo iz Gaze, nego i s mora, kopna, vazduha i da će cionisti nestati.

DALI SMO 1500 ŠEHIDA, RODILO SE 3500 DJECE

- Kakva je Hamasova vojna snaga nakon napada?

- I dalje imamo istu vojnu snagu. Naše raketne rampe stoje netaknute. Naši tuneli nisu oštećeni. Ništa nisu mogli protiv naše ratne snage. Nisu uspjeli u svojim ciljevima. Bombardovali su nas s vazduha i pobili našu djecu. Da vam dam i radosnu vijest – mi smo u ovom periodu u Gazu unijeli strateško, vrlo važno oružje. Toga su se prepali. Nisu mogli ući i raditi šta su htjeli. Njihov cilj je bio ušutkati Gazu, rasturiti Hamas i predati grad Egiptu. Nisu mogli i neće! Hamas je čvrsto ostao uspravan.

- Šta se desilo u Gazi tokom agresije?

- Svijet je vidio šta se desilo. Ulice su nam bile krvave. Naša braća i sestre u Gazi vjeruju u Allahovu pomoć, vjerujte i vi. To što se desilo u Gazi je bez sumnje Allahova pomoć.

- Šta se, naprimjer, desilo?

- Doživjeli smo stvari koje su nam pojačale iman u srcu. Naprimjer, Hamasovi službenici otišli su u posjetu jednoj majci koja je izgubila petero djece u dobi od 5, 10, 15, 22 i 23. Ta ista majka im je rekla upravo ovo: “Hvala mom Gospodaru što mi je poslao strpljenje jače od raketa koje su na nas poslali cionisti. Vi nastavite s otporom, mi smo zahvalni Allahu."

- A djeca?

- Naša djeca u sebi nose veću ljubav nego mi odrasli. Upravo njih se i boje cionisti. Boje se ruku koja bacaju kamenje, boje se njihovog imana, boje se njihove hrabrosti. Mi smo u 22 dana agresije dali oko 1500 šehida, ali u tom periodu se rodilo preko 3500 djece! Mnoge naše žene su rodile blizance ili trojke. To je bila blagodat od Allaha. To nam je povećalo nadu u pobjedu. To nam je dalo snagu i moral.Izvor: Vakit

Prijevod s turskog: IslamBosna.ba

rootXTX

Učenik

(10)

 • »rootXTX« je muško

Postovi: 162

Datum registracije: 24.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

108

Srijeda, 04. Februar 2009

Iz pera jedne Turkinje u BiH o Erdoganovom napuštanju Davosa

Šta je Erdogan rekao u Davosu i šta se odvijalo nakon toga...

Šta je to što čini prošlu sedmicu historijski važnom, a nas toliko sretnim?

Danima, mjesecima, godinama trpimo nasilje Izraela nad Palestincima, podršku čitavog svijeta Jevrejima pored toliko prolivene krvi nevinih, šutnju islamskog svijeta i kukavičluk lidera muslimanskih naroda... Osjećali smo godinama tegobu u srcima.. prije nekoliko dana, Redžeb Tajjib Erdogan je bio usmeni prevodilac naših osjećanja koja su svakim danom još više stvarala teret u savjesti našoj..

Nakon dugogodišnje šutnje turske vlade i sarađivanja s Izraelom, sadašnji turski premijer govori nešto Perezu od kojeg mu se sva kosa diže? Znam da turski jezik nije toliko svjetski ali postoji par trenutaka u kojem žalim sto ne znate turski, a ovo je jedna od njih!

Ne znam hoću li moći vama prenijeti onu atmosferu, kolektivni osjećaj svih vjernika koji su ga razumjeli, a osjećam dužnost da vam još više razjasnim o čemu se radi.

Odavno se nisam tako sretnom osjećala.. kao i turski narod - hiljade njih je otišlo na aerodrom da bi Erdogana dočekali iza ponoći u 2 sata.. Metro je radio do jutra i prijevoz je bio besplatan.. Slale su se poruke svima da se nađu ispred aerodroma, u ta doba.. Bilo bi mi zaista žao da sam taj trenutak propustila... iako sam daleko kilometrima, ko kaže da sam Istanbul ostavila? Čak sam ja nazvala svoje i probudila ih da gledaju uživo na TV-u, a šaljem amidži poruku "Türkiye, Türkiye!" kao oni što navijaju na aerodromu, kad on mi nadopuni rečenicu i odgovori: "..gurur duyuyor!" (se ponosi!) dajući mi do znanja da je i on tamo među njima, hiljade ljudi koji su iz jednog glasa govorili na aerodromu... a na brzo i dobro napravljenim parolama stoji "Neka svijet vidi pravog lidera"!

vise o ovome na: IslamNP Islamski web portal


Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

109

Petak, 06. Februar 2009

Jel Gaza gdje je nekad Sarajevo bilo...
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090201030
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »Sultan Bosniack« je muško

Postovi: 44

Datum registracije: 31.01.2009

Lokacija: Novi Pazar (Sandžak)

 • Poruku poslati

110

Petak, 06. Februar 2009

Novi Pazar - Tribina i projekcija filma o izraelsko-palestinskom konfliktu

http://medresa.net/index.php/Vijesti/Nov…-konfliktu.html
Sandžački sajt bez cenzure...

http://sandzakpress.net/

 • »Sultan Bosniack« je muško

Postovi: 44

Datum registracije: 31.01.2009

Lokacija: Novi Pazar (Sandžak)

 • Poruku poslati

111

Subota, 07. Februar 2009

Moram da izrazim osuševljenje zbog jučerašnjeg skupa u Domu kulture koji je priredilo Udruženje uleme...
Bilo je fascinantno...
Sandžački sajt bez cenzure...

http://sandzakpress.net/

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

112

Nedjelja, 08. Februar 2009

Dok u Gazi muslimani ginu...

... pojedinci se oduševljavaju "fascinantim"

Ništa, ja samo onako, slučajno, (ne smijem da pomenem zadnju trećinu noći jer bolje je da ne znate)
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

Erbakan

Učenik

(0)

Postovi: 172

Datum registracije: 20.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

113

Utorak, 10. Mart 2009

Viva Palestina

Viva Palestina stigla u Gazu


Praćen ovacijama hiljadama ushićenih Palestinaca, konvoj pomoći na čelu s britanskim parlamentarcem Georgeom Gallowayom stigao je u okupirani Pojas Gaze jučer, 9. marta.

Ovdje sam kako bih se susreo s herojima palestinskog otpora, s Vladom Palestine, narodom Palestine , izjavio je novinarima Galloway.

Galloway je rekao da je presretan jer je stigao u Gazu na dan rođenja Poslanika, s.a.w.s., i nakon završene smrtonosne izraelske ofanzive.

Bio sam u Palestini mnogo puta ali najemocionalniji je ovaj nakon 22-dnevne genocidne agresije nad narodom Palestine , izjavio je Galloway, koji je imao namjeru da ubije Gazu.
Hiljade Palestinaca se okupilo na prijelazu Refah kako bi dočekali konvoj koji je organizovala grupa 'Viva Palestina'.

Ushićeni Palestinci su udarali u bubnjeve proslavljajući dolazak konvoja koji je krenuo iz Londona prošlog mjeseca i koji nosi pomoć u vrijednosti više od milion funti, 12 ambulantnih i vatrogasnih vozila.

Konvoj je privremeno zaustavljen u Egiptu, kada su vlasti Kaira saznale da konvoj prenosi također nemedicinsku opremu predviđenu za siromašnu obalnu teritoriju sa 1.600.000 stanovnika.

Dok su očekivali ulazak u egipatski grad El Ariš, u blizini granice, konvoj je napadnut i kamenovan.

Galloway je izjavio da su egipatske vlasti prisiljavale grupu da jedan dio pomoći pošalju u Gazu preko Izraela. Nikada nisam pregovarao s Izraelom u svom životu, a neću početi ni sada.

'Svi smo mi Palestinci'

Galloway je rekao da će pomoć biti uručena palestinskom premijeru Ismailu Hanijehu, koji predstavlja Palestince uprkos tome što se tome protive SAD i Velika Britanija.

'Svi smo mi Palestinci ', uzvikivao je Gallowey.
On je izjavio da je palestinski narod glasao za Hamas i da njihov glas treba poštovati.

Predvođen SAD-om, Zapad odbacuje kontakt s Hamasom otkako je ova stranka pobijedila na izborima 2006. godine i došla na vlast. Galloway je izjavio da konvoj pomoći ima za cilj pokazati svijetu palestinsku patnju zbog izraelske opsade.

On je naglasio da Britanija nije neprijatelj muslimanima, dodajući da izaslanik Kvarteta Tony Blair, koji čvrsto podržava izolacionu politiku prema Hamasu, ne predstavlja britanski narod.

Mi smo predstavnici britanskog naroda , naglasio je Galloway.

Izvor: islamonline.net
Prijevod i obrada: IslamBosna.ba
Sve je ovo samo igra! Nema tog muftije koji je vrijedan Vasih zivaca

Fotograf

Zlatna sredina

(10)

 • »Fotograf« je muško

Postovi: 286

Datum registracije: 27.03.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

114

Utorak, 10. Mart 2009

Trazeci po internetu spisak jevrejskih firmi nasao sam na moje veliko iznenadjenje jednu Firmu iz naseg grada koju su kupili Izraelci. Naime radi se o "nasem" Sandzaktransu pa evo neka pogleda svako kako bi se uverio jer ja dugo nisam mogao da poverujem.

http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicS…&rnd=1587432637
Univerzum se još uvek širi a ja nemam mesta da parkiram auto.

šejla

Učenik

(10)

 • »šejla« je žensko

Postovi: 118

Datum registracije: 19.05.2008

Lokacija: njemačka

 • Poruku poslati

115

Srijeda, 11. Mart 2009

Sandžak trans vlasništvo Jevreja .
Treba bojkotovati zločinačke firme , a posebno treba obavijestiti građanje da se ne voze sandžaktransom , jer svaki dinar koi dođe u njihove ruke je jedan život muslimana manje .
Hvala fotograf na tvojem trudu . Neka ti Allah ovo upiše u dobra djela .

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

116

Srijeda, 11. Mart 2009

Kako to do sad niste znali? Vlasnik Sandžaktransa je KAVIM TURISM, izraelska kompanija, koja je takođe u Srbiji kupila i Autoprevoz Čačak i Jedinstvo Vranje i još neke autoprevozničke firme...

Još jedna od zasluga bošnjačko-muslimanskih dušebrižnika, demagoga i interesdžija...

HamasNP

Učenik

(10)

 • »HamasNP« je muško
 • »HamasNP« je autor ove teme

Postovi: 76

Datum registracije: 08.01.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

117

Četvrtak, 28. Maj 2009

Arapi u ocima Holivuda - The Arrivals 15 Hollywood & The Promised Land (Holivud i obecana zemlja)

link

Snimak je 15-ti dio serijala "The Arrivals"

 • »Dr.Albieri« je muško

Postovi: 67

Datum registracije: 04.05.2009

Lokacija: negde tamo...

 • Poruku poslati

118

Nedjelja, 16. August 2009

Znam da je ova tema u stanju kome,ali nazalost nije i rat u pojasu Gaze u istom stanju.Sta kazete na unutrasnje Palestinske sukobe koji su skoro izbili i ,koliko znam,jos traju?
"Ozeni me majko stara
lepom Fatom iz Pazara"

Tufan

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 234

Datum registracije: 13.03.2008

Lokacija: tu sam

 • Poruku poslati

119

Nedjelja, 16. August 2009

Citirano

Orginalno od Dr.Albieri
Sta kazete na unutrasnje Palestinske sukobe koji su skoro izbili i ,koliko znam,jos traju?


Nista, vidjeli ljudi od nas ovdje pa krenuli da nas kopiraju.
SDA 1990

 • »Dr.Albieri« je muško

Postovi: 67

Datum registracije: 04.05.2009

Lokacija: negde tamo...

 • Poruku poslati

120

Ponedjeljak, 17. August 2009

Mozda uz pomoc istog podstrekaca :(
"Ozeni me majko stara
lepom Fatom iz Pazara"

Social bookmarks