Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

hadalj

Profesionalac

(10)

  • »hadalj« je muško
  • »hadalj« je autor ove teme

Postovi: 1.445

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Paris

  • Poruku poslati

1

Srijeda, 05. Novembar 2003

Firme-Zanimljivosti

Evo jeden tuzne vesti za Dada, fashion fana


[SIZE=2]Gucci izgubio Ford-a i de Sole-u[/SIZE]

Grupa Gucci juce je izgubila svoje dve vedete. Posle vise meseci pregovaranja, teksaski kreator Tom Ford i director Gucci-a Domenico de Sole, nisu uspeli da se dogovore sa vecinskim vlasnikom Pinault-Printemps-Redoute (PPR), o produzetku njihovih ugovora koji isticu sledece godine. U aprilu 2004. tandem ce napustiti kucu luksuza koju su uspravili u poslednjih deset godina i doveli je na trece mesto iza LVMH i Richemont. Grupa poseduje marke kao sto su Gucci i Yves Saint Laurent, ali takodje Boucheron, Bottega Venetta, Belenciaga, Stella McCartney i Alexander McQueen.
Francuska grupa PPR je dobila kontrolu nad Gucci-em posle dve godine pravog rata sa najvecim konkurentom LVMH. Za ovaj biser PPR je morao izdvojiti 7 miliardi evra, i poseduje 67,65% akcija. Za potpunu kontrolu PPR morao bi izdvojiti jos 3 miliarde evra, javna ponuda je u toku, za akciju se daje 85,52 dolara.
Tom Ford ce potpisati jos jednu kolekciju za Yves Saint Laurent pre svog odlaska. Inace ovaj kreator je bio odgovoran za sve marke u grupi, sto je bio i jedan od razloga rastanka. Domenico de Sole i njegov partner imali su veliku slobodu i velike finasiske ambicije, sa druge strane PPR koji je potrocio velike pare za kontrolu Gucci-a zeleo je da ima ulogu vlasnika. Kako saopstava Serge Weinberg, presednik direkcije PPR, agencije za trazenje menadzera « lovci na glave » su angazovane da nadju zamenu za de Sole, dok ce za svaku marku biti postavljen jedan dizajner.

Domenico de Sole, sa svoje strane, tvrdi da ni Tom Ford ni on licno nemaju nikakv drugi projekat u planu u ovom momentu. Oni ce otici bez ikakvog uslova o ne konkurentnosti. Vec duze vreme se prica kako bi ovaj tandem mogao kreirati novu kucu ili preuzeti neku od postojeci marki. Jedna moguca opsija je i preuzimanje Versacea.


malo za promenu

Social bookmarks