Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

NP u srcu

Početnik

(10)

  • »NP u srcu« je muško
  • »NP u srcu« je autor ove teme

Postovi: 33

Datum registracije: 24.01.2005

Lokacija: NP bg

  • Poruku poslati

1

Četvrtak, 21. Decembar 2006

Gasifikacija Sandzaka

Vlada Srbije je potpisala memorandum sa ruskom energetskom kompanijom Gazpromeksport o izgradnji jos jednog gasovoda kroz Srbiju. U danasnoj Politici stoji mapa kuda treba da prodje gasovod. Glavni tok je od granice sa Bugarskom preko Nisa, Beograda koji se nastavlja ka Hrvatskoj. Gasovod se racva tako da ce gas posle 2010. godine dobiti Valjevo, Cacak, Kraljevo, Pristina i mnogi drugi gradovi. Nazalost Sandzacki region se ne nalazi u planu za dobijanje gasa kao jeftinog izvora energije. Nadam se da ce nasi politicari shvatiti znacaj ovog projekta za ekonomiju cijelog regiona. Buduci da nemamo alternativnih izvora energije treba izlobirati da se sve relevantne politicke i sve druge snage sloze oko realizacije ovog projekta posto jos nije kasno buduci da sa izgradnjom treba da se pocne posle 2010. godine.
Dakle, cilj pokretanja ove teme jeste lobiranje i podizanje nivoa svijesti o ovom pitanju da bi konacno kroz par godina mogli da koristimo gas kao izvor energije.

@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

2

Četvrtak, 21. Decembar 2006

Taj memorandum koji je potpisan ne znaci nista. Tj. taj dokument predstavlja samo izraz dobre namere da se u buducnosti ovakav projekat eventualno realizuje. I sve dok se ne potpise konkretan ugovor od svega ovoga nece biti nista. Ali u svakom slucaju slazem se da bi bilo dobro da ovaj gasovof prodje kroz Novi Pazar, ali pitanje je koliko je to realno. Ne razumem se nesto u gasovode, ali pretpostavljam da se i ostali gradovi u Srbiji mogu kasnije prikljuciti na ovaj gasovod (pod pretpostavkom da bude uopste realizovan).
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Social bookmarks