Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

alBazari

Profesionalac

(10)

  • »alBazari« je muško
  • »alBazari« je autor ove teme

Postovi: 772

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

  • Poruku poslati

1

Nedjelja, 22. August 2004

Islam in USA

Citirano


Murad Hofmann:

Interpretacija islama u SAD-u podrazumijeva jednu izuzetno jaku intelektualnu komponentu, jer haman svi muslimanski emigranti Amerike postaju studenti. To znači, akademski dio američkoga ummeta jači je nego u bilo kojoj drugoj religiji! Svaki peti zubar u SAD-u je musliman. Većina njih sebi je obećala za vrijeme studija da će 10% svoje zarade davati za islam. A u SAD-u biti zubar znači biti milioner.

http://www.znaci.com/printart101.html


Interesantan, radostan, i meni dosada nepoznat podatak.
Možda neko može još više da kaže na ovu temu.


"Ko se odvaži i radi brzo biće izbavljen,
dok i tragalac koji je spor može gajiti samo nadu." (Hz. Alija)

@ngi3

Zlatna sredina

(10)

  • »@ngi3« je žensko

Postovi: 453

Datum registracije: 29.07.2003

  • Poruku poslati

2

Petak, 27. August 2004

Ja imam prijateljicu koja je pre zavrsetka studija, a studira masinstvo, za letnje ferije otisla u Cikago na usavrsavanje jezika. Bila je jedina pokrivena medju 60 osoba na tom kursu.Pored nje bilo je tu i jos 3 muslimana, kojima ona kao takva nije predstavljala nista cudno.Dok su se ostali studenti svi za vreme odmora okupljali oko nje zapitivali je kako?, zasto? i molili je makar na minutu da joj vide kosu. Pored njih takva pitanja su pitale i cure i komsiluka u zgradi gde je stanovala.Imala je slike sa svim tim ljudima i pokazivala mi ko je sta pitao, ko joj je bio drag itd itd

Nakon zavrsetka studija otisla je u Cikago na PostDiplomske studije. Posle godinu dana dosla je kuci u Ankari na odmor. Pricale smo. Dosta ljudi iz njene grupe ostalo je tu u Cikagu skolovati se. Sad mi je pokazivala slike tih osoba i osoba sa njenog faxa. Bilo je puno pokrivenih cura. Neke mi se cinilo da poznajem. Rekla mi je da su to njene komsinice, one kojima je ona onako pokrivena bila cudna. A danas su i one pokrivene(Amerikanke).
I kaze mi ona da ima puno mladih koji krijuci od svojih roditelja dolaze u dzamije koje odrzavaju bosnjaci u Cikagu, gde i ona sama ide.
Tesko je poverovati ali sto da ne Islam je cista vera.
Naucila sam...
Najlaksi nacin da kao osoba rastem jest da se
okruzim ljudima koji su pametniji od mene

Social bookmarks