Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.
Citirano
Jer tu sociologiju je pisao chovjek a ne Bog. A samo od Boga je istina, a sve shto je od chovjeka je neistina.
Citirano
Dakle, sve dok ne dodjemo na stupanj Istine nemozemo Istinu ni znati, i davachemo definicije po svojem nahodjenju, shto je vechinom pogreshno i vodi u zabludu.
Citirano
A samo od Boga je istina, a sve shto je od chovjeka je neistina.
Citirano
A samo od Boga je istina, a sve shto je od chovjeka je neistina.
Citirano
Sve sto je od Boga je Istina, sve sto je od mumina je istina, a sve shto je od licemjera ne mora biti neistina, ali mu ni istina neche pomochi kad dodje Bogu na Istinu
Citirano
A shto se tiche Sansovog zakljuchka mogu rechi da logika moze nevjerovatno da zbuni kada se chovjek na nju osloni.
Citirano
Reci mi sanse da li se Istina koja od Mumina dolazi razlikuje od one koja od Boga dolazi ili je to jedna ista Istina, tj. ona od Boga.
Citirano
Samo chu dodati da Poslanik a.s. nije znao ni da pishe ni da chita. A najodabranije je stvorenje Allahovo a.s.
Citirano
E pa ako bi musliman pogledao u neki od pouzdanih izvora recimo Ilmihal ili tako neku knjigu vidio bi da je IMAN chisto Allahov dar, dakle hedija od Njega. I nemozesh ga zadobiti mozgom. Jer bilo je tako velikih mozgova a bili su bez imana...
...
Dakle, prije svega ja bih se plashio Allaha dz.s. ako bih ja prichao o vjeri onako po svojoj pameti odnosno po svojem nahodjenju pri tom nekoristechi se Kuranom i Sunnetom i Autoriteta Ehli sunnetskih...
...
Moj prijedlog je ovaj da treba sjesti i chitati knjige Islamske i uchiti o vjeri. Jer je Neznanje to koje unosi najvechi razdor. Pa se prije svega pitati treba pri tom, shta je to ZNANJE? A kako sam ja informisan i kako sam nauchen ZNANJE je ono sa chime nam je Muhammed a.s. doshao.
Citirano
A odgovor koji je dat na tu mudrost Allahovu da Poslanik a.s. nije znao ni da pishe ni da chita od Sansa je takodje logichki i prilagodjen.
Urednik i tehnicka obrada: Nihad Emrovic
©1999-2016 www.novipazar.org - Sva prava zadržana
Forum software: Burning Board®, napravljen od strane WoltLab® GmbH