Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

analiza

Početnik

(10)

 • »analiza« je muško
 • »analiza« je autor ove teme

Postovi: 43

Datum registracije: 22.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1

Utorak, 08. Februar 2005

Kablovska televizija u Novom Pazaru

Kao sto je vecini poznato kablovska televizija samo sto nije zazivela i u nasem gradu!
Laser je vec (provereno) povezao nekoliko domacinstava, RADIO AS se uveliko reklamira a imao sam priliku i da vidim njihov projekat i prilicno sam impresioniran njime, a kako nezvanicno saznajem Lokalna samouprava (bivsa ili sadasnja?!, uglavnom stara garnitura) je potpisala ugovor sa nekom trecom fimom!
ED “Eletroras” bi trebalo da uskoro raspishe tender za korishcenje njihovih stubova radi umrezavanja domacinstava!
Tako sve u svemu situacija se prilicno zakomplikovala!
Cena prikljucka je priblizno negde oko 6000-8000 dinara, a mesecna pretplata bi trebala da se krece imedju 150-300 dinara stim da bi se cene postepeno snizile!
Naravno svi oni reklamiraju i kablovski internet ali pojma nemam koje brzine i cene!
Molim sve clanove foruma ukoliko su se vec prikljucili na neki od kablovskih sistema (ili su blize upoznati sa nekim od njih) da se jave i da nam detaljno penesu svoje utiske o kvalitetu slike, broju kanala, ceni, internetu i svemu onome shto bi vecinu ucesnika foruma zanimalo!

Evo i nekih osnovnih karekteristika, mogucnosti i povoljnosti koje nude moderni kablovski distribucioni sistemi!

Kablovska televizija
Kablovska televizija, kao osnovni neinteraktivni servis, naći će se prva na spisku ponuda ovog sistema. Korisniku će biti omogućen prijem velikog broja domaćih zemaljskih i stranih satelitskih TV kanala, kao i određenog broja radio kanala, u onoj meri u kojoj to tehničke mogućnosti budu dozvoljavale. Priliku da se na ovaj način emituju dobiće i manje TV stanice, čiji je sadržaj lokalnog karaktera, usko vezan za opštinu ili regiju u kojoj korisnik živi.
Korisniku će se pružiti mogućnost da se opredeli za prijem određenih paketa kanala, pri čemu će se oni formirati u zavisnosti od interesovanja korisnika, sadržaja, prava na prenošenje dobijenih od domaćih i inostranih TV stanica i dr. Što je broj kanala veći, veća će da bude i pretplata. Kvalitet slike programa koji se putem KDS-a emituju veoma je visok i zagarantovan je. Tako kvalitetan prijem često je nemoguće ostvariti klasičnim metodama vazdušnog prenosa signala.
Pored velikog broja TV kanala, biće ustanovljen i poseban informativni kanal, koji će se koristiti za davanje različitih informacija korisnicima. On će moći da posluži i kao oglasni prostor, mesto za kontakt sa pretplatnicima na kojem će se objavljivati njihove poruke vezane za sistem i njegove servise itd.
Interaktivni TV servisi
Dvosmerni karakter mreže omogućava realizaciju servisa u čijem korišćenju korisnik nije samo pasivan posmatrač, već može da utiče na izbor emitovanih sadržaja. "Plati pa gledaj" (Pay per View) je jednostavniji servis kod kojeg se korisniku ponudi spisak različitih filmskih, sportskih, kulturnih i drugih sadržaja, zajedno sa tačnim datumima, vremenima i cenama njihovog emitovanja. Nakon što izabere ono što želi da gleda, pretplatnik o tome obaveštava operatera, koji samo njemu (i, naravno, drugima koji su to na isti način zatražili) u tim terminima pušta nekodiran signal, dok za sve ostale on i dalje ostaje skremblovan. Ovo je zgodan način za prikazivanje ekskluzivnih prenosa, koje televizijske stanice ne mogu ili neće da prenose iz razloga visoke cene prava prikazivanja.
"Video na zahtev" (Video on Demand) je složeniji servis, koji u startu zahteva veće resurse, kako na serverima u glavnoj stanici, tako i u samoj mreži u toku prenosa. On omogućava korisniku da iz menija na ekranu izabere film koji želi da gleda i vreme kada želi da ga gleda. Danas se na ovaj način emituju uglavnom digitalni filmski sadržaji, vrhunskog kvaliteta slike i zvuka, koji se legalno obezbeđuju u saradnji sa filmskim distributerskim kućama. Na neki način, ovo je zamena za odlazak u video klub i iznajmljivanje video kasete, s tim da su kvalitativne prednosti ubedljivo na strani kablovskog servisa.
Brzi Internet i njegovi servisi
Najmoderniji, i bez sumnje najinteresantniji servis koji će biti ponuđen u okviru kablovskog distribucionog sistema Pošte Srbije biće Internet. O mogućnostima prenosa podataka TCP/IP protokolima putem kablovskih mreža već je dosta rečeno. Podsetićemo samo da se radi o veoma brzom načinu pristupa (više desetina, pa i stotinu puta bržem od klasičnog telefonskog), koji ne zahteva upotrebu telefonskih linija, pri čemu je korisnikov računar 24 sata dnevno povezan sa Internetom. Za tu vrstu komunikacije, na strani korisnika (sa računarom) potrebno je da bude instaliran kablovski modem ili tzv. Set-top Box -- samostalan kućni uređaj koji u sebi ima ugrađen kablovski modem i pomoću kojeg se može koristiti većina interaktivnih servisa...
Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

2

Utorak, 08. Februar 2005

Slicna situacija je i u Tutinu... o|
Vec neko vrijeme se vrti oglas da se gradjani jave KDS-u. Medjutim Elektroras jos uvijek nije dozvolio nijednom od ponudjaca da ide preko njihovih bandera. Velike sanse da dobije tender ima drugi covjek tj. firma a ne KDS. Sta ce biti i dalje je neizvjesno... 8)
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

Fadilj

Početnik

(10)

Postovi: 44

Datum registracije: 18.09.2004

Lokacija: Centar Sandzaka

 • Poruku poslati

3

Utorak, 08. Februar 2005

Ta treca firma o kojoj ti pricas je firma SBB ili srpske kablovske mreze po meni najbolja i najozbiljnija sto se tice cijele ponude. Vise o toj firmi koja pokriva najvece gradove u Srbiji mozes saznati na njihovom sajtu www.sbb.co.yu

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

4

Utorak, 08. Februar 2005

Nije ni SBB...
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

alBazari

Profesionalac

(10)

 • »alBazari« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

5

Utorak, 08. Februar 2005Steta sto nemamo naseg covjeka koji bi se ponudio za ovo. Ovako ce nam, za nase pare, drugi servirati sta da gledamo.

... mozda bi opstina mogla da nesto uradi po ovom pitanju ( tako imala bi i sevap i cevap ).


"Ko se odvaži i radi brzo biće izbavljen,
dok i tragalac koji je spor može gajiti samo nadu." (Hz. Alija)

 • »Sestovoboy« je muško

Postovi: 103

Datum registracije: 05.11.2002

 • Poruku poslati

6

Utorak, 08. Februar 2005

Hocel' bit PORNICA? :D :D :D

analiza

Početnik

(10)

 • »analiza« je muško
 • »analiza« je autor ove teme

Postovi: 43

Datum registracije: 22.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

7

Utorak, 08. Februar 2005

Sto se tice opshtine kako sam nezvanicno saznao u pripremi je (ili je vec potpisan) ugovor sa SBB ili nekom cetvrtom firmom, po kome bi ta firma drzala monopol kablovske televizije narednih 7 godina!
No od "nashe" ili "njihove" lokalne samouprave realno je ocekivati potpisivanje neke ovakve gluposti ili gore!
Ali u svemu ovome znacajunu ulogu igra i Elektroras jer bez njihove dozvole za koriscenje stubova cela prica, i svi opstinski ugovori padaju u vodu!
Posto je opstrukcija svih mogucih poslova u trendu, naravno, veoma lako se moze preneti i uspeshno i dugo vremena primenjivati i u ovom slucaju!


DjordjeRd

Profesionalac

(10)

 • »DjordjeRd« je muško

Postovi: 854

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Novi Pazar, 43.1370N, 20.5120E

 • Poruku poslati

8

Utorak, 08. Februar 2005

6000-8000 dinara za priključak! MNOGO!

Bezobrazluk. Hoće da im ja platim infrastrukturu a da oni odmah krenu da zarađuju preko pretplate koja je, u ovom slučaju, skoro čista dobit! A onda, sedam godina monopola? Hm, ovde se sigurno krši neki zakon, možda dva.

To kod mene neće proći, sačekaću naki bolji i pošteniji servis...
Ovaj član foruma želi da se, ovim putem, javno odrekne prava i obaveza čitanja i komentarisanja tema u forumima 'Politika' i 'Religija', i možete smatrati da nije kompetentan za takvu vrstu sadržaja u javnom mediju kakav je Internet. Svaka aluzija ili komentar na gornje rečenice će biti ignorisana od strane autora. Hvala na razumevanju.

P.S. 37!

E-B

Zlatna sredina

(10)

 • »E-B« je zabranjen

Postovi: 284

Datum registracije: 17.10.2004

 • Poruku poslati

9

Utorak, 08. Februar 2005

Kablovska TV i nije tako losa stvar. Nije losa za onog koji nema drugih mogucnosti (satelitsku antenu, ili poduzu metalnu motku sa par poprecnih zica na vrh krova)

Nije sve sto se pokazuje kao primjerno za zemlje zapadne Evrope, primjerno i za nas narod dole u Sandzaku

Ovdje u Swedskoj je kablovska TV uglavnom instalirana u zgradama sa vise stanova, dok u privatnim porodicnim kucama skoro da i nepostoji. Nije to sto oni koji stanuju u tim kucama nemaju novca da i taj luxuz sebi priuste, vec sto im je lakse i jeftinije kupiti obicnu antenu, ili ako su vec toliko zainteresovani za pracenje TV programa, onda neku satelitsku antenu (ove digitalne satelitske danas imaju vise stotina dzabnih shto TV - shto radio kanala). Ako im ni tih vise stotina dzabnih kanala nije dosta, oni sebi kupe karticu za one placene kanale koje bi da gledaju.

Swedjani koji zive u stanu (ne u kuci), a i stranci, se cesto sele iz mjesta u mjesto, iz stana u stan, pa im je zbog toga i cesto tesko ili nemoguce da imaju satelitsku antenu, jer u drugom stanu mozda nece balkon pasovati za njenu montazu. Zbog toga skoro niko od swedjana u tim stanovima i nema satelistku, vec TV program prate preko kablovske.
A kablovska TV nije dzabe, vec kosta, ponekad i dosta puno (zavisno sta se sve zeli gledati)

Satelitska antena postavljena na balkonu neke visespratnice ovdje u Swedskoj obicno govori da u tom stanu zivi stranac, kojem skoro da netrebaju kanali sa kablovske TV, zato sto preko kablovske najcesce nema mogucnosti da vidi program iz njegove otadzbine, a kako swedski jezik cesto nezna, ili ako i zna to je onda vrlo oskudno za malo bolje pracenje swedske TV.
Kako taj stranac zivi u kuci u kojoj je instalirana kablovska TV, on ipak mora placati za onu osnovnu TV ponudu koju ima mogucnosti pratiti preko kablovske, bez obzira sto on njihove kanale skoro i ne gleda, vec ima svoju satelitsku antenu

Kod nas u Sandzaku covjek cesto i umre u kuci ili stanu u kojem se rodio. Selidbe iz stana u stan su vrlo rijetke, pa u Sandzaku nije slucaj kao na zapadu, da se cesto ni prvi komsije malo bolje nepoznaju. Swedjani u stanovima vjerovatno nikad nece dobiti ponudu od svojih komsija (jer nemaju dobar kontakt sa njima) da razapnu par kablova izmedju prozora, pa da o jednom trosku svi gledaju pornice koje je Sestovoboy narucio. A to ce se u Sandzaku desavati, pa ce nerijetko vise pola zgrade biti divlje povezano kablovima bas za te i takve stvari. A to ce ucinti firmu koja distribuira kablovsku TV neprofitabilnom, jer ce im smanjiti broj kupaca njihovih usluga (mada ne i onih koji njihove usluge koriste)

Ta firma koja distribuira kablovsku TV je javni servis, pa ona nesmije tek tako pustati filmove, muziku i program za koje nije placena licenca za koriscenje. To cini da ce njihove usluge emitovanja filmova i muzike, biti skuplje od DVD filmova koje se mogu kupiti na crnom trzistu, a pogotovu sto se na crnom trzistu filmovi mogu naci puno ranije nego sto izadju i sluzbeno.
U Sandzaku je razvijeno crno trziste za nabavku piratskih tv kartica (za satelitsku) kao i piratski snimanih DVD ili videa, pa to zbog svojih niskih cijena, cini da ce usluge poput Pay per View ili Video on Demand tesko uspijeti da im konkurisu. Vjerovatnije je da ce crno trziste uciniti da ce ove extra placene usluge kablovske TV totalno zamrijeti

Swedska je najvjerovatnije zemlja koja u zapadnoj Evropi ima najrazvijeniju kablovsku mrezu za koriscenje brzog (bredband) interneta. Medjutim u par zadnjih godina se sa tim projektom stalo, jer se pokazao kao vrlo skup i nerentabilan. Sada se umjesto da se postavlja nova fiber (kablovska) mreza, za brzi internet koristi vec postojeca telefonska mreza, stim sto se sada nadogradjuju telefonske centrale. Tako se sada umjesto kablovskog interneta, razvija ADSL internet, koji je puno jeftiniji, a brzina interneta je uglavnom ista

Sve ovo govorim da bih objasnio da je za stanovnike Sandzaka uz njihov mentalitet, njihove potrebe, ekonomsku situaciju kao i skoro-genetska sklonost prema svercu kablovska TV nepotrebna i vrlo skupa investicija. Bolje je te pare iskoristiti na drugi nacin

 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

10

Srijeda, 09. Februar 2005

Pravo da vam kazem nista posebno evo ja ovde u Skoplju je imam i od toliko kanala najvise gledam HAYAT onaj bosanski i kod nas je prikljucak 40-eura a mesecno se placa po 5-eura.Ali je dobro to sto imaju kablovacki internet :) a ja jos nisam stigao na redu isto tako od 5-8 eura mesecno.Najbolje je digitalni resiver,tanjir i 2-konvertora i sve to kosta 130-eura.
" Bilen alemlere rahmettir "

alBazari

Profesionalac

(10)

 • »alBazari« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

11

Srijeda, 09. Februar 2005

Citirano

Orginalno od analiza
Sto se tice opshtine kako sam nezvanicno saznao u pripremi je (ili je vec potpisan) ugovor sa SBB ili nekom cetvrtom firmom, po kome bi ta firma drzala monopol kablovske televizije narednih 7 godina!E vala si za mustuluk!

Narednih 7 godina!!! ?( ?( ?("Ko se odvaži i radi brzo biće izbavljen,
dok i tragalac koji je spor može gajiti samo nadu." (Hz. Alija)

PASHA

Zlatna sredina

(5)

 • »PASHA« je zabranjen

Postovi: 182

Datum registracije: 29.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

12

Srijeda, 09. Februar 2005

Citirano

analiza

Sto se tice opshtine kako sam nezvanicno saznao u pripremi je (ili je vec potpisan) ugovor sa SBB ili nekom cetvrtom firmom, po kome bi ta firma drzala monopol kablovske televizije narednih 7 godina!


Kako ja saznajem potpisan je ugovor sa ovom kucom na 5 a ne na 7 godina. Nakon toga sva infrastruktura ostaje opstini Novi Pazar, odnosno njenim gradjanima sto na kraju i nije lose po meni.

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

13

Srijeda, 09. Februar 2005

Citirano

analiza

Sto se tice opshtine kako sam nezvanicno saznao u pripremi je (ili je vec potpisan) ugovor sa SBB ili nekom cetvrtom firmom, po kome bi ta firma drzala monopol kablovske televizije narednih 7 godina!

Zakon o telekomunikacijama stimuliše razvoj tržišta i konkurencije, onemogućava monopol , definiše univerzalni servis i određuje principe za dodelu frekvencija.
Zajedno sa procesom digitalizacije Srbije koji je započeo krajem 2002. godine (podsećamo da je cilj Vlade Srbije digitalizacija cele Srbije do kraja 2006. godine), otkupom akcija Telekoma Italija i primenom Zakona o telekomunikacijama stvoreni su uslovi da građani Srbije uživaju iste pogodnosti i koriste telekomunikacione usluge koje su u razvijenom svetu standard: jeftini i raspoloživi digitalni telefonski priključci, brzi Internet, KDS, savremeni servisi u mobilnoj telefoniji, a sve po pristupačnim cenama primerenim životnom standardu naših građana.

Izvod iz zakona:

Citirano

Član 1.
Ovim zakonom, u skladu sa međunarodnim pravnim standardima, uređuju se uslovi i način obavljanja delatnosti u oblasti telekomunikacija; osniva se Republička agencija za telekomunikacije; utvrđuju se ovlašćenja za regulisanje odnosa u oblasti telekomunikacija; uređuju se pitanja koja se odnose na: sprečavanje monopola i monopolskog ponašanja; principe i postupak dodeljivanja dozvola za obavljanje delatnosti; regulaciju i kontrolu tarifa telekomunikacionih usluga u uslovima ograničenog tržišta; interkonekciju telekomunikacionih mreža i operatora; zakup linija; obim, sadržinu i unapređenje usluga univerzalnog servisa, kao i prava i obaveze telekomunikacionih operatora u toj oblasti; radiokomunikacije; međunarodne telekomunikacije, osim pitanja koja su regulisana drugim zakonom; druga pitanja koja su od značaja za funkcionisanje i razvoj telekomunikacija u Republici.Citirano

Ovlašćenja državnih organa u oblasti telekomunikacija
Član 5.

U oblasti telekomunikacija, Vlada Republike Srbije (u daljem tekstu: Vlada), na predlog ministarstva nadležnog za poslove telekomunikacija (u daljem tekstu: Ministarstvo), koji je pripremljen za učešće nadležnih organa autonomne pokrajine, utvrđuje politiku u oblasti telekomunikacija i donosi Strategiju razvoja telekomunikacija u Republici i Plan namene radio frekvencijskih opsega.

Član 6.
Ministarstvo je ovlašćeno da:

1) priprema predlog Strategije razvoja telekomunikacija u Republici;

2) u saradnji sa ministarstvom nadležnim za poslove razvoja i unapređenja naučnoistraživačke delatnosti, preduzima mere na podsticanju istraživanja i razvoja u oblasti telekomunikacija;

3) utvrđuje predlog Plana namene radio frekvencijskih opsega i donosi Plan raspodele radio frekvencija, na predlog Republičke agencije za telekomunikacije;

4) u skladu sa Planom namene radio frekvencijskih opsega, odlučuje o broju i rokovima, odnosno periodu na koji se izdaje licenca za javne telekomunikacione mreže, odnosno usluge za koje se, u skladu sa ovim zakonom, može izdati ograničeni broj dozvola, kao i o minimalnim uslovima za izdavanje ovih dozvola, uključujući i najmanji iznos jednokratne naknade koja se plaća prilikom dobijanja dozvole;

5) utvrđuje listu osnovnih usluga (univerzalni servis) koje treba da pruže operatori javnih fiksnih telekomunikacionih mreža, na predlog Republičke agencije za telekomunikacije;

6) preduzima mere radi sprečavanja unakrsnog vlasništva ili drugih oblika povezivanja između telekomunikacionih operatera koji obavljaju delatnost u vreme stupanja na snagu ovog zakona, a koji su od uticaja na slobodno odvijanje konkurencije, u cilju zabrane i sprečavanja stvaranja monopola i obezbeđivanja slobodne konkurencije u skladu sa ovim zakonom;
7) vrši nadzor nad primenom ovog zakona i propisa donetih na osnovu njega;

8) u slučaju rata ili vanrednog stanja, sprovodi odluke i druge akte Vlade koji se odnose na telekomunikacione mreže, sisteme i sredstva.

Predlozi akata iz stava 1. tač. 1) i 3) ovog člana, pripremaju se uz učešće nadležnih organa autonomne pokrajine.


Citirano

Sprečavanje monopola i monopolskih ponašanja
Član 10.
Pored nadležnosti iz člana 9. ovog zakona, Agencija je ovlašćena da sprečava antikonkurentske, odnosno monopolske aktivnosti i ponašanja javnih telekomunikacionih operatora, ukoliko oni nisu predmet postupka državnog organa nadležnog za sprečavanje monopola.

Ovlašćenje Agencije iz stava 1. ovog člana obuhvata:

1) odlučivanje o tome da li javni telekomunikacioni operator ima značajni udeo na tržištu, a na osnovu međunarodno prihvaćenih smernica za analizu tržišta i izračunavanje tržišnog udela;

2) izričito zabranjivanje ili ograničavanje antikonkurentskih, odnosno monopolskih aktivnosti ili ponašanja u dozvoli izdatoj javnom telekomunikacionom operatoru;
3) utvrđivanje specijalnog tarifnog režima za usluge u čijem pružanju javni telekomunikacioni operator ima monopol ili značajan tržišni udeo, ili kada po oceni Agencije javna telekomunikaciona usluga nije otvorena za potpunu konkurenciju cena;

4) utvrđivanje specijalnog tarifnog režima u slučajevima kada javni telekomunikacioni operator koji ima monopol ili značajan tržišni udeo dotira konkurentsku mrežu ili uslugu prihodima od mreže ili usluga u kojima ima monopol ili značajan tržišni udeo;

5) nalaganje javnom telekomunikacionom operatoru koji ima monopol ili značajan tržišni udeo da omogući interkonekciju drugom telekomunikacionom operatoru;

6) određivanje uslova za zaključenje ugovora o interkonekciji između javnog telekomunikacionog operatora koji ima monopol ili značajan tržišni udeo i drugog javnog telekomunikacionog operatora, ako javni telekomunikacioni operator koji ima monopol ili značajan tržišni udeo ne prihvati zahtev drugog operatora za interkonekciju, iako taj zahtev predstavlja ponudu datu pod uobičajenim uslovima, ili ako na zahtev ne odgovori u razumnom roku;

7) nalaganje javnom telekomunikacionom operatoru koji ima monopol ili značajan tržišni udeo u pružanju usluga da dozvoli pristup svojoj mreži drugom javnom telekomunikacionom operatoru kako bi on preko te mreže pružao usluge sa dodatnom vrednošću;

8) nalaganje javnom telekomunikacionom operatoru koji ima monopol ili značajan tržišni udeo u pružanju usluga da obezbedi zakup linija drugom telekomunikacionom operatoru, na osnovu prihvatljivog zahteva i ukoliko postoje slobodni kapaciteti za davanje u zakup;

9) kontrolisanje statusnih promena ili promena oblika organizovanja preduzeća u oblasti telekomunikacija, koje mogu da imaju za posledicu stvaranje monopola ili preduzeća sa značajnim tržišnim udelom.


Prema tome, monopol u telekomunikacijama je nedopustiv, a opština kao opština nema nikakve ingerencije u primeni ovog zakona, jer nema nikakvih ovlašćena za to. Samim tim izvodi se zaključak da potpisivanje sporazuma ovakve ilil slične vrste ima realne šanse da bude osporeno pred nadležnim institucijama...

Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

Fadilj

Početnik

(10)

Postovi: 44

Datum registracije: 18.09.2004

Lokacija: Centar Sandzaka

 • Poruku poslati

14

Srijeda, 09. Februar 2005

Kako god da bude bolje da ima sto vise firmi koje uvode kablovsku u Pazaru jer sto veca konkurencija to bolji kvalitet usluge i nize cene za nas krajnje kupce.

DjordjeRd

Profesionalac

(10)

 • »DjordjeRd« je muško

Postovi: 854

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Novi Pazar, 43.1370N, 20.5120E

 • Poruku poslati

15

Srijeda, 09. Februar 2005

Fadilj sa nama podeli jednu veliku istinu: konkurencija može samo da koristi krajnjem korisniku.
Ovaj član foruma želi da se, ovim putem, javno odrekne prava i obaveza čitanja i komentarisanja tema u forumima 'Politika' i 'Religija', i možete smatrati da nije kompetentan za takvu vrstu sadržaja u javnom mediju kakav je Internet. Svaka aluzija ili komentar na gornje rečenice će biti ignorisana od strane autora. Hvala na razumevanju.

P.S. 37!

analiza

Početnik

(10)

 • »analiza« je muško
 • »analiza« je autor ove teme

Postovi: 43

Datum registracije: 22.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

16

Srijeda, 16. Februar 2005

Upravo sam saznao nove pojedinosti u vezi kablovske televizije!
Razgovarao sam sa jednim od ljudi koji su zaposleni u SBB, i dao mi je neke informacije iz prve ruke!
Ugradnja kablovske televizije kosta 7000 dinara za stanare zgrada, za domacinstva ugradnja ce poceti kasnije uz nesto visu cenu (oko 8000 dinara). Moguce je i placanje u 6 mesecnih rata, no u tom slucaju cena raste na 8400 dinara!
U prvoj fazi planirano je prenos nekih 50 kanala!
Mesecna pretplata je 295 dinara!
Interet ce poceti nesto kasnije sa radom, ali dobra je vest da se setup ne placa ponovo!
Oko cene i brzine interneta nije mogao nista odredjeno da mi kaze!
Ovih dana pustaju u rad mrezu u soliter-kuli, inace u tom soliteru je i srediste firme!
Kako sam i pretpostavljao, imaju sklopljen ugovor sa telekomom oko koriscenja njihovih podzemnih vodova, i gde god budu mogli kabl ce voditi podzemno!
Oko spornog ugovora sa opstinom, iz poverljivih izvora stigla je potvrda da je ugovor potpisan na deset godina, a kako sam cuo doslo je i do odredjenih pretnji od strane SBB upuceni Laseru doo i KBS Vizija (naravno, pretnji tuzbom ukoliko ne prekinu dalji rad na uspostavi svoje kablovske mreze)!
Licno mislim da je u pitanju cisto zastrasivanje (najgore vrste) konkurencije!
A nosilac ovog projekta je g. Tiosavljevic, visoki funkcioner Nove Srbije, i ima punu podrsku ministra za kapitalne investicije g.Velje Ilica.
Ugovor SBB sa opstinom , po mom licnom misljenju , svaki srednjoskolac bi mogao da pobije na sudu na osnovu zakona o sprecavalju monopola na trzistu!
Mada nikako ne kapiram sta opstina uopste ima zajednicko sa kablavskom televizijom.
Jednostavno mislim da nemaju nikakvih dodirnih tacaka!
No na osnovu desetak ili vishe ljudi koji su sporni ugovor potvrdili, tu nesto mora da ima!


smeker

Profesionalac

(10)

 • »smeker« je muško

Postovi: 596

Datum registracije: 13.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

17

Srijeda, 16. Februar 2005

koliko sam ja upoznat sa time, a danas sam pricao sa covekom koji je sve ovo sa SBB pokrenuo dobili su sve vazece dozvole za pocetak rada i sirenja mreze. Na ulazu moje a kako sam primetio i svih ostalih zgrada u NP vec je nalepljen plakat na kome je obavestenje za uvodjenje kablovske tv. Meni je takodje sve to sumnjivo jer je on jedan od funkcionera SDA i bog zna ko stoji iza toga... Ali vreme ce pokazati svoje ...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

18

Četvrtak, 17. Februar 2005

kod nas izgleda vise nista ne moze da se uradi a da je u skladu sa zakonom.No,meni je sto se tice te kablovske najbitnija cene i mogu da vam kazem da je preskupo!!a evo i zasto tako mislim:poredjenja radi,u Nisu je prikljucak za kablovsku 3000 din(upravo je uvodim pa sam upoznat sa cenama)i to moze da se plati u 6 rata!a mesecna pretplata je 150 din!!!
A kod nas sve duplo.ljudi izgleda jos uvek ne shvataju da je Pazar 'na kolenima'(ekonomski) i da nije vise onako bogat kao sto je bio(ako je i bio) i svaku uslugu nam dupliraju,bilo da je kablovska,ili vadjenje papiroliogije za licna dokumenta ili privatne klinike...a mi linijom manjeg(nikakvog)otpora sve to prihvatamo k'o da beremo pare!
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

DjordjeRd

Profesionalac

(10)

 • »DjordjeRd« je muško

Postovi: 854

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Novi Pazar, 43.1370N, 20.5120E

 • Poruku poslati

19

Četvrtak, 17. Februar 2005

Citirano

Orginalno od DjordjeRd
SBB je razvalio cene u ponudi za Novi Pazar: 7000-8500 za priključak, 300 za pretplatu. Pošto cenim da su preterali, zanima me:

1. Provajderi i mesta u kojima rade
2. Cene usluga (samo osnovne) i eventualno internet paket koji koristite
3. Kvalitet usluga, tj. da li ste zadovoljni

Primer:

1. SBB, Novi Pazar.
2. 8500 priključak u kući, 300 pretplata, internet paketi su raznovrsni i privlačni.
3. Nemam pojma, za ove pare neću ni da se priključujem. Nije da nemam, samo neću da budem magarac a sklon sam inaćenju.


Ostavih anketu na ovom velikom forumu. Baš me zanima kako će se razvijati...

http://www.elitesecurity.org/tema/96929/0#626298
Ovaj član foruma želi da se, ovim putem, javno odrekne prava i obaveza čitanja i komentarisanja tema u forumima 'Politika' i 'Religija', i možete smatrati da nije kompetentan za takvu vrstu sadržaja u javnom mediju kakav je Internet. Svaka aluzija ili komentar na gornje rečenice će biti ignorisana od strane autora. Hvala na razumevanju.

P.S. 37!

SaGgI

Početnik

(10)

 • »SaGgI« je muško

Postovi: 8

Datum registracije: 09.04.2004

Lokacija: Np

 • Poruku poslati

20

Ponedjeljak, 21. Februar 2005

Pitanje

Mucno mi da citam sve te komentare, "Kablovska Televizija" me ne interesuje Ali uzecu je, Interesuje me samo ta internet, Pa se pitam imali tog "Kablovskog Interneta" ako ga ima Kakav je?

Social bookmarks