Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

remos

Učenik

(10)

  • »remos« je muško
  • »remos« je autor ove teme

Postovi: 69

Datum registracije: 07.07.2008

Lokacija: Qatar/Doha-Germany/Frankfurt

  • Poruku poslati

1

Nedjelja, 26. Oktobar 2008

Kako pomoci sestrama i braci

....u Novom Pazaru da ako zele dodju u inostranstvo.
Zemlja u kojoj sam trenutno pokusava da se profilira sa uspesima u sportu, dakle ako znate nekog ko ima sporske rezultate koje govore njemu/njoj u prilog ja mislim da ima odlicnu sansu da se integrira u qatarsko drustvo.

Svi koji zele da idu u nemackoj, preporucujem da se prijave kao studenti. Jer ce tako najlakse dobiti vizu. Sa dobijenom vizom otvaras sebi sve mogucnosti u toj zemlji.
Druga mogucnost da se ostene i dobiju papiri za nemacku su da se prijavis da radis, ako se ima diploma za inzenjera. Jer trenutno se puno trazi informaticara, masinskih i elektro inzenjera.

Ali da tim ljudima bude olaksan dolazak, misljenja sam da bismo mi koji smo vec vani trebali organizovati neki vidi pomoci za njih. Offenbachska dzamija ima vec tako nesto i plemenito nudi svima koji nemaju smestaj- privremeni smestaj u svojim prostorijama. Drzim da je to dobra, ako ne dobar a ono barem solidan pocetak. Naravno da se mora napredovati. Zato je na nama da zajedno razmislimo kako mozemo najbolje i najefikasnije pomoci nasoj braci i sestrama koji zele doci u inostranstvo.


Ispitaj svoj odnos prema najboljem drugu/drugarici.Dali lako odbijas njegov/njen predlog da izadjete zajedno.A kakav je tvoj odnos prema ezanu?


Social bookmarks