Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Bosnjaaak

Zlatna sredina

(10)

  • »Bosnjaaak« je muško
  • »Bosnjaaak« je autor ove teme

Postovi: 245

Datum registracije: 17.05.2008

Lokacija: Luksemburg

  • Poruku poslati

1

Ponedjeljak, 08. Septembar 2008

Kako ste se proveli na godisnjem odmoru

Hajde da malo promuhabetimo kako nam je bilo na odmor.
Sto se tice mene bilo mi je prelijepo u mom Sandzaku iako sam morao da na granici Crne Gore pokazujem dokumenta kao da sam na granici sa Rumunijom ali naviko ja na to jos odavno susrecuci se sa granicarima od Slovenije do Bosne, iako me ovo malo boli jer eto ni moj Sandzak vise nije ono sto je bio i njega podjelise tako da ako hocu u Rozaje taj lijepi grad moram preko granice,na Mehov krs jos stoji policija, tako da i tu ako hocu iz mog Tutina u N.PAZAR i tu granicari ali tako nam je to,sto bi najgore za moju dusu i u narodu podjele koje me razocarase, non stop pitanja za koga ti ono bese:Muftiju ili novog Reisa,ja se tu obreto u nekom vrtlogu,halali velim ali ja sam Bosnjak a Bosnjaci imaju svog Reisa mnogo davno,ko velim sam sebi e vala nas djele kako oni hoce,al hvala dragom Alahu dz.s. ne sve,jer kud ce Bosnjak od Bosnjaka, pa vec su hiljadu godina skupa i ostace skupa Inssalah zauvjek.A moj Sandzak za mene njdrazi na svijetu, nigdje ljepse ni draze mjesto ne postoji,a te ciste have kako rece moj amidza nema moj sinovac na ovom dunjaluku,izvora vode da nepricam na sve strane,jedino moj grad Tutin jos nema vode za pice bas cudno, vode na sve strane ali grad bez vode,al i to ce se rijesit jednog dana,a sjecam se dobro kada smo u sred grada imali cesmu sa koje smo zedz mogli da ugasimo, kako rece jedan stari amidza.Sve u svemu lijepo mi je bilo jer samo u Sandzaku dusa mi je ispunjena toplinom,a srce puno ljubavi prema mojoj Sandzackoj zemlji jer tamo su moji korjeni i svi moji najdrazi.
[SIZE=3]Samo naukom mozemo doc do istine...[/SIZE]

2

Utorak, 09. Septembar 2008

Ove godine jesam bila u Sandzaku, skoro tri meseca, ali ni jednog dana nije bilo odmora. Nisam se nesto provela, ali sam zahvalna Allahu da sam mogla bit uz majku.
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

  • »deedee_tr« je žensko

Postovi: 76

Datum registracije: 18.02.2005

Lokacija: Ankara-Tr

  • Poruku poslati

3

Utorak, 09. Septembar 2008

...

Blago tebi, Pink...ali tvoj umor se sigurno ne moze porediti sa moıjim...ali ipak je moj umor sladak :)
Jel' Pazar lepshi ove godine?
Kazu da je chistiji i iskreno se nadam da je tako.

srbija042

Početnik

(10)

Postovi: 11

Datum registracije: 09.09.2008

  • Poruku poslati

4

Srijeda, 10. Septembar 2008

Turska - zakon!
Fenomenalnan odmor! Nezaboravno.

Jahja

Profesionalac

(10)

  • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

  • Poruku poslati

5

Četvrtak, 11. Septembar 2008

Bio sam sa porodicom pa mi je bilo strasno dosadno.
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

Manager

Profesionalac

(10)

  • »Manager« je žensko

Postovi: 790

Datum registracije: 31.07.2003

Lokacija: Novi Pazar

  • Poruku poslati

6

Subota, 13. Septembar 2008

NIsam bila nigde na odmor, planirala sam da odem dalako ali mi ne odobrise vizu te ja ostah tu gde sam u ovom lijepom ali dosadnom ponekad sandzaku. U sustini nije bilo lose, doslo mi je puno nekih prijatelja sa strane pa smo malo setali po sandzku i srbiji i ostace mi i ovo leto u secanju na neki lep nacin, mada mi nije bila bas neka godina...
Ne mijenjaj vjecno za prolazno!

Social bookmarks