Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Phikret

Profesionalac

(10)

  • »Phikret« je muško
  • »Phikret« je autor ove teme

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

  • Poruku poslati

1

Srijeda, 27. April 2011

Kolekcionarski modeli vozila u različitim razmerama

Napisaću kasnije nešto o proizvođačima koji predstavljaju de facto standard u ovoj oblasti, a po razemrama u kojima proizvode modele. Jedan proizvođač može imati dobre modele u jednoj razmeri, ali to nije dovoljan uslova da bude dobar u nekoj drugoj.


P.S. Izgleda da mogu samo tri slike da postavim

Mercedes c-class sportcoupe, razmera 1:18. proizvođač MAISTO. Dimenzije 35cm x 15cm x 10cm. Metal


Škoda fabia mk2 i škoda roomster, razmera 1:43. proizvođač ABREX. ABREX je češka firma koja proizvodi sve moguće modele škode u svim mogučim razmerama i izuzeno kvalitetno i detaljno ih prave.Kamioni HERPA, HERPA MAGIC, ALBEDO, AWM... Razmera 1/87. Plastika. Ovi modeli u razmeri 1/87 se prave od plastike jer jedino tako mogu da se odrade kvalitetno detalji. Ima i metalnih u ovoj razmeri ali mahom reklamni kineski koji nemaju detalje.

Apsolutni šampion u ovoj razmeri je nemačka HERPA, koja je skoro preuzela konkurenta ALBEDO, a tu je i AWM koji proizvodi i autobuse.Biće još slika...

Phikret

Profesionalac

(10)

  • »Phikret« je muško
  • »Phikret« je autor ove teme

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

  • Poruku poslati

2

Četvrtak, 28. April 2011

Autobusi u razmeri 1/87. Proizvođač HERPA
Social bookmarks