Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Tashke

Veteran

(12)

  • »Tashke« je muško
  • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

  • Poruku poslati

1

Subota, 01. Septembar 2007

Konkurs za projekte,NIP!

Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan(Nip)je raspisalo konkurs za projekte do 1-og oktobra,za sledecu budzetsku godinu.

Otvaram ovu temu kako bi na vreme mogli da apelujemo da se odradi i preda sto vise projekata i to iz prostog razloga sto sledece godine nece Velja nece moci(kao ove godine)da ide po Srbiji(pa i kod nas) i da daje koliko on kome hoce novca za koje on hoce projekte, vec ce komisija ove godine odluciti koje ce projekte finansirati iz NIP-a iz buzdeta sledece 2008. godine.

Zbog toga je od vitalnog znacaja da se odradi i preda sto vise projekata koji ce biti dobro odradjeni kako zbog nekih manjih gresaka ne bi bili odbijeni.

Primera radi, opstina Trstenik(koja je osrednje velicine) je ove godine predala oko 60 projekata i prihvaceno je 10-ak.

Ovim primerom hocu samo da pokazem kako bi mi takodje trebali imati nekoliko desetina projekata,pa ako i ne prodju za sledecu godinu,onda za 2009-u.

Ako kojim slucajem jesmo konkurisali i konkurisemo(mada cisto sumnjam),onda bih voleo da neko napise za sta smo to konkurisali?
A ako nismo da se pod hitno odradi sto vise projekata jer konkurs traje jos mesec dana.

Vise o ovome mozete naci na web adresi www.nip.sr.gov.yu
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

  • »Tashke« je muško
  • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

  • Poruku poslati

2

Subota, 01. Septembar 2007

Evo nekoliko ideja za projekte za koje bi skoro 100% dobili novac za izgradnju:

1.Projekat uredjenja gradskog trga
2.Projekat izgradnje zatvorenog bazena sa pratecim sadrzajima
3.Projekat o zavrsetku radova na hali na rekreacionom centru
4.Projekat o zavrsetku radova na obdanistu u naselju “Pojila”
5.Projekat izgradnje regionalne deponije sa centrom za reciklazu
6.Projekat izgradnje nove i dogradnje postojecih osnovnih skola radi povecanja kapaciteta
7.Projekat o potpunoj rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin
8.Projekat rekonstrukcije baste doma kulture i celog doma kulture
9.Projekat uredjenja,ciscenja i izgradnje recnog korita kroz naseljena mestaPonavljam i apelujem da se opstinska vlast ne oslanja na obecanja i “dobre odnose” sa ministrom za infrastrukturu vec da se predaju projekti iz prostog razloga jer je NIP izdvojen iz njegovog ministarstva pa on sledece godine(a ni narednih)nece moci da odlucuje kome ce i koliko dati(prema potrebi gde su izbori i gde je on na vlasti).

Od sledece godine ce se tacno znati koji projekti se finansiraju iz NIP-a i sa koliko novca.
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

3

Srijeda, 16. Januar 2008

Citirano

Novi Pazar - Šest opština u srbijanskom delu Sandžaka ove godine će iz Nacionalnog investicionog plana dobiti 758 miliona dinara. Po rečima Hivza Škrijelja, koordinatora Regionalne kancelarije NIP u Novom Pazaru, ovim sredstvima u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Novoj Varoši, Priboju i Prijepolju, biće finansirano 27 projekata. Po šest projekata realizovaće se u Novom Pazaru, Prijepolju i Tutinu, u Novoj Varoši - četiri, Sjenici - tri i Priboju - dva.
Novi Pazar će dobiti 345 miliona dinara. Najviše će biti utrošeno za nastavak radova na izgradnji zaobilaznice i za nastavak radova na rekonstrukciji magistralnog puta Novi Pazar-Sjenica. Od 121 miliona dinara, koliko će sjenička opština dobiti za tri projekta, najviše će biti utrošeno za nastavak rekonstrukcije magistralne saobraćajnice iz pravca ove opštine prema Novom Pazaru. Opština Tutin za šest projekata dobiće 95 miliona dinara. Od ovih para najviše će biti uloženo na nastavak radova rekonstrukcije magistralnog puta Tutin-Novi Pazar, deonice koja prolazi kroz grad.
Poboljšanje vodosnabdevanja u Novoj Varoši ima prioritet, pa će od 41,8 miliona dinara najviše biti uloženo u te poslove. Pribojska opština će za rekonstrukcija mosta na Limu i izgradnju sportskih terena iz NIP dobiti 57,2 miliona dinara. Za most na Limu biće izdvojena 52 miliona. Prijepoljska opština će od 98 miliona dinara, najviše izdvojiti za izgradnju lokalnih puteva.
Koordinator Regionalne kancelarije NIP u Novom Pazaru ističe da će i ovogodišnja sredstva iz NIP znatno doprineti unapređenju kvaliteta života u ovom delu Srbije i da će trend ulaganja Republike u ovaj kraj biti nastavljen. Kada je Novi Pazar u pitanju, Škrijelj navodi primer da je samo prošle godine ovde asfaltirano 13 ulica sredstvima iz NIP.
Na poslednjem prošlogodišnjem zasedanju lokalnog parlamenta u Novom Pazaru, kada je usvajan budžet za ovu godinu, izostanak većih investicionih ulaganja opravdan je konkurisanjem za sredstva iz NIP. Tada se čulo da će se aktuelna lokalna vlast na konkursu pojaviti sa 28 projekata. Među važnijim poslovima bile su zaobilaznice oko Novog Pazara i manastira Sopoćani.


Ovde mozete preuzeti tabelu raspodele sredstava iz NIP-a.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Social bookmarks