Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Arhitetkinja

Zlatna sredina

(10)

 • »Arhitetkinja« je žensko
 • »Arhitetkinja« je zabranjen

Postovi: 175

Datum registracije: 22.09.2004

Lokacija: Mannheim

 • Poruku poslati

21

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Citirano

Orginalno od hadzied

Citirano

Drskost je velika prema onome sto se obraca za pomoc u njegovoj nesreci nalaziti "crveni tepih" za lazno promovisanje svog profila. Nemoj da zameris ali ne verujem Fingersbroken da bi postupio kao sto navodis u postu.A nebi ni bilo preporucljivo.Hajmo realno !!! Zamisli sebe u istoj sitaciju Sagledaj sve posledice koje povlaci odbijanje davanja trazene sume. Razmisli i o izgubljenoj godini dana, gubljenje prijatelja sa kojima se zapocelo studiranje, godinu dana kasni pocetak zaposljavanja ... Na kraju krajeva ako se razionalno razmisli treba imati u vidu, da dati novac se moze nadoknaditi stupanjem godinu dana pre u radni odnos uz to dolazi prednost da kao buduci profesor ce imati puno vise uticaja u borbi protiv korupcuje na fakultetu.


E moja Arhitetkinjo, da smo mi plaćali ispite sam tako kada nekoj budali padne napamet, dje bi nam bio kraj...
Druga je stvar da li si slabiji ili malo jači karakter, pa sedneš , naučiš, i ne dozvoliš mu da ti uopšte na tu temu pridje i razgovara sa tobom, u svakom slučaju glavna krivica je u studentu koji nije naučio sve ( mislim ukoliko se sve može naučiti, ali bar dovoljno da položi ispit )...

Arhitetkinjo, ja sam od 92. do 99. godine, sa još stotinu novopazaraca studirao u Prištini, kada je bilo najteže, kada nisi znao odakle te vreba opasnost, polagali smo kod čuvenih profesora prištinskog univerziteta, koji su bili poznati po svojoj ekspeditivnosati ( znaš-padaš, neznaš-daš pare-polažeš ), normalno ne svi, pa smo pretekli, postali neki od nas i dobri stručnjaci, prema tome, niko ovde ne pokušava da omalovaži dečka koji je pomislio da je jedini izlaz da da pare, taman posla, ali mislim ipak da je pogrešio što je to uradio, a ako je već to uradio, bio u SUP, onda neka prepusti to istražnim organima...Hadzied Trganje neceg iz konteksta je opsana stvar. Uhvatio si se recenice koju sam samo uzgred rekla i koja je kroz tvoj citat izgubila svoj pravi smisao. Ako nisi imao losih namera ne razumem zbog cega ti je ova recenica privukla toliku paznju? Pojenta mojeg posta je bila da svi zajedno dobro organizirani moramo nesto preduzeti protiv toga.
Kladim se sad kad ste bolje razumeli moju poruku na niko se nece usuditi da me citira :D Previse smo mi udobno drustvo da bi se nesto moglo pokrenuti kod nas.

Neslazem se sa stavom fingersbrokena o samojusticiji.Na koncu to bi doprinelo da srljamo u jos vise probleme od ovih jer revansizam ili ti reakcionizam jer je on meni uradio ovo onda zasluzuje od mene da mu ja ucinim ovo nas je dovelo do ovog da kroz greneracije se svetimo jedni drugima i godimama sve svise hramljemo sa sve tezim posledicama jer je sve vise i vise ljudi pogodjeni od ovakog nacina odnosa jednih prema drugima. Sto je jos najgore ovakim ponasanje se najlakse izgubi moral i frustracija se ne izivljava na samo one sto su prema nama zgresili nego se sto je veci problem prenosi i na nevine. Daljni problem vidim u tome sto neverovanje u sistem pravde postice na tu korupciju (nadam se da ce se ovde barem samnom sloziti fingers :D )

A samo odbrana je kratkorocno resenje tj sisifusov posao jer se mora uvek iznova ponavljat.
sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

22

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Kao što ste primetili (ili ćete tek primetiti), editovao sam sve priloge koji direktno upućuju na identitet profesora koje je (uslovno rečeno) uzeo mito. Kažem uslovno rečeno jer ovo je ipak internet preko koga bilo ko može lansirati bilo kakvu priču bez obzira da li ima ili nema argumenata za nju. Ne bih da me neko pogrešno shvati - nije da ja ne verujem Šmekeru, al ipak s pozicije na kojoj sam moram da se trudim da sačuvam ugled Foruma i istinitost podataka iznesenih u diskusijama - a naročito u ovakvim vrlo delikatnim i nezahvalnim situacijama. Ne bih želeo ni da me neko pogrešno shvati i da to tumači kao prikrivanje identiteta zločinca, jer nije to u pitanju ( podaci koji govore o njegovom identitetu uredno su premešteni na drugo mesto, koje nije vidljivo javnosti čisto zbog toga što su podaci irelevantni i nepouzdani, pre svega do onog trenutka dok ih Šmeker ili neko drugi ne iznesu i dokažu na nekom drugom, za to prikladnijem mestu.
O pojavi se može diskutovati a za svako javno upiranje prstom u pojedince ipak postoje druge , prikladnije institucije nego li je ovaj Otvoreni Forum.


A sad o samoj pojavi...

Iskreno, Šmekerov prilog me je duboko potresao. Pokušao sam da se stavim u njegovu kožu i svakako sigurno mu nije bilo lako. Mislim da je Šmeker postupio totalno pogrešno, ali uzimajući u obzir činjenicu da se radi o mladom čoveku , studentu- to me uopšte i ne iznenađuje, a naročito ne u ovakvom društvu u kojem mi živimo. Iz mog ugla gledano dileme nema, siguran sam da pare tj. mito ne bih dao, al sam siguran da bih mu to jasno i stavio do znanja pre nego bi uopšte i došlo do neke pogodbe. Dakle mišljenja sam da najpre nije trebalo dozvoliti da do mita kao opcije i dolazi, makar po cenu gubitka godine. Dakle samim razgovorom o mitu uleteli su na klizav teren i profesor i student, pri čemu je svakako odgovornost onog ko iznuđuje i prihvata mito kao rešenje svakako bar 100 puta veća od onog koji ga nudi u toj (bezizlaznoj) situaciji. Jedino što je u toj novonastaloj situaciji bilo ispravno Šmeker je i uradio a to je prijava policiji. Tu se već pokazuje još jedan problem koji se možda na prvi pogled ne vidi, a to je neažurnost policije i nepripremljenost za ovakve situacije, jer siguran sam da bi ažurna i pripremljena policija našla dokaze i načina da do njih dođe samim tim što je do prijavljivanja došlo, a svakako je mogla više uraditi i na psihološkoj pripremi i podršci onog ko je prijavu podneo da istu istera do kraja. Ovako imamo situaciju da počinej da radi "savest" prijavljivača, jer nije svejedno oterati bilo koga u zatvor, pa potom i strah za posledice svega toga i normalno javlja se premišljanje i sasvim razumljivo odustajanje od započetog dela.
Ucena kao mogući nastavak i epilog cele ove priče totalno je pogrešan korak, jer bi samim tim Šmeker iz statusa žrtve automatski prešao i sam u status kriminalca.

U svakom slučaju, sama pojava korupcije nije ni nova ni strana na našim prostorima i to u svim sferama društva i ovoj temi treba posvetiti dužnu pažnju
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

smeker

Profesionalac

(10)

 • »smeker« je muško
 • »smeker« je autor ove teme

Postovi: 596

Datum registracije: 13.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

23

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Zahvaljujem sans-u sto je azurirao i sklonio neke podatke jer Ja nisam imao hrabrosti da se suprostavim profesoru kada je trebalo, tako da svaki sledeci pokusaj protiv istog profesora sa moje strane bi bio neuspesan...

Nadam se da ce naici neko ko ce reci STOP KORUPCIJI u svim oblastima u kojima se ona primenjuje a danas kada sam na pauzi u holu studenske zgrade sam cuo razgovor buducih ekonomista kako im za statistiku traze 900 eura, sto znaci da ne samo na DIF-u vec i na svim ostalim fakultetima postoji ista pojava a nadlezni organi nista ne preduzimaju po tom pitanju. Pre nekoliko dana sam bio u Kraljevu i primetio sam da je ceo grad izlepljen plakatima protiv korupcije, info telefonima i sl. Ja se nadam da ce i nas grad uraditi nesto slicno jer definitivno u nasem gradu postoji jedan veliki korupcioni lanac koji se svakodnevno siri. ( sto rece jedan moj komsija "svi ovi profesori su dosli u NP na privremenom korupcionom radu")

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

24

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Koliko je meni poznato i Novi Pazar ima telefon za prijavu korupcije.

Probaj [SIZE=4]311763 [/SIZE] - mislim da ćeš dobiti Antikorupcijski tim
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

hadzied

Profesionalac

(10)

 • »hadzied« je muško

Postovi: 962

Datum registracije: 10.08.2002

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

25

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Uz svo uvažavanje Šmekera, ipak mislim da se ovaj dogadjaj nije ni dogodio, previše incidencija i koincidencija... 8)
Službeni organi u SUP-u nisu mu pomogli, čudno... 8o
Mislim da je ovo neka druga stvar u pozadini, no ipak ja ostajem pri svom stavu da treba učiti i boriti se pošteno za svoje ocene, mito nikada, a to je ujedno i moja poruka Šmekeru i ostalim studentima... :)

P.S.
Ipak sam ja bio u pravu što sam na početku teme sklonio onaj prvi post iz nauke, ali vreme će pokazat, nedaj bože da nas taj profa pozove za svedoke... ;) :rolleyes:

P.P.S.

Originalno od Smeker

Citirano

Nadam se da ce naici neko ko ce reci STOP KORUPCIJI u svim oblastima u kojima se ona primenjuje a danas kada sam na pauzi u holu studenske zgrade sam cuo razgovor buducih ekonomista kako im za statistiku traze 900 eura, sto znaci da ne samo na DIF-u vec i na svim ostalim fakultetima postoji ista pojava a nadlezni organi nista ne preduzimaju po tom pitanju. Pre nekoliko dana sam bio u Kraljevu i primetio sam da je ceo grad izlepljen plakatima protiv korupcije, info telefonima i sl. Ja se nadam da ce i nas grad uraditi nesto slicno jer definitivno u nasem gradu postoji jedan veliki korupcioni lanac koji se svakodnevno siri. ( sto rece jedan moj komsija "svi ovi profesori su dosli u NP na privremenom korupcionom radu")
Pozdrav

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

26

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Hadži, ovakvi komentari su nepotrebni. korupcija je problem koji muči celo naše društvo ne vezano ni za kakve zgrade i ni za kakve vlasti već za institucije i navike ljudi koji rade u njima ili im se pak obraćaju.
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

hadzied

Profesionalac

(10)

 • »hadzied« je muško

Postovi: 962

Datum registracije: 10.08.2002

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

27

Četvrtak, 28. Oktobar 2004


Batice, ja, ti i svako na ovom forumu ima pravo da iznese svoje mišljenje...

Ja sam već naglasio da ako je ovo istina što čovek govori, žao mi je, ali ne podržavam ovu situaciju, jer imam drugačije mišljenje povodom učenja, i ostvarivanja rezultata...

A tek danas posle proširivanja priče, kada si ti izrezao, da tako kažem neke njegove postove, čovek počinje da pominje i ostale fakultete... Svestan sam ja da ništa nije idealno, ali njega ne treba da zanimaju ostali fakulteti, njega treba da zanima njegov, koliko ja vidim ni tu nije u stanju da kontroliše situacijom...

No, vreme će reći svoje, verovatno će se možda i profesor obratiti auditorijumu čim čovek čuje, kako se ovde burno o njemu razgovara, bilo bi "FINO" od njega da se pojavi...

Eto toliko, i nadalje neću više komentarisat, sačekaću epilog priče...

pozdrav

Chonbey

Zlatna sredina

(10)

 • »Chonbey« je muško

Postovi: 286

Datum registracije: 10.03.2004

Lokacija: US

 • Poruku poslati

28

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Po meni, ovaj problem se posmatra malo naopacke. Ovakve pojave su neizbezne sve dok postoji povoljno okruzenje za njih. Riba se cisti od glave. Nas visokoskolski sistem je nacionalna katastrofa, vise lici na kurs prezivljavanja u prirodi nego na skolovanje. Dakle, stvarni problem je u sistemu koji je napravljen tako da omogucava manipulacije. Konkretno, usmeno ispitivanje je jedan totalno besmislen mehanizam. Samim postojanjem 'slobodnog sudijskog uverenja' tj. subjektivne procene profesora koliko je znanje ispitanika, otvoren je prostor da ta procena zavisi od

- objektivnog znanja profesora
- moralnih vrednosti profesora
- sposobnosti profesora da ispita znanje na kvalitetan nacin
- da li se profesor naspavao, da li mu je crkla djunta na autu, kakav mu je bioritam tog dana, itd...

Dakle, samo pismeno ispitivanje dolazi u obzir. Ovim bi se mogucnost profesorskog izivljavanja prakticno onemogucila, sve pise crno na belo.
Solve it. Solve it quickly, right or wrong. If you solve it wrong, it will come back and slap you in the face, and then you can solve it right

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

29

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Zahvaljujem se Chonbey-u koji je svojim prilogom diskusiju poveo u pravom smeru: ŠTA RADITI da do korupcije ne bi dolazilo?
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

Tulumba4All

Profesionalac

(10)

 • »Tulumba4All« je muško

Postovi: 700

Datum registracije: 04.09.2002

Lokacija: UK

 • Poruku poslati

30

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Ja kolko se secam na svaku usmenu ocenu na fakultetu si mogao da se zalis i onda izlazis na umeni deo ispita pred komisiju. Znaci profesor i jos dva clana komisije. Onda je malo teze da te obori ako ti sve znas. ;)
... And Tulumba for all
[SIZE=1]If you can't convince them, confuse them.

A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject

[/SIZE]

Chonbey

Zlatna sredina

(10)

 • »Chonbey« je muško

Postovi: 286

Datum registracije: 10.03.2004

Lokacija: US

 • Poruku poslati

31

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Citirano

Orginalno od Tulumba4All
Ja kolko se secam na svaku usmenu ocenu na fakultetu si mogao da se zalis i onda izlazis na umeni deo ispita pred komisiju. Znaci profesor i jos dva clana komisije. Onda je malo teze da te obori ako ti sve znas. ;)


Da, ali zasto bih morao da prolazim kroz sve to mucenje bez potrebe, kad vec znam. U tom slucaju tri puta pisem/pricam iste stvari, zar nije dovoljno jednom? :)
Solve it. Solve it quickly, right or wrong. If you solve it wrong, it will come back and slap you in the face, and then you can solve it right

Tulumba4All

Profesionalac

(10)

 • »Tulumba4All« je muško

Postovi: 700

Datum registracije: 04.09.2002

Lokacija: UK

 • Poruku poslati

32

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Citirano

Orginalno od Chonbey
Da, ali zasto bih morao da prolazim kroz sve to mucenje bez potrebe, kad vec znam. U tom slucaju tri puta pisem/pricam iste stvari, zar nije dovoljno jednom? :)


Potpuno se slazem, samo kazem da sam u situaciji kao smeker ja bih se zalio do sudnjeg dana.
A da je slucajno profesor pokusao da mi trazi mito, dobio bi zalbu za seksualno uznemiravanje. ;)
Pa nek on dokazuje sta je bilo kod njega u kancelariji. 8)
... And Tulumba for all
[SIZE=1]If you can't convince them, confuse them.

A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject

[/SIZE]

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

33

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Ma pismeni je zakon. Uzmes i prepises. I vuk sit i ovce na broju :D .

Ja se bojim da kod nas ne dodje do toga da imucniji studenti doliju ulje na vatru, da svojim 'dobrovoljnim prilozima' jos vise ne pokvare profesore. Parajliji je lakse da plati nego da nauci. A kad ih naviknes, tesko ih je odvici.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

34

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

I da dodam nesto od svoje stare price (setice se djordje ja mislim :) ), u tom sistemu pismenog ocenjivanja ispit se podeli fino na tri dela (ili dva) u kojem ocenjivanje jednog neminovno mora biti objektivno a ovog drugog delimicno moze bit i subjektivno. Naime ukoliko su fiksni odgovori namenjeni nekim pitanjima onda nema ni vrdanja pri ocenjivanju... tako je sa pitanjima true/false i multpiple choice tipa. Dakako da se i ova pitanja mogu uvrstiti u pitanja kojima ce se proveriti duboko razumevanja gradiva, ali se ona generalno koriste za proveru generalnog prepoznavanja gradiva.. a zar takvo nesto i nije dovoljno da se ispit samo polozi? Plus jos nesto malo eventualno... A ova druga pitanja mogu da budu sve eseji koji su isti kao i usmeni odgovori, sa razlikom i prednoscu koju je naveo chonbey sto ce sve biti crno na belo.. A i u tom odgovaranju i ocenjivanju (zavisno od predemeta) moraju postojati neki standardni. Bilo kako bilo, to pismeno ocenjivanje se moze organizovati na milion nacina ali je u svakom slucaju mnogo efikasnije i pouzdanije od usmenog.

A i komisije nisu nikakav pouzdan faktor.. Komisija je sastavljena od kolega profesora na ciju se ocenu zalimo a ne od nasih drugova.. Pa mi se cini bit ce ocena jos i manja a ne nesto bolja.. pogotovu kod nas... Crno na belo.. to se ceni..
mogu ja da se potpisem i bolje...

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

35

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Pa hocemo li mi ovde da menjamo sistem skolstva ili da se borimo protiv korupcije?
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

36

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Da se borimo protiv korupcije! Samo kako. Meni nesto prolazi kroz glavu ideja da se na jednom mjestu skupe sve zalbe koje dolaze sa svih visokoskolskih ustanova i da se onda uputi pismo nadleznima, kako kod opstinskih organa tako i kod ovih ustanova i zatrazi odgovor. Neka demantuju ili neka se suoce sa problemom.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Chonbey

Zlatna sredina

(10)

 • »Chonbey« je muško

Postovi: 286

Datum registracije: 10.03.2004

Lokacija: US

 • Poruku poslati

37

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Eto, Ed je raskrinkao sta se zapravo krije iza moje ideje :D

Sa ozbiljne strane, jedna od poenti je u tome da se ispit ozbiljno priprema i sa profesorske strane. Najlakse je doci na usmeni i postaviti pitanje tipa - evo ti naslov poglavlja knjige, pa ti pricaj sve sto znas o tome. Prava stvar je kad se profesor malo pomuci, pa formulise pitanja na nacin da 'iscedi' pravo znanje materije. U tom slucaju, ne pomaze puno prepisivanje, a za studente koji ne vladaju gradivom verovatno bi bilo uzalud sve da i knjigu moze da konsultuje.

@Admin - zar ti se ne cini da je povezano ?
Solve it. Solve it quickly, right or wrong. If you solve it wrong, it will come back and slap you in the face, and then you can solve it right

smeker

Profesionalac

(10)

 • »smeker« je muško
 • »smeker« je autor ove teme

Postovi: 596

Datum registracije: 13.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

38

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Citirano

Orginalno od hadzied
Uz svo uvažavanje Šmekera, ipak mislim da se ovaj dogadjaj nije ni dogodio, previše incidencija i koincidencija...


Posto mi ne verujes mogao bih ti poslati i nekoliko "SNIMANIH TELEFONSKIH RAZGOVORA" sa profesorom a ako hoces i video zapis kada uzima pare i upisuje ocenu u indeks jer po tvom postu zakljucujem da sumnjas da se sve ovo desilo i da se iza svega ovoga krije nesto drugo...

Zao mi je sto sve gledas sa politicke strane i sto mislis da politika stoji iza svega ovoga jer smo ocigledno simpatizeri razlicitih politickih partija (zakljucio sam po drugim temama), jer ovo Vas mnogo pogadja sto ne samo na mom fax-u vec i na svim ostalim u Novom Pazaru (Osim Muftijinog Univerziteta) ima korupcije...

hadzied

Profesionalac

(10)

 • »hadzied« je muško

Postovi: 962

Datum registracije: 10.08.2002

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

39

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Citirano

Orginalno od smeker

Citirano

Orginalno od hadzied
Uz svo uvažavanje Šmekera, ipak mislim da se ovaj dogadjaj nije ni dogodio, previše incidencija i koincidencija...


Posto mi ne verujes mogao bih ti poslati i nekoliko "SNIMANIH TELEFONSKIH RAZGOVORA" sa profesorom a ako hoces i video zapis kada uzima pare i upisuje ocenu u indeks jer po tvom postu zakljucujem da sumnjas da se sve ovo desilo i da se iza svega ovoga krije nesto drugo...

Zao mi je sto sve gledas sa politicke strane i sto mislis da politika stoji iza svega ovoga jer smo ocigledno simpatizeri razlicitih politickih partija (zakljucio sam po drugim temama), jer ovo Vas mnogo pogadja sto ne samo na mom fax-u vec i na svim ostalim u Novom Pazaru (Osim Muftijinog Univerziteta) ima korupcije...


Nemam ja šta tebi da verujem ili da ne verujem, ja ono što nevidim, o tome ni ne govorim, ukoliko bi ja prihvatio tvoje tvrdnje zdravo za gotovo, dao bih legitimitet tvojjem iskazu jednostrano, što ni malo nije pošteno...

Netrebaju meni nikakve kasete niti videozapisi, to brate treba ti da upotrebiš i spereš ljagu sa svog imena i da ti sutrea savest bude mirna, jer možda ćeš ti učiti sutra našu decu ( obzirom da studiraš fizičku kulturu )...

Očito nisi shvatio moje saosećanje sa tvojom situacijom koje sam iskazao još u ranijim postovima, kada sam se ogradio od svakog vida korupcije, a ujedno dao savet studentima da je jedini i pravi način da se protiv nje bore maksimalnim zalaganjem, učenjem, polaganjem ispita...

Šmekeru, svi smo mi bili, ili smo trenutno studenti, znamo kakva je situacija, kako se profesori odnose prema studentima, ali kako sam već rekao jednom, NIKO ME NIKADA NIJE UCENJIVAO DA PLATIM ISPIT, ili možda ja to nisam ni kapirao, pa onda nisam ni posegao za tom metodom...

P.S.

I na kraju što se tiče ove priče o tomew kako ja nešto gledam sa političkog aspekta, da gledam, ali ne gledam ovu situaciju, već sam samo normalno reagovao kada si ti proširio priču sa svoh faksa i svog profesora, na sve druge faksove i profe, ali samo na fakultetima koji su u sklopu zgrade visokoškolstva...

To neću da komentarišem...

P.P.S.

A što se tebe lično tiče, na kraju samo bi da ti poželim dosta uspeha u budućem studiranju, i da se ugledaš na neke ovde članove foruma, koji su kao i ti studenti ili svršeni studenti ( koji su sigurno kao što i ti reče u ne tako zavidnoj materijalnoj poziciji ), i da se što pre maneš ovakvih priča koje samo tebi štete, i da kreneš napred u nove radne pobede...

Uči, to ti je životna maksima, brate...

Veliki pozdrav i selam za tebe...

hadalj

Profesionalac

(10)

 • »hadalj« je muško

Postovi: 1.445

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Paris

 • Poruku poslati

40

Četvrtak, 28. Oktobar 2004

Citirano

Orginalno od hadzied

, ali njega ne treba da zanimaju ostali fakulteti, njega treba da zanima njegov,


Gazda ne samo da Baticu treba da zanima njegof vec i svi ostali faxovi, pa i srednje skole, pa i zabavista.

ne samo Baticu no naravno svija nas. Ta Korupcija je zlo za svija nas, jer ako se naviknemo na jedan takav sistem onda ce to biti dovijeka.

Secam se jednom Davno, Davno Davno, u listu "Brastvo" naidjo na jedan tekst koji se zvao "Humanizam Profesora Smake" :D , radilo se o tome da nekima dobro poznati profesor fizickog Smaka, je uze nekim zenama nekla pare da bi prosle neki ispit. Bio sam mali, al eto jos tad svati da su ljudi losi, da profesor koji treba da te uci cemu lijepom, ustvari uci te lopovluku. Eto ni od tog slucaja profesora Smake, koji je fino isplivao na videlo pa do danas nema neke promene, vec sa ekonomskom krizom je samo jos gore.
Kakvu ce mo imati generaciju koja svati da se parama moze kupiti sve, pa i znanje. Kako ce sutra ti ljudi upravljati sobom i ne daj boze nekim drugim?

Sto se tice Novopazarskog universiteta (ta dva sto ih ima) tu samo mi mozemo ucinet da se situacija promeni. Ti profesori dolaze kod nas, pa onda mi treba da diktiramo pravila. Bilo bi lijepo zaista da se Smeker sad pokaze i Junak, jer evo prilike da se pokrene jedna sira akcija protiv korupcije, bar te u skolstvu. Ne nzam koliko je to moguce, jer mozda ova situacija i odgovara nekima, la za vecinu je pogubna.
malo za promenu

1 korisnik osim vas pregledava ovu temu.

1 Gostiju

Social bookmarks