Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Dinna_

Zlatna sredina

(10)

 • »Dinna_« je žensko
 • »Dinna_« je autor ove teme

Postovi: 460

Datum registracije: 01.04.2003

Lokacija: vrtim se tudekanke

 • Poruku poslati

1

Srijeda, 08. Oktobar 2003

-KULTURA-

Dolenčićeva Aida prikazana u Pekingu

Spektakularna premijera "Aide" u režiji Krešimira Dolenčića prikazana je preksinoć u Pekingu pred 65 tisuća gledatelja, uz izravan prijenos na televiziji, gdje je predstavu pratilo još nekoliko milijuna gledatelja. Predstava je izvedena na Narodnom stadionu, na pozornici veličine nevjerojatnih 6 tisuća četvornih metara s 4,000 izvođača iz cijelog svijeta, objavio je Večernji list. U postavljanje ovog grandioznog projekta Kinezi su utrošili oko 2,6 milijuna dolara, od čega je dio otišao i našim stručnjacima. Uz Dolenčića, na predstavi su sudjelovali Goran Ugrin kao producent, Mladen Škalec kao ton-majstor, Danica Dedijer kao kostimograf, Denis Šesnić je postavio rasvjetu, a Dražen Siriščević bio je redatelj TV prijenosa.

[SIZE=2] Veseo čovjek je kao sunce; kud god ide osvjetljava[/SIZE]


šišmiš

Zlatna sredina

(10)

 • »šišmiš« je muško

Postovi: 281

Datum registracije: 25.06.2003

Lokacija: nedohvatljivo blizu

 • Poruku poslati

2

Petak, 17. Oktobar 2003

Posto smo vec kod Pekinga...

Prvi kineski kosmonaut dočekan je kao što je i ispraćen, herojski


Prvi kineski astronaut bezbedno se vratio na Zemlju po okončanju misije kojom je njegova zemlja postala treća država na svetu koja je u uspela da u svemir pošalje vasionski brod sa ljudskom posadom.

Svemirska kapsula u kojoj se nalazio kosmonaut Jang Liveji po planu je dodirnula tlo u kineskoj oblasti unutrašnjoj Mongoliji nakon što je, tokom dvadeset i jednog sata, četrnaest puta obletela Zemlju.


Jang Liveji dok je bio u orbiti
Kineska sredstva informisanja su javila da je kosmonaut Jang, neposredno po sletanju, izašao iz kapsule i mahao članovima timova za doček.

Kineski premijer Ven Đijabao čestitao je tridesetosmogidišnjem kosmonautu na uspešnom i bezbednom povratku.

Kontrola leta nazvala je misiju potpunim uspehom.

BBC-ijev dopisnik u Pekingu kaže da je reč o poduhvatu od izuzetno simboličnog značaja za Kinu i da se zemlja prema Jangu Liveju odnosi kao prema nacionalnom heroju.

Američka svemirska agencija NASA saopštila je da prvi kineski svemriski let sa ljudskom posadom predstavlja izuzetno dostignuće u istraživanju svemira.

Posada Međunarodne svemirske stanice je, tokom leta kineske rakete, uputila najbolje želje svom novom kolegi-kosmonautu.

šišmiš

Zlatna sredina

(10)

 • »šišmiš« je muško

Postovi: 281

Datum registracije: 25.06.2003

Lokacija: nedohvatljivo blizu

 • Poruku poslati

3

Petak, 17. Oktobar 2003

A sutra cemo da pricamo o pekingduck :))

Dinna_

Zlatna sredina

(10)

 • »Dinna_« je žensko
 • »Dinna_« je autor ove teme

Postovi: 460

Datum registracije: 01.04.2003

Lokacija: vrtim se tudekanke

 • Poruku poslati

4

Srijeda, 07. Januar 2004

"Mesa" u februaru

SRPSKI i crnogorski književni kritičari već pripremaju predloge najboljih knjiga iz prošlogodišnje izdavačke produkcije. Jedna od njih, krajem februara 2004. godine, biće proglašena najboljom, a njen autor postati šesnaesti dobitnik Nagrade "Meša Selimović", koju dodeljuju "Večernje novosti" i Udruženje izdavača i knjižara Jugoslavije. Najbolja knjiga biće izabrana većinom glasova četrdeset troje kritičara iz deset naših gradova, koji su, sudeći po njihovim kritikama, savesno pratili šta su naši pisci objavili tokom 2003.

Propozicije za Nagradu "Meša Selimović" iste su kao do sada. Za ovo prestižno priznanje ravnopravno konkurišu sve knjige iz oblasti lepe književnosti (romani, pripovetke, eseji, drame, poezija) koje su srpski i crnogorski pisci objavili prvi put na srpskom jeziku tokom 2003. godine. Sabrana i izabrana dela ne mogu da konkurišu za nagradu, sem novih knjiga u okviru njih, a u obzir ne dolaze ni antologije.
Za Nagradu takođe ne mogu da konkurišu ni dosadašnji dobitnici, a to su, da podsetimo, Dubravka Ugrešić ("Forsiranje romana reke") i Milorad Pavić ("Predeo slikan čajem") - 1988, Slobodan Selenić ("Timor mortis") - 1989, Svetlana Velmar Janković ("Lagum") - 1990, Radoslav Bratić ("Strah od zvona") - 1991, Ivan V. Lalić ("Pismo") - 1992, Radoslav Petković ("Sudbina i komentari") - 1993, Dragan Jovanović Danilov ("Živi pergament") - 1994, Antonije Isaković ("Gospodar i sluge") - 1995, Dobrica Ćosić ("Vreme vlasti") - 1996, Goran Petrović ("Opsada crkve Svetog Spasa") - 1997, Dobrilo Nenadić ("Despot i žrtva") - 1998, Milosav Tešić ("Sedmica") - 1999, Radovan Beli Marković ("Limunacija u ćelijama") - 2000, Danilo Nikolić ("Jesenja svila") - 2001. i Rajko Petrov Nogo ("Nedremano oko") - 2002.
Svim kritičarima od kojih smo dobili saglasnost za žiriranje, pisma sa detaljnim uputstvima za glasanje poslata su još pre dve nedelje. NJihove predloge kritičara primaćemo do 6. februara 2004. godine, a dan kasnije komisijski će biti otvoreni i pregledani.
[SIZE=2] Veseo čovjek je kao sunce; kud god ide osvjetljava[/SIZE]


ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

5

Petak, 16. Decembar 2005

Citirano

ECKERMANN !!!
NOVI PAZAR ( Sanapress ) – Grupa knjizzevnika iz Sandzzaka pokrenula je knjizzevni ccasopis Eckermann, saopsstio je Jahja Fehratovich.
“Rijecc je o ccasopisu koji che objavljivati iskljuccivo knjizzevni intervju”, rekao je Jahja Fehratovich.
Zvaniccna promocija Eckermanna zakazana je za 27.decembar. (kraj / ehl)

Zna li neko zbog cega je ovaj casopis dobio ime koje je dobio.

Nesto mi govori da Eckermann ima slabo veze sa bosnjackom kulturom.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Social bookmarks