Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

  • »Siromasni_Putnik« je muško
  • »Siromasni_Putnik« je autor ove teme

Postovi: 15

Datum registracije: 23.12.2002

Lokacija: Sandzak

  • Poruku poslati

1

Četvrtak, 02. Januar 2003

Lazi i potvore na casnu Merjem, a.s.

Selam...!"Najvise reagovanja ove godine desilo se zbog programa u vezi djevicanstva najcasnije zene dunjaluka i Kur'ana, odaslat u eter 21. Decembra 2002 godine na lokalnoj BBC mrezi.

Mnogi su poslali svoje negodovanje povodom ubacivanja smutnje i lazi o rodjenju njena sina i indirektnom napadu na njenu cast, prikazanom u subotu uvece . Program se bavio pitanjima kao:

ˇ Mogucnost da je bila silovana od rimskog vojnika.

ˇ Mogucnost da je imala tajnoga ljubavnika

ˇ Mogucnost da je Josip bio otac

Utjecemo se Allahu od ovoga!!! Neka je Allahova milost na Merjemu, majku nasega Poslanika Isa a.s.

Sva ova natezanja su cista laz i nemaju totalno nikakve osnove. Kao takvi, sa aspekta intelektualizma nemaju prava da takvo sto odasiljaju u javnost iz medijskih kuca u ovome slucaju BBC-ja.

Ovo je program koji je ove godine izazvao najvise negodovanja. Samo u prva dba dana pristiglo je oko 500 njih. Dragi muslimani ne zaboravite da je ovo stvar zbog koje se mora ustati i boriti svim mogucim sredstvima.

Kako je krenulo u buducnosti ovakva vrsta odbrane ce pasti samo na muslimane jer u anketi sprovedenoj od strane novine 'Sunday Telegraph', jedna cetvrtina 'CoE clergy' do ne vjeruje u nevino rodjenje.

Ovako Allah govori u suri Ali Imran:

I kada meleki rekoše: "O Merjema, tebe je Allah odabrao i čistom stvorio, i boljom od svih žena na svijetu učinio.

O Merjema, budi poslušna svome Gospodaru i licem na tle padaj i sa onima koji molitvu obavljaju i ti obavljaj!"

To su nepoznate vijesti koje ti objavljujemo. Ti nisi bio među njima kada su pera svoja od trske pobacali da bi vidjeli koji će se od njih o Merjemi brinuti, i ti nisi bio među njima kad su se prepirali.*

A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih;

on će govoriti ljudima još u kolijevci, a i kao odrastao, i biće čestit"-Muslimani Britanije molimo vas ostavite svoje komentare ovdje:
http://www.bbc.co.uk/info/bbc/complaints_form.shtml

Umm Fatima


___________


kliknite:

http://www.bosnjakinja.net/modules.php?n…order=0&thold=0


Wes-selam

Social bookmarks