Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Phikret

Profesionalac

(10)

  • »Phikret« je muško
  • »Phikret« je autor ove teme

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

  • Poruku poslati

1

Subota, 08. Januar 2005

Ložač ugljena

Da li ste čuli ovu novu pesmu Draqana Kojića Kebe, kojom se pokušava iščupati iz zagrljaja zaborava?
Ja ne slušam dotičnog ali mi je ova pesma zapala za oko (uho) kada sam je čuo na televiziji PINK, u emisiji SAV TAJ PINK. Keba je otpevao prvu strofu ove pesme, a u studiju je bio prisutan i Nenad Čanak. Voditelj Boško tražio je stručno mišljenje Nenada Čanka jer je on nekada bio pevač a svira klavir i flautu. Dobio je odgovor, čini mi se ''Strava'' ili ''Nečuveno''. Nisam siguran kakav je tačno bio komentar ali suština je tu. Keba je upitao Nenada da li je stvarno mislio to što je rekao ili je to bio cinizam, našta mu je Čanak odgovorio da je ta pesma van kategorije.


Šta je zapravo sa tom pesmom? U toj pesmi se koriste muslimanska imena u veoma lošem kontekstu. Pokušavao sam da nađem tekst pesme ali nisam uspeo. Ja se sećam kao kroz maglu samo počeka:

Ibrahime crni sine
beži kuci...

Sada ću da parafraziram:
Fata te vara sa Mujom...
I tako dalje.

Dakle šta mislite o tome? Već je bilo nekih reakcija na tu pesmu, ali sudeći po trenutnom raspoloženju to će se najverovatnije zataškati!

P.S. Pesmu je potpisao neki Avram Besparica za koga se kaže da je to u stvari aktuelni ministar finansija Mlađan Dinkić.

CitiranoDragan Kojic KEBA

Ložač uglja!

Odavno čuveni folker Dragan Kojić Keba misli da je na estradi postigao sve što se moglo postići. I stalno postiže više, i stalno golica publiku! U opštem estradno – muzičkom trendu spajanja nespojivog, Keba je rešio da se ponovo pokaže i dokaže. Svoj muzički talenat i glumačko umeće (koje je pevačima neophodno), udružio je sa dobro poznatim, proverenim talentom Mlađana Dinkića, ministra finansija. Naime, Dinkić je sročio pesmu čija je podloga stari hit grupe 'Queen', a Keba je otpevao. Nedavno je za Dinkićevog 'Ložača ugljena' (tako se zove pesma) snimljen i odgovarajući spot, sa Kebom u glavnoj ulozi. Oni koji su nadgledali snimanje spota, tvrde da se u ulozi legendarnog pevača 'Queena', Freddy Mercurya, Keba fantastično snašao. Spot će premijerno biti prikazan u novogodišnjem programu TV Pinka.

Vesna Tasić,27.12.2004.

Social bookmarks