Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

  • »ALIJA-KLADNICA« je muško
  • »ALIJA-KLADNICA« je autor ove teme

Postovi: 68

Datum registracije: 17.09.2004

Lokacija: novi pazar

  • Poruku poslati

1

Ponedjeljak, 27. Decembar 2004

Manjine i tranzicija,Zastita nacionalnih manjina

Pokrecem ovu temu,jer moze biti interesantna
Bujrum.................

  • »DOM-ZDRAVLJA« je muško

Postovi: 62

Datum registracije: 30.11.2004

Lokacija: u ono sokace

  • Poruku poslati

2

Ponedjeljak, 27. Decembar 2004

Selam

Kada govorimo o pravima manjina,onda govorimo o naporu da se postigne ravnopravnost.Manjine zele ono sto zele i svi ostali.Unapredjenje i razvoj manjinskih prava upravo govore o teznji da se postigne ravnopravnost u drustvu da svako ima ista prava.
Po meni manjinska prava nisu nesto cega bi covek trebao da se plasi,jer ona ne predstavljaju nikakvu pretnju po jedinstvo drustva,pa i integritet drustva.Manjinska prava su napor da se postigne ravnopravnost,jer bez ravnopravnosti nema jedinstva
Drustvo je na zalost neravnopravno u pogledu ljudskih prava.Slaba podeljena drustva i ona politicki nestabilna mogu predstavljati pretnju za medjunarodnu bezbednost i mir.Kada podsticemo prava manjina mi u idredjenom smislu posdsticemo i bezbednost i mir.
Neko moje misljenje je da kada dolazi do politickih promena onda se veoma cesto gradjanska drustva suoce sa posebnom vrstom napetosti,i ako je neko citao videce da ta napetost podeseca na ono posele plisane revolucije

Social bookmarks