Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško
 • »Sandzacki_sin« je autor ove teme

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1

Petak, 09. Juli 2004

Mediji o muslimanima


Esselamu alejkum

Mediji pišu dosta o muslimanima, te nebi bilo loše da te tekstove imamo dostupne. Ovo je jedan tekst iz večernjih novosti, a o Kardawiju.

09.07.2004. 11:29:57

I teror u duhu islama

Milka DUKIĆ 08.07.2004, 18:49:48

Od stalnog dopisnika
"ISLAM dozvoljava da žrtvujete svoj život i svoju dušu da preprečite put svome neprijatelju, ukoliko će to naneti štetu neprijatelju, čak i ako izazove samo strah u njemu, poljulja njegov moral i unese u njega strah od muslimana", rekao je u intervjuu za Bi-Bi-Si kontroverzni muslimanski sveštenik šeik Jusuf Al Karadavi koji je doputovao u petodnevnu posetu Velikoj Britaniji, gde će održati propoved u jednoj džamiji u centru Londona.
Britanske vlasti ne samo da su odobrile posetu radikalnom kleriku kome je 1999. zabranjen ulazak u SAD, već mu je dobrodošlicu poželeo lično gradonačelnik Londona Ken Livingston, inače član vladajuće Laburističke stranke.
Dolazak u Britaniju čoveka koji je govoreći za Bi-Bi-Si, pored ostalog, opravdao ubijanje izraelskih civila, pa i žena sledećim rečima: "Izraelske žene nisu kao muslimanske žene, one su veoma militarizovane", izazvao je buru na političkoj sceni.
Cela afera dobila je novu dimenziju kada je, istovremeno sa kontroverzama oko šeikove posete, ministar unutrašnjih poslova Dejvid Blanket najavio da će vlada predložiti izmenu zakona kako bi se podsticanje verske mržnje sankcionisalo kao krivično delo.
Blanket tvrdi da je potrebno "popuniti pravnu prazninu", jer postojeći zakoni zabranjuju samo rasnu i etničku mržnju, preciznije, poimenično štite Jevreje i Siike, ali ne i sledbenike pojedinih vera.
Sličan predlog 2001. godine nije dobio podršku gornjeg doma Parlamenta, a glavna zamerka da se štiteći verske zajednice ugrožava sloboda govora i dalje postoje u znatnom delu britanske javnosti.

"SLOBODA"
PREMIJER Toni Bler našao se u sredu na udaru baražne vatre lidera opozicione Konzervativne stranke Majkla Hauarda, inače bivšeg ministra unutrašnjih poslova, koji je u Parlamentu tražio objašnjenje zašto je data viza šeiku Al Karadaviju, ali se premijer branio u Velikoj Britaniji izuzetno popularnom tezom da se nikome ne sme unapred oduzeti sloboda govora.

[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

Altuna

Majstor

(10)

 • »Altuna« je žensko

Postovi: 1.969

Datum registracije: 14.12.2003

Lokacija: Sandzak

 • Poruku poslati

2

Petak, 06. August 2004

Objavljeno u "Velikoj Srbiji", broj 716

Sta je sve izgovorila Radmila Vukicevic iz Novog Pazara na Petom Otadzbinskom kongresu Srpske radikalne stranke:
"Poslednjih trideset godina sa podrucja Stare Raske iseljeno je na desetine hiljada Srba, a u isto vrijeme doseljeno isto toliko muslimana i bespravno, ili uz blagoslov drzave, sagradjeno je na stotine dzamija. Danas, umesto da se cuju zvona sa drevnih Sopocana, cuje se urlanje sa vise desetina dzamija, toliko da stvara veliku buku i nemir kod gradjana.

...danasnji Ras i okolina vise podseca na neki grad iz Irana, Avganistana i slicno, nego na grad srednjovekovne srpske kulture evropskog nivoa.

...apelujem na sve Srbe i Crnogorce da zbog sitnih licnoh interesa ne dozvole stvaranje nekih novih sandzaka koji bi Srbe i Crnogorce razdvojili kao u vreme otomanske i austrougarske vlasti.."
Sabur ti je da gutas kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu nista, sem osmjeha, ne vidi.

Altuna

Majstor

(10)

 • »Altuna« je žensko

Postovi: 1.969

Datum registracije: 14.12.2003

Lokacija: Sandzak

 • Poruku poslati

3

Petak, 13. August 2004

POLITICARI KOJI ISKRENO MRZE MUSLIMANEClan Britanske nacionalne partije kaze da zeli zapaliti dzamiju i da Kur'an muslimanima daje za pravo da siluju zene i djecu, navodi se u televizijskom dokumetarcu britanskog BBC-a "TV-night". Film pikazuje Nicka Griffina lidera BNP, koji govori:
"Moj san je imati kombi sa ugradjenim mitraljezom pozadi, nesto slicno kao sto imaju helikopteri, sa milion metaka pored sebe. Dodjem ispred dzamije, petkom poslije podne, otvorim vrata kombija i cekam. Kada muslimani podju izlaziti iz dzamije onda...Ubijem Pakistanca, to je sve sto hocu, ubiti Pakistanca!"

Jos jedan clan BNP, Stive Berkham, koji je 2001.godine ucestvovao u premlacivanju muslimanskih mladica na ulicama Bradforda, bio je meta BBS-jevog dokumentarca. Berkham je snimljen dok se hvalio:"Dao sam mu zestoke batine. Sutao sam ga, sutao i sutao...Ruke su mu samo visile, glava mu je bila na zemlji i iz nje je isla krv..."

(Saff, islamski omladinski casopis)
Sabur ti je da gutas kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu nista, sem osmjeha, ne vidi.

bux_ludvig_np

Zlatna sredina

(10)

 • »bux_ludvig_np« je muško
 • »bux_ludvig_np« je zabranjen

Postovi: 532

Datum registracije: 02.01.2003

Lokacija: Prolazni Dunjaluk

 • Poruku poslati

4

Nedjelja, 15. August 2004

danas je celokupni svijet okrenut protiv muslimana i islama .....

muslimane nazivaju teroristima ,, i cesto su ovako predstavljeni u medijima


bux_ludvig_np je dodao/la ovu sliku:
 • islam u medijima.jpg
Rekao je Allahov Poslanik Muhammed,a.s.,: " Iskoristi petero prije peteroga; mladost prije starosti, zdravlje prije bolesti, bogatstvo prije siromastva, slobodno vrijeme prije zauzetosti i zivot prije smrti. "

Social bookmarks