Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

siyah kalem

Zlatna sredina

(10)

 • »siyah kalem« je muško

Postovi: 260

Datum registracije: 10.04.2007

Lokacija: Sjenica

 • Poruku poslati

121

Srijeda, 22. August 2007

Tu quoque, Brute, fili mi???

Ovih mi se dana obrete u rukama avgustovsko izdanje Glas-a Islama i vec nakon 4 stranice sam zatvorio novine i "firiknuo ih niz dzadu..."
A razlog je sledeci:

U razgovoru sa "Glavnim" muftijom...

"Glavni" muftija boravio u zvanicnoj posjeti Turskoj...

Na prijemu kod "Glavnog" muftije...

"Glavni" muftija Muamer-ef. Zulorlic primio Iranskog ambasadora...

"Glavni" muftija primio predstavnike Rabite...

PA ZAR I TI SINE "BRUTE"???


ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

122

Srijeda, 22. August 2007

Kod septembarskog kreni od pozadi ;) .

Glas islama od proslog mjeseca ima novu posadu. Necu da ih kritikujem niti da ih hvalim jer kako ono kazu, svakoj vladi treba dati 100 dana pa onda krenuti sa pohvalama i kritikama.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

siyah kalem

Zlatna sredina

(10)

 • »siyah kalem« je muško

Postovi: 260

Datum registracije: 10.04.2007

Lokacija: Sjenica

 • Poruku poslati

123

Srijeda, 22. August 2007

Citirano

Orginalno od ed
Kod septembarskog kreni od pozadi ;) .


A sto bih gubio vrijeme brate???

Pa stvarno sam bio iznenadjen gore navedenim naslovima jer ako je i ON "oboleo" od KULTA LICNOSTI xx( xx( xx( lose nam se pise...


ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

124

Srijeda, 22. August 2007

Cuj da gubi vrijeme. Nije bas tako. Od pozadi imas prvo reklame, bebi oprema Ujkanovic, ako imas male djece pravo mjesto za nabavku. Pa imas hotel Misk u Ulcinju gdje sam ja ljetovao ove godine zahvaljujuci toj reklami, pa imas restoran Saz, dusu dao za mevljude i sunete ... cuj njega da gubi vrijeme.

A ovo za kult licnosti, ada ni to nije tako crno. Uzmi ako imas prilike Glas islama br. 1. Izbroj muftijine fotografije pa ces da vidis da se do danas stvar znatno promijenila ;)
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

125

Četvrtak, 27. Septembar 2007

26. septembar 2007. | 16:02 -> 20:44 | Izvor: B92, Beta

Beograd -- Visoki evropski zvaničnici odbili da prisustvuju konferenciji u Novom Pazaru jer vlast novinaru nije dozvolila pristup.

Novi Pazar
Nakon što novinaru Foneta Enesu Haliloviću nije dozvoljeno da prisustvuje konferenciji za novinare, šef delegacije Evropske komisije u Srbiji ambasador Žozep Ljoveras i švajcarski ambasador Vilhelm Mejer odbili su da prisustvuju konferenciji. Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković za B92 kaže da je njegovo ministarstvo nemoćno i da po zakonu ne može ništa da uradi.

Međunarodni zvaničnici svoje negodovanje preneli su i predsedniku opštine Novi Pazar Sulejmanu Ugljaninu.

"Švajcarski ambasador i ja saznali smo da postoje neka ograničenja u pristupu novinara ovoj konferenciji. Za nas je sloboda štampe najvažnija, pa smo odlučili da pod tim uslovima ne prisustvujemo konferenciji za novinare. Sa gradonačelnikom smo se razumeli da sa tim nismo saglasni", rekao je Ljoveras.

Komentar o ovom događaju od Ljoverasa dobila je lokalna TV "Jedinstvo", ali je, kako saznajemo, u međuvremenu informativna služba opštine intervenisala i sprečila da se izjava šefa Evropske komisije čuje u javnosti.

Ni najoštrija osuda svih medija zbog ponašanja opštinskih vlasti u Novom Pazaru nije uticala na čelnike lokalne vlasti. Naprotiv, oni i danas tvrde da novinara Enesa Halilovića, za koga tvrde da je konfliktna ličnost, neće puštati na konferencije.

Vlasti Novog Pazara kažu da taj novinar neće smeti da ih prati zbog, kako kažu, zlonamernog izveštavanja o njihovom radu.

Opština Novi Pazar saopštila je da Halilović nije dobio akreditaciju za praćenje jučerašnje konferencije jer je, kako kažu, konfliktna ličnost.

U opštini optužuju medije za harangu protiv ove institucije i kažu da je predvodnik te kampanje B92. U opštini Novi Pazar tvrde da inače imaju odličnu saradnju sa svim medijima.

"Ovde se mogu očekivati uvrede od strane opštine, drago mi je što su evropske diplomate bili svedoci. Ovaj kraj je prepušten ko zna kome, dešava se svašta, ovo je najmanje zlo…", kaže Halilović.

Opštinskim vlastima, međutim, smeta još mnogo novinara jer se svakodnevno događa da je i njima zabranjeno da izveštavaju sa pojedinih događaja.

Prema informacijama B92, kolege koje žive i pokušavaju da rade u Novom Pazaru već duže imaju problem sa izveštavanjem o radu lokalne samouprave, a žale se da postoje tzv. crne i bele novinarske liste, podobnih i nepodobnih novinara i medija.

Od pre nešto više od godinu dana od kada je uvedena prinudna uprava, a zatim organizovani izbori i učvršćena vlast koalicije Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina i DSS-Nova Srbija, mediji ne prate rad lokalnog parlamenta.

Jedini pristup ima opštinska regionalna televizija koja svoje izvestaje prosleđuje urednicima drugih medija.

"I ja sam imala sličnih neprijatnosti da mi nisu dozvoljavali da uđem na konferencije", kaže novopazarska novinarka Ivana Milić.

"Javna je tajna da ovde postoje podobni i nepodobni novinari i da za 90 odsto slučajeva neki novinari ne saznaju", kaže Amela Bajrović, novinarka i poverenica NUNS-a za Novi Pazar.

Inače, dopisnika Foneta iz Novog Pazara do sada su više puta prozivali saradnici predsednika opštine i šefa Liste za Sandžak Sulejmana Ugljanina.

Oni su zabranu obrazložili zahtevom da se novinar javno izvini građanima Novog Pazara zbog tekstova u kojima je, navodno, vređao sugrađane.

Ko treba da reaguje

Da u Novom Pazaru novinari mogu da dožive sve moguće neprijatnosti dokaz je i to što su opštinski funkcioneri od lokalne televizije Jedinstvo oduzeli kasetu na kojoj je bio snimljen komentar Žozepa Ljoverasa, koji je kritikovao cenzorsko ponašanje čelnika opštine.

Međutim, nadležni ministar kaže da ni on, a ni Vlada ne mogu da reaguju u poslovima koji se tiču lokalne samouprave jer je ona decentralizovana i za svoje delovanje ne odgovara nikome, osim građanima koji su je izabrali.

"Ne postoji nikakav način da Ministarstvo reaguje, to je za svaku osudu, ali to je samo jedan od događaja koji čini svakodnevnicu", kaže on.

"Ja kao ministar ne planiram posebno da razgovaram sa predsednikom opštine niti taj razgovor može imati bilo kakvog efekta na predsednika opštine, tamo je koalicija u kojoj moja stranka ne učestvuje", kaže on.

Pomoćnik ministra kulture za medije, Dragan Janjić, ocenio je da ovo nije specifičnost Novog Pazara, ali da je u tom gradu ovaj problem možda najizraženiji.

"Ima više opština gde lokalne vlasti, smatrajući pojedine lokalne dopisnike pristalicama nekih političkih struja ili imajući neke direktne lične sukobe sa njima, zabranjuju im da dolaze", kaže on.

"Po Zakonu o javnom informisanju, ovde teško da može nešto da se učini. Ukupna medijska scena je u našoj ingerenciji, mi ćemo pokušati da pokrenemo malo ozbiljniju raspravu na ovu temu, a mislim da bi nešto mogla da učini Vlada ili Ministarstvo za upravu i lokalnu samoupravu jer je ovo, u stvari, kršenje nekih pravila pošto su lokalne uprave i samouprave obavezne da pod jednakim uslovima omoguće pristup informacijama", kaže on.

NUNS i UNS osudili ponašanje opštinske uprave Novog Pazara

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) protestvovalo je danas zbog postupka opštinske uprave Novog Pazara koja dopisniku agencije Fonet Enesu Haliloviću nije dozvolila da izveštava sa konferencije za novinare.

"Za opštinsku vlast u Novom Pazaru kojom rukovodi Sulejman Ugljanin ovo nije prvi put da medije izlaže pritisku i progonu svrstavajući ih u podobne i nepodobne, a odnos opštinske vlasti prema medijima se ne može smatrati demokratskim", piše u saopštenju NUNS-a.

U saopštenju se dodaje da ovakvo ponašanje predstavlja kršenje Ustava i zakona koji obavezuju sve nivoe vlasti u Srbiji da medijima omoguće nesmetan rad.

NUNS je u saopštenju pozvao vladu, nadležna ministarstva, a naročito Ministarstvo za upravu i lokalnu samoupravu da iskoriste svoja ovlašćenja i prekinu pritiske na lokalne medije u Novom Pazaru.

UNS je takođe najoštrije osudio ponašanje opštinskih vlasti u novom Pazaru i pozdravio odluku Žozepa Ljoverasa i Vilhelm Majera da se u znak protesta ne pojave na konferenciji za novinare.

UNS je istakao da je tim postupkom, lokalna vlast prekršila ne samo zakone o informisanju i lokalnoj samoupravi već se u prisustvu visokih zvaničnika EU i Švajcarske pokazala nedemokratski i neevropski karakter.

UNS je u saopštenju podsetio da je Enes Halilović poznati novinar iz Novog Pazara i naglasio da očekuje izvinjenje od lokalnih vlasti zbog ovakvog postupka.


I SDP osudio incident

Poslanici Sandžačke demokratske partije (SDP) u Skupštini Srbije ocenili da su jučerašnja dešavanja oko novinara Enesa Halilovića koji nije pušten na konferenciju za novinare u zgradi novopazarske opštine samo "kap" bahatog ponašanja predsednika opštine Sulejmana Ugljanina.

"Takvo bahato ponašanje šteti svim građanima Srbije", naveli su poslanici SDP-a i istakli da lokalna vlast Stranke demokratske akcije, uz podršku lokalnih odbora Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, ne dozvoljava medijima da prate zasedanja Skupštine opštine, kao i da odavno postoje liste podobnih i nepodobnih novinara.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Jahja

Profesionalac

(10)

 • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

126

Petak, 28. Septembar 2007

Eto ovo je dovoljno da pokaze objektivnost nasih novinara.

Bujrum onima koji ce da lazu i pricaju sve najlepse o opstini, a napolje onima koji ce da iznesu svoje misljenje.

Jos davne 1903. je u Srbiji obezbedjeno po ustavu sloboda govora, a kod nas 2007 to jos uvek nije uradjeno. :]
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

Jastreb

Profesionalac

(10)

 • »Jastreb« je muško

Postovi: 678

Datum registracije: 12.03.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

127

Petak, 28. Septembar 2007

Opstini odgovara samo ono sto prica rtv i niko drugi, tu moramo biti nacisto. ovo je tipican primjer radikalskog ponasanja prema medijima.
"Velikim Bogom se kunemo, robovi biti necemo!"

Tik-Tak

Početnik

(10)

 • »Tik-Tak« je muško
 • »Tik-Tak« je zabranjen

Postovi: 52

Datum registracije: 08.05.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

128

Subota, 29. Septembar 2007

Ko sto rekoh ni ja ne bih dao ljudima koji LOSE IZVESTAVAJU O "MOME GRADU" ,da prisustvuju konferencijama za novinare koje su bitne za "MOJ GRAD" X( X( X(

Optimus

Zlatna sredina

(10)

 • »Optimus« je muško

Postovi: 202

Datum registracije: 17.04.2007

 • Poruku poslati

129

Subota, 29. Septembar 2007

Jadni oni koje je uplasio jedan novinar......da je pametnim ljudima bilo omoguceno da kazu nesto ne bi NP bio u ovakvom stanju........

Kako bi Voltair rekao (ili mozda neko drugi):

Iako mi se ne svidja to sto pricas, do smrti cu braniti tvoje pravo da to kazes!!!
Nemoj ništa silom, uzmi veći čekić!

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

130

Subota, 29. Septembar 2007

Citirano

Orginalno od Jastreb
... ovo je tipican primjer radikalskog ponasanja prema medijima.Ima tu još primera...Na primer,

Citirano

NOVI PAZAR - Mešihat Islamske zajednice Sandžaka prekinuo je “svaku saradnju” sa Regionalnom televizijom iz Novog Pazara. “Novinari i snimatelji, sve dok se ne promeni odnos ove televizije prema Islamskoj zajednici, neće imati pristup dogadjanjima i objektima Zajednice”, saopštio je Mešihat....

svojevremeno- pravdajući svoj stav argumentima sličnim ovim iz opštine...

Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

Jastreb

Profesionalac

(10)

 • »Jastreb« je muško

Postovi: 678

Datum registracije: 12.03.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

131

Subota, 29. Septembar 2007

Ene, pa vi i regionalnu tv bastilju smatrate medijima? Ona nema ni m od medija...
"Velikim Bogom se kunemo, robovi biti necemo!"

Jahja

Profesionalac

(10)

 • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

132

Subota, 29. Septembar 2007

Citirano

Orginalno od Tik-Tak
Ko sto rekoh ni ja ne bih dao ljudima koji LOSE IZVESTAVAJU O "MOME GRADU" ,da prisustvuju konferencijama za novinare koje su bitne za "MOJ GRAD" X( X( X(Bas me ovakvo ponasanja opstine i predsednika podseca na Milosevica i RTS.

RTV-RTS
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

Jastreb

Profesionalac

(10)

 • »Jastreb« je muško

Postovi: 678

Datum registracije: 12.03.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

133

Subota, 29. Septembar 2007

Sto jeste, ono, bas mi lici na rts iz dana milosevica. A ono sto je jos gore ovaj nas Slobo Nejaki je pokupio i iskustva svog gurua Sloba Silnog, pa radi sa duplim iskustvima, al, nema veze, to je samo slika vecine medija u ovoj drzavi. RTS pokrenuo tuzbu protiv onih koji ne placaju pretplatu, a ne bi me cudilo kad bi i nasa opstina uvela pretplatu na RTV.
"Velikim Bogom se kunemo, robovi biti necemo!"

siyah kalem

Zlatna sredina

(10)

 • »siyah kalem« je muško

Postovi: 260

Datum registracije: 10.04.2007

Lokacija: Sjenica

 • Poruku poslati

134

Subota, 29. Septembar 2007

GOTOV JE


Nisam Kriv

Početnik

(10)

 • »Nisam Kriv« je muško

Postovi: 27

Datum registracije: 09.07.2007

Lokacija: D-KYF

 • Poruku poslati

135

Nedjelja, 30. Septembar 2007

Nije lijepo pisati sve i svasta, a pritom se pozivati na novinarsku profesiju i slobodu informisanja.
jedan tekst Blic od 19.09.2007 "Nece da rade a hoce penziju". gde se generalno stavlja citav grad po lupu i vredja ljudsko dostojanstvo, i pravi se jadna jako losa slika o Novom Pazaru, stoga i delim misljenje da doticnom "nezavisnom novinaru " ne treba dozvoliti pristup raznim skupovima i manifestacijama, jer ako mu je vecina tekstova poput pomenutog, neka batalji on pisanje i neka ode da radi kod krojaca i obucara ako hi toljiko zalji.
Sto me sve vise brisu sve sam jaci!

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

136

Nedjelja, 30. Septembar 2007

Citirano

Orginalno od Jastreb
Ene, pa vi i regionalnu tv bastilju smatrate medijima? Ona nema ni m od medija...


Tek sad mi je jasno poreklo i morfologija izraza "odža"
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

137

Ponedjeljak, 01. Oktobar 2007

Citirano

Orginalno od Jastreb
Ene, pa vi i regionalnu tv bastilju smatrate medijima? Ona nema ni m od medija...


Tvoje je mišljenje da Regionalna TV nije ni m od medija, a Opštinari, kao i ja, smatramo da Enes Halilović nije ni n od novinara. Dakle, u pravu je sans kada kaže da Opština nije jedina koja se tako ponaša prema nepoželjnim novinarima.

[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

Tik-Tak

Početnik

(10)

 • »Tik-Tak« je muško
 • »Tik-Tak« je zabranjen

Postovi: 52

Datum registracije: 08.05.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

138

Utorak, 02. Oktobar 2007

Ene "Hoce penzije a nece da rade"?!Kakav to novinar moze da objavi tako nesto?To je toliko nisko da stvarno nemam reci za takvu glupost.Takav odnos prema obicnom narodu koji se muci da sastavi kraj sa krajem je toliko nizak,odvratan da mogu samo da izrazim duboko gnusanje povodom tog teksta.

Taj kvazinovinar bi prvo trebao da porazgovara sa nasim narodom i da se malo raspita za njihove,po njemu,tj nase svakodnevne probleme.Opste je poznato da je u Novom Pazaru mnogo velika nezaposlenost,i opste je poznato ko je uzrocnik toga.Kako je samo gadno i mizerno nad futnim narodom koji nije osiguran i koji se muci da zaradi(najcesce kod krojaca gdje nije osiguran) toliko tek da prezivi pisat tako nesto.E sad normalno ovdje neki ce zorom (za inat opstinskoj vlasti) njega podrzavat cak iako im je jasno sto je taj kvazi novinar isteran sa konferencije.Nije mi jasna psiha coveka koji moze da brani takvog covjeka.Za inat kome?Inat covjeka cesto zna da otjera u sunovrat i da poslije ne zna sta ga je snaslo.Isto ko doticnog kvazinovinara...

 • »Dipche_boy« je muško

Postovi: 58

Datum registracije: 27.04.2005

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

139

Utorak, 02. Oktobar 2007

novinari np

Radio sam u skoro svim pazarskim "medijima" sada vishe ne radim fala Allahu ali se nadam da dovoljno vidite sta se deshava.
Pojedinci bi da kontrolisu sve - to ne moze.
Pojedini placaju JTV xxx.xxx dinara da mogu kontrolisati (uzimati kasete novinarima itd..)
Pojedini pak neznaju kad su skupstinska zasedanja
Pojedini novinari cak neznaju ni kojim jezikom pricaju "ni meni nije jasno"
Pojedini misle da su "novinari".
Itd itd do sutra...
Ali ljudi, ko jos gleda lokalne televizije meni nije jasno?
Hvala ovome hvala onome nema "FALA" jedinu zahvalnost dugujemo Allahu dz.s i ocu i majci nikome vise.
Sto se slucaja Halilovic tice mislim da covek poznaje novinarsku profesiju snimao sam coveka mislim da je odlican novinar.
A sad sto pojedini nemogu da se pomire sa chinjenicom da u pazaru ljudi nece da rade a hoce penzije to je njihov problem.
Koliko je nezaposlenih????
Esselamu Alejkum
NIJE BITNO STA KAZU LJUDI, BITNO JE DA ZNAS STA TI PRICAS!

Postovi: 43

Datum registracije: 19.09.2005

 • Poruku poslati

140

Utorak, 02. Oktobar 2007

saopstenje Mreza aktivnih gradjana

Preuzeto sa www.urbanin.org:

Sulejman Ugljanin ponovo zabranjuje ulaske u zgradu Opštine

Novinaru uskraćeno pravo da radi svoj posao


U utorak, 25. septembra 2007. godine, u poseti Novom Pazaru bili su njihove ekselencije ambasador Hoze Ljoveras, šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji, i Vilhelm Majer, ambasador Švajcarske u Beogradu. U okviru te posete, pored ostalog, bilo je planirano i održavanje konferencije za novinare na kojoj bi govorili i visoki gosti. Međutim, budući da je konferencija za novinare trebalo da bude održana u zgradi Opštine Novi Pazar, Sulejman Ugljanin i njegovi saradnici su odlučili da prisustvo konferenciji ne dozvole Enesu Haliloviću, dopisniku agencije FoNet.

U okviru te posete, pored ostalog, bilo je planirano i održavanje konferencije za novinare na kojoj bi govorili i visoki gosti. Međutim, budući da je konferencija za novinare trebalo da bude održana u zgradi Opštine Novi Pazar, Sulejman Ugljanin i njegovi saradnici su odlučili da prisustvo konferenciji ne dozvole Enesu Haliloviću, dopisniku agencije FoNet.
Mreža aktivnih građana energično protestvuje protiv takvog ponašanja lokalnih vlasti prema novinaru Enesu Haliloviću kome je uskraćeno pravo na pristup informacijama i snažno podržava njegovo i pravo svih novinara da profesionalno obavljaju svoj posao.
Želimo da napomenemo da ovo nije prvi slučaj uskraćivanja različitih prava kako novinarima, tako i predstavnicima organizacija civilnog društva i običnim građanima od strane rukovodstva Opštine Novi Pazar, već je to, slobodno možemo reći, njihova redovna praksa u odnošenju prema svima koji drugačije misle i neće i ne žele da trpe njihove svakodnevne zloupotrebe položaja, pljačke, širenje neistina, otvorenu diskriminaciju, postojanje "crnih lista" nepodobnih građana, apsolutnu kontrolu Regionalne televizije koja se finansira novcem svih građana Novog Pazara...
Mreža aktivnih građana se pridružuje protestu mnogih organizacija i udruženja novinara protiv takvog nedopustivog, drskog i bahatog ponašanja predsednika Opštine Novi Pazar i njegovih saradnika koji se ponašaju kao da je Opština njihova lična prćija. Mreža aktivnih građana diže svoj glas protiv daljeg korišćenja miloševićevskih metoda vladavine pretnjama i zastrašivanjem svakog ko drugačije misli.
Ovom prilikom Mreža aktivnih građana, takođe, pozdravlja gest ambasadora Ljoverasa i Majera koji su, u znak protesta i solidarisanja sa novinarom Halilovićem, odbili da prisustvuju pomenutoj konferenciji za novinare.

Novi Pazar, 26. septembra 2007.
Mreža aktivnih građana:
URBAN-IN
KC "Damad"
Evropski pokret u Srbiji
- Lokalno veće u N. Pazaru
EcoFamily
Raškin sliv
Građanski forum
Udruženje žena raseljenih sa KiM
"Women's Bridge"

Social bookmarks