Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

61

Petak, 06. Oktobar 2006

Citirano

Orginalno od ed
Drugi koncept ciji je zagovornik S.Ugljanin pak zagovara drugaciji odnos. On vidi Islamsku zajednicu kao jednu od jedinica koja bi trebala da udje u sastav Nacionalnog vijeca i da ima ravnopravan status sa ostalim clanicama: SDA, mladi SDA, udruzenje zena, humanitarne organizacije i tako dalje. Obzirom da u nacionalnom vijecu glavnu rijec vodi predsjednik nacionalnog vijeca to bi isto vazilo i za Islamsku zajednicu. Muftija bi bio potcinjen predsjedniku Nacionalnog vijeca.

Dokaz tome su Sandzacke novine koje su 05.03.1997. god. u broju broj 41 na strani 3 objavile tekst pod naslovom "Niko nema pravo na samovolju". Jedan dio toga teksta:
"Nijedan pojedinac niti institucija nema pravo niti ce dobiti podrsku MNVS da se samostalno i vaninstitucionalno (van MNVS) bavi problematikom od opsteg nacionalnog znacaja od kojeg mogu imati posledice ili se odnositi na bosnjacko-muslimanski narod Sandzaka u cjelini." U istom tekstu citiran je Sulejman Ugljanin koji je dao svoj pogled na IZ bas ovim rijecima:
"Sve nase nacionalne instititucije pripadaju jednoj te istoj porodici. Tih 19 institucija su poput devetnaestorice brace od istog oca i iste majke [U]a Islamska zajednica kao sestra jedihnica [/U] za koju su svi jednako emotivno vezani i sa posebnom paznjom brinu o njoj i njenom dostojanstvu. Ona svojim ponasanjem moze da dovede u pitanje obraza citave porodice. U tom slucaju braci ostaju dvije mogucnosti ili da joj ukazu na njeno nedolicno ponasanje i da traze da se ona popravi ili da se javno odreknu nje. Bez obzira na njenu punoletnost i licno bogastvo kojim ona mozda raspolaze, ona ipak mora uvazavati porodicne norme i voditi racuna o svom ponasanju, jer je ona je samim rodjenjem njihova sestra zato mora uvazavati porodicne interese svidjalo se to njoj u datom trenutku ili ne."
Ima li ovo veze sa islamskim principima? Zar su nacionalne institucije iznad islama?

björn

Profesionalac

(10)

 • »björn« je muško

Postovi: 670

Datum registracije: 29.08.2003

Lokacija: sweden

 • Poruku poslati

62

Petak, 06. Oktobar 2006

Pa dobro ako nisu u stanju da se drze tog koncepta koji je pomenut zasto su onda na celu tako vaznih institucija? Kod nas izgleda tradicija "dozivotnih predsednika" i dalje ziva i zdrava?
14. Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i o­ni se kroz nju uspinjali,
15. opet bi o­ni, zacijelo, rekli: "Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!" (Kur'an)

Postovi: 43

Datum registracije: 19.09.2005

 • Poruku poslati

63

Petak, 06. Oktobar 2006

VAKUF JE SVETINJA!!!

Ne razumem ove pojedince koji mogu da govore ovako protiv cijenjenog muftije Sandzackog jedinog covjeka iza kojeg stoje rezultati a ne puka obecanja.
Sto se tice ove zgrade da vam pojasnim i ovo sto se na tobozze
REGIONALNOJ SULJOVIZIJI PRENOSE:

1. Direktorka Uniproma je rodjena sestra Ibrahima Toticca - Zoze (bivsseg direktora RTV-a i sadassnjeg savetnika za finansije predsednika Opsstine Novi Pazar Sulejmana Ugljanina)
2. Zar oni ne rekosse da je tu zgradu kupilo TP. Rekic?
3. Koliko vas ima dozvole za pregradne zidove koje pravite po kucama?

E sad da vidimo kako mozze uniprom trazzi od gradjevinske inspekcije da russi pregradne zidove, kad Uniprom visse nije vlasnik pomenute zgrade??? PA NIKAKO JER JE TP. REKIC VLASNIK
Ali tu su Zoza i Suljko umessao prste pa su preko gradjevinske inspekcije NAREDILI RUSSENJE ZIDOVA no ovo je cisto ko suza iz gore navedenog...
Dalje sta recci za onog jadnog covjeka Bulica iz inspekcije koji besse na Suljoviziji i covek nesme da gleda u kameru SRAMOTA GA JER LAZZE ali mora da nebi izgubio posao, svi znamo kako je danas tesko naci posao...

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

64

Subota, 07. Oktobar 2006

Aha, sad razumem... Znači, Muftija je sprečio rušenje
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

65

Ponedjeljak, 09. Oktobar 2006

Citirano

Orginalno od sans
Ja bih vas zamolio da ne skrećete s teme, bilo da to radite namerno ili nenamerno. Dakle nije tema politika i nije nam cilj ispolitizovati temu (ili možda jeste???) a samim tim dovesti Administraciju u poziciju da istu zatvori ili pak ukloni...

Muftija sprečio rusenje

Tako je SOSS naslovio, i toga treba da se držimo, kad već nije usvojeno da se izmeni naslov teme.

Ko je Muftija?
Šta je on sprečio?
Šta je rušenje?
Kako je Muftija sprečio rušenje?
Čega je Muftija sprečio rušenje?
Zašto je Muftija sprečio rušenje?
Koji je Muftija sprečio rušenje?
Da li je istina da je Muftija sprečio rušenje?
Ko su Muftijini pomagači prilikom sprečavanja rušenja?
Da li je Muftija heroj zato što je sprečio rušenje?
Da li je Muftija sprečio rušenje na pravi način?
Treba li mu dati orden zbog toga ili ?
DA li se ogrešio o zakon sprečavajući rušenje?
Šta je srušio a šta ne pokušava da ruši naš Muftija?
Da li je bolje rušiti ili graditi?
Ko su rušitelji a ko graditelji?
Zašto rušitelji i zašto graditelji?
Koliki je vaš doprinos u rušenju ili pak u građenju?
Volite li Čajkovskog?

Ovo su samo neka od pitanja koja se odnose na temu, al stvarno- mislim da je nedozvoljeno skretanje s teme makar i u pravcu kojim želi da je odvede našuvaženi i preduzimljivi

I manje iskusni forumasi od tebe znaju da tok teme nije definisan naslovom vec sadrzajem uvodnog posta. A u njemu stoji:

Citirano

Da li je ovo insistiranje Gradjevinske inspekcije ciji je direktor kadar dr. Sulejmana Ugljanina predsjednika opstine Novi Pazar potvrda da je napad koji se desio na zavrsnom mitingu LZS prije tragicnih izbora 10 Septembra o.g. na isti objekat organozovan od strane dr. Ugljanina???

Sta vi mislite?


Vidis kako (namjerno ili nenamjerno) odvodis ljude na pogresnu stranu. Tvoja pitanja nemaju gotovo nikakve veze sa temom. Pogotovu ovo pitanje sa Cajkovskim (da si pitao za Balasevica imalo bi vise smisla). Cak cilj teme nije ni da se bavi pitanjem zakonitosti onoga sto Mesihat ili pak gradjevinska inspekcija radi. Ali to se pitanje samo po sebi namece kao i mnoga druga pitanja.

Dakle, prije nego li nekom (citajuci mu nijet) podmetnes odvodjenje citaoca foruma u nekakve pravce pomisli kako ce se i za to jednog dana odgovarati. 'Uvazeni' i 'preduzimljivi' ne zna da li stvarno tako mislis ili se samo rugas ali ima ko zna.

Nemoguce je na SoSS-ovo pitanje dati potvrdan odgovor jer sve i da se dokaze da su za vandalizam odgovorni aktivisti SDA to opet ne bi znacilo da je isti organizovao licno Ugljanin. Ono sto je fakat a to je potvrdio i policijski izvjestaj da je da su pronadjeni 'bioloski ostaci' i da su evidentirna ostecenja na unutrasnjim zidovima zgrade. Oci javnosti a u najmanju ruku oci Mesihata bile su okrenute ka SDA jer su isti kod doticnog mjesta imali miting u vrijeme kada se vandalizam desio. Ma koliko (ne)osnovane (u tom trenutku jos uvijek samo) pretpostavke Mesihata bile SDA je morala da reaguje. Tim prije sto je gen.sekretar stranke Nermin Bejtovic izjavio da oni cekaju izvjestaj policije. Kada je izvjestaj policije dosao SDA se vise nije oglasavala. Zasto??? Zasto su Mesihatu pruzili priliku da ih (sada vec sa osnovom) napadne? Zar jedno kratko saopstenje u kojem bi se osudio vandalizam i u kojem bi se stranka ogradila od istog ne bi spustio tenzije? Naravno, moze se postaviti i pitanje zasto nije i da li je trebao Mesihat da saceka da izbori prodju pa da onda proziva.

U svakom slucaju, kada je u pitanju sukob na relaciji Ugljanin-Zukorlic treba znati da je to zapravo sukob dva koncepta i o tome sam vec govorio. Bez poznavanja pozadine koja je zapravo generator svih drugih problema tesko se mogu shvatiti ove stvari a samim tim je tesko zauzeti ispravan stav.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

66

Ponedjeljak, 09. Oktobar 2006

Ali... gospodine Ed, ja Vas stvarno ne razumem, Čajkovski je i te kako bitan, jer- ukoliko volite Čajkovskog, onda tim pre volite i Muftiju Sandžačkog
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

Altuna

Majstor

(10)

 • »Altuna« je žensko

Postovi: 1.969

Datum registracije: 14.12.2003

Lokacija: Sandzak

 • Poruku poslati

67

Ponedjeljak, 09. Oktobar 2006

Gledam jutros novine pa se pravo iznervirah...

U "Kuriru" je izasao clanak,Muftijin mini-intervju o tome kako on poziva Sulejmana Ugljanina na otvoreni duel.Licno, mislim da bi i vakat bio da sjednu obojica iza kamere pa da promuhabete.No, Sulejman to nikada prihvatiti nece,u to sam sigurna. A sto i kako...necu razglabati da se ne posvadim s nekim. :)) (A,zisto, Spain mi vise nije ovdje... :( )


Medjutim, nije sporan sam tekst u "Kuriru" vec velika slika iznad njega na kojoj su Muftija i Suljo predstavljeni kao dva boksera,odnosno, na tijelima nekih boksera stavljena je glava Muftije i Sulja sto izgleda krajnje sokantno. :rolleyes:

Fino...Srbija tjera sprdnju sa nama...Tako je uvijek i bilo:dok se dvojica svadjaju, treci koristi. o|
Sabur ti je da gutas kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu nista, sem osmjeha, ne vidi.

sahih

Učenik

(10)

 • »sahih« je muško
 • »sahih« je zabranjen

Postovi: 61

Datum registracije: 07.06.2006

 • Poruku poslati

68

Ponedjeljak, 09. Oktobar 2006

JEL NEKO ZNA OVO TACNO:
Jel zgrada vracena vakufu od strane drzave,ako jeste i kupci obesteceni rekic napolje,ako drzava nije vratila zgradu vakufu muftija polako(sabor) i ne pali narod .molio bih nekog da mi objasni trenutni pravni status zgrade.

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

69

Ponedjeljak, 09. Oktobar 2006

Pa imas o tome tri vijesti na sajtu IZ-e Sandzaka.

[SIZE=4]Saopštenje za javnost [/SIZE]


U četvrtak 22. juna 2006. godine, u okviru Trgovinskog preduzeća "Uniprom", Agencija za privatizaciju prodala je i zgradu Islamske ustanove. Pomenuta agencija i drugi nadležni državni organi upozoreni su pisanim aktom od Islamske zajednice da je pomenuta prodaja u suprotnosti sa tek usvojenim Zakonom o vraćanju imovine crkvama i vjerskim zajednicama. Svi potencijalni kupci su takođe upozoreni da ne učestvuju u pomenutoj kupoprodaji zbog njene zakonske neodrživosti.

Međutim, očito sa ciljem da prije nego bude primijenjen Zakon o vraćanju imovine crkvama i vjerskim zajednicama, grupa ljudi motivisana pohlepom, ne prezajući da posegne i za onim što je nejsvetije, u sprezi sa pojedinim političkim i pravosudnim faktorima, oglušila se o sva upozorenja i ušla u ovu načasnu kupovinu.

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka je, uz podršku imama, predsjednika džematskih odbora, članova Odbora i Skupštine Medžlisa te članova Sabora Islamske zajednice sa područja Novog Pazara, sačinio strategiju aktivnosti u cilju zaštite ovog islamskog zdanja od otimačine. Upućen je dopis Ministru vjera, kao i posebno pismo Predsjedniku Vlade sa potpisima predstavnika svih crkava i vjerskih zajednica koji jednoglasno traže da se aukcijska prodaja ove zgrade hitno poništi i zaustavi dalje otuđivanje imovine Islamske zajednice.

Međutim, pravo na Božiju pomoć imamo samo ukoliko damo sve od sebe da zaštitimo naše islamske svetinje. Ne postoji nijedan musliman da može mirne savjesti posmatrati kako se otima zgrada koja istorijski predstavlja srce Islamske zajednice.

Očekujemo da će se do narednog petka ovo pitanje pozitivno riješiti. Ukoliko se to ne desi pozvaćemo sve pripadnike islama i sve istinoljubive ljude na protestni skup koji će se održati na Gradskom trgu pored zgrade Islamske ustanove.


[SIZE=4]Saopštenje za javnost [/SIZE]

U vezi sa zgradom Islamske ustanove, želimo Vas obavijestiti da se već nekoliko dana vode pregovori o povraćaju ove vakufske imovine Islamskoj zajednici, koji se kreću u pozitivnom smjeru. Očekujemo da će narednih dana biti o tome potpisan ugovor i donijete potrebne odluke nadležnih organa.

Zato vas obavještavamo da se planirani protestni skup na Gradskom trgu do daljnjeg odlaže, a o svim novim događajima bićete blagovremeno obaviješteni.

Ovom prilikom Mešihat Islamske zajednice Sandžaka se najsrdačnije zahvaljuje svim pripadnicima Islamske zajednice na pozitivnoj reakciji i punoj podršci ovom zajedničkom časnom cilju.

Pritom izražavamo veliko zadovoljstvo zbog visokog stepena svijesti koju je pokazao naš narod u ovom delikatnom trenutku, što potvrđuje da imamo duhovne i civilizacijske snage da pokažemo svoje jedinstvo onda kada je i najpotrebnije.

Molimo Uzvišenog Gospodara da nagradi sve one koji su ovih dana uložili trud i svoje emocije na ovom hairli poslu.

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka


[SIZE=4]Pregovori urodili plodom [/SIZE]

U petak, 7. jula ove godine, učenjem Kur'ana i dove, najviši predstavnici Islamske zajednice Sandžaka preuzeli su u posjed zgradu Islamskih ustanova. Postignut je dogovor sa kupcima zgrade, a predstoje pregovori sa Agencijom za privatizaciju i Vladom Republike Srbije.

Podsjećanja radi, napomenimo da je 22. juna Agencija za privatizaciju prodala ovu zgradu konzorcijumu novopazarskih biznismena. Saznavši vijest o prodaji glavne i najvažnije vakufske zgrade u gradu, Mešihat Islamske zajednice Sandžaka preduzeo je niz odlučnih koraka, o kojima smo opširnije pisali u prošlom broju. Potom su u više navrata obavljeni razgovori sa kupcima vakufske zgrade, kako bi se ovaj spor riješio sa što manje tenzija.

Na veliku radost pripadnika Islamske zajednice, postignut je dogovor sa ljudima koji su otkupili zgradu, koja je i konačno preuzeta 7. jula. Ovaj postupak kupaca zgrade pozdravljen je od strane Islamske zajednice. Na taj način su izbjegnute tenzije time što je Mešihat otkazao protestni skup koji se trebao održati nakon džume-namaza. Važno je napomenuti da se radi samo o načelnom dogovoru, a da su detaljni pregovori u toku. Oni će se odvijati na relaciji Mešihat – Agencija – Vlada.


Na osnovu ovoga moze se ustvrditi da je zgrada Islamskih ustanova trenutno u posjedu IZ-e iako formalno ona to jos nije. Da bi i formalno to bila potrebno je da gorepomenuti Zakon stupi na snagu (na snazi je vec devet dana, rok je bio 1. Oktobar 2006) kao i da se podnese zahtjev na osnovu kojeg bi se dobilo i rjesenje. Vjerujem da je ovo drugo u toku i da je samo pitanje dana kada ce se sve zavrsiti. Dakle, cista formalnost. Zato niko i ne dize prasinu oko vlasnickog prava zgrade i zato se je lahko i postigao sporazum sa biznismenima.

No, ovdje se i ne govori o tome, govori se o rusenju i izgradjivanju. I o Cajkovskom :D
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

björn

Profesionalac

(10)

 • »björn« je muško

Postovi: 670

Datum registracije: 29.08.2003

Lokacija: sweden

 • Poruku poslati

70

Ponedjeljak, 09. Oktobar 2006

U kojim je to novinama izaslo Altuna? Bas bi da vidim. I treba da teraju sprdnju sto da ne kad oni sami svojim postupcima na to pozivaju.
14. Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i o­ni se kroz nju uspinjali,
15. opet bi o­ni, zacijelo, rekli: "Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!" (Kur'an)

PaZaRaC

Profesionalac

(26)

 • »PaZaRaC« je muško

Postovi: 1.291

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

71

Ponedjeljak, 09. Oktobar 2006

Citirano

Orginalno od björn
U kojim je to novinama izaslo Altuna? Bas bi da vidim. I treba da teraju sprdnju sto da ne kad oni sami svojim postupcima na to pozivaju.


glje, muki tetoviran :)) :)) :))

http://www.kurir-info.co.yu/dnevne-vesti/V-03-09102006.shtml
PaZaRaC je dodao/la ovu sliku:
 • 0401-sulejman-i-muftija.jpg

zuti cvijet

Profesionalac

(10)

 • »zuti cvijet« je žensko

Postovi: 885

Datum registracije: 24.01.2006

Lokacija: oblak iznad Yeni Pazara

 • Poruku poslati

72

Ponedjeljak, 09. Oktobar 2006

Sto je mlogo mlogo je. Ovo stvarno precera xx(
‚‚Malom Radojici su zabijali dečake pod nokte" (nepoznata djevojčica u pismenom zadatku iz srpskog jezika)

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

73

Ponedjeljak, 09. Oktobar 2006

Jedno pitanje al iskreno da mi odgovorite:

Jel vam merak što je na slici Muamer -efendija udario Sulejman- efendiju , a ne obratno?

P.S. Zna se kome je pitanje postavljeno* al iskreno!
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

Ibnul_Qajjim

Zlatna sredina

(10)

 • »Ibnul_Qajjim« je muško

Postovi: 237

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Novi Pazar-Riyadh

 • Poruku poslati

74

Ponedjeljak, 09. Oktobar 2006

Ovo je bas jako i smijesno ovako za razonodu, AKO to ne bi bila nasa stvarnost, tj ako se izvadi van konteksta ova slika... u tom slucaju - COOOOL :D :] merak, hehe, pravo odslikavanje stvarnog stanja... muftija nokautira ugljanina, i na intelektualnom i svakom drugom nivou kao licnost... Muftija protiv... ajd da ne skidam grijehe sulju, necu ga opisivat epitetima... Medjutim, ako vidimo od koga dolazi ta fotomontaza, iz kakvih novina (najsmrdljiviji medij u srbiji, a odmah iza njega RTV), onda je zalosno.
A ako bude duel, navijam za muftiju... ima da ga razvali... A suljo sta god da kaze i kako god da nisko padne ispod muftije u duelu, njegovi obozavaoci iz sda ce to shvatiti kao keramet i govorit "Al ga suljo unisti!!! ada nema, DR Sulejman EF. Ugljanin", hehe.

sahih

Učenik

(10)

 • »sahih« je muško
 • »sahih« je zabranjen

Postovi: 61

Datum registracije: 07.06.2006

 • Poruku poslati

75

Utorak, 10. Oktobar 2006

Iz ovog opširnog edovog izlaganja primećujem da zgrada pravno još ne pripada IZ, pa me interesuje zašto muftija nije sačekao da se to sve pravno završi,za par dana od 01.10.2006.(danas je 10.10.2006.) i onda nakon toga da vrši sprečavanje rušenja za koje bi imao pravo kao pravi vlasnik.
A što se tiče fotografije bruka za Bošnjački narod.

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

76

Utorak, 10. Oktobar 2006

Moram opet da se javim i pored rizika da neko pomisli da navijam za muftiju :D

Sahih, rusenje je posljedica izgradnje za koju se nema odobrenje od strane opstinskih organa koji su nadlezni za to. Vlasnicko pravo je u ovom slucaju skroz nebitno. Zapravo, formalno pravno vjerovatno nije nebitno ali se akteri ovog slucaja na tom pitanju mnogo ne zadrzavaju. Obrati paznju, u citavom slucaju slabo ko pominje pitanje vlasnika. Glavna stvar je bespravno izvodjenje unutrasnjih radova. Gradjevinska inspekcija tvrdi da profesionalno obavlja svoj posao i da sa pravom trazi rusenje pregradnih zidova, IZ-a tvrdi da se radi o ispolitizovanoj odluci. Ni prvi ni drugi nisu ulazili u detalje Zakona, ali nestrucna komisija sa foruma jeste. Clanovi komisije su se slozili oko teksta Zakona ali su se razisli kod tumacenja istog :D

Drugim rijecima, problem se svodi na pitanje, da li muftija ima pravo da se u mocvari punoj krokodila i sam ponasa kao krokodil.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

SAJO SUPERMEN

Zlatna sredina

(5)

 • »SAJO SUPERMEN« je zabranjen

Postovi: 206

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: KRIPTON

 • Poruku poslati

77

Utorak, 10. Oktobar 2006

Citirano

\\\"Sve nase nacionalne instititucije pripadaju jednoj te istoj porodici. Tih 19 institucija su poput devetnaestorice brace od istog oca i iste majke a Islamska zajednica kao sestra jedihnica za koju su svi jednako emotivno vezani i sa posebnom paznjom brinu o njoj i njenom dostojanstvu. Ona svojim ponasanjem moze da dovede u pitanje obraza citave porodice. U tom slucaju braci ostaju dvije mogucnosti ili da joj ukazu na njeno nedolicno ponasanje i da traze da se ona popravi ili da se javno odreknu nje. Bez obzira na njenu punoletnost i licno bogastvo kojim ona mozda raspolaze, ona ipak mora uvazavati porodicne norme i voditi racuna o svom ponasanju, jer je ona je samim rodjenjem njihova sestra zato mora uvazavati porodicne interese svidjalo se to njoj u datom trenutku ili ne.\\\"


lijepe li poruke i poziva na nacionalno jedinstvo...Nadam se da je nećete izbrisati kao mnogo sta do sada...
Oni se više boje vas nego Allaha, zato što su oni ljudi nerazumni.Samo u utvrđenim gradovima ili iza zidina, oni se protiv vas smiju skupno boriti. Oni su junaci u međusobnim borbama.
Ti misliš da su oni složni, međutim srca su njihova razjedinjena, zato što su oni ljudi koji nemaju pameti. (Al-Haš, 13-14)

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

78

Utorak, 10. Oktobar 2006

Citirano

Orginalno od SAJO SUPERMEN
lijepe li poruke i poziva na nacionalno jedinstvo...

Lijepe li poruke pune kufra gdje se nacija stavlja ispred vjere. Samo bolesni umovi mogu porediti Islamsku zajednicu na ovaj nacin i stavljati je poslednju na spisku nacionalnih instititucija.
Taj bolesni um za najstariju instituciju (koja je iznad nacije) kaze: "jer je ona je samim rodjenjem njihova sestra...". Znaci (po njemu) da IZ-e nije postojala prije MNVS, tj. prije Sulja i da je ona "rodjena" tek kasnije. o| o| o|
Izgleda da biste vi zbog "nacionalnih" (suljovih) interesa i vjeru promijenili!

p.s. Vjersko jedinstvo je farz.

Vox

Početnik

(10)

 • »Vox« je zabranjen

Postovi: 40

Datum registracije: 10.10.2006

 • Poruku poslati

79

Utorak, 10. Oktobar 2006

Citirano

Orginalno od Ibnul_Qajjim
Medjutim, ako vidimo od koga dolazi ta fotomontaza, iz kakvih novina (najsmrdljiviji medij u srbiji, a odmah iza njega RTV), onda je zalosno.Žalosno je Ibnul_Qajjime da ti ne vidiš da tvoj muftija od samog pocetka ove situacije nije prestajao i još uvijek ne prestaje da daje izjave za ovaj najsmrdljiviji (tvoje rijeci) medij. To znaci da mu taj smrdljivi medij sasvim odgovara.

A ako znamo da Kurir likuje zbog naše žalosne situacije, odatle proistice da i tvoj muftija isto tako likuje ili je beskonacno slijep pa to ne vidi.

Inace, što se poziva na duel tice, time Muamer Zukorlic želi samo da pridobije politicki legitimitet koji odavno tako želi i ljubi. On bi trebao da zna da se politicki legitimitet ne zadobija sa distance i bezbjednog položaja muftije, već izlaskom na izbore. Stoga, ko želi - bujrum.

Neko u prethodnim komentarima kaže da su i Suljo i Muamer za vlašću podjednako pohlepni. Moj odgovor na to je, ako i jeste tako, i ako sam vec primoran da biram, da ću poprije izabrati pohlepnog politicara a nikada ne pohlepnog verskog vođu.

Zašto je to tako, to je valjda svima jasno. Islamska zajednica je srce ovog naroda, i ako je ono bolesno -- pa šta ćemo onda od drugih dijelova tijela očekivati.


Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

80

Utorak, 10. Oktobar 2006

Citirano

Orginalno od Vox
...da ću poprije izabrati pohlepnog politicara a nikada ne pohlepnog verskog vođu.

Zašto je to tako, to je valjda svima jasno. Islamska zajednica je srce ovog naroda, i ako je ono bolesno -- pa šta ćemo onda od drugih dijelova tijela očekivati.


Problem je sto tvoj pohlepni politicar Islamsku zajednicu ne smatra srcem vec svojom kcerkom. o| o| o|

Social bookmarks