Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Asko

Zlatna sredina

(26)

  • »Asko« je muško
  • »Asko« je autor ove teme

Postovi: 181

Datum registracije: 05.01.2011

Lokacija: Novi Pazar

  • Poruku poslati

1

Petak, 29. Juni 2012

Nacionalizam, mržnja, žandarmerija

Nedavno nam je jedan od pripadnika zandarmerije Srbije u nasem gradu za vrijeme protesta protiv gradnje na vakufskoj imovini porucio sa osmehom na licu kako nas je ''klao na Kosovu i Bosni'' 90-ih... nakon cega mu je nas Sead Sacirovic odgovorio...

Ne treba da nas cudi takvo ponasanje srpske zandarmerije. Niti treba na ovog njihovog pripadnika koji je sa ponosom rekao kako je klao muslimane da gledamo kao neki izuzetak.

Ideologija nacionalizma i mrznje na kojoj su se zasnivale ''Crvene Beretke'' i mnoge druge paravojne formacije 90-ih je ista ideologija na kojoj pociva i danasnja zandarmerija.

Juce, u cetvrtak, 28. juna, je odrzana proslava ''Dana Žandarmerije''. Na narednom klipu sa ove proslave mozete poslusati himnu i zakletvu zandarmerije...Tesko je objasniti nama Bosnjacima, ili pripadnicima bilo kojeg nesrpskog naroda u ovoj drzavi da jedna ovakva organizacija postoji da bi stitila nasa prava i nasu bezbednost. A uz stihove himne ''...odlazimo na Kosovo ravno...'' ili stihove zakletve ''...za krst casni, i majku Srbiju...'' tesko je reci da su Bosnjaci pozeljni u jednoj takvoj organizaciji.

Ovaj post je već 1 puta uređen, zadnji put od »Asko« (29. Juni 2012, 20:16)


Nihad

Urednik foruma

(121)

  • »Nihad« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

  • Poruku poslati

2

Petak, 29. Juni 2012

Žandarmerija se zaklinje u Kosovo

Izvor: B92
Beograd -- Najveća jedinica MUP-a, Žandarmerija, dobila novu zakletvu kojom se njeni pripadnici zaklinju da će pobediti ili časno poginuti za Srbiju, koje nema bez Kosova.Foto: Tanjug

Na pitanje zbog čega se cela zakletva praktično odnosi na odbranu Kosova, u Žandarmeriji kažu da se radi o metaforama u duhu Vidovdana.
Srpska žandarmerija ima novu zakletvu koja je juče zvanično predstavljena. Sadržaj zakletve do koje je došao B92 govori o borbi za Kosovo, bez koga nema ni Srbije. Autor teksta je Bratislav Dikić, prvi čovek Žandarmerije.

Na pitanje šta znači "pobedićemo ili poginuti za Srbiju koje nema bez Kosova“, u Žandarmeriji kažu da ta jedinica MUP-a od ove godine slavi Vidovdan kao svoju slavu, pa je zbog toga Kosovo u fokusu zakletve.

"U pitanju je čista metafora. Želeli smo da u duhu Vidovdana prikažemo da se povratimo u istoriju i da se setimo starih kosovskih junaka i uopšte tog dana kao dana kosovskih junaka i shodno tome rečeno je pobedićemo ili poginuti. Nikave veze sa promenom vlasti nema ova zakletva i simbolika povezivanja Kosova sa promenom vlasti u Srbiji. Kosovo je oduvek bilo važno ovoj jedinici, od njenog formiranja do danas", kaže Stanica Puzović, PR Žandarmerije.

Za Filipa Švarma, autora filma "Jedinica", koji se bavi usponom i padom Jedinice za specijalne operacije, ovakva pesma je, kako kaže, "trapav pokušaj pravljenja zajedništva i solidarnosti".

"Mislim da je to sada aktuelni pokazatelj patriotizma, pogotovo u ovom političkom odnosu koji se stvorio u Srbiji. Dakle, mi smo partioti, nikad nećemo priznati nezavisnost Kosova, držaćemo se ustavne preambule i istaći mitski poetski značaj Kosova", smatra on.

Međutim, za Milana Antonijevića, pravnika i borca za ljudska prava, ovo je neprijatno iznenađenje iz dva razloga: isticanje pripadnost i borbe samo za srpski narod i pominjanje Kosova kao jedino bitnog.

"To isto zabrinjava naročito kad pogledate da će ova jedinica biti angažovana i u multiancionalnim sredinama, da će ona imati dodira i sa drugiunm nacijama, da mora da funkcioniše u Srbiji okakva jeste, da Srbija nije samo Kosovo. Sam ustav govori kako je država Srbija uređena, da postoje i druge nacije koje u njoj žive i ne možemo se samo na tu preambulu ustava oslanjati kad pravimo zakletvu ljudi koji će braniti ovu zemlju na način kako je to predviđeno", kaže on.

Inače, više od 3.000 pripadnika Žandarmerije pod teškim naoružanjem, po nedavno usvojenoj sistematizaciji, praktično su pod komandom jednog čoveka. Po istoj sistematizaciji, njih oko 600 pripadaju specijalnom odredu, koji je po strukturi sličniji vojsci nego policiji.Zakletva Žandarmerije


Kosovo je moja majka,
moje poreklo je na Kosovu,
moji preci su sa Kosova,
moja istorija je na Kosovu,
moj srpski narod rođen je na Kosovu,
moja Srbija nastala je na Kosovu.

Bez Kosova nemam majku,
bez Kosova nemamo poreklo,
bez Kosova nemam pretke,
bez Kosova nemam istoriju,
bez Kosova ne postoji moj srpski narod,
bez Kosova ne postoji moja Srbija.

Narode srpski, braćo i sestre,
zaklinjem se pred Bogom,
pobediću ili časno poginuti,
za moju čast, za moje poreklo,
za moju porodicu, za moju Srbiju.

S verom u Boga, za Krst Časni i majku Srbiju.
Živela Srbija!
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

sloboda

Učenik

(57)

Postovi: 105

Datum registracije: 14.05.2012

  • Poruku poslati

3

Subota, 30. Juni 2012

Znaci u zandarmeriji koji je sastavnio dio MUP'a nema mjesta za nikog osim za Srbe? Ovo su oni iz dvorista muftije Zukorlica?
Autor himne je komandant zandarmerije Bratislav Dikić.Skrivani podaci o prošlosti komandanta Žandarmerije

Komandant Žandarmerije ubio policajca

Kako se desilo da za komandanta Žandarmerije bude izabran čovek koji je svojevremeno jednim metkom ubio kolegu a drugog ranio, ko je zataškao taj slučaj, zašto nisu svi ćutali o ovom ubistvu, šta je snimljeno na uviđaju i šta o tome zna bivši istražni sudija iz Peći Radomir Gojković i šta je, nakon svega, bio motiv da takav čovek bude izabran za vršenje jedne od najdelikatnijih dužnosti u policiji.

Ukazno postavljanje pukovnika Bratislava Dikića za komandanta Žandarmerije zaprepastilo je srpsku policiju, a obrazloženje ministra Dačića ju je i zaprepastilo i povredilo.
Ministar je za komandanta elitne jedinice postavio čoveka koji je doktorirao menadžment na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu. Da je gospodin Dikić raspoređen na rad u Upravu za logistiku, nekako bi se i moglo razumeti.

Tekst iz prošlog broja Tabloida - Komandant Žandarmerije ubio policajca - doveo je našu redakciju pod prismotru Bezbednosno-informativne agencije i Žandarmerije.
Naš urednik Milan Glamočanin je samo napomenuo da gospodin Bratislav Dikić nije pravi čovek koji može komandovati Žandarmerijom. Naveo je da je gospodin Dikić u akciji Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) na Kosovu ubio kolegu, i istim metkom teško ranio drugog. Nismo se bavili detaljima, uvereni da je dužnost ministra da proverava biografije onih koje promoviše i unapređuje. Ovom prilikom činimo to zbog čitalaca - i istine.

Godine 1999. gospodin Bratislav Dikić je kao pripadnik SAJ-a boravio na Kosovu. U vreme dejstva NATO alijanse gospodin Dikić je sa jedinicom bio upućen u jedno selo pored Kline. Pretresali su neke kuće, za koje se pretpostavljalo da su u njima pripadnici terorističke OVK.
U jednu kuću, po Dikićevom nalogu, ušla je grupa iz SAJ-a. On je ostao da ih čeka ispred kuće i onemogući eventualno bekstvo terorista, ako ih ima. Jedan od pripadnika SAJ-a pojavio se na terasi, i Dikić je u njega ispalio metak koji ga je usmrtio na licu mesta, a isti metak je pogodio u vrat drugog policajca, koji je bio u toj prostoriji. Treći je, srećom, ostao živ.

Uviđaj je izvršio istražni sudija Okružnog suda u Peći Radomir Gojković, u prisustvu zamenika Okružnog javnog tužioca, načelnika SUP-a Peć, komandira i šefa kriminalističke policije i kriminalističkog tehničara Stanišića, koji je snimio mesto događaja.
Gospodin Dikić je pozvao nekog, a onda je pušten da se brani sa slobode.

Inače, ubijeni mladić je jedini poginuli pripadnik SAJ-a na Kosovu, jer je ovo elitna jedinica. Iza sebe je ostavio dete staro 22 dana. Onda je neko naredio da se porodici ubijenog policajca saopšti da je poginuo u borbi sa teroristima, a svi policajci su morali da se zakunu da će čuvati ovu tajnu. Spisi Okružnog suda u Peći, koji je danas dislociran u Leskovcu, govore sasvim drugačije...

Da li je Dikić iz nehata ubio kolegu ili s eventualnim umišljajem, to je trebalo da utvrdi istraga. Jer, Dikić je ispalio jedan metak, što ukazuje da nije bio u stanju prepasti ili paničnog straha, i u tom slučaju bi, u pravcu terorista, pucao rasutom paljbom.
Neočekivano, nakon objavljenog teksta u prošlom broju, našli smo se na udaru. Jake policijske snage počele su da se bave našim urednicima, njihovim kretanjima, kontaktima, da utvrde ko je odao dobro čuvanu tajnu iz života gospodina Bratislava Dikića.

Ivica se brani ćutanjem

I gospodin Dikić se javio Tabloidu i saopštio zameniku glavnog urednika da tvrdnja da je ubio policajca na Kosovu nije tačna i da će podneti tužbu sudu.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić postavio je Bratislava Dikića za komandanta Žandarmerije, saznaje Tabloid, na predlog Ivice Petrovića, zamenika direktora Bezbednosno-informativne agencije.
Redakcija Tabloida pismom je zatražila od ministra Dačića da nam potvrdi da li je odluku o postavljenju gospodina Dikića doneo pod pritiskom, ili na predlog Ivice Petrovića, zamenika direktora Bezbednosno-informativne agencije. Pitali smo ministra da li će smeniti komandanta Žandarmerije, sa ili bez obrazloženja za javnost. I da li on uopšte rukovodi MUP-om.
Ministar Ivica Dačić je odlučio da se brani ćutanjem. Verujemo da mu nije lako i da se našao u neprijatnom položaju. Verujemo, ne svojom krivicom.
Kada se 9. jula prošli broj pojavio na kioscima, ministar Ivica Dačić je tog dana boravio u Bujanovcu, naravno sa nezaobilaznim Borisom Tadićem i četom novinara. Prisutni su nam potvrdili da je gospodin Dačić poslao pratioca da mu kupi primerak Tabloida, i kada je dobio list, uz izvinjenje, povukao se da pročita tekst. Iz njegovog okruženja saznajemo da je bio veoma nervozan i zabrinut.

BIA poriče

Potpisnik ovog teksta poslao je pismo direktoru Bezbednosno-informativne agencije Saši Vukadinoviću elektronskom poštom. Pitao sam gospodina Vukadinovića da li je njegov zamenik Ivica Petrović vršio pritisak na ministra Ivicu Dačića da za komandanta Žandarmerije postavi gospodina Bratislava Dikića. Priupitao sam i da li sam zbog toga na merama ove službe.
Odgovor je sutradan bio na našoj internet adresi. Citiramo ga doslovno:
''...Poštovani gospodine Brkiću,
U vezi sa zahtevom koji ste nam prosledili elektronskom poštom dana 13.7.2009. godine, obaveštavamo vas o sledećem:
- Ivica Petrović, načelnik operative Bezbednosno-informativne agencije, nije vršio pritisak na gospodina Ivicu Dačića, prvog potpredsednika Vlade - zamenika predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova, da se za komandanta Žandarmerije MUP-a Republike Srbije postavi gospodin Bratislav Dikić;
- Prema vama, gospodine Brkiću, ne primenjuje se nijedna mera iz nadležnosti BIA.
Molimo da potvrdite prijem ovog odgovora.
Srdačno,
Šef kabineta, Jovan Stojić''
Priznajemo, iznenadio nas je efikasan odgovor kolega iz Bezbednosno-informativne agencije.
Žao nam je što u Srbiji nismo navikli da se suočavamo sa posledicama svog ranijeg života, i da snosimo odgovornost za ono što smo loše učinili.
Gospodin Bratislav Dikić, očigledno je, ne namerava da se povuče. Mesto komandanta Žandarmerije je dobro plaćeno, sa velikom mogućnošću za promovisanje. Dvojica telohranitelja gospodina Dikića, koji trenutno stanuju u policijskom hotelu u Beogradu, u Durmitorskoj ulici u stanu broj 37, šepure se da imaju platu veću od 100.000 dinara i maltretiraju kolege, koji su pozornici. Kakav komandant, takvi mu i pratioci!
Oni koji su gospodina Dikića promovisali u komandanta Žandarmerije, stavili su sebi težak kamen oko vrata.

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/i…06&br=185&cl=14
Dodik: "Ja bih lako u Bosni da imam Rasima"
http://www.youtube.com/watch?v=bVN8er6j0…player_embedded

Ugljanin: "Ja i Ljajić smo jedna politička opcija"
http://www.youtube.com/watch?v=9ma7Nf6MtG4

  • »Emir Agovic« je muško

Postovi: 2

Datum registracije: 18.12.2012

  • Poruku poslati

4

Srijeda, 20. Mart 2013

Zakletva Žandarmerije


Kosovo je moja majka,
moje poreklo je na Kosovu,
moji preci su sa Kosova,
moja istorija je na Kosovu,
moj srpski narod rođen je na Kosovu,
moja Srbija nastala je na Kosovu.

Bez Kosova nemam majku,
bez Kosova nemamo poreklo,
bez Kosova nemam pretke,
bez Kosova nemam istoriju,
bez Kosova ne postoji moj srpski narod,
bez Kosova ne postoji moja Srbija.

Narode srpski, braćo i sestre,
zaklinjem se pred Bogom,
pobediću ili časno poginuti,
za moju čast, za moje poreklo,
za moju porodicu, za moju Srbiju.

S verom u Boga, za Krst Časni i majku Srbiju.
Živela Srbija!


Kad sve ovo gore procitamo onda vidimo da od srbije nema ama bas nista. :whistling:

Social bookmarks