Citirano
Orginalno od Sandokan
Zato shto su placheni da to urade!
Eto zato!
Citirano
Orginalno od Spain
Pa, vjerovatno, što mu se ne sviđa nečija politika, zar ne?
Hvala.
Citirano
Tj. sto taj "javni servis" ustvari nije javni servis vec samo propagandista jedne politicke opcije koja je trenutno na vlasti.
Umjesto da bude, iz razloga sto se finansira novcem SVIH gradjana Novog Pazara, servis SVIH gradjana on je servis samo jedne politicke opcije.
Znaci, ostale politicke opcije (tj. njihovi izvrsioci) kradu i unistavaju njegovu opremu.
Postavlja se pitanje jeli gora ta "Gebelsovska" propaganda ili unistavanje i kradja opreme kojom se ta i takva propaganda siri.
Kod mene je to negdje u istoj ravni !
Citirano
Orginalno od ZAMBAK
Morate shvatiti da vecina odlucuje, a ne SVI građani.
Koliko mi ovdje iz Pazara odlucujemo kada je uredjivacka politika RTS-a u pitanju?
Nigdje na svijetu ne postoji firma, organizacija ili bilo sta drugo, a kamoli medijska kuca koja bi prihvatila da neko ko nema apsolutno nikakav legitimitet, da joj diktira i namece nacin rada (slucaj Rtv-M.Zukorlic). To je prosto neizvodljivo.
Postoji dogovor i medjusobno uvazavanje gdje se moraju postovati trenutne pozicije.
Citirano
Orginalno od ZAMBAK
Ocigledno da se ovakvim pisanjem potvrdjuje da cilj ne bira sredstvo.
Ovakvi stavovi pokazuju da je politicka borba u stvari zadnje, a ne prvo srdedstvo da se dodje do vlasti.
Ujedno to je indeks spremnosti ovih i ovakvih "mislilaca" na dijalog i kompromis.
Cutanjem u periodu kada je na Rtv-u bio zastupljen govor mrznje olicen u A.H. potvrdjuju ko su, sta su i sta im je cilj.
Morate shvatiti da vecina odlucuje, a ne SVI građani.
Koliko mi ovdje iz Pazara odlucujemo kada je uredjivacka politika RTS-a u pitanju?
Nigdje na svijetu ne postoji firma, organizacija ili bilo sta drugo, a kamoli medijska kuca koja bi prihvatila da neko ko nema apsolutno nikakav legitimitet, da joj diktira i namece nacin rada (slucaj Rtv-M.Zukorlic). To je prosto neizvodljivo.
Postoji dogovor i medjusobno uvazavanje gdje se moraju postovati trenutne pozicije.
Ako napade vatrenim oruzjem na medijsku kucu shvatae kao nacin da se nesto nametne ili rijesi neka vam je Uzviseni Bog na pomoci.
Na kraju krajeva nastalo je jedno opste drusteno shvatanje da se postuje samo snaga, moc i vlast, a sta ce biti sutra, vidjet cemo.
Citirano
Na linku u prethodnom postu je vijest u kojoj se navodi da je Republicka radiodifuzna agencija (RRA) ocijenila da je RTV prekrsio Zakon o radiodifuziji. Ja ocekujem od Zambaka da mi odgovori na pitanje postavljeno u vezi sa tim. Takodje bih ga zamolio, obzirom da ne mogu pratiti RTV te nemam informacija, da mi kaze da li je ta kuca prenijela saopstenje policije u kojem je potvrdjeno da su nepoznati pocinioci za vrijeme skupa SDA upali u zgradu Islamskih ustanova, nacinili materijalnu stetu i iza sebe "ostavili bioloske ostatke", kako se kaze zu saopstenju policije.
Naravno, protivzakonito je i unistavati bilo ciju imovinu. To je nasilje i to nije nacin da se rjesavaju problemi. Nije u redu da se na nasilje nad gledaocima uzvrati nasiljem nad opremom. U oba slucaja treba biti konsekventan. Inace se pokrece lanac nacilja. Ne treba cekati izbore jer izbori su tu da nagrade ili da kazne politicke partije za njihov rad u prethodnom periodu a Izvrsna vlast u ovoj zemlji je tu da sankcionise prekrsioce Zakona. Biraci nisu Izvrsna vlast.
Citirano
nepoznati pocinioci za vrijeme skupa SDA upali u zgradu Islamskih ustanova
Citirano
Ne treba cekati izbore jer izbori su tu da nagrade ili da kazne politicke partije za njihov rad u prethodnom periodu
Citirano
Orginalno od ed
Zakon o radiodifuziji
Zakon o javnom informisanju
Kome je do proucavanja neka proucava. Na linku u prethodnom postu je vijest u kojoj se navodi da je Republicka radiodifuzna agencija (RRA) ocijenila da je RTV prekrsio Zakon o radiodifuziji. Ja ocekujem od Zambaka da mi odgovori na pitanje postavljeno u vezi sa tim. Takodje bih ga zamolio, obzirom da ne mogu pratiti RTV te nemam informacija, da mi kaze da li je ta kuca prenijela saopstenje policije u kojem je potvrdjeno da su nepoznati pocinioci za vrijeme skupa SDA upali u zgradu Islamskih ustanova, nacinili materijalnu stetu i iza sebe "ostavili bioloske ostatke", kako se kaze zu saopstenju policije.
Naravno, protivzakonito je i unistavati bilo ciju imovinu. To je nasilje i to nije nacin da se rjesavaju problemi. Nije u redu da se na nasilje nad gledaocima uzvrati nasiljem nad opremom. U oba slucaja treba biti konsekventan. Inace se pokrece lanac nacilja. Ne treba cekati izbore jer izbori su tu da nagrade ili da kazne politicke partije za njihov rad u prethodnom periodu a Izvrsna vlast u ovoj zemlji je tu da sankcionise prekrsioce Zakona. Biraci nisu Izvrsna vlast.
Urednik i tehnicka obrada: Nihad Emrovic
©1999-2016 www.novipazar.org - Sva prava zadržana
Forum software: Burning Board®, napravljen od strane WoltLab® GmbH