Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

161

Srijeda, 14. Februar 2007

Vala ga moram nagnat da ode, cim s posla stigne.
A ti bogoti uzni koljko mos donijet, nemo da ti bidne mlogo tesko.

Rejcu mu da uzne i za vas koji djak, nek natovari koljko kola bidnu mogla podnijet, nece se bacit. E veljis li crvi u brasno. Heejj ooo pa kako lji to tako prodaju?! To him je haram tako, belji! KOjem lji se dobru nadaju kat narot tako truju...

Ja nesto jos ne znam sta ove godine da posijemo u bascu?

Tursije ima jos, no rasola skoro da nestane.

"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

Dinna_

Zlatna sredina

(10)

 • »Dinna_« je žensko

Postovi: 460

Datum registracije: 01.04.2003

Lokacija: vrtim se tudekanke

 • Poruku poslati

162

Srijeda, 14. Februar 2007

Ela, nagni ga... Niz dzadu sa dzakom. Ada nece se nista bacit, more se iskoristit, hem za kolace, hem za pitu, ljep,...

Ova lji narod danas za nista ne mislji... oni neznaju za haram ni za jazuk moja ti. Koljko toga brasna bacismo.

Veljis da neznas sta da posijes? Bogme bi ja posijala jednu ljijehu luka - crnog i bilelog, ljijek spanaca, paradajiza, prase, vala ako bidne imalo mesto i kompir bi metnula... Obavezno posij ljijehu luka!

Vala smo lani vise izeji te tursnije, ljetos nesto slabo. Ljetos tuljimo raso! Ako hoj ja cu ti donijet? Holj kaT dodjem kot tebe da ti zafatim jednu flasu rasola? Holj i kanticu tursije?

Skrojilj kake dimije?

[SIZE=2] Veseo čovjek je kao sunce; kud god ide osvjetljava[/SIZE]


@ngi3

Zlatna sredina

(10)

 • »@ngi3« je žensko

Postovi: 453

Datum registracije: 29.07.2003

 • Poruku poslati

163

Srijeda, 14. Februar 2007

Ene ene mojija hanuma, a ovo him ljudi radu pa se one okupilje. Masallah, masallah!

Nego prvo da vam ispricam sto sam se sahi zamerila na moje komsije, na ovogak Šaćira i Muzaferu.Ada kat su stiglji iz Nemaćke ja sam him prva otisla na hošgeldiju. Pa sam hi vodila na izljet, a donijeću vam i sljike da vidite. Kat oni se vratilji a nijesu mi se ni javilji. E sta sam se isekirala, pa šćela sam da him stavim malko ovoga ofček sira i bivoljećek kajmaka.Toga nema u nemaćku da se kupi.
A mi smo sat dobilji kucne teljefone, te ja uzmem te okrenem Šaćira na ona njegof novi teljefon ono sve nesto prekida. A bogami davno je bilo kat je Šaćir viko da mu je teljefon nof. Te rekoh Nabita da nazovem on to zna sigurno.Ko sve sto u poštu radi. Kat moja ti ono umesto tin tin kako zvoni teljefon on turijo nake muzike i peva mu nekakaf nervozni covek 'Moj forT stari nikat se ne kvari a sta sam mu sta sam mu radijooo. Gore-dolje, gore-dolje joj joj sa ćorama svaku noj dusu sam mu vadijo!'
Nego ti Nabitovice vidi to, sta lji je u pitanju.

A ti mlada nevesta što se žaljiš na pijetla, bolje da te on probudi nego da se uspavaš pa poslje da te svekar i svekrva psuju. I bogami Dzefku napravi da predučkuje prije nego ode na poso. Eh a a ako ti mlogo smeta ta pijeto,kat sam već tu mozemo zednake otić da him reknemo neka ga zakolju.

A ti Dinche bogoti holj meni donijet jednu flasu rasola. Ada nista nam nije veljo ove godine, slomijo nam se čep na bure pa nista od rasola.
Naucila sam...
Najlaksi nacin da kao osoba rastem jest da se
okruzim ljudima koji su pametniji od mene

siemprae

Zlatna sredina

(10)

 • »siemprae« je žensko

Postovi: 374

Datum registracije: 24.08.2006

Lokacija: Nedodjija

 • Poruku poslati

164

Srijeda, 14. Februar 2007

Seljam svijem musafirima :)

Vidoh kako ste se odenak ljijepo pokupilji pa rijeshih I ja da se prikljuchim, more bit bidne kakoK haira I od mene. :D

No mogulj vi ja neshto ispricat shto je moju nanu strefilo jedaman? More bit da cu malo skrenut s toK vasheg muhabeta, alj halaljite mi. Mogu? E fala vi, Bog vi doo.

Podavno je to bilo, Boga mi . Dolazi moja nana jedan dan kod nas, chini mi se ka da je bilo na podne ilj najvishe da je bilo oko jedan sahat i jos sa vrata viche :’Chora, hodi ovamo, pomogni mi da uljegnem u sobu, ne mogu vise na noge da stojim, salj shto se nijesam satrla na ova beton.'

Ja pohita upolje, Boga mi, nana je to, ako se stroposhta pred vrata ko ce je unijet poslje, teshka je ona, a ja nijesam kadra ni sebe da nosim. Pomoga joj ja, ona se neshto beshe sva otela pa drhti ka prut. Tek shto uidjosmo u sobu, ona opet zavika :’ Naspi mi jednu kaplju vode, da povrnem dushu, sace me kapljica strefit, hej kukavica ljuta kako sam se prestravila.’
Ja se vec uplashih...misim se u sebe sace joj neshto bit, a shta cu joj pose? Azi mi ovo moje shkolje shto imam, necu joj znat shta chinet i kako joj pomoj.
Prinesoh joj ja srchu s vodom i shavoljche sa slatkim od shljiva, ka shto je Bog ostavio, reko nani je i shecer poo sigurno, nek se zena malo povrati. Progunu ona dva- tri gutljaja vode, zafati onoga slatkoK malo i vec joj se polako vrnu chehre...a kako i nece? Ono slatko shto je snaha turila jesenas ne da beshe ljijepo, no mrtva usta da ga izedu...u neki vakat poche ti nana svoju besedu:

’Hej futna ja, kako sam se iskidala, eljhucmuljila koji me vrag natera da izlazim danas iz kuce? Izljegnem ja upolje, beh krenula da svrnem kod vas ovamo dolje. Salj shto se popeh uz one stepenice, shcedoh da zovnem Nasufa da vidim jelj se vrnuo iz shkolje, kad onom stranom od brda beshe se sjurilo neko hicmetno pashche, galjiba mahnito neko ka da je brda ufatilo. Crno ka ugarak a krupno ka ono telje Ruzino shto je bilo vaktilje.
Ja se grdnica sakaljisala, tutarak me ufati, ne mogadoh da se pomerim. Avaza ne mogadoh pushcit. Mishljah se u sebe kudijen cu sadek? Ako mi se pogna, zaklace me pa necu ni pihnut. Ruke mi se ohladishe, ni onu mochugu ne mogado podic da mu zamahnem. A nidje nikoK ni za iljach. Ka sve shto se zinjat pravi.
KaT nishta ti Bog ne dade no ono Nezirovo pashche ga vide, ka da je znalo, valahi je pametan ka kakav insan, pa ti krene rezat na njega a ovo crno kaT ga chu pogna se njemu. Pa kaT se latishe njih dvojica, koje za glavu koje za rep, poklashe se ka da su najcrnji dushmani. Ka da su se neshto zamerilji od ranije, perishan uchineshe onu bashchu Nezirovu.
A mene se usta zakamenila, ne mogah da zovnem Nezira ilj koje mu od dece da dodje da razvadi ovu krmsku pashchat, bedrnica hi ne pogodila. A sapela sam, kako se kolju da ce hi neko chut pa ce izaj bar da vidu shta je.
U jedan ti vakat lati ovo Nezirovo pashche ovo crno za nogu...te ti ono poche skichat i skakat, alj Boga mi ga ova ne pushca...futniche ti od onoljikog skakanja udari glavom u onu jabuku pored zida, Boga mi pola onija jabuka sa grana popada. Kako je jako udrilo sve mu svijetlaci na ochi izbishe. Skljoka se na onu zemlju ka bez idje dushe. Taput ga ova pushci i ono se crno pridize nekako i tu ti se pocmolji I sve s noge na nogu nekako se otfrlja nis put.
Vala nece mu sigurno n’om padnut da preskochi onu ogradu vishe a kamolji da se primakne ovom Nezirovom pashchetu.

Ja nijesam bila sebet kad je Nezir dobavio onu djukelu, vikah mu taput :’ Ada shta ti hoce ta pogan u kucu, hoce pomahnitat pa nas u hal savit?’ Ne poslusha me on, Bog mu doo zdravlje, helj ti ja saT ne bi ova praK vishe preskochila…hej prish hi ne pogodio kako me isekirashe, necu moj cipcijelu noj zaspat. A I sinoj nake jade se prevrcah u san, ka da sam na busike spavala…'

Ja tek sad videh kolko sam se raspisala :D
Halalite :O
...ne mozesh izgovoriti toliko mudrosti u zivotu koliko mozesh precutati gluposti...

Dinna_

Zlatna sredina

(10)

 • »Dinna_« je žensko

Postovi: 460

Datum registracije: 01.04.2003

Lokacija: vrtim se tudekanke

 • Poruku poslati

165

Srijeda, 14. Februar 2007

Seljamite kone!

Sahi hajem da ste odek ovako sljeglje da zborimo, uz ratluk i kafu, serbet i bozu. Neda mi je milo da ima veceraske posecara. Dobro lji ve srelo naveste Endza i Simpre (kuje lji ti je ovo ime,jelj te ovako vabu). Sto grdne imadoste tija muka.

Endza, kat ti opet sljezu iz te nemacke? kat je dolazila ona Vehbova snaha iz Nadumaca, ona zivi sat u tu nemacku, donijela mi naku cukluadu puno ljesnika. Te kat ti bidnu ovi dolazilji jopen ti hi zamolji da kuju spremu... a ja cu za uzvrat poslat metanice i nakog pokupljenog kajmaka sta mi je ostalo. Vala za raso nema probljema, ako treba i pet flasa cu ti donijet. Jazuk je da ostane ove godine. Sat ce ni jos malo ljeto pa se toljko konzumirat nece.

Ojha navesta Simpre, vala ti ta bika vide muke sa tim pahcadima. Grdna sto se prepala. A bogme tija lutaljica ima bukadar po guvnu... Ja prije neku noj ispadoh upolje i tamo ugljedah jedno,.. Alj ja odma pobego!

Pinketo imam dva cegera tija pomerandzi za tebe.

Sta ste gradilje danas? Ja tudek se obrca iz sobe u sobu, te se mislja u jedan vakat da nagradim stogoj od jela... Namehcih pitu, potefi mi se nako tijesto dobro, dok razvuko dok sta smraci se... Te ti ja to metnu u renu, pa poslje sedo, pa pupe pa pupe, izdoh bukadar. Sadek bi da ljegnem trunak.

Kako vam je vreme? Imalj toga mraza?
[SIZE=2] Veseo čovjek je kao sunce; kud god ide osvjetljava[/SIZE]


166

Srijeda, 14. Februar 2007

Ada moja Dinka, pa ti si se odrla nosuc moje pomorandje. Hej sta ti bi sebet da muku vidis.

Ja sam vala sadek stigla sa posetka. Danas ono spremala rucak, nadah vi se da dodjete, alj ste bilje galjiba u poso. Ono posenake taman kat ja namirih, stize Djefko s posla te mi sedosmo i najedosmo se biljem jos sedasmo za sofru kad ni zazvoni teljefon, ja haknu za slusaljicu kad ono Hanka velji dete bujrum na posedak. Te ti vala ja sudove sam propra i onako kako beha obucena sam krenusmo i pohitasmo da odemo i dodjemo prije.


Enka blagos, ja sam ti se uzeljela, nema te ka snijega ove godine.

Ova Sijempre mi se cini sahi hasul naka cora!

Odoh sad polako naka haira da cinim.

Dinka kisa pada, pokisosmo dok dojosmo.
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

@ngi3

Zlatna sredina

(10)

 • »@ngi3« je žensko

Postovi: 453

Datum registracije: 29.07.2003

 • Poruku poslati

167

Četvrtak, 15. Februar 2007

Ada sta cu moja Pinketa, stoka, deca, nema se vremena. Ove zime nema snijega pa nemozemo rahat da sednemo. Znam ono ranije bi zapado do pojasa,pa pusti cestitke na Radio Novi Pazar, a hekljicu u ruke a kahva na hastal se pusi, pa pocipcijo dan kahvenisi.
Nek holj kut danas da ides? Ako nej hajt dodji na kahvu.

Eh moja Dinka i ova moja deca me svaki dan pitaju 'mamo kat ce da dodju Saćir i Muzafera'. Ada svaki dan, ne znam sta him je. E bas sam him rekla ada sta ste him se toljiko uzeljeli, more bit da je zbok tija cukulada.E valahi s'lj dok Šaciru proradi ta teljefon rejcu him da dosta donesu.

Dok ti Simpre isprica ova kraj ja pretrnuh.Alj vidim sve se dobro zavrsilo.I ja imam biku bogami.. Nego kako je sad, jelj sto bolje? Jelj je proso ta strah, mozelj nanoge?
Poseljamite svija.

E sahi je i kod nas dobra kisa udarila. Cipcijelu noj je udarala. Ja nemadoh kisobran nikud da mrdnem. Ona moja deca, zamislji se ti,sta su se snasla, uzela ona veeljki kisobran sto nosimo na izljete,te se sva skupila ispod njega i bogomi ona odoše, a meni ni n'om ne pada da sam i jatko mogla.

Naucila sam...
Najlaksi nacin da kao osoba rastem jest da se
okruzim ljudima koji su pametniji od mene

ajla

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 539

Datum registracije: 05.03.2006

 • Poruku poslati

168

Četvrtak, 15. Februar 2007

Veljki Seljam za vas Hanume.
Evo reko da vi se i ja pridruzim u ovome odekanke muhabetu. Sahi ljijepo muhabetite core. Da vi pricam moje hanume ono ljetos kaT sam bila u Pazar reko haj kat sam opeT odekanke dosla da uljegnem trohu kot Pembe da vidim sta cini ona i one njojzine core. Bogami smo ljijepe dane sa njom prozivelji pa to ne treba sahi zaboravit. Svakat kaT su one nase prisne kokoske snijelje ljuscat u Pembin kokosar ete ti je Pemba i zove Hasibaaa evo ti tvoja ljuscat one tvoje kokoske jopet snijelje u moj kokosar. Eh dobro je strfilo sto je bila naka postena hanuma. Pa tu kroS muhabet pofalji ti se mene Pemba da joj se Hafiza bogme isprosila i to u Nemacku. Eh bogami su ti odekanke koT nas dolazilji prosci sa svija strana da mi prosu Hafizu i is Senice i is Pazara i is Tutina i is inostranstva eh odakljen sve nijesu dolazilji. Alj bogami Hafiza rece bogami mammoo najbolji mi je ova Mahmut iz Nemacke. Jes da nije sprecu nje, ti znas kaka je moja Hafiza divna dje se nakaF skup pokupi ona sahi najljepsa nije sto je moja no je to sahi tako. Ono ova njojzin Mahmut imo naku Nemicu alj on rece da je bio uzo salj da zavrsi PAPIRE. Sat je vala te papire zavrsijo salj da se otrsi oT te krmske Nemice. Te sto se prije oT nje otrsi dojce da vodi Hafizu u Nemacku. A Hafiza ima valha ljijepu spremu salj heklanoK sta sam joj ja isheklala. Te ti se tako ja ljijepo ismuhabeti sa Pembom te reko hajt da odem kakuci da pristavim stogoT za rucak morebit i oni dajovi dodju. ;)

siemprae

Zlatna sredina

(10)

 • »siemprae« je žensko

Postovi: 374

Datum registracije: 24.08.2006

Lokacija: Nedodjija

 • Poruku poslati

169

Četvrtak, 15. Februar 2007

Aljejkumu seljam
Fala vi hanume moje, ada Boga mi cu ve faljit svudje, i dje chujete i dje ne chujete. :)

Dobro je nana sadek, ka brdo shto kazu, no ne da je zahajala ono pashche no to niko sad ne smije da ga piljne ilj da mu neshto rekne od nane.

Jes Dinna, vabu me Sjempreee, a Boga mi ponekad me vabu i Choraaaa. A kad sam bila micka, ono josh makanja, maama bi znala da mi rekne :'Eh zijanceru, zijanceru, haj koji si sher, vala cesh gu*icom zijan napravit.' :D A morete me zvat i Shemsida. Sve kako vi je merak.

No da ve ja pritupitam neshto...Jestelj sve bljizu tudijena? Vidim zovete se po ovija kahvi pa reko more bit ste nedje bljizu.

Eve da ve i ja zovnem, imam nakija gurabija, maama mi pratila poshtom. Brine se grdna da ne budem gladna ilj zedna, veljik je ovo grad, nema dje da su kupi nashija mezetluka, a ni ja vala neshto n'umijem da spremim. Sve mi se maama ljuti, velji necu se moj udat kad nishta ne znam da spremam, a ovi sadashnji ljudi haju Boga mi ovija domacija specijaljiteta. Alj shta cu ja, precha knjiga Boga mi.

Tako Hanume, bujrum kad goj bidnete hajalje.
Seljam


...ne mozesh izgovoriti toliko mudrosti u zivotu koliko mozesh precutati gluposti...

Dinna_

Zlatna sredina

(10)

 • »Dinna_« je žensko

Postovi: 460

Datum registracije: 01.04.2003

Lokacija: vrtim se tudekanke

 • Poruku poslati

170

Četvrtak, 15. Februar 2007

Ojhaaa hanume, mogastelj sljegnut odekank?

Bogme navesta Simpre smo ti mi bljizu, pro puta smo... Iz Gorandze smo. Alj ja znam ponekat i otij u Ljeskovu, ima mi gore nakih komsija sto su prijenake zivelji odek kod nas u Gorandzu, alj su se premstilji, te ti gorenak ono odem ljeti da bandamo krusaka i jabuka. Kukavica ljuta, ja ti uzmi onu klompu pa zvizni u jabuku. Vala sam se ove godine sahi nakupila svega. Alj bujrum i za tebe, sljegni na kahvu kod nas, kafu cemo ti razmutit i ako hajes kakaF sok i to cemo ti turit, ima vala danas toga rehatluka koljko hoj, lani ni kupijo Vehbo balon soka od pomerandze, ono ga razmutis, e ne da je uskusno. Bujrum hanuma! Vala ce ni bit milo da nas faljis.

A dje lji nije Dfakovica danas? Ada hic se nisam namucila sa cegerima. Gredom ja sreto onog Rasimovog sina, te on turi u kola te pomerandze i hic se nisam namucila. E sto lji je hasul nako dijete. Bogme kat ga vidim jopenak cu vas naveste pofaljit. Jesilj razmisljila sta hoj da posijes u vrt? Ostade mi toga luka jucerake te ako hoj donijecu ti. A kako lji je Hanka? Sahi sam ji se uzeljela.

Ene ovo ni dosla nova navesta Ajla. Bogme jako si otisla koT te Pembe. Poneses lji joj stogoj kaT odes? Sta hajes ti hanuma da izedes i popijes? Da ja nesto nagradim dok sljegnu ove druge hanume.

Vala Endza cim lji popravis ta teljefon, obavezno hi zovi. Ene udarala kisa? Sto ste heljaj bilji. Ovamonak hic udaralo nije, alji je bio mraz. Sve mi pomrze ispreT kuce.

Hejj hanume da vam se zaljim sto danas gotovo glavu razbu. Ada ja vi bi da zafatim vode koT one Hajrudinovice, te obuko nake djavolje klompe. Te ti ja sedo tudek sa tom Hajrodinovicom, koju prozborismo, balone zafati i krenu... No mi se te klomple kljiznuse te ti se ja pofuja i sve lji mi se prosu. Te ja se jopenak vrnu da zafatim alj mi modrica ostade. Sta da cinim?

No zaboravi da ve pitam, hocetelj dete na ona vasar? Jestelj skrojilj kake dimije? Imalj koja vikljere? Moji se postetilji.

[SIZE=2] Veseo čovjek je kao sunce; kud god ide osvjetljava[/SIZE]


171

Četvrtak, 15. Februar 2007

Eve me i ja konacito stigoh na guvno. Spremih zacas veceru Djefku sad bi trebo doj s posla. Imaju mlogo toga posla ovija dana, te grdnik radi i prekovremeno. Nake musterije su nove naslji nekake is Sveske i iz Francuske, pa se postapise raduci. Mlogo mi ga zo, namuci se ka najamnik. Da se makar isplati no na kraj meseca primi platu i odma otidi te je potrosi za namirnice. No jopenke, sta ce se, bolje da se radi, pa zasto-zato, glava mirnja.

Nemote bre te klompe nosit, mlogo su opasne. Ja kako sam ono bila istetila nogu nikako ne marim za njih. Kupim one gumene papuce i mah sam rahat.

Fala ti veljiko za pomorandje, Dince. Namehcicu sok ot njih. A to luka nemo bacit grehota je , no donesi posijacemo odek kod mene, mesta ima, basca prostrana.
Hanke nema zive da se javi, bogme mi je na brigu mlogo radi i ona grdnica :(.
Za vasir sam kupila materijal mlogo ljijep za dimije, si Turske donije Zejnel onumat kat je bio te kad bismo na posedak rece da vidite sta sam donijo ljijep materijal mene mi odma ode oko i vala Djefko bres ni te ni ove odma mi uze 12 metara. Taman cu vi pokazat kad dojdjete.

Eve ga Djefko na vrata.
Alahemanet pa cemo se cut. Pristafte vi za kahvu slobodno.
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

ajla

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 539

Datum registracije: 05.03.2006

 • Poruku poslati

172

Četvrtak, 15. Februar 2007

Seljam jopet hanume.
Ja valha Dinka ponesem Pembi cukulada dosta i to one ljijepe sa ljesnjicima to sve kaT hi jedes topu se u usta koljko su ljijepe. A kako nebi bogoti kad i mene Pemba kat cu da se vrcem odekanke peljne u torbu trohu kahfe, trohu prsute sto je Abit susio gore na ona njihan tavan. A ti bi mogla turit caskom jednu obarusu i trohu surutke ko imas, ja ti to vise hajem iZes no nako pecenje. A Pinkuljina dobavila materijal za tumajljije bogami plaho. Ja valha imam one tumajljije moje mammeee jos biljem kad je nevesta bila, ne da su ljijepe no to prava svila jos tapuT hi je ona skupo platila. A Imala sam Dino one gvozdjene vikljere no kaT smo proslje godine krecilji nedje se zaturise. Alj nemo da se sikiras ja sam ot jedne stare bluze isekla krpice pa sa njima ufrCkam kosu i ne da mi ispane ljijepo pa cu ti hi pozajmit slobodno ko hoj. A zgodno bi bilo da se mi ovako pripsane skupimo i otidnemo na vasar na ljeto. Moram kupit trohu krne da ofarbam ovu kosu a i misljim se da kosu ne turam u pundju no cu je puscit do po ljedja znas kako mi je ljijepa. A vedje su isto namrcit pa bogami na ona vasar sljegne mlogo naroda morebit me ko beginise. A morebit nama hanumama sa foruma Muradin plati kolo pa kaT mi poigramo. Bogme se ljijepo namescite, ono na te vasare ima i kamera te snimaju te poslje puscaju na teljevizor a to poslje gljeda cijo Pazar, Tutin, Senica a valha i sire.
No hanume ko ce nas poveS do gore na ona vasar. Mojem Muradinu se kola postetila neznam dalj nas ova Siempree moze poveS tamo?

@ngi3

Zlatna sredina

(10)

 • »@ngi3« je žensko

Postovi: 453

Datum registracije: 29.07.2003

 • Poruku poslati

173

Petak, 16. Februar 2007

Seljam Hanume, ada sta cinite, kako ste ovo ot kat se ne vidostmo. Evo ja sam pristavila ovu jutarnju kahvu, bas dobro sto cete doj.A imam ja i vikljere dobre. Nalozila sam sporet, a kasika imam koljko vi dusa hoce. Sta? Ne znate o demu pricam, e vala ja sam to videla ot Miriske. Ona bi stalno uzela kasiku ugrila bi je, pa omota kosu oko nje ono se sve ufitilja.
Ona moja sestra sto u grat zivi, ona je frizerka dala mi nake vikljere sto se kuhaju,no oni bogomi nikat da se skuhaju, tvrdi ko kamen. Te ja sve kasikom ufitiljam.
Nego Djefkovice, jelj to ona nas Zejnelj, tu dolje sto zivi? Pa kat lji je on bio u Tursko, heejj moram svratit i ja da pogljedam te dimiluke.

A kat bi ova dince zamoljila tok Rasimovok sina da nas povede na vasir,pa da mu platimo, sta misljite? Ilj je najbolje ova Zurifin sin, on ima traktor,pa da se potrpamo. A cula sam da je ova nasa Altuna nabavila kola.
Naucila sam...
Najlaksi nacin da kao osoba rastem jest da se
okruzim ljudima koji su pametniji od mene

saf

Učenik

(10)

Postovi: 94

Datum registracije: 18.12.2006

 • Poruku poslati

174

Petak, 16. Februar 2007

ДЕТАЉИ О НАРОДНОМ ПОСЛАНИКУ

Презиме, Име
ОМЕРОВИЋ, МЕХО

Посланичка група
- Не припада ни једној посланичкој групи -

Странка
Демократска странка

Датум рођења
9.8.1959.

Место становања:
БЕОГРАД

Занимање
дипл. политиколог
ДЕТАЉИ О НАРОДНОМ ПОСЛАНИКУ

Презиме, Име
МУКОВИЋ, МУЈО

Посланичка група
- Не припада ни једној посланичкој групи -

Странка
Демократска странка
Датум рођења
15.8.1963.

Место становања:
ТУТИН

Занимање
дипл. грађевински инжењер
ДЕТАЉИ О НАРОДНОМ ПОСЛАНИКУ

Презиме, Име
ПОТУРАК , МУНИР

Посланичка група
- Не припада ни једној посланичкој групи -

Странка
Демократска странка

Датум рођења
8.6.1958.

Место становања:
НОВИ ПАЗАР

Занимање
дипл. економиста

@ngi3

Zlatna sredina

(10)

 • »@ngi3« je žensko

Postovi: 453

Datum registracije: 29.07.2003

 • Poruku poslati

175

Petak, 16. Februar 2007

aman hanume neko zaluto ovamo, neda pomognite mu da se snadje... ja nemam vremena treba da se pakuje, nocas putujem za Pozar ako bog da. Nijesam davno bila. Nece me bit 2 dana,cuvaj te mi se. Bogu na anamet!
Naucila sam...
Najlaksi nacin da kao osoba rastem jest da se
okruzim ljudima koji su pametniji od mene

iMan-a

Profesionalac

(10)

 • »iMan-a« je žensko

Postovi: 692

Datum registracije: 11.11.2004

Lokacija: NL

 • Poruku poslati

176

Petak, 16. Februar 2007

Citirano

Orginalno od @ngi3
... nocas putujem za Pozar ako bog da. Nijesam davno bila. Nece me bit 2 dana,cuvaj te mi se. Bogu na anamet!Ehlen we sehlen!
Hos geldin!
Welcome!
ili
Dobrodosla! :) ;)
"Primjer onoga koji se sjeća svoga Gospodara spominjući Ga i onog koji Ga se ne sjeća je kao primjer živog čovjeka i mrtvaca."

inaa

Zlatna sredina

(10)

 • »inaa« je žensko

Postovi: 348

Datum registracije: 30.07.2006

Lokacija: DE

 • Poruku poslati

177

Petak, 16. Februar 2007

..adaa noo..no te podrzat muzaferaa..ovakaf plahan muhabet da ni istetu je jazuk..e vala sam ti se uzeljela pa verovat mi nej..bujrum kad bides imala vaktaa na kahvu da se izmuhabetimo..sca da te pitam kako zivis ovamo..jestelj se priviknuljii..vi kako doljegoste u ovu nemacku nema ve ni da provirite..salj ono jedaman sto dodjee i visee jok.. ee Boga ti muzafera da te priupitam nesto..jelj i tebe tvoj sacir namescioo sta za ona dan zaljubljenija??..vido onumat donije ova komsija stef njegovoj brigiti nakoo cvijecee i bese zacaknuoo i naka srcat u eto too..reko eljhucmuljila sta su sve namisljiljii..

..ee vala je plah ova muhabet s vamaa.. ja sam sinoj namescila jedan kolac..ispade belji zgodno..pa da mi je da vi pratim po ljijek da okusite.. po cipcijo dan sam vi sama..ovo sam na odmor..te namirujem..ha zora poranim te ljebove umijesim..pa posen ispanem na pijac..te ljepotee po tome pijacu..ada verujetelj svegaa imaa saljjj para.. no vi pricaste za nakoo brasnoo ljijepo..eh pink Bog ti dusa akoo hoj rejj tvojeme djafku..da i mene uznee kojii djak....salj ako imadne mesta nek uznee slobodno..ja hajem da mijesim te bi se vala osevapilaa beljii..odekane rijetko kat potrefim takoo u djakove..pa dako kat sacir i muzafera bidu jopet dolaziljii mi mognu salj eto jedan djak donijet da hi ne mucim mlogo..dako nebi imaljii probljema na granicu za ta jedan djak..sta veljis muzafera..vi cestoo idete i dolazitee..te su ve na granicee sigurno i upoznaljii??..

ee sjempre i mene ti je beljii mlogo strah ot tija djavoljija pascadii..ja kat hi vidim svee okoljisim da him nijesam bljizu ni hic...tako ti blagos knjigu u ruke i uci..hic mi se ti nemo kidat za rabotanjee..eehe..dojj ce vrijeme i za to..hic se ne bojj..a danas vala covek moze sta mu dusa pozeljii i da kupii..to probljem nikakaf nijee..
encii i dinna praticu vi jaa cakoladaa..salj mi javnite kat bide nekoo sa nasega kraja sceo da dolazii te cu vi ja turit kojuu cakoladuu i koju kesu bambona...znam ja da to deca mlogo hajuu..
ajla, vrnulj se ti ilj si jos u pazar?

e ja zaboravi da vi reknem eh sta sam se obradovala verovat mi necete..nocas mi dodje hanuma thats_me na konak..te ve svija seljamii i veljii da vi reknem da svrnetee dok je ona odek..bi imala merak da muhabetimo sve zajedno..

Hajj svrnite ako imadete vakta..ja odo da turim za veceruu ljijek sta da mi se skuha..odocneh se.. pa cu jopet doj..

Haj seljametilje vii
..mjeri svoj uspjeh po tome cega si se sve trebao odreci da bi to ostvario..

Dinna_

Zlatna sredina

(10)

 • »Dinna_« je žensko

Postovi: 460

Datum registracije: 01.04.2003

Lokacija: vrtim se tudekanke

 • Poruku poslati

178

Petak, 16. Februar 2007

Seljama sve hanume odek...

Kuji lji je ovo insan sto odekanke zaluta? Da nije izgubijo opanke te se bos ode obrete? Hucmuljilah, ovih azginih insana danasnake ima! Alj ako je umeracio da komunicira odekanke personalno sa nama, sahi ga neka... jelj tako hanume?

Masallah staga nas ima na guvno. Po Gorandze se odekanke skupi. Vala ni je zgodno, vidim i kafa ima, rehatluka, soka, vidim i da ima da se srkne trunak surutke... ene morelj bit da su ono gurabije sa kockom u sredinu? sto ja to hajem, nemogu vi satimo pricat!

Valha prati tija cukulada ina. To ti dosla na konak? Pustio je babo? Bogme mene ova moj neda hic nidje da konacim, no velji stalno, ide pro dana dje hoj alj pro noci da si kakuci. Te ti ja tako kuci stalno sedim i slusam naku muziku.

Hej Ajla ljepoto nasa. Vala si ti sahi plaha cora. Vidoh te jucerak na svadbu koT onija ti komsija. Oni su nam bogati od ovog mojeg daja neki prijatelji. Ti bese zategla, pustila kosu, neda ti je lijepa i stoji ti vala. Dimije zategla na ockur, sahi da ti se ljepote nemogan nagljedat. Kat ti ja moja u jedan vakat cujem "100 evra za navestu ajlu" ! Sahi mi bi milo, te i ja poigra od meraka. Vala bi hajala da mi das te krpice da uvijem ovu kosu da mi bude lijepa ka tebe. Ada ja ti bogati koristim nake preparate za kosu te nemogu nidje da mrdnem... Donijelji mi iz te nemacke nake sampone skupe, te hi ja stalno gljedam. Milo mi! Moramo se doterat za ta vasar. Taman ova Djafkovica ima ta materiijal, ja cu videt kot one Ruzdove snahe da pozajmim, ona je ono ka ja otpriljike. Alj bogme ima nas dosta! Hej da vi pricam. Ova njen covek je nakaf skolovan insan. Veljke neke skolje zavrsava. Velji da ziva cosa sa njim. Endja povej ce ne ona Rasimov sin, pitala sam ga, vaktilje ga vido ispreT izbice kat bijah nakaf sir da uzmem.

Ene ti hoj da sljegnes u Pozar Endja? Neka ti je tamonak dobro. Ako bidnes horna moremo ispanut tornikom na ta pijoc. Ja bi hajala dem da vidim na ona veljki. Bese kupila ona mi spoljna amidzinica nako plasticno cvijece. Te ja hajah da ga turim koT mene u sobu.

Hej hanume moje... Danas sam vi jedva ustala. Ada ja haja jos da priljegnem no me razbudise. Te mora tomacki da ustanem, birijan turim, ponamirim, kravama polozim, posljenak pomuzem i sve tako... Te se vrnu i drenu trunak, ono kisa naka udara, ja ljego pokraj sporeta i ona drva pucketaju, neda sam vi mogla spavat. Kat lji vi u jedan vakat cujem kako se dere nako dijete. Ja skoknu iz haljina i pravo upolje ispadoh. Potrca pro ljivada da vidim sta bi, kat ono velji da nam edne mustuluk, doslo Mehovo roblje iz te Nemacke. Te ja bijah na tu slatku, trunak prozborismo i ja se moradoh jopen vrnut svome rodblju.

Kako su vi ljudi danasnake? Imalj stogoj da se izede plaho? Jelj dogovoreno ta vasar da idemo zednako? Ja bi vala hajala.
[SIZE=2] Veseo čovjek je kao sunce; kud god ide osvjetljava[/SIZE]


179

Subota, 17. Februar 2007

Seljametilje kone,
jestlj dobro i zdravo? Kako ste sta cinite? Kako su vi familjije? Svi jestelj dobro i zdravo?

Ja nemadoh vakta jucerake sam bila u naku trku. Isla sam kot svekrve mi pa posenake dodjose dever i jetrva mi, te vecerasmo zednako svi nake boranije. No Djefko umutijo ima dva meseca hoce demo malo na djumbus, te reko hajdemo kat ti je toljiki merak. I tako mi djumbusismo i igrasmo dok postadosmo. A meraka mojega pevala ni Semsa, mene se sve razmilje kad joj cuh glas. Imase mlogo naroda. Aman te zenskinje sta je poazginjela, moje neveste. Ade to gola ljedja, da prostite i go pupak i golje noge...auuu mene , sam zemsko pa me bi sram da gljedam, a kamolji da sam musko. E svasta tamo imade. Ponapijase se naki veseljici pa pocese skakat i igrat. Ja vala reko Djefku, ljijepo ni je bilo cula sam Semsu, alj hajdemote kakuci dok nije kaka svadja izbila, moremo bre nastradat ni krivi ni duzni. Te dodjosmo vala kasno, a jutros sam odma morala jopet poranit da namirim, zava bese porucila u utornik da ce doj u subotu sa decom da sedu i da nocu.

Ete ja nemadoh vakta ni kahvu da srknem, halaljite.
Dojcu negdje mahsus da sednem sa vama.


Hanka se javila jucerake , zisto! Velji dojce i ona malo.

Alahemanet!
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

ajla

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 539

Datum registracije: 05.03.2006

 • Poruku poslati

180

Subota, 17. Februar 2007

Seljam Hanume evo me jopet odekanke reko da trohu stogoT promuhabetimo.
A bogme Dinka moj Muradin je proslje godine baco i po 500 evra za kolo kat bi ja poigrala no morebit si ti muhabetila sa onom Djulom te si smetnula te nisi cula. Ja sam sadekanke u ovo inostranstvo daljeko alj se pocipcijelu godinu spremam za one vasare dolje.
No ja moje core zaboravih da vi pricam da su me proslje godine bilji izabralji ovi sa teljevizije za NEVESTU godine. Moj Muradin dade onome snimatelju 100 evra i rece mu me malo vise posnima da bi ono poslje bogoti gljedalji na teljevizor. I tako svake subote sedi preT teljevizor i gljeda na koje sam mesto nekaT sam bila trece nekaT drugo alj moj Muradin koljko je hajo da mu zena pobedi rece vala ja poznajem neke ljude dolje u onu teljeviziju odo da hi povedem na rucak morebit pobedis.
Kat tako jedan posedak ja skuhala kompira i uzela te heklam kat mobiljni teljefon zazvoni... uh ja ti se uplasi reko da nije Abit sto bon kaT ono oni iS teljevizije kazu NEvesta ti si pobedila dojcemo koT tebe u selo da te posnimimo malo i po stalji kako namirujes i na ljivadu kako se setas u tumajljije a ja koljko sam se bila obradovala zaboravila sam i sta sam him rekla. Eh moje hanume to je poslje cipacipcijelo selo dolazilo na slatku ada bogami sa cipacipcijelje pesteri da mi cestitaju.
A moj Muradin sta mi je onija petoljirki kupijo ada teba mi tri sahata salj da hi pokacim.
No sta bi hanume ko ce nas poves do gorekanke moj Muradin bogme pogodio nakaF poso u Svajcarsku te nemoze morebit moze ova brat PAZARAC imase vala plaha kola voljela bi se vala provozaT u njih a i krave se ne plasu oT onija kola.
No odo saT da stavim ovome roblju da rucaju poskapase glani te cu opet ja navrnut.
Bujrum te hanume sve tako zajedno koT mene na kahvu taza vala ljijepa.
Alahimanet core ;)

Social bookmarks