Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

  • »Tutinac« je muško
  • »Tutinac« je autor ove teme

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

  • Poruku poslati

1

Srijeda, 03. Septembar 2008

Novi internet browser - Google chrome

Mountain View - Opera, Firefox, Safari, Internet Explorer, a i svi ostali internet pretraživači će uskoro dobiti veliku konkurenciju. Google predstavlja sopstveni internet pretraživač! Kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da će Google do kraja dana predstaviti svoj debitantski browser, koji će nositi oznaku Chrome.

Chrome će biti open source aplikacija koju Google opisuje kao spoj komponenti iz Apple WebKit-a i Mozilla Firefox-a. Naravno, očekuje se visok stepen integracije sa postojećim Google rešenjima, sinhronizacija i mogućnosti rada u offline režimu.

Tu je i novi JavaScript engine V8, za koji se tvrdi da će biti pravo rešenje za pokretanje sledeće generacije web aplikacija, "što uopšte neće biti moguće sa postojećim pretraživačima".
Google obećava da će Chrome biti veoma jednostavan i pregledan, nalik na homepage Google-a. Velika pažnja je posvećena jasnom i jednostavnom interfejsu, a primaran fokus je bio na tome da se kreira najbrži pretraživač današnjice. Google računa na veliku korisničku bazu. Chrome će podržavati add-on-ove, nalik na Firefox, što bi trebalo da poveća njegovu funkcionalnost.

Još jedna interesantna novina jeste što se svaki tab pokreće izolovano, tako da krah jednog taba ne dovodi do krahiranja kompletnog pretraživača i svih ostalih otvorenih stranica. Zanimljivo je da je Google objavio i strip, koji objašnjava funkcionalnosti novog browsera. Chrome beta 1 za Windows operativne sisteme će se pojaviti tokom današnjeg dana. Naknadno će biti predstavljene i verzije za Mac OS X i Linux, ali precizniji datumi nisu navedeni.


---------------

Iako samo prilicno konzervativan kada su u pitanju browseri ovde moram da ustuknem...skinuo sam ga sinoc i vec ga isprobavam i za moj ukus je odlican...!

Sta vi mislite ?


Posto tema vec postoji izvinjavam se i molim administratora da ovu zatvori !
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

  • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

  • Poruku poslati

2

Srijeda, 03. Septembar 2008

Evo sta mislimo:Gogle chrome

" Bilen alemlere rahmettir "

Social bookmarks