Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Time_Out|

Zlatna sredina

(10)

 • »Time_Out|« je muško
 • »Time_Out|« je zabranjen
 • »Time_Out|« je autor ove teme

Postovi: 195

Datum registracije: 08.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1

Subota, 20. Mart 2004

Novi napadi na bosnjake!!!

Esselamu alejkum!

U Malom Zvorniku je u cetvrtak 18.03.2004. g. demolirana dzamija od strane terorista pristiglih iz Loznice. Istog dana je terorisan narod (bosnjacki) od strane iste (ili slicne) grupe po Loznice. X( X(
Uvece oko 20h napali su mladica od dvadesetak godina (Fafulic Salka) kada je krenuo da kupi cigare i prebili ga nanevsi mu teze povrede glave. Dva policajca koji su cuvali dzamiju u Malom Zvorniku nisu bili tu kada je napadnuta!!!
Sinoc ( 19.03.2004.,22.h) naselje je ponovo napadnuto, pri cemu su demolirane 3 kuce, i jedna radnja koja je pripadala muslimanima. Policija je samo "svratila" i otisla.
MEDJU NARODOM VLADA VELIKA PANIKA. VELIKI DEO LJUDI NAPUSTA NASELJE U VECERNJIM SATIMA PLASECI SE DA PROVEDU DAN U NASELJU.NEKI POKUSAVAJU DA SE SAMI ORGANIZUJU DA BI SE ZASTITILI CAK I SILOM.

Informaciju sam dobio od muslimana koji zive tamo. Bice veceras na medijima!!!

Oni zele da ustima svojim utrnu Allahovo svjetlo. a Allah zeli da vidljivim ucini svjetlo Svoje, makar ne bilo po volji nevjernicima. (Tewba, 32)


Trazim od nasih sugradjana srba da smire usijane glave medju svojim sunarodnicima i da ne podgrijavaju tudje usijane glave!!!
A oni koji vjeruju i cine dobra djela - oni su, zbilja, najbolja stvorenja (Al Beyyina - Dokaz jasni, 7)

realista

Početnik

(10)

 • »realista« je muško

Postovi: 43

Datum registracije: 17.03.2004

Lokacija: novi pazar

 • Poruku poslati

2

Subota, 20. Mart 2004

CISTO SUMNJAM DA CE TO BITI U MEDIJIMA TAKVE STVARI SE ZATASKUJU I ZABORAVLJAJU, DA JE NEKI BOSNJAK TO URADIO TO BI CEO SVET ZNAO I TAKVA VEST BI BILA UDARNA NA SVIM MEDIJIMA ,ZALOSTI KAKVA NAM JE DEMOKRATIJA I SLOBODA MEDIJA

PASHA

Zlatna sredina

(5)

 • »PASHA« je zabranjen

Postovi: 182

Datum registracije: 29.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

3

Subota, 20. Mart 2004

Es selamu alejkum dobri ljudi..

Zalosno je to sto su moji prijethodnici iznijeli ali je po meni jos zalosnija cinjenica da je danas na sredstvima javnog informisanja iznijeta cinjenica...CITIRAM... SRPSKA ZANDARMERIJA DANAS JE U JEDNOM SELU KOD PRESEVA UHVATILA JEDNOG ALBANCA U POKUSAJU DA ZAPALI DZAMIJU I KRIVICU PREBACI NA SRBE.....
S T R A Sh N O !!!!!!

Time_Out|

Zlatna sredina

(10)

 • »Time_Out|« je muško
 • »Time_Out|« je zabranjen
 • »Time_Out|« je autor ove teme

Postovi: 195

Datum registracije: 08.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

4

Subota, 20. Mart 2004

03. 20. 2004.
Bar - Crna Gora:


U CENTRU BARA DEMOLIRANA ISLAMSKA KNJIŽARA


Islamska knjižara prije demoliranja
Užasnuti serijom već poznatog i dobro planiranog scenarija sa kojim se zastrašuje islamsko biće na prostorima Srbije, evo isti scenarij se prenosi i na drugo "oko" iz državne zajednice Crnu Goru, tačnije u grad Bar, koji slovi za raskrsnicu Istoka i Zapada. U Baru je u noći 19/20. mart 2004. godine desio se jos jedan vandalizam koji će se pamtiti. Naime, kako su već od prije naši čitaoci upoznati u strogom centru Novog Bara, uz pomoć Izdavačke kuće "El-Kelimeh", iz Novog Pazara, pod okriljem Odbora Islamske zajednice Bar, džemaat "Novi Bar" otvarena je "Islamska knjižara", prvog dana obilježavanja Kurban bajrama prošle godine (o čemu smo već pisali). Ovo je ujedno bio prvi korak kroz literaturu približavanje Islama čitaocu na ovim prostorima, sve u smislu samostalnog, bržeg i boljeg upoznavanja i razumjevanja islama. Posebno imponuje utisak originalnosti knjižare, zamišljene i stvorene, bez privatnih poriva, da uspostavi spone univerzalnim istinama čovjeka i života, da svojom cjelovitošću istine o islamu, zaslužuje povjerenje navodeći na ubjedjenost da će budućnost islama, na ovim prostorima, biti izvjesnija i uspješnija. Redovna prisutnost vjerske štampe, nabavljeni su i podijeljeni kao hedije Ilmihali i knjige porodične islamske biblioteke i postignut dogovor, da u saradnji sa Izdavačkom kućom EL-KELIMAH iz Novog Pazara, egzistira Islamska knjižara u Baru, u strogom centru, od opšteg značaja za Odbor Islamske zajednice Bar i šire, pod veoma povoljnim uslovima: Prezentiranje islamske knjige – zatim učenje bez troškova sa dobiti u znanju i materijalnosti. Prezentiranje islamske kulture, tradicije i običaja ne odgovara šovinistima i veliko nacionalistima koji su u noći 19. na 20. mart 2004. godine, praktično demolirali knjižaru, razbijajući sve što su mogli razbiti. Zvaničan izvještaj ovog dogadjaja uslijediće nakon sazivanja sastanka Odbora IZ Bar, kao i vanderne Skupštine džemaata Novi Bar, pod čijim okriljem i egzistira knjižara i davanja saglasnosti za javnu obavijest, nakon analiza zvničnih zapisnika MUP-a Bar. Ovaj dogadjaj nije slučajnost, vec opomena i zastrašivanje. Zato svi mi skupa moramo smoći snage da izdržimo i ove provokacije. Ne zaboravimo, a za oprost valja razmisliti ako ga budu zatražili naredbodavci i izvršioci.
"O vjernici ! Sta Vam je kad Vam se kaze stupite na Boziji put ! Vi stojite na mjestu... Ne nastupiteli ! On ce Vas kazniti bolnom kaznom i zamjenice Vas drugim narodom. " Kur'an-Tevbe, 38. (Iz Bara za BOŠNJACI.net: S.C.)
Napomena: Očekujemo opširniji izvještaj

http://www.bosnjaci.net/islam_teme.php?id=231
A oni koji vjeruju i cine dobra djela - oni su, zbilja, najbolja stvorenja (Al Beyyina - Dokaz jasni, 7)

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

 • »SaNdZak« je muško

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

 • Poruku poslati

5

Subota, 20. Mart 2004

BOŠNJAČKO NACIONALNO VEĆE PROTESTUJE ZBOG NASILJA

Novi Pazar -- Bošnjačko nacionalno veće osudilo je nasilje na Kosovu i izrazilo ogorčenje zbog progona preostalih bošnjačkih porodica iz njihovih domova u Bošnjačkoj mahali, u severnom delu Kosovske Mitrovice i paljenja džamija u Srbiji. U saopštenju objavljenom povodom sednice Veća, navodi se da je "većina beogradskih elektronskih medija, kao i neki od visokih državnih funkcionera svojim neadekvatnim reagovanjem i govorom mržnje doprineli stvaranju opšte atmosfere linča, što je prouzrokovalo vandalsko ponašanje ekstremista prema Bošnjacima, bošnjačkom kulturno-istorijskom nasledju i verskim objektima". "Mi vas molimo da sa svoje pozicije utičete na nadležne državne organe da otkriju i privedu pravdi sve počinioce ovih nedela kako se ovakvi necivilizacijski postupci ne bi više ponovili i pomognete da zajedno izgradimo demokratske institucije i stvorimo uslove za trajan i stabilan mir, sigurnost, saradnju i poverenje među narodima", kaže se u saopštenju upućenom "nadležnim međunarodnim institucijama".
Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

Time_Out|

Zlatna sredina

(10)

 • »Time_Out|« je muško
 • »Time_Out|« je zabranjen
 • »Time_Out|« je autor ove teme

Postovi: 195

Datum registracije: 08.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

6

Nedjelja, 21. Mart 2004

NA KUĆU TURČINA SA KOSOVA BAČENI MOLOTOVLJEVI KOKTELI | 22:28 | Izvor: Beta

Novi Sad -- Nepoznate osobe bacile su u subotu ujutru dva molotovljeva koktela na poslovni prostor u okviru porodične kuće Krajik Barija u Novom Sadu, potvrdio je Beti njen vlasnik. "Nepoznate osobe su razbile izlog pekare u pripremi u kući, a potom ubacile molotovljeve koktele", rekao je Bari i dodao da ništa nije čuo, već da su komšije hitro reagovale i pozvale vatrogasce.

"Zahvalan sam komšijama i svim Novosađanima koji su oštro osudili ovaj bezumni čin", kaže Bari i zahvaljuje se i vatrogascima koji su dosta brzo reagoval, jer bi, kako kaže, pošto ništa nismo čuli, "bili sprženi".

Bari je rekao da je po nacionalnosti Turčin koji je u vreme bombardovanja 1999. godine izbegao sa Kosova u Tursku, ali pošto mu je supruga Novosađanka, 2001. se doselilo u Novi Sad, kupio kuću i hteo da otvori pekaru.


BANJA LUKA, 20. marta (FENA) - Nepoznato lice ili više njih u provalnoj krađi otuđilo je 125 kg eksploziva 'austorgel F60'', 195 metara sporogorećeg štapina i 700 metara detonirajućeg štapina iz skladišta AD GIK ''Hidrogradnja'' srpsko Sarajevo, potvrdio je MUPRS-a.

Kriminalističa policija Policijske stanice Pale je 18.marta izvršila uviđaj u skladištu AD GIK ''Hidrogradnja'', koje se nalazi pokraj magistralnog puta Pale-Sarajevo u blizini korita Miljacke, iz kojeg je, najvjerovatnije prethodna tri dana, ukraden eksploziv.

Uviđaj je izvršen i u obližnjem pomoćnom skladištu navedenog preduzeća iz kojeg je, najvjerovatnije isti izvršilac, otuđio 2.835 usporivača i 235 upaljača za eksploziv.

Operativni rad na identifikovanju i pronalasku izvršioca je u toku.

(Fena) zl
A oni koji vjeruju i cine dobra djela - oni su, zbilja, najbolja stvorenja (Al Beyyina - Dokaz jasni, 7)

FANTOM

Početnik

(10)

Postovi: 3

Datum registracije: 21.03.2004

 • Poruku poslati

7

Nedjelja, 21. Mart 2004

sigurno je i ovo njihov opravdani BES X( X(

Social bookmarks