Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

PAUK_

Profesionalac

(10)

  • »PAUK_« je muško
  • »PAUK_« je autor ove teme

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

  • Poruku poslati

1

Utorak, 30. Novembar 2004

Obelezilo je danasnji dan

DAN ZASTAVE BEZ INCIDENATA | 08:25 | Izvor: B92

Preševo, Beograd -- Albanski nacionalni praznik Dan zastave obeležen je bez incidenata.

Albanci na jugu Srbije u nedelju su od Saveta ministara Srbije i Crne Gore i Vlade Srbije zatražili demilitarizaciju tog regiona, ukljucivanje Albanaca u državne strukture i pravo na upotrebu albanskog jezika i nacionalnih simbola u obeležavanju datuma iz istorije Albanaca.

Clan Koordinacionog tela za jug Srbije Ninoslav Krstic kaže da zahtev Albanaca za demilitarizaciju nije realan. "Mislim da to u ovom trenutku nije moguce zato što na Kosova postoji organizovani kriminal koji krece i prema jugu Srbije. To su, pre svega, trgovina drogom, ljudima, raznom robom, a obezbedenje u Kopnenoj zoni bezbednosti je u funkciji zaštite svih gradana, dakle i Albanaca", rekao je Krstic.

Ministar SCG za ljudska i manjinska prava Rasim Lajic izjavio je da ne postoje prepreke da na jugu Srbije u službenoj i privatnoj upotrebi bude korišcen albanski jezik. Ljajic je dodao da za upotrebu zastave postoje ogranicenja koja, na osnovu Zakona o zaštiti nacionalnih manjina, moraju bithi poštovana. "Kada je rec o zastavi, tu postoje dva ogranicenja. Jedno je da simbole treba da donese albanski savet nacionalnih zajednica, a drugo je da ti simboli ne mogu biti identicni simbolima drugih država", rekao je Ljajic za Betu.
Dijela su uoblicene slike, a nijet sa kojim su cinjena njihov su duh.

Social bookmarks