Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

  • »fildzan-efendija« je autor ove teme

Postovi: 5

Datum registracije: 26.01.2012

Lokacija: Frankfurt , Njemačka

  • Poruku poslati

1

Nedjelja, 14. April 2013

Operacija vena laserom ?

Pozdrav svima,

Već nekoliko godina imam proširene vene na desnoj nozi, koje se protežu od koljena do skočnog zgloba, a kako vrijeme prolazi one su sve veće. Znam da ću nakon ljekarskog pregleda morati ići na operaciju.

Moj jaran koji živi u Njemačkoj ima isti problem, pa je bio na pregledu kod nekog dr Dragića u Podgoricu i zakazao termin. To je kod njih ambulantna stvar.daju lokalnu anesteziju injekcijpom naprave neki mali laserski rez i laserom sprže venu.Može odmah da staje na svoje noge i ide kući.
Taj je doktor specijalizirao u Njemačkoj ali ovog mog jarana ipak ovdje izađe jevtinije cjeli tretman.Mene interesuje da li postoji ista tehnologija kod nas (u Srbiji)? Iskren da budem, ja nemam baš vremena za ležanja u bolnici, budući da sam veoma zauzet poslom a nema me ko zamijeniti.

Unaprijed zahvaljujem na vašim odgovorima :thumbup:

Ovaj post je već 1 puta uređen, zadnji put od »fildzan-efendija« (14. April 2013, 20:56)


Alma-01

Početnik

(10)

Postovi: 2

Datum registracije: 18.04.2013

Lokacija: Chicago

  • Poruku poslati

2

Četvrtak, 18. April 2013

Taj doktor je meni operisao ljevu nogu u Beogradu prije godinu dana.Nisam znala da radi i u Podgorici? Od kada tamo operiše?
Nisam upućena u tvoju situaciju,ali jeli se kod tebe radi o povrsinskim ili unutrasnjim venama ?

Rez je malo širi od vene sonda se uvuće u venu pa mora biti tako širok. Cijena zavisi od slučaja do slučaja.

Nisam htjela otici na klasicnu operaciju pa da poslije provodim dane u bolnici, ukoliko imam mogucnost da to odradim laserski i da odmah napustim bolnicu.
drugi jako bitan razlog je sto sam cula da klasicna operacija ostavlja poprilicno velike oziljke, dok se poslije laserske nista ne vidi u šta sam se i uvjerila.

Pokušaj ga kontaktirati putem sajta http://www.kardiocentar.rs/o-kardio-centru neko će ti se javiti.Morao bi zakazati prvo prijegled da bi znali da li treba da ti rade operaciju.Znam ljudi kojima su rekli da ih ne trebaju operisati da su uzroci bola druge prirode.Veoma korektno medicinski.
Želim ti sreću !

Nihad

Urednik foruma

(121)

  • »Nihad« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

  • Poruku poslati

3

Četvrtak, 18. April 2013

Fildzan-efendija postavi pitanje a onda se ponovo registruje pod novim nikom Alma-01 i odgovori sam sebi na pitanje :) E to se zove monolog :)

Jel daje taj doktor proviziju, da se i ja ukljucim u reklamiranje :)
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

PaZaRaC

Profesionalac

(26)

  • »PaZaRaC« je muško

Postovi: 1.291

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

  • Poruku poslati

4

Četvrtak, 18. April 2013

8o 8o 8o

Slične teme

Social bookmarks