Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

sahih

Učenik

(10)

 • »sahih« je muško
 • »sahih« je zabranjen
 • »sahih« je autor ove teme

Postovi: 61

Datum registracije: 07.06.2006

 • Poruku poslati

1

Srijeda, 15. Novembar 2006

Opet bombe

Bačena bomba na kuću aktiviste SDA u Novom Pazaru


Aktivista Stranke demokratske akcije Mahmut Hajrović i njegova supruga Zumreta povređeni su u esploziji naprave koju je tokom noći nepoznati napadač ubacio u njihovu kuću. Dežurni hirurg novopazarskog Zdravstvenog centra Kemal Brničanin izjavio je da je Zumreta Hajrović primljena sa teškim povredama trbušne duplje. Novopazarska policija se još nije oglasila povodom incidenta, a istražni organi su obavili uviđaj.


Spain

Profesionalac

(10)

 • »Spain« je muško
 • »Spain« je zabranjen

Postovi: 1.197

Datum registracije: 04.09.2005

 • Poruku poslati

2

Srijeda, 15. Novembar 2006

Da nam Allah pomogne. Šta li sad spremaju. ?(

Hvala.
[SIZE=5]ZELENO, VOLIM TE![/SIZE]

bandzo

Početnik

(10)

 • »bandzo« je muško

Postovi: 1

Datum registracije: 06.11.2006

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

3

Srijeda, 15. Novembar 2006

Čudi me da i za ovo nije okrivio "vehabije", pošto su mu dežurni krivci :rolleyes:

E-B

Zlatna sredina

(10)

 • »E-B« je zabranjen

Postovi: 284

Datum registracije: 17.10.2004

 • Poruku poslati

4

Srijeda, 15. Novembar 2006

Citirano

Orginalno od bandzo
Čudi me da i za ovo nije okrivio "vehabije", pošto su mu dežurni krivci :rolleyes:


Nisu samo wehabije silnici na tim nasim prostorima.
Postoje i wehabijski partneri (istina jedni od tih njihovih partnera su se sad okrenuli protiv wehabija).
Ovaj drugi partner se grcevito bori da ne postane samo "istorija".

Polahko toj grupi puca savez (sto bi rekli kod nas "puca im tikva"), pa su i za ocekivat ovakvi incidenti.
Zalosno je samo sto pri svemu ovom neko i zivot moze izglubiti.


PASHA

Zlatna sredina

(5)

 • »PASHA« je zabranjen

Postovi: 182

Datum registracije: 29.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

5

Srijeda, 15. Novembar 2006

Već 16 godina neke političke grupacije, pojedinci i organizacije gube bitku sa narodnom voljom oličenom u izborima. Kada se ne može pobjediti na izborima ili kada njihova (ne)djela govore istinu o njima onda se poseže za najgnusnijim metodama pa čak i za terorizmom. Glavni "junaci" ovih kukavičkih prilaza, rješavanja problema i nemirenja sa voljom većine naroda posežu za oružjem, bombama, ubistvima. Znaju oni dobro da nikada neće dobiti povjerenje Bošnjaka ali kada je već tako onda kažu hajde da učinimo nešto što bi dovelo do toga da se Bošnjacima zgadi i ono malo politike i nadlježnosti koju imaju, pa kada ne mogu ja neka ne može i on. Eto to je glavni problem i glavni kukavičluk onih minornih snaga koji, ponavljam opet nemaju uporište u narodu.

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

6

Srijeda, 15. Novembar 2006

Prvo treba sacekati izvestaj policije pre davanja ishitrenih komentara.

Iz tog razloga molim diskutante da se uzdrze od komentara u kojima se bilo ko optuzuje.
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

sahih

Učenik

(10)

 • »sahih« je muško
 • »sahih« je zabranjen
 • »sahih« je autor ove teme

Postovi: 61

Datum registracije: 07.06.2006

 • Poruku poslati

7

Srijeda, 15. Novembar 2006

Uhapšen bombaš iz Novog Pazara

Novi Pazar -- Uhapšen Fahrudin G, zvani Maradona, iz Novog Pazara zbog sumnje da je u utorak oko 3.30 bacio bombu u kuću Mahmuta Hajrovića.

Kako je saopštila policija u Novom Pazaru, bomba je bačena u spavaću sobu Hajrovićevih i tom prilikom teško je povređena supruga Hajrovićeva supruga Zumreta, dok je sam Mahmut Hajrović, aktivista stranke Sulejmana Ugljanina, prošao s lakšim povredama. Zumreta Hajrović, koja je u životnoj opasnosti, prebačena je na neurohirurgiju Kliničkog centra u Beogradu.

Kako je agenciji Beta potvrdio njen lekar Kemal Brničanin, Zumreta Hajrović je u veoma teškom zdravstvenom stanju i nalazi se u životnoj opasnosti.

Zumreta Hajrović prebačena u Beograd zbog povrede


Zumreta Hajrović, koja je juče teško povređena u bombaškom napadu u Novom Pazaru, prebačena je na neurohirurgiju Kliničkog centra u Beogradu, potvrdio je agenciji Beta njen lekar Kemal Brničanin. Prema njegovim rečima, Zumreta Hajrović je u vrlo teškom zdravstvenom stanju i nalazi se u životnoj opasnosti. Zumreta Hajrović i njen suprug Mahmut povređeni su juče kada je u njihovu porodičnu kuću ubačena bomba. Zumreta je primljena u bolnicu i operisana zbog povrede trbušne duplje. Policija u Novom Pazaru sinoć je privela Fahrudina G. (29) zbog sumnje da je odgovoran za napad.


Vox

Početnik

(10)

 • »Vox« je zabranjen

Postovi: 40

Datum registracije: 10.10.2006

 • Poruku poslati

8

Srijeda, 22. Novembar 2006

Citirano

Odbornici skupštine opštine Novi Pazar su danas na vanrednoj sednici zaključili da je ugrožena bezbednost građana u Novom Pazaru, i to lična, životna i imovinska. Oni su naveli da postoji sprega između pojedinaca iz policije i pravosudnih organa sa vrhom Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića i sa Islamskom zajednicom, što dovodi do podsticaja organizovanog kriminala.

Odbornici su zatražili od nadležnih organa i vlade Srbije da preduzmu sve mere kako bi se u Novi Pazar vratili red, mir i zakonitost.

Sednici su prisustvovali načelnik policijske uprave Mamer Nicević, predsednik okružnog suda Ćamil Hubić, predsednik opštinskog suda Miloš Mladenović i okružni javni tužilac Salih Karišik.

Skupština opštine je raspravljala o bezbednosti na zahtev predsednika opštine Sulejmana Ugljanina, čija koalicija Lista za Sandžak ima većinu u lokalnom parlamentu.

b92
Citirano

Vanredna sjednica Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća u proširenom sastavu, inicirana od strane dr. Sulejmana Ugljanina, predsjednika Vijeća, na kojoj je trebalo da se razmatra aktuelna situacija u Novom Pazaru,a na koju su bili pozvani predstavnici parlamentarnih bošnjačkih političkih partija zastupljenih u novopazarskom parlamentu: Bajram Omeragić, predsjedavajući koalicije «Lista za Sandžak», Rasim Ljajić, predsjednik Sandžačke demokratske partije, te Muamer Zukorlić, predsjednik Islamske zajednice Sandžaka, kao i predstavnici nacionalnih institucija i udruženja u Sandžaku, a koja je trebalo da se održi 17.11.2006.godine, odložena je zbog neprihvatanja poziva od strane Rasima Ljajića i Muamera Zukorlića.
I sada, kao i mnogo puta ranije, Rasim Ljajić i Muamer Zukorlić odbili su dijalog i na taj način izbjegli da se suoče sa činjenicama i argumentima. Javnosti je poznato da su upravo oni mnogo puta do sada javno prozivani i optuživani za odgovornost za višegodišnju političku nestabilnost u Novom Pazaru, koja je obilježena incidentima, bombaškim napadima, ranjavanjima ljudi, pa i ubistvom odborničkog kandidata Ruždije Durevića, a sve u cilju da se domaćoj i međunarodnoj javnosti region Sandžak predstavi kao nestabilno i krizno područje, a Bošnjacima onemogući uživanje osnovnih građanskih i nacionalnih prava, te na taj način uspori integraciju bošnjačkog naroda u sve društvene i državne strukture u našoj zemlji.
Bošnjačko nacionalno vijeće izražava zabrinutost da ljudi koji imaju ambicija da se bave javnim poslovima u ime bošnjačkog naroda, odbijaju dijalog u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Posebno zabrinjava činjenica da bivši ministar i još uvijek aktuelni čelnik Islamske zajednice u Novom Pazaru, ne priznaju Bošnjačko nacionalno vijeće koje je osnovano u skladu sa zakonom i koje je najviši predstavnički državni organ u oblasti manjinske samouprave sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji, pa je samim tim i kompetentno i nadlježno da se bavi svim aspektima društvenog života nacionalne zajednice koju predstavlja. Na taj način i Ljajić i Zukorlić su otkrili najširoj javnosti u Sandžaku i Srbiji, kao i u međunarodnoj zajednici, da je njihova spremnost na dijalog neiskrena i predstavlja običnu farsu.

BNVed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

9

Srijeda, 22. Novembar 2006

Steta sto nema vise detalja sa ovog zasijedanja opstinske skupstine.

Poziv gospodina Ugljanina gospodi Ljajicu i Zukorlicu je neozbiljan. Izvjestaj bnv-a cisto politikanstvo koje bi najvisem nacionalnom tijelu trebalo biti strano.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Spain

Profesionalac

(10)

 • »Spain« je muško
 • »Spain« je zabranjen

Postovi: 1.197

Datum registracije: 04.09.2005

 • Poruku poslati

10

Četvrtak, 23. Novembar 2006

Citirano

Orginalno od ed
Poziv gospodina Ugljanina gospodi Ljajicu i Zukorlicu je neozbiljan. Izvjestaj bnv-a cisto politikanstvo koje bi najvisem nacionalnom tijelu trebalo biti strano.


Naravno, treba naglasiti da je ovo tvoje subjektivno misljenje, a po meni pristrasno.
Po meni su pozivi Muamera Zukorlica i Rasima Ljajica na takve sastanke jedna farsa.

Radi se o tome da svi problemi vezani za Bosnjake Sandzka trebaju da se rjesavaju u Bosnjackom Nacionalnom Vijecu, pa je stoga ovaj poziv veoma, veoma ozbiljan, a neozbiljni su oni koji ne priznaju ovu instituciju i koji bi da te razgovore vode na "livadi" kao neutralnoj teritoriji, a problem kod Muamera Zukorlica je njegova strastvena zelja za vlascu, za kraljevanjem, itd. i njegova mrznja prema Dr. Sulejmanu ef. Ugljaninu.

Dakle, stvari su savim jasne. A ko to ne vidi ili ko nece to da vidi to je njegov problem, ja mu kriv nisam, sam sebi nepravdu cini.

Muamer Zukorlic je covjek cija je vjerska autoritativnost konstantno, a u posljednje vrijeme u naglom padu i koji vise nikako ne moze biti vjerski autoritet Bosnjacima Sandzaka. Ako bi pokusao da se zvanicno bavi politikom onda bi tu prica bila drugacija. Kao politicara mozda bih ga i ja glasao, ali kao duhovnog lidera, autoriteta nikako, jer on ne ispunjava ni minimum za to mjesto.

A o Rasimu Ljajicu sta reci, to je jasno kao dan.

Dakle, svojim nedolaskom u Vijece na vanrednu skupstinu su pokazali jasno kao dan da im nije do rjesavanja problema vec do sto veceg sukoba vidjeci u tome svoju poziciju mnogo boljom i jacom od Ugljaninove, a samim tim i vjerujuci da ce ga u tim sukobima poraziti i izbrisati sa politicke scene.

Zaboravljaju da mi planiramo a Allah radi sta hoce. On upravljasvijetom, On je Gospodar spletki.

Idemo dalje...

Hvala.
[SIZE=5]ZELENO, VOLIM TE![/SIZE]

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

11

Četvrtak, 23. Novembar 2006

Hvala tebi na tvom objektivnom i nepristrasnom stavu. Neka ima i takvih na ovom forumu :D

Prema BNV kao instituciji valja se odnositi sa duznim postovanjem i biti odgovoran u tom smislu. Medjutim, nije to problem, iako je BNV pod okupacijom SDA partije. Problem je sam poziv i nacin na koji je isti formulisan. Iz toga je bilo vise nego ocigledno da ce biti odbijen. Zasto smatram da je poziv gospodina Ugljanina neozbiljan. Pa pogledajte samo kako je bio zamisljen sastanak. Strane na sastanku su trebali da zastupaju:

- Bajram Omeragić, predsjedavajući koalicije «Lista za Sandžak»
- Rasim Ljajić, predsjednik Sandžačke demokratske partije
- Muamer Zukorlić, predsjednik Islamske zajednice Sandžaka
- predstavnici nacionalnih institucija i udruženja u Sandžaku

Sadrzaj poziva je ignorantan prema nasoj stvarnosti i ja mu ne vidim drugu svrhu osim da gradjanima zamaze oci. Sandzacka realnost su Ugljanin, Ljajic i Zukorlic. Oni su glavne uloge u filmu. Drugih aktera nema. Kakav Bajram Omeragic, kakva udruzenja, kakvi bakraci. Da je gospodinu Ugljaninu stalo da se sa gospodom Ljajic i Zukorlic sastane on bi najprije prihvatio osnovni uslov a to je da sjednu za okrugli sto ce reci da organizuju sastanak na kojem ce imati ravnopravne pozicije. U pitanju je nacionalni interes, u pitanju je sudbina Bosnjaka i Sandzaka i ne moze tamo neki Bajro da sjedi preko puta muftije. Zato, bolje je bilo da gospodin Ugljanin nije slao nikakav poziv nego sto je poslao ovaj za partnere u razgovorima ponizavajuci i samim tim skandalozni poziv. A skandalozan je i nacin predstavljanja Muamer ef. Zukorlica, muftije sandzackog. Bruka i muka.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Spain

Profesionalac

(10)

 • »Spain« je muško
 • »Spain« je zabranjen

Postovi: 1.197

Datum registracije: 04.09.2005

 • Poruku poslati

12

Petak, 24. Novembar 2006

Pa eto samim tvojim uvodnim pisanjem si razriješio stvar i pokazao svoju pristrasnost. Ti kažeš da je SDA okupirala BNV, a svi znamo da oni imaju podršku većine Bošnjaka, a ako se nekom ne sviđa sastav te iste institucije onda neka pokrene elektorsku skupštinu i neka smijeni tu strukturu po poznatoj proceduri.

Bojim se da se ovdje upravo dešava efekat ogledala, mislim da je Muamer Zukorlić okupirao Islamsku Zajednicu Sandžaka. Sa druge strane nije bitno uopšte ko će da sjedi u BNV-u sa Rasimom Ljajićem i Muamerom Zukorlićem, već je važno da se to obavi u BNV-u i da se na tom skupu donesu zaključci.

Ovdje se jasno kao dan radi o nepriznavanju institucije i neželjenju rješavanja problema u toj instituciji, glavnoj u Bošnjaka Sandžaka.

Hvala.
[SIZE=5]ZELENO, VOLIM TE![/SIZE]

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

13

Petak, 24. Novembar 2006

U pravu si, nije bitno ko sjedi za stolom. Trebao im je muftija poslati nekog mujezina na razgovore sa Bajrom.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Spain

Profesionalac

(10)

 • »Spain« je muško
 • »Spain« je zabranjen

Postovi: 1.197

Datum registracije: 04.09.2005

 • Poruku poslati

14

Petak, 24. Novembar 2006

Fino ti odvodiš ovakve teme ka tački u kojoj nema šanse da se dođe do nekakvog normalnog zaključka, odnosno ćor-sokak, ali nejse, to je tvoja stvar, jer ja nemam namjeru nikoga u nešto da ubjeđujem. Ovdje je suština iznositi svoje mišljenje, a ne ubjeđivanje nekoga.
Tvoj je lični odabir kako ćeš na stvari gledati i posmatrati.

A ovaj tvoj primjer je žestoko adekvatan.

[SIZE=5]ZELENO, VOLIM TE![/SIZE]

 • »Muamer-Silni« je muško

Postovi: 3

Datum registracije: 28.11.2006

Lokacija: Pristina

 • Poruku poslati

15

Utorak, 28. Novembar 2006

Selam
Dogadjaji koji su se izdesavali u Novom Pazaru nisu dobri, jer su u krajnjem slucaju nepotrebni i stete zivotu obicnog covjeka a narocito Bosnjaka na prostoru Sandzaka.
Ovo mi je prvo ukljucivanje jer sam se tek uclanio na ovaj forum.Inace aktivan sam na forumu radiohayat iz Vitomirice. :D

www.radiohayat.com

Samir_007

Početnik

(10)

 • »Samir_007« je muško

Postovi: 37

Datum registracije: 08.10.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

16

Petak, 01. Decembar 2006

bas je lijepo bit musliman

Citirano


Dakle, svojim nedolaskom u Vijece na vanrednu skupstinu su pokazali jasno kao dan da im nije do rjesavanja problema vec do sto veceg sukoba vidjeci u tome svoju poziciju mnogo boljom i jacom od Ugljaninove, a samim tim i vjerujuci da ce ga u tim sukobima poraziti i izbrisati sa politicke scene.
Prije svega selam alejkum (o) Nisam mogao da izdrzim,a da se ne ukljucim vezano za ovu temu,jer neke izjave su pravo 'izazovne'.
Mislim da nam je svima jasno koliko se Ugljanin,Zukorlic,Ljajic vole i postuju,i koliko nisu ostrasceni.U istinu je bilo neozbiljno,cak i smijesno ocekivati od Zukorlica i Ljajica da se odazovu pozivu dr.Ugljanina i to jos na njegovoj teritoriji u bnv.Cak dva decaka kad se posvade tesko je posle pomiriti zbog psovki ili uvreda koje su jedan drugom naneli,a nasi "glavni likovi" godinama se prepucavaju,vredjaju,ratuju,i sta vise ne rade. Postavio bih svima pitanje:Kako je moguce da tri "muslimana",tri brata po vjeri nemogu da se sastave i rade i budu zajedno puno jaci u svom javnom djelovanju?!?!koja ih je to vjera(a mozda i nevjera)razjedinila,a svi znamo koja ih vjera moze ujediniti,to je Islam :klanja:
Sada cu se malo osvrnuti na navedeni citat:Postoji velika mogucnost da Ljajic i Zukorlic ne zele da se smiri situacija,vec da se pogorsa,a oni da dobiju malo politickih poena.Medjutim ni Ugljaninov poziv u bnv nije nimalo jasan,i pitanje je sta se tim pozivom zelelo postici!?Pretpostavljam da je dr Ugljanin dobro upoznat sa Ljajicem,i Zukorlicem,kao i njihovim govorima i nastupima protiv njega(nimalo pozitivnim)i zakljucujem da je poziv na "mir" u bnv cista politicka igra i sakupljanje poena za sledece izbore.Ako gresim,molim Allaha dz.s da mi oprosti,jer ovo je samo moje vidjenje stvari i razmisljanje na koje imam pravo obzirom da nisam clan ni sdp-a,ni sda,ni isl.zajednice.hmmm...
Teraj burko o| cmook

E-B

Zlatna sredina

(10)

 • »E-B« je zabranjen

Postovi: 284

Datum registracije: 17.10.2004

 • Poruku poslati

17

Srijeda, 18. April 2007

U Bagdadu 178 mrtvih u četirima eksplozijama


Najmanje je 178 ljudi ubijeno, a više od 150 ranjeno u četirima odvojenim eksplozijama u šijitskim četvrtima u srijedu u Bagdadu, priopćile su iračke sigurnosne službe.


U najkrvavijem napadu, u većinskoj šijitskoj četvrti Sadrija u središtu Bagdada, ubijeno je najmanje 75 ljudi, a više od stotinu ranjeno. Bomba je vjerojatno bila postavljena u autobusu i aktivirana je pokraj mjesne tržnice. Prema izjavama očevidaca, među poginulima je mnogo žena i djece, a scene s lica mjesta su zastrašujuće. Neki ljudi su živi izgorjeli u zapaljenim automobilima jer ih nitko nije prići i spasiti ih.

U odvojenoj eksploziji automobila bombe na kontrolnoj točki u četvrti Sadr, najsnažnijem šijitskom uporištu u gradu, ubijeno je najmanje 30, a ranjeno više od 45 ljudi.

U srijedu ujutro u eksploziji automobila bombe u šijitskoj četvrti Karadi poginulo je 10, a ranjeno je 15 ljudi.

Ovi kombinirani napadi najsmrtonosniji su u Bagdadu otkako su američke i iračke snage u veljači rasporedile tisuće vojnika na ulice kako bi ojačale sigurnost u glavnom gradu i okončale sektaško nasilje.

Nakon ovih napada iračke vlasti strahuju od moguće odmazde na sunitskom stanovništvu.T-Portal
Hina
srijeda, 18.4.2007.

Social bookmarks