Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Gyerzelez

Zlatna sredina

(10)

  • »Gyerzelez« je autor ove teme

Postovi: 187

Datum registracije: 25.06.2003

  • Poruku poslati

1

Srijeda, 16. Februar 2005

Osiromaseni/Depleted Uranium 236 u NP

Sellam/vozdra svima

Eto sinoc sam gledao jednu Njemacku emisiju o koriscenju municije, artiljerije etc. koja je izgradjena od osiromasenog/depleted Uranium-a 236 ciji je poluzivot otprilike ~ 4.5 biliona godina.

Nas NP je pomenut doduse krace nego recimo Basra, Kabul, Bagdad etc. u smislu da NATO i ostali kriju istinu o utjecaju ove 'tehnologije' na ljude, hajvane i zivotnu sredinu. U Bagdadu recimo, je exposure izmedju 3000-30000 visa nego sto je 'savjetovano' a o NP-u je pomenuto da je VJ rehabilitirala zemljiste etc.

Ja bih zelio pokrenuti diskusiju u vezi ovoga i o tome da li postoje dokumenti o ovoj rehabilitaciji. Jeli postoje izvori i sl. da li je iko od gradskog rukovodstva i razmisljao o ovome, pokrenuo nesto u parlamentu itd.?

Gyerzelez

Utopljena u Casi

Zlatna sredina

(10)

  • »Utopljena u Casi« je žensko

Postovi: 242

Datum registracije: 01.05.2004

  • Poruku poslati

2

Srijeda, 16. Februar 2005

Raspitaj se kod sarajlija, u Hadzichima, naselju pored Sarajeva su pronadjene povelike kolichine istog.
Tu sam…tu sam gdje jesam. Takva kakva jesam. Moje meso. Moja krv. Moj glas. I, tudja presuda – na život. .

Social bookmarks