Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško
  • »@ef« je autor ove teme

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

1

Četvrtak, 19. Oktobar 2006

Oskrnavljena dzamija u Nisu

Radio 100+:

NIŠ - Niška policija uhapsila je dvojicu Piroćanaca koji su vređali i pretili vernicima u niškoj džamiji. Željko C. (21) i Saša Đ. (19) iz Pirota su prema policijskom saopštenju, sinoć nešto pre ponoći "u vidno pijanom stanju urinirali na zidove verskog objekta Hadrović džamije". Nakon upozorenja vernika koji su se nalazili u džamiji, izgrednici su počeli da vređaju i prete, a potom su bacili i nekoliko kamenica u pravcu objekta.Sud da sankcioniše skrnavljenje džamije

NIŠ- Glavni imam niškog medžlisa Mustafa Jusufspahić apelovao je danas na sudske organe da oštrije sankcionišu skrnavljenje džamija i vređanje na verskoj i nacionalnoj osnovi. Jusufspahić je rekao da je u džamiji bilo više od 20 vernika, pošto je bila 27. noć Ramazana. On je kazao da se grupa od četiri mladića obesno ponašala i oskrnavila objekat, urinirajući na sama ulazna vrata džamije i u njenu unutrašnjost. "Potom su fizički napali, gađajući kamenicama imama niške džamije Teufik efendiju Mujovića i vernike", rekao je Jusufspahić. On je ocenio da je simptomatično i to što se i na utakmici Rad-Novi Pazar dogodio incident, u kojem su korišćene parole "Nož, žica, Srebrenica". "Veoma smo uznemireni zbog skrnavljenja i napada na nišku džamiju i sličnih incidenata. Oni nas jako vređaju. Ne interesuje nas više ni ko je pijan a ko ne, želimo mir u svojoj bogomolji i oko nje", rekao je Jusufspahić. Prema njegovim rečima, "vređanja, skrnavljenja i napadi na vernike i objekte" blago se kažnjavaju. "Takvim kažnjavanjem se ne sprečavaju, već zapravo, stimulišu ovakvi napadi", rekao je Jusufspahić i apelovao i na gradsku vlast u Nišu i MUP Srbije da bolje kontrolišu i obezbeđuju nišku džamiju, koja "kao versko zdanje iz 18. veka predstavlja nacionalno blago Srbije".


Na zalost, ovakvi dogadjaji unazadjuju Srbiji i pitam se kada ce nadlezni organi poceti da rade svoj posao i kaznjavati pocinioce ovakvih nedela? Dok drzava bude zatvarala oci pred ovakvim desavanjima, time sto uopste ne kaznjava ili blago kaznjava vandale, to ce slati poruku poremecenim umovima da je ovakvo ponasanje prihvatljivo u 21. veku. Bruka i sramota !!!
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Tashke

Veteran

(12)

  • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

  • Poruku poslati

2

Četvrtak, 19. Oktobar 2006

Zanimljivo je sto se ovog slucaja tice to sto ih bilo cetvorica a sud je odlucio da sankcionise dvojicu a ova dvojica da budu svedoci!

E stvarno su smijesni.Pored toliko vernika koji su bili svedoci,oni nasli izgrednike da im svedoce.Bas nam veceras imam isprica kako je bilo u policiji i u sudu-smejurija ziva!

Sudija ih je branio kako oni nisu znali da je to dzamija,kako nje to slucajno bilo,a policajac je ovu dvojicu "svedoka"cuskao kako bi rekli da se niceg ne secaju jer su bili mortus pijani.

Znaci,sve je farsa pred...i posle ce bit isto...ako ne i gore!
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško
  • »@ef« je autor ove teme

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

3

Petak, 20. Oktobar 2006

"Oštrije kazne za versko nasilje"
20. oktobar 2006. | 08:28 | Izvor: B92
Niš -- Niški imam zahteva oštrije kazne za skrnavljenje verskih objekata i vređanje na nacionalnoj osnovi.


Dvojica muškaraca su u sredu oko ponoći pijani urinirali na zidove verskog objekta Hadrović-džamije u Nišu. Posle upozorenja vernika koji su bili u džamiji, izgrednici su počeli da vređaju i prete, a potom su bacili i nekoliko kamenica u pravcu objekta, nakon čega su uhapšeni. To je još jedan poziv na delovanje protiv nacionalnog vređanja, ali i rasizma koje ispoljavaju neke grupe građana.

Glavni imam niškog medžlisa Mustafa Jusufspahić zadovoljan je brzom reakcijom policije, ali smatra da je ceo incident mogao biti sprečen. Jusufspahić podseća da je ovo četvrti napad na nišku džamiju.

"Ovo je zaista bio toliko vulgaran i težak napad, pogotovo zato što su vernici koji su došli da se pomole bili do te mere vređani da to više nije moglo da se trpi i morali smo da reagujemo. Obavestili smo policiju. Policajac koji je inače trebalo da bude tu, da je bio, verovatno bi delovao preventivno, ali nije bio na svom mestu", rekao je on.

Predstavnici islamske zajednice kažu da više nije bitno da li je u pitanju neko u pijanom stanju i da se takvi događaju moraju sprečiti: "Oni nas vređaju. Ne interesuje nas više ni ko je pijan, a ko ne, želimo mir u svojoj bogomolji i oko nje", rekao je Jusufspahić.

Jusufspahić je apelovao je na sudske organe da oštrije kazne skrnavljenje džamija i vređanje na verskoj i nacionalnoj osnovi.

"Oni koji su palili džamiju u 'martovskom nasilju' su bili osuđeni na pet meseci. To nije adekvatno zlodelu i nadamo se da sudstvo neće neadekvatnim presudama stimulisati kriminal. Nadamo se da će i država Srbija, grad Niš, MUP i sudstvo uraditi ono što je u interesu njenih građana, ma koje vere bili", rekao je on.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

  • »ERTAN-72-NP« je muško

Postovi: 36

Datum registracije: 25.02.2006

Lokacija: state of sandzak

  • Poruku poslati

4

Petak, 20. Oktobar 2006

DAJ BOZE DA VEC NEKOGA OSUDE VEC?????????

Social bookmarks