Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

hobbes

Profesionalac

(10)

  • »hobbes« je muško
  • »hobbes« je autor ove teme

Postovi: 1.679

Datum registracije: 21.08.2002

Lokacija: izbegavam

  • Poruku poslati

1

Četvrtak, 06. Mart 2003

OSLOBOĐEN FIULJANIN

IZ baze SFOR-a "Orao" kod Tuzle, gde je 94 dana bio u zatočeništvu, pod sumnjom da je terorista i pripadnik Al kaide, pušten je Sabahudin Fiuljanin (33), radnik iz sela Draževići na Pešteru. Zbog svog "ugleda" njemu je pretila opasnost da, kao čovek opasan po Ameriku, završi u vojnoj bazi Gvantanamo na Kubi gde Amerikanci drže Bin Ladenove sledbenike iz Avganistana i drugih delova sveta.
Fiuljanin je 26. oktobra prošle godine pozvan na informativni razgovor, a potom je, bez ikakvih naloga i mnogo objašnjenja, pod optužbom da je špijunirao SFOR i da je ugrozio 20.000 američkih vojnika u Bosni, prebačen u samicu. Kao opasan terorista, tamo je dugo bio izolovan, bez mogućnosti da angažuje branioca i da ga posete njegovi najbliži.
Amerikanci su tvrdili da je Fiuljanin verski fanatik, da se sprema za mučeničku smrt na Alahovom putu, da je nekoliko puta išao u Iran, da održava veze sa pripadnicima Al kaide... Kao krunski dokaz za sve ovo, Amerikancima je poslužila i zolja koja je prilikom pretresa pronađena u Fiuljaninovoj kući, u selu Mioča, između Tuzle i Srebrenika.
Posle mnogobrojnih apela raznih humanitarnih i nevladinih organizacija iz Bosne i sveta, a i optužbi da Amerikanci krše osnovna ljudska prava Sabahudina Fiuljanina, u "slučaj" se umešao advokat Osman Mulahalilović, koji je uspeo da Fiuljanina izvuče iz zatvora SFOR-a i preda ga u nadležnost pravosudnih organa BiH. Kako trenutno stoje stvari, nema
ništa ni od Al kaide, ni od špijuniranja, niti od navodne opasnosti po Amerikance, Sabahudin će odgovarati samo zbog nezakonitog posedovanja vatrenog oružja.
Neću tražiti nikakvu odštetu, to prepuštam mom advokatu - poručio je iz Sarajeva Sabahudin svojima u Draževićima gde
će se, kako je najavljeno, uskoro vratiti, jer mu u Bosni, dok su Amerikanci tamo, nema života. Fiuljanin namerava i da napiše jednu brošuru u kojoj će opisati svoje zatočeništvo u bazi "Orao" kod Tuzle.
Porodica Fiuljanin u Draževićima i na Pešteru važi za: poštenu, uglednu i pobožnu. Kako ističe sabahudinov otac Sadik, njegov sin je nevin ležao 94 dana u zatvoru samo zato što je nosio dugu bradu i što je istinski vernik i poštovalac Alaha.

iz Večernjih novosti...


Administrator

Urednik foruma

(121)

  • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

  • Poruku poslati

2

Četvrtak, 06. Mart 2003

:)) :))
Rado bih sad cuo sta Bananamen kaze na ovu vest jer je on prvi na forumu i u vise navrata plasirao vesti o Fiuljaninu sa licnom dozom osude njega kao teroriste.
;)
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

Social bookmarks