Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Tulumba4All

Profesionalac

(10)

 • »Tulumba4All« je muško
 • »Tulumba4All« je autor ove teme

Postovi: 700

Datum registracije: 04.09.2002

Lokacija: UK

 • Poruku poslati

1

Petak, 20. Septembar 2002

PIVO

Samo za prave pivopije.
Ocene, zanimljivosti, iskustva ...
... And Tulumba for all
[SIZE=1]If you can't convince them, confuse them.

A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject

[/SIZE]

Giovanni

Profesionalac

(10)

 • »Giovanni« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 13.09.2002

Lokacija: Canada

 • Poruku poslati

2

Petak, 20. Septembar 2002

Citirano

Orginalno od Tulumba4All
Samo za prave pivopije.
Ocene, zanimljivosti, iskustva ...


Hehehehe uze mi temu iz usta...

Domaca:

1.Pecko
2.PILS
3.Lasko
4.Ozujsko
5.Jelen


Strana:

1. Nastro Azzuro
2. Stela Artois
3. Plzensko
4. Kilkenny
5. Kokanee


JAh, dobri su i ALE-ovi (PALE, RED, BROWN, ...)

Zivili!
[SIZE=1]Sarajlija rozdenijem, Pazarac podrijetlom, Kanadjanin dekretom!

Homo homini lupus iliti Covjek je covjeku Vucko![/SIZE]

Tulumba4All

Profesionalac

(10)

 • »Tulumba4All« je muško
 • »Tulumba4All« je autor ove teme

Postovi: 700

Datum registracije: 04.09.2002

Lokacija: UK

 • Poruku poslati

3

Ponedjeljak, 14. Oktobar 2002

Pivopija piše pivari
Jenki ne cugaju istom brzinom
V
erni konzument "Milerovog" piva MGD (Miler Dženuin Draft) Bredli Li, uputio je nedavno kompaniji u Viskonsinu, Milvoki, posle podužeg i svestranog razmatranja jedno pismo u kojem ogorčeno protestuje zbog menjanja imidža konzerve njegovog omiljenog napitka (farbanje u crno), što je do kraja dovelo i do njegovog neodgovarajućeg da ne kažemo nesvarljivog ukusa.
Kao čovek koji je godinama pio isključivo pivo ovog proizvođača, prvo svetlo, a potom punih šest godina MGD, (čak i za vreme svog boravka u Hondurasu, kada je MGD bio švercovan iz Paname), gospodin Li presavio je tabak i napisao: " Dragi gospodine ili gospođo, u poslednjih par godina naučio sam da od svog omiljenog piva uvek očekujem par stvari. Smatrao sam da svaki put, kad vidim zlatnu konzervu MGD, mogu da očekujem samo uživanje u sjajnom pivu. Ali šta se iznenada desilo? Negde početkom godine moj božanstveni, omiljeni MGD promenio je, da tako kažemo, boju. Zlatna konzerva više nije bila zlatna."
Znajući, kako sam priznaje u pismu, da teško prihvata promene, verni pivopija Li, odlučio je da sačeka sa donošenjem suda o novoj crnoj konzervi u kojoj je MGD iznenada spakovan. S vremenom Liju je nova marka počela da se dopada i to je kako izveštava, trajalo sve do maja kada je empirijski utvrdio da mu se novi dizajn nimalo ne sviđa. Dalje istraživanje, pokazalo je, kako gospodin Li navodi u pismu kompaniji, da njegova zlovolja prema novom izgledu piva ima svoje objektivno utemeljenje.
"Vaše konzerve napravljene su od aluminijuma. Aluminijum je snažan provodnik toplote. Vaše pivo najčešće se konzumira napolju i zato konzerve mogu biti izložene suncu. Zraci sunca odbijaju se o konzervu, greju njenu površinu, a odatle se toplota širi i na unutrašnjost. Toplo pivo je odvratno !!!" piše Li. " Takav sled događaja ne zaobilazi nijedno pivo. Ali, taj proces je značajno ubrzan u slučaju MGD jer ste prokletu konzervu ofarbali u CRNO !!!!!!!!! Ko je bio taj raketni stručnjak koji je dizajnirao novi izgled konzerve i ko je dozvolio da takva promena bude učinjena baš pred dolazak leta", pita razljućeni Li. "Možda se problem sa bljutavim toplim pivom teže uočava u Viskonsinu, ali dole u Oklahomi, gde su leta i sunčana i vruća, takav efekat vašeg novog imidža je stvarno problematičan. Ne bih hteo da navodim s čim momci u Teksasu i Arizoni porede vaše pivo", piše Li.
Uveren da njegovo pismo neće biti ozbiljno shvaćeno u kompaniji, Li je odlučio da značajno učvrsti svoju argumentaciju ne bi li u "Mileru" promenili mišljenje i ratosiljali se "crnog imidža" piva. Zato je gospodin Li konsultovao još nekoliko pouzdanih osoba i s njima u saradnji sproveo jedan sveobuhvatni eksperiment čiji su rezultati pobrojani u pismu.
Eksperiment je, kako se navodi u pismu, bio sproveden u trajanju od dva dana i odvijao se na obodu bazena potpisnika pisma. Studija je obuhvatila sedam različitih vrsta piva (ostataka sa jedne zabave održane prethodne nedelje) koje je prvobitno bilo rashlađeno na 38 Farenhajta (oko 3 stepena Celzijusa), a onda ostavljeno na suncu u različitim vremenski periodima. Osobe koje su učestvovale u eksperimentu potom su testirale pivo u određenim vremenskim intervalima. U istraživanju su, kako se navodi učestvovali potvrđeni uživaoci MGD piva, od kojih je posle degustacije traženo da izreknu svoj sud o njihovom ukusu.
Dužina vremena od inicijalne izloženosti uzoraka piva suncu i trenutka kada su degustatori smatrali da je dotično pivo nesvarljivo i bezukusno (tačka odvratnosti) je utvrđena i dole navedena. Prosečna temperatura na kojoj je eksperiment sproveden bila je 95 Farenhajta (oko 35 C).

Istraživanje je pokazalo sledeće rezultate:
"Milerovo" svetlo pivo (bela konzerva) ne može da se pije posle 6,2 minuta izloženosti na suncu, "Badvajzerovo" pivo u beloj limenci postaje odvratno posle 5,5 minuta, a svetlo pivo istog proizvođača u srebrnoj konzervi posle 5,2 minuta. "Ajs haus" u srebrno plavoj konzervi postaje bljutavo, pod istim uslovima, za 4,4 minuta, svetli "Kors" u srebrnom pakovanju za 4,1 minut, MGD (u crnoj limenci) za 2,8 minuta i "Kors" u zlatnoj konzervi za ciglo 0,1 minut.
Na osnovu ovog istraživanja (uvažavajući pri tom činjenicu da je tačka odvratnosti relativna) jasno je, zaključuje se u pismu, da boja limenke direktno utiče na srednju tačku "bljutavosti piva" izuzev "Korsa" koji je kako se čini odvratan u bilo kom momentu.
"Nadam se da ćete posle ovog razmisliti o redizajniranju vaših MGD limenki. Sve pivopije koje nisu toliko pametne da svoje pivo drže u hladovini biće vam zahvalne", piše na kraju pisma koje je Bredli Li (umesto navođenja zanimanja) potpisao kao - pivopija.
Prepričano pismo izazvalo je salve smeha u "Mileru", a potom je u sasvim ozbiljnom tonu, vernom konzumentu otpisano sledeće: "Dragi Bredli Li. Hvala vam na vašem pismu i pažnji koju ste posvetili vezi između novog imidža limenke MGD i prevremenom pregrevanju njenog sadržaja. Kao i vi, i mi u "Mileru" uzimamo ispijanje piva veoma ozbiljno. To znači da smo vaše pismo i eksperiment koji je u njemu izložen ozbiljno razmotrili".
U daljem tekstu koji inače nije potpisan, pa dilema da li je u pitanju ženski ili muški potpisnik nije razjašnjena, daju se sledeći rezultatzi do kijih je kompanija došla i gospodinu Liju predlažu izvesna rešenja za neprijatan problem pregrevanja piva. U pismu se veoma iskrano dodaje da Li nije bio usamljen u svojim analizama i utiscima i da su slične pretpostavke na adresu kompanije stigle i od drugih lojalnih uživalaca piva iz južnih delova SAD.
U svakom slučaju, jednom kad je greška otkrivena, u kompaniji su smatrali da bi se uvalili u još veće probleme ako bi se vratili na staru zlatnu konzervu. Zato je kompanija, kako se precizira u pismu, preduzela niz drugih akcija i istraživanja. Rezultat jednog od njih bio je saznanje da postoji razlika između pivopija na severu i jugu zemlje. Ispostavilo se, naime, da prosečni uživalac piva na jugu pije sporije od svog parnjaka na severu.
Idiota smo otpustili
"Dozvolite prvo da vam čestitamo na rezultatima eksperimenta. Naša analiza gotovo da se potpuno podudara sa vašom naročito kada je u pitanju "Kors". To pivo je zaista odvratno na bilo kojoj temperaturi", kaže se u pismu kompanije "Miler" i nastavlja: "Naša inicijalna namera, kada smo redizajnirali MGD bila je da kreiramo bolju prepoznatljivost marke i veću vernost kanzumenata prema toj marki. Neko u marketingu napravio je nekakvu analizu i ubedio nas da na svaki način moramo promeniti imidž limenke. Verujem da će vam biti drago da znate da smo tog idiota otpustili i da on sad lupa glavu na portirnici jednog proizvođača piva. Dizajneri koji su bili u dosluhu s tim marketinškim idiotom takođe su otpušteni."
"Još uvek istražujemo razloge za to. U svakom slučaju intencija kompanije nikad nije bila da imamo takve potršače koji će jednu limenku našeg piva konzumirati duže od 2,5 minuta. Ponosni smo što smo stvorili jedno odlično, ugodno, pivo koje se brzo pije. Onim tipovima u Bostonu ostavili smo da prave piva koja se piju u malim gutljajčićima i natenane", otpisala je kompanija. "U svakom slučaju drago nam je da čujemo da "Miler" svetlo pivo može da izdrži čitavih šest minuta. Dozvolite da vam na kraju sugerišemo rešenje vašeg problema: Nastojte da u tom vremenskom intervalu popijete bar dva piva".
... And Tulumba for all
[SIZE=1]If you can't convince them, confuse them.

A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject

[/SIZE]

bih

Početnik

(10)

Postovi: 7

Datum registracije: 15.09.2002

 • Poruku poslati

4

Srijeda, 16. Oktobar 2002

A,POSLE PRVOG PIO SAM SVE ZIVO...

maleccka

Zlatna sredina

(10)

 • »maleccka« je žensko

Postovi: 374

Datum registracije: 24.07.2002

Lokacija: e to ni ja ne znam

 • Poruku poslati

5

Subota, 26. Oktobar 2002

Na času filozofije

Profesor filozofije je pred razredom, a ispred sebe ima nekoliko predmeta. Kada je čas počeo, bez riječi uzima u ruke veliku praznu teglu od majoneza i počinje da je puni kamenicama prečnika oko 5 cm. Onda je upitao studente: "Da li je tegla puna?" Oni su se složili da jeste.
Profesor onda uzima kutiju sa šljunkom i sipa ga u teglu. Teglu je malo protresao i naravno, šljunak je, kotrljajući se, popunio prostor između kamenica. Onda je ponovo upitao studente: "Da li je tegla puna?" Složili su se da jeste, uz smjeh.
Profesor sada uzima kutiju sa pijeskom i sipa ga u teglu. Naravno, pijesak je popunio sve ostale šupljine.

"A sada" -kaže profesor, "hoću da zamislite da je ovo vaš život!"
"Kamenice su važne stvari - vaša porodica, vaš partner, vaše zdravlje, vaša djeca - sve ono što bi vaš život činilo punim i onda kada bi sve druge stvari nestale".
"Šljunak su sve druge stvari koje su važne kao što je posao, kuća, kola. Pijesak je sve drugo. Sitnice. Ako u teglu prvo stavite pijesak, za kamenice i šljunak neće ostati mjesta. Isto važi u životu. Ako sve vrijeme trošite za nevažne stvari, nećete imati prostora za ono što vam je važno. Obratite pažnju na one stvari koje su ključne za vašu sreću. Igrajte se sa djecom. Nađite vremena da odete kod ljekara na kontrolne preglede. Izvedite svog partnera na ples... Uvijek će biti vremena za posao, da se kuća očisti, pozovu prijatelji na večeru... Pobrinite se prvo za kamenice, za ono što je zaista važno. Postavite svoje prioritete. Sve ostalo je samo pijesak!"

A onda, jedan student uze teglu za koju su se i profesor i svi studenti složili da je puna i natoči konzervu piva u teglu. Naravno, pivo je popunilo sve preostale šupljine u tegli. Sada je tegla zaista bila puna.

Pouka ove priče je: koliko god da vam je život pun, uvijek ima prostora za pivo.


Amstel ili Nikšićko....
[SIZE=1]...Moj stari kofer opet miriše na sive ceste...[/SIZE]

PAUK_

Profesionalac

(10)

 • »PAUK_« je muško

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

 • Poruku poslati

6

Ponedjeljak, 28. Oktobar 2002

Citirano

Samo za prave pivopije.


Mogul polupravi ?

Dijela su uoblicene slike, a nijet sa kojim su cinjena njihov su duh.

Tulumba4All

Profesionalac

(10)

 • »Tulumba4All« je muško
 • »Tulumba4All« je autor ove teme

Postovi: 700

Datum registracije: 04.09.2002

Lokacija: UK

 • Poruku poslati

7

Ponedjeljak, 28. Oktobar 2002

Citirano

Orginalno od PAUK_
Mogul polupravi ?Jel ovo filozofsko pitanje ? :D
Evo i filozofskog odgovora:
Mogu !
(polufudbal ili fudbal ? )
8)
... And Tulumba for all
[SIZE=1]If you can't convince them, confuse them.

A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject

[/SIZE]

PAUK_

Profesionalac

(10)

 • »PAUK_« je muško

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

 • Poruku poslati

8

Srijeda, 30. Oktobar 2002

Politicki protest. Ja vido od birdum-barduma :)

By the way Pivo moze da prodje, ali "tekila" RULES !!! Ko nje probo ne zna shta je propustio :)
Dijela su uoblicene slike, a nijet sa kojim su cinjena njihov su duh.

ernad

Zlatna sredina

(10)

 • »ernad« je muško

Postovi: 223

Datum registracije: 01.01.2004

Lokacija: Srbija iCrna Gora, Novi Pazar

 • Poruku poslati

9

Srijeda, 18. Februar 2004

PIVCE ZA ZIVCE

Mozda MB pivo?
Svetsko, a nase? :rolleyes:
Pravda, ponekad spava, ali nikad ne umire...

nevidljivi

Zlatna sredina

(10)

 • »nevidljivi« je muško

Postovi: 492

Datum registracije: 10.01.2006

 • Poruku poslati

10

Srijeda, 29. April 2009

jes da ponekad ne pijem po nekolko meseci(zaboravim :D )ali to nije razlog da se ne zapeva

pivo

u meni
vise mene nema
ostalo je samo pivo
kao jedina tema

admir pecanin - novi pazar sai baba
shirdi sai baba - sathya sai baba - novi pazar sai baba


emir-RA

Zlatna sredina

(26)

 • »emir-RA« je muško

Postovi: 455

Datum registracije: 03.07.2008

Lokacija: BIH okolina Tuzle

 • Poruku poslati

11

Srijeda, 29. April 2009

meni najbolji šmek ima TUZLANSKI PILSNER, ali nije to zato što sam ja neki lokal patriota - na drugom mjestu mi je PREMINGER i to je sva moja lista ,,,

btw baš me nešto sada zanima pa iskoristit ću priliku da pitam jel ima NP svoju pivaru i ako ima kako se tove pivo. NP orr neki drugi sandžački grad ....

Na vatru odgovori vatrom !

eda

Učenik

(10)

 • »eda« je zabranjen

Postovi: 115

Datum registracije: 21.02.2008

 • Poruku poslati

12

Četvrtak, 30. April 2009

Pazar i pivara NEVER.

emir-RA

Zlatna sredina

(26)

 • »emir-RA« je muško

Postovi: 455

Datum registracije: 03.07.2008

Lokacija: BIH okolina Tuzle

 • Poruku poslati

13

Četvrtak, 30. April 2009

Citirano

Orginalno od eda
Pazar i pivara NEVER.
heheheheheh - hajde dobro ;)
Na vatru odgovori vatrom !

nevidljivi

Zlatna sredina

(10)

 • »nevidljivi« je muško

Postovi: 492

Datum registracije: 10.01.2006

 • Poruku poslati

14

Četvrtak, 30. April 2009

molim clanove foruma koji ne piju pivo da ne kvare ovako lepu temu :D
vi koji niste sposobni da pisete u okviru pravila foruma(a tek pravila teme da i ne spominjem)niste bas nacisto sami sa sobom da bi mogli druge da savetujete i upucujete.vi sa tim takvim mentalitetom ste krivi za mnoga stradanja u svetu---direkno od gospodina pure blood mother fucker :D

admir pecanin - novi pazar sai baba
shirdi sai baba - sathya sai baba - novi pazar sai baba


emir-RA

Zlatna sredina

(26)

 • »emir-RA« je muško

Postovi: 455

Datum registracije: 03.07.2008

Lokacija: BIH okolina Tuzle

 • Poruku poslati

15

Četvrtak, 30. April 2009

evo da se vratim na temu :D :D :D

: Tuzlanskoooooooooooooooooooooooooo
Na vatru odgovori vatrom !

demco

Početnik

(10)

 • »demco« je muško

Postovi: 32

Datum registracije: 13.12.2008

 • Poruku poslati

16

Četvrtak, 30. April 2009

U istoj suri u Casnom Kur`anu, preciznije suri Maide, Allah Uzviseni nam zabranjuje da jedemo svinjsko meso (Zabranjuje vam se strv, i krv, i svinjsko meso, i ono što je zaklano u necije drugo, a ne u Allahovo ime, i što je udavljeno i ubijeno... )
i da pijemo alikohol (O vjernici, vino i kocka i kumiri i strjelice za gatanje su odvratne stvari, šejtanovo djelo; zato se toga klonite da biste postigli što želite. ), medjutim mi ne jedemo svinjsko meso a uzivamo ispijajuci alkoholna pica.
Subhanallah, jednu Allahovu naredbu sprovodimo a na drugu paznju ne obracamo!
A sta Allah SWT kaze:
Kako to da u jedan dio Knjige vjerujete, a drugi odbacujete?! Onoga od vas koji cini tako stici ce na ovome svijetu poniženje , a na Sudnjem danu bice stavljen na muke najteže. - A Allah motri na ono što radite.
Allah voli one koji se na Njegovu putu bore u redovima kao da su bedem cvrsti!

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

17

Petak, 01. Maj 2009

I jare i pare ;)

ed je dodao/la ovu sliku:
 • bitburger.jpg
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

nevidljivi

Zlatna sredina

(10)

 • »nevidljivi« je muško

Postovi: 492

Datum registracije: 10.01.2006

 • Poruku poslati

18

Subota, 08. August 2009

bezalkoholno pivo pomesano se sladoledom od vanile
dobra kombinacija

sto se tice bezalkoholnog piva,jednom sam posteo nekolko dana(nista nisam jeo) i kad sam pio bezalkoholno pivo,primetio sam da me malo osamutilo,sto znaci da nije bas skroz bezalkoholno

admir pecanin - novi pazar sai baba
shirdi sai baba - sathya sai baba - novi pazar sai baba


 • »silver04« je muško

Postovi: 72

Datum registracije: 22.02.2009

Lokacija: Bijelo Polje

 • Poruku poslati

19

Nedjelja, 09. August 2009

Od piva sa prostora bivse Jugoslavije ,zvanicno je najbolje Niksicko pivo jer je jedino od svih "priznato i zasticeno kao svjetski tip". Ta je recenica i pisala na staroj ambalazi,dok pivaru Trebjesa nisu kupili Belgijanci a tu "titulu" je nosilo samo sedam svjetskih proizvodjaca piva. Ne znam kakva je sad situacija sa tim "svjetski tip" i da li je jos neko pivo u medjuvremenu to dobilo ali znam da je u trenutku privatizacije bilo ovako.

Social bookmarks