Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Mono

Zlatna sredina

(10)

 • »Mono« je autor ove teme

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

1

Četvrtak, 21. August 2008

Po prvi put na Olimpijadi zenska oprema u skladu sa Islamom

Po prvi put na Olimpijadi zenska oprema u skladu sa Islamom

Trkačica Rogaya Al Ghasara iz kraljevine Bahrain prva je sportašica u povijesti Olimpijskih igara koja je nastupila sa specijalno napravljenim pokrivalom za glavu u skladu s muslimanskom vjeroispovješću.

Australska dizajnerica Aheda Zanetti, inače dizajnerica i kupaćeg kostima koji prekriva cijelo tijelo, napravila je specijalno pokrivalo za glavu za sportašice koje se žele bez da kompromitiraju svoju vjeru.

Prianja uz glavu poput udobne prozračne kapuljače i pokriva kosu i vrat u skadu s muslimanskim običajima.

Zanetti kaže kako je prvi put čula za Al Ghasaru prije 8 godina na Olimpijskim igrama u Sydneyju, a upoznala ju je u Maleziji 2007. kada joj je i predložila da proba njezin 'izum'.

emir-RA

Zlatna sredina

(26)

 • »emir-RA« je muško

Postovi: 455

Datum registracije: 03.07.2008

Lokacija: BIH okolina Tuzle

 • Poruku poslati

2

Četvrtak, 21. August 2008

Liijeepoo, ali šta ja znam - neki poslovi jednostavno nisu za to da bi ih Muslimani trebali obavljati ( ili pak neznam puno ) možda nisam upravu ?!
A ako nisam onda je dobro da se ovakve i slične stvari prave, ali u jedno sam siguran a to je da će zapadni tj ćafirski svijet i ovo izvrgnuti ruglu.
Na vatru odgovori vatrom !

zoran.c

Početnik

(10)

 • »zoran.c« je muško

Postovi: 4

Datum registracije: 03.08.2008

Lokacija: Sarajevo

 • Poruku poslati

3

Ponedjeljak, 25. August 2008

Neznam da li Vam je jasno da ovo nije takmičenje u vjerskom oblačenju nego u sportskim dostignućima i mogućnostima. Dok se sve u životu ocijenjeno po vjerskim odrednicama, nema napretka ni u čemu! Jasno je da je ovo jedino dobra i besplatna reklama za dotičnu dizajnericu a pomalo i za ovu takmičarku i ne vjerujem da bi iko i za ijednu znao da nije ove egzibicije sa oblačenjem. Nisam siguran da su za njih znali i članovi njihovih širih porodica do sada. A opet mislim ako neko dobro plati trčao bih i u kosmonautskom odijelu, a ovi imaju dosta love! • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

4

Ponedjeljak, 25. August 2008

Citirano

Orginalno od zoran.c
Neznam da li Vam je jasno da ovo nije takmičenje u vjerskom oblačenju nego u sportskim dostignućima i mogućnostima.Nije nam bilo jasno, ali sada kada si nam ti pojasnio sta je i kako je, ja se osecam prosvetljenim :)) :)) :)) :))
" Bilen alemlere rahmettir "

5

Utorak, 26. August 2008

Citirano

Orginalno od zoran.c
Neznam da li Vam je jasno da ovo nije takmičenje u vjerskom oblačenju nego u sportskim dostignućima i mogućnostima. Dok se sve u životu ocijenjeno po vjerskim odrednicama, nema napretka ni u čemu!


jeste, jasno nam je, ali smo zadovoljni i ponosni što je neko "naš" uspješan u onome u čemu je bilo takmičenje, a bez da ikoga vrijeđamo, bez da se radujemo ovim silnim porazima troprstih reprezentacija

što se pak "napretka" tiče, mislim da je mahanje sa ovim troprstom daleko veća smetnja tome nego li odijevanje KOJE NIKADA NIKOGA NIJE UZNEMIRILO!

Citirano

Orginalno od zoran.c
Jasno je da je ovo jedino dobra i besplatna reklama za dotičnu dizajnericu a pomalo i za ovu takmičarku i ne vjerujem da bi iko i za ijednu znao


što je kome "jasno" posebna je priča...
kako reče i cijenjeni kolega:

Citirano

Orginalno od annonimusNije nam bilo jasno, ali sada kada si nam ti pojasnio sta je i kako je, ja se osecam prosvetljenim


ravnosnoj moderatorskoj ekipi bih samo ukazao na antimuslimanska okarakterisavanja:

Citirano

Orginalno od zoran.c
Jasno je da je ovo jedino dobra i besplatna reklama za dotičnu dizajnericu a pomalo i za ovu takmičarku i ne vjerujem da bi iko i za ijednu znao da nije ove egzibicije sa oblačenjem. Nisam siguran da su za njih znali i članovi njihovih širih porodica do sada. A opet mislim ako neko dobro plati trčao bih i u kosmonautskom odijelu, a ovi imaju dosta love!


islamska nošnja, je exibicionizam po dotičnom zoranu.c, a muslimani su praktičari zbog toga što ih neko plaća da budu praktičari... vjerovatno je i moj dedo primio islam i "otpao od vere pradedovske" zarad para o zorane.c???

 • »muslim_girl« je žensko

Postovi: 14

Datum registracije: 21.08.2008

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

6

Srijeda, 27. August 2008

Mislim da je ovo znak da Islam napreduje u svakom pogledu,i zamolila bih doticne koje neznaju o Islamu i njegovim propisima da ne komentarisu,jer nekad mogu da uvrede nekog muslimana,ili vise njih.Nije u pitanju samo novac,mozda je ova atleticarka dobra vjernica koja zeli da radi svoj posao jer je dobra u njemu,pa je nasla najbolji moguci nacin da to ucini a da se pritom ne ogrijesi. U svakom slucaju svaka joj cast. (o) (o) (o) (o)
Islam is the only way

 • »ErviN.Pazar« je muško

Postovi: 14

Datum registracije: 12.01.2008

Lokacija: Potok

 • Poruku poslati

7

Četvrtak, 18. Septembar 2008

MasaAllah, i sve pobede da redja. Da je Allah Dz.S. nagradi i pomogne u svakom pogledu.

PS: sad nam ne treba komentator da bi znali za koga da navijamo :)
Nista nije kao sto je bilo al ce ipak jednom biti, nema leta s'jednim krilom , treba vreme da nam spoji niti...

Sting Lady

Profesionalac

(10)

 • »Sting Lady« je žensko

Postovi: 752

Datum registracije: 07.08.2005

Lokacija: Kitchener, ON

 • Poruku poslati

8

Četvrtak, 18. Septembar 2008

Citirano

Orginalno od zoran.c
Neznam da li Vam je jasno da ovo nije takmičenje u vjerskom oblačenju nego u sportskim dostignućima i mogućnostima. Dok se sve u životu ocijenjeno po vjerskim odrednicama, nema napretka ni u čemu! Jasno je da je ovo jedino dobra i besplatna reklama za dotičnu dizajnericu a pomalo i za ovu takmičarku i ne vjerujem da bi iko i za ijednu znao da nije ove egzibicije sa oblačenjem. Nisam siguran da su za njih znali i članovi njihovih širih porodica do sada. A opet mislim ako neko dobro plati trčao bih i u kosmonautskom odijelu, a ovi imaju dosta love!Dragi Zorane,

Doshao si na nash Forum da prodash kucu u Sarajevu Sandzakliji. Shta ce ti to? A ova vest te je toliko isprovocirala da je ovo jedini od 4 tvoja priloga kojem tema nije prodaja kuce.

U startu moram da primetim da suvishe olako prihvatash i upotrebljavash rechi "jasno je", kao da zelish da nekome nametnesh svoje mishljenje i smatrash da je samo ono shto ti govorish istina.

Ti nas prosvetli, pa nam reche kako je ovo takmichenje u sportskim dostignucima i mogucnostima. Tu se slazemo, ali ti pokushavash ostale ubediti kako komentari o bilo chemu drugom shto se deshavalo na Olimpijadi ne trebaju postojati. Kako onda objashnjavash da je tokom olimpijade Internet bio preplavljen vestima i pitanjima o tome shta je "ono crno na ramenu Keri Volsh" i shta to slusha Majkl Felps na svom iPod-u pre svakog takmichenja? Mislish li da je iko prokomentarisao da je to reklama za iPod ili medicinsku ustanovu koja je "prilepila" to na Kerino rame?

Citirano

Orginalno od zoran.c
Dok se sve u životu ocijenjeno po vjerskim odrednicama, nema napretka ni u čemu!


Ovo je upravo jedna od stvari koje razlikuju vernika od bezvernika, tako da je necu puno komentarisati. Ja, eto, mislim suprotno: sve dok chovek ne oceni svoja dela po verskim odrednicama - nema napretka ni u chemu.

Citirano

Orginalno od zoran.c
Jasno je da je ovo jedino dobra i besplatna reklama za dotičnu dizajnericu a pomalo i za ovu takmičarku i ne vjerujem da bi iko i za ijednu znao da nije ove egzibicije sa oblačenjem. Nisam siguran da su za njih znali i članovi njihovih širih porodica do sada. A opet mislim ako neko dobro plati trčao bih i u kosmonautskom odijelu, a ovi imaju dosta love!


Wow, kakva teorija zavere! ;) Pazi kad je Jasno! :) Jedino shto je meni jasno na osnovu ovoga je da je devojka pokrivena (iako ima jedan detalj koji nemaju pokrivene devojke, no necu o tome jer ni sama nisam pokrivena), da je dobra sportistkinja, i to toliko dobra da je doshla na Olimpijadu. Jasno je i da dolazi iz zemlje koja ne sputava pokrivene devojke u takmichenjima ove vrste.
Shto se dizajnerke tiche, ja, eto, ni sad ne znam ko je ona, ali cu ovu pokrivenu sportistkinju upamtiti.

No, kako ti reche, ovi imaju dosta love, moze im se. :)

Ima u meni tmine,
no ima u meni i vedrine,
i moja divna sloga.

Social bookmarks