Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

onajKojiTrazi

Zlatna sredina

(10)

  • »onajKojiTrazi« je muško
  • »onajKojiTrazi« je zabranjen
  • »onajKojiTrazi« je autor ove teme

Postovi: 174

Datum registracije: 07.10.2003

  • Poruku poslati

1

Četvrtak, 06. Novembar 2003

POGANLUK

Moj dnevnik / 08.juni 2002


VRIJEME POGANLUKA


Zivimo u vremenu totalnog zagadjenja. Zagadjen nam je zrak, voda, biljkama su promijenjeni geni, zivotinje kloniraju.
Za sve gore navedene kategorije helacluka, nasi stari su imali jedan naziv: POGANLUK. U ovakvom poganluku nam se radjaju djeca, sinovi nam se zene, kceri se udaju i zavrsavaju skolu. Od svih nabrojanih poganluka, najgori je onaj "ljudski". Poganluka nije bilo sve dok nisu ljudi zavladali svijetom i dok se nisu sprijateljili sa sejtanima. Pogan covjek moze biti otac, brat, sestra, rodjak, komsija ili direktor. Poganog covjeka poznajemo prije svega po njegovoj prici (jeziku) ponasanju. Pogan ne voli nikoga, on mrzi i svoje najblize. Od pogana covjeka se ne mozes nigdje sakriti. On ti zvoca svojim poganim jezikom na poslu, u skoli, kuci, njivi, autobusu, ulici ili na pijaci. Pogan covjek samo sebe voli i samo sebi vjeruje.
Pogan covjek, dobrog covjeka nemoze ocima vidjeti. Pogan izaziva insana na svakom mjestu i svim sredstvima. Od poganog covjeka ni u dzamiji ne mozes rahat biti. Pogan ostaje pogan. Pogan covjek ne voli niciji rahatluk i srecu. Ne voli tvoju djecu i njihov uspjeh. Iz ovog poganluka su nastale neizljecive bolesti danasnjice: sida, rak, netrepeljivost, fasizam, rasizam, idiotizam... Poganluk vodi ljude u propast. Zato su danas cesta samoubistva, ubistva, alkohol, droga, kocka... Sve su to produkti poganluka. Od poganluka nije postedjen ni jedan narod i nijedna drzava. Niko se ne moze pohvaliti da je poganluk u tudjoj kuci, a u njegovoj ga nema. Nas narod kaze: "Prvo pometi ispred svog praga!"
Znaci, sve govori da se poganluk širi velikom brzinom i ako vas jos nije zahvatio, blizu je sigurno. Pogledajte svoju djecu, jeste li zadovoljni sa svim njihovim postupanjima. Da li vas slusaju i postuju?
Poganluk je tu, cuvajmo se!!!
Upamet!

© Copyright 2001. All rights reserved. Contact:Abdullahova avlija [Powered by salkic.com.]

onajKojiTrazi

Zlatna sredina

(10)

  • »onajKojiTrazi« je muško
  • »onajKojiTrazi« je zabranjen
  • »onajKojiTrazi« je autor ove teme

Postovi: 174

Datum registracije: 07.10.2003

  • Poruku poslati

2

Petak, 14. Novembar 2003

Izgleda nigdje nejma poganluka, sve nam je potaman, niko da proba ovu "pitu".

mrganjac

Početnik

(10)

Postovi: 9

Datum registracije: 29.12.2003

  • Poruku poslati

3

Ponedjeljak, 29. Decembar 2003

Principjelno, nacinio si gresku, sondirajuci izvor poganluka u okolinu.
Poganluk ima korijene u nama. U nasem habitusu.
Pometi najprije u sebi!
Svjetlost je ono sto vidis u sebi.

Social bookmarks