Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

 • »Kako_bilo« je muško

Postovi: 83

Datum registracije: 06.10.2007

 • Poruku poslati

101

Utorak, 09. Oktobar 2007

Citirano

Orginalno od Root
Cio dan nema signala TV Jedinstva niti BTV-e. Od lokalnih televizija samo se vidi RTV. Stvari su jasne...ja se izvinjavam bas se sad zavrsio intervju sa ef.Dudicem na Btv
i on je pozeleo kao u nekopj utakmici sustinski govorim neka pobedi bolji
pa neka im je sa hajrom
I neka ih On uputi na pravi put sa nama zajedno.Amin

sarajka_

Početnik

(10)

Postovi: 51

Datum registracije: 06.04.2006

 • Poruku poslati

102

Utorak, 09. Oktobar 2007

Ovaj Jusufspahic je protiv sarajevskih interesa,ali je zato za beogradske interese.Ovo je obicna fukara koja bi i vlastitog roditelja prodao za moc i vlast,covjek ili je skroz glup,neizljecljivo glup ili radi za UDBU i srbe.Ja se nadam da je prvo u pitanju.Meni licno je dovoljno da znam koga srpski mediji podrzavaju pa da znam gdje se istina nalazi.Jer vjerujte da Srbi jos nikada nisu pozeljeli Bosnjacima dobro,pa sto bi sada?


Srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je da Islamska zajednica ne želi da u Srbiji bude moneta za potkusurivanje političkih interesa Sarajeva, već želi saradnju sa svima, ali i svoju kuću."Ne dijelimo muslimane Srbije na nacije, jer muslimani su braća. Prepreke su brojne, ali nećemo Islamsku zajednicu Srbije podijeljenu na sfere utjecaja bošnjačke i albanske politike“, poručio je Jusufspahić u intervjuu današnjoj "Politici".

Jusufspahić, doskorašnji beogradski imam, koji je 4. oktobra na Vrhovnom saboru IZS izabran za srbijanskog muftiju, rekao je da odluke Vrhovnog Sabora IZS Srbije stavljaju tačku na nejedinstvo muslimana Srbije, što je "svakako dobro i Bogu ugodno djelo".

"U Ramazanu se dobra djela uvećavaju još više. Imami, profesori, vjeroučitelji neće više da trpe jednoumlje, politiku u IZ i represiju. Svojim glasom stali su za jedinstvo muslimana Srbije i digli glas protiv autokratije", istakao je on.

Na pitanje zašto je Sabor Islamske zajednice Sandžaka smijenio muftiju Muamera Zukorlića kada je on izabran na Objediniteljskom saboru IZ u Srbiji 27. marta, a, osim toga, u to vrijeme nije bio u Srbiji, Jusufspahić je odgovorio da nije toliko bitno da li je bio u Srbiji ili ne u trenutku smjene, već je bitno da li je koncept njegove zajednice koncept IZ koja ima svoje sjedište u Srbiji ili je to zajednica čija je "glava van Srbije".

Pošto se o ovome drugome radi, logično je da muslimani Srbije smijene Muamera Zukorlića, rekao je Jusufspahić.

Povodom opaske da je Zukorlić ponovo dobio povjerenje Sabora IZ, ne priznaje odluke IZS, ali zato optužuje Jusufspahića da je njegova "navodna smjena savez Udbe, Sulejmana Ugljanina i porodice Jusufspahić u Beogradu, on je rekao da bi se to moglo okarakterizirati kao izjava "očajnika koji traži što teže riječi ne bi li podigao što veću prašinu i zbunjujući javnost, nesvjestan konotacija svojih izjava, hoće da se u toj prašini izgubi".

"Ovdje su se okupili imami i džemati diljem Srbije da preusmjere kretanja u svojoj vjerskoj zajednici na srbijanski kolosijek, bez podjela muslimanskog življa na albansko-bošnjačke nacionalne i političke faktore. Čime li se to bave gospoda Zukorlić i saradnici pa bi državna bezbjednost trebalo da reagira?! Njihove optužbe su bijedne, a opasnost koju po džematima siju svojim naoružanjem ogromna", istakao je Jusufspahić.

On je naglasio da nema mjesta ekstremizmu u IZS i da se zbog toga promjene i dešavaju.

"Kuda mi hodimo i kud’ mi vodimo, ekstremizma nema", dodao je Jusufspahić.

On je rekao da je IZS natpolitička institucija muslimana Srbije i ne obavezuju je konstatacije satelitskih stranaka bivšeg muftije Zukorlića, niti politička previranja uopće.

Upitan šta očekuje od države pošto Zakon o crkvama i vjerskim zajednicama priznaje postojanje samo jedne Islamske zajednice na teritoriji Republike Srbije, Jusufspahić je odgovorio da očekuje da i dalje podržava jedinstvenu zajednicu, ali i da se opredijeli za koncept zajednice koja afirmira Srbiju kao svoju maticu.

(FENA)

alipasa

Početnik

(10)

 • »alipasa« je muško

Postovi: 4

Datum registracije: 01.09.2004

Lokacija: Augsburg

 • Poruku poslati

103

Utorak, 09. Oktobar 2007

"O vjernici, i među ženama vašim i djecom vašom, doista, imate neprijatelja, pa ih se pričuvajte! A ako preko toga pređete i opravdanje prihvatite i oprostite, pa - i Allah prašta i samilostan je."
64. At-Tagabun - Samoodbrana-14

 • »Dipche_boy« je muško

Postovi: 58

Datum registracije: 27.04.2005

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

104

Utorak, 09. Oktobar 2007

Gledao si emisiju, nego ne pricas sta si vidio prije emisije?
Isao je plavi telop sa nekim tekstom treba li da te podsetim kako pise ili?
Kablovi na antenskom sistemu su bili preseceni sekirom, a o tome nijedan Srpski medij nije izvestavao, sad postavlja se pitanje zasto.
Elem, crko link i predajnik ali uz Allahovu pomoc sve se zavrsilo do veceras i nastavili su dalje sa programom btv.
Ukratko tako je pisalo na plavom telopu koji je isao pre emisije.
NIJE BITNO STA KAZU LJUDI, BITNO JE DA ZNAS STA TI PRICAS!

sarajka_

Početnik

(10)

Postovi: 51

Datum registracije: 06.04.2006

 • Poruku poslati

105

Utorak, 09. Oktobar 2007

mene ovo ogromno podsjeca na situaciju u Bosni kad je bilo Izetbegovic-Abdic

i Abdic se cinio jakim ali je kasnije nestao ponizen,isto ce biti i sa ovima.Boziji poslanik a.s je srusio dzamiju u kojoj se dogadjao spor izmedju vjernika,zamislite sta bi uradio ljudima koji bi se ovako odvojili i na silu pokusali smjeniti vladara zajednice(u ovom slucaju muftiju)

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

106

Utorak, 09. Oktobar 2007

Imam jedno pitanje sa ove sda-ovce sto je javljaju, posebno tkz. Junusa. Sta bi sa onim snimcima iz Sjenicke dzamije? Jer u jednom trenutku su sda-ovci upali sa kamerama i snimali su. Sto ne objave te snimke da se vidi ko je koga napado i ko to podrzava Adem Zilkica i Jakub Lekovica? I da se vidi ko je to bio naoruzan i koga je to tukla policija???

Postovi: 43

Datum registracije: 19.09.2005

 • Poruku poslati

107

Utorak, 09. Oktobar 2007

bosna

Evo sta kazu Bosanci na nasu situaciju:
link!!!

siyah kalem

Zlatna sredina

(10)

 • »siyah kalem« je muško

Postovi: 260

Datum registracije: 10.04.2007

Lokacija: Sjenica

 • Poruku poslati

108

Utorak, 09. Oktobar 2007

Citirano

Orginalno od Root
Imam jedno pitanje sa ove sda-ovce sto je javljaju, posebno tkz. Junusa. Sta bi sa onim snimcima iz Sjenicke dzamije? Jer u jednom trenutku su sda-ovci upali sa kamerama i snimali su. Sto ne objave te snimke da se vidi ko je koga napado i ko to podrzava Adem djubr. Zilkica i Jakub pasc. Lekovica? I da se vidi ko je to bio naoruzan i koga je to tukla policija???


Ja cu da ti kazem brate Root,taj snimak je,galiba, zaplijenila policija i trenutno se "obradjuje".
Samo toliko je sve na njoj jasno da kad bi je i kompletno obradili opet bi se videlo sta su radili nasima iz Mesihata...

Sve je ovo na hair akoBogda jer konacno cemo videt ko su bosnjacki a ko srpski muslimani.
Za sve one kojima ime Bosne,ime rahmetli Alije, sve one godine bombardovanja Sarajeva,dece,civila,svih nasih plemenitih sehida i pripadnost bosnjackom nacionalnom korpusu ne predstavljaju nista onda nek idu hairli im put nek se vezu za Jusufspahica za Beograd i za Srpsku istoriju...
Mi slijedimo nas put.


sarajka_

Početnik

(10)

Postovi: 51

Datum registracije: 06.04.2006

 • Poruku poslati

109

Utorak, 09. Oktobar 2007

i onda oni imaju obraza da stranku zovu SDA a idu protiv rahmetli Alije i svega za sto se on borio.Njima vise pase SDS

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

110

Utorak, 09. Oktobar 2007

Muftija beogradski

Moj posljednji dojam o muftiji Jusufspahiću sličan je priči o unutrašnjoj jevrejskoj policiji koju bi unutar geta uspostavljali nacisti

...Ali bilo je jasno da Hamdiji Jusufspahiću nikada neće biti oprošteno. Prodao je dušu, bacio obraz u prašinu, pa se vlastitom voljom našao na strani zla. Ima takvih slučajeva, a teško je o njima misliti, kada ljudi odaberu zlo da bi mogli činiti dobro. Takvi bivaju prezreni u povijesti, ako u njoj uopće nađu mjesta...

Objavljeno u BH Danima

Ibnul_Qajjim

Zlatna sredina

(10)

 • »Ibnul_Qajjim« je muško

Postovi: 237

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Novi Pazar-Riyadh

 • Poruku poslati

111

Utorak, 09. Oktobar 2007

Svi su ovdje krivi, i jedni i drugi, jer covjek i ne moze biti bezgrijesan, samo sto su neki vise, a neki manje. A koliko god da su svi krivi, ovi sto se izdvojise su najkrivlji. Sta su trebali da rade muslimani kad je vladao Hadzadz koji je pobio preko 100 000 ljudi? Nisu se pobunili protiv njega, i klanjali su iza njega, iako je bio silnik i tiranin mnogo veci od svih muftija svijeta. Ili kad je halifa Me'muun, koji je pripadao novotarskoj sekti mu'tezila bicevao imama Ahmeda ibn Hanbela i vrshio represije na ehli sunnetske imame u hilafetu? Imam Ahmed nije odobrio ustanak protiv njega, jer zna da takve stvari uvijek donose vishe sherra nego hajra, i vise krvoprolica medju muslimanima nego mira. Preci su bili muslimani da osnuju paralelan hilafet, ako bismo razmisljali kao ovi sto se odvojise, nego da trpe, ali nisu, jer je to samo jos veca fitna, a jedna shteta se ne uklanja jos vecom shtetom, niti se vatra gasi vatrom, niti se mrak tjera motkom. Cak je Imam Ahmed govorio, "ako bih znao da ce mi dova biti primljena, dovio bih za vladara", jer zna da ako Allah popravi hal vodje, time automatski dobijaju i svi ostali, i obratno, ako pokvari njegov hal, time gube i svi ostali.

Svi ucenjaci spominju i dobre strane tih tiranina, pa za Hadzadza kazu da je osvojio mnoge zemlje, i izgradio mnogo toga, za Me'muna kazu isto to i da je doprinio nauci, za Mu'tesima (isto mu'tezila i sektas) kazu da je poslao vojsku za samo jednu muslimanku zarobljenu kod kjafira itd.

Koliko god mi hajali il ne hajali Zukorlica i zamjerali na nekim potezima, nepristrasnost-objektivnost koja je jedna od glavnih odlika srednjeg puta - Islama - nalaze spominjanje i hajra pored sherra i ne-idenje u jos vece belaje i konflikte i fitne. Kaze Sejhu-l-islam Ibn Tejmijje r.a.:

"Onaj koji je manji zulumćar se treba pomoći u odnosu na onoga ko je veći zulumćar, jer se islamski šeri'at temelji na ostvarenju interesa i njihovom upotpunjenju, i anuliranju šteta ili njihovom smanjenju – onoliko koliko se može , kao i na dobrom poznavanju većeg od dva dobra, i goreg od dva zla kako bi se dala nekom od njih prednost onda kada dođu u međusobnu konfrotaciju, ostvarujući veće od dva dobra, i otklanjajući veće od dva zla!" (Minhadžus-Sunneh el-Nebevijjeh, 6/118)A nema vecih zulumcara od sihirbaza i murteda - apostata od vjere, a oni koji su se izdvojili i sami znaju medjusobno da je to buckurish mushrika, sihirbaza i nadri-efendija, ali ipak se svi okupili oko zajednickog cilja, koji nikako ne moze bit Kur'an i Sunnet, jer mu se suprotstavljaju u metodama djelovanja.

Ja stvarno ne znam sta ce Jusufspahici? To je toliko neozbiljan rijaset, da nije smijesno, bilo bi zalosno :) Kolko sam njih znao odozgo sto su u medresi, koji su medju boljim djacima tamo, kako su govorili i opisivali koliko je to neozbiljna ustanova, koliko samo casova nemaju, koliko samo casova protrace, i sve neozbiljnije od neozbiljnijeg. Pa taj dozivotni reis je radio mnogo stvari koje su odlike sihirbaza, o cemu ima puno svjedoka, od kojih su mnogi bili najprije gore radili (mada ne bih smio reci da je i on skroz sihirbaz, jer da bi to bio moraju se ispuniti neki uvjeti i dokazi i odlike, zato kazem da radi neke stvari koje rade sihirbazi, a ne znam da li radi sve, sto opet,nije iskljuceno).

A ove fore "Srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je da Islamska zajednica ne želi da u Srbiji bude moneta za potkusurivanje političkih interesa Sarajeva, već želi saradnju sa svima, ali i svoju kuću" je toliko providna jeftina politika da o|PS: Nadam se da ovo nece biti izbrisano.

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

112

Utorak, 09. Oktobar 2007

Citirano

Orginalno od Root
Cio dan nema signala TV Jedinstva niti BTV-e. Od lokalnih televizija samo se vidi RTV. Stvari su jasne...


Citirano

Orginalno od Root
Imam jedno pitanje sa ove sda-ovce sto je javljaju, posebno tkz. Junusa. Sta bi sa onim snimcima iz Sjenicke dzamije? Jer u jednom trenutku su sda-ovci upali sa kamerama i snimali su. Sto ne objave te snimke da se vidi ko je koga napado i ko to podrzava Adem djubr. Zilkica i Jakub pasc. Lekovica? I da se vidi ko je to bio naoruzan i koga je to tukla policija???


Očigledno je da nema nijedne priče koja može objasniti ljude sa fantomkama na glavi, upadanje u TV Jedinstvo i napad na Regionalnu TV, nanošenje teških tjelesnih povreda jednom od radnika RTV-a, itd. Tako da ovaj tvoj gorecitirani pokušaj ne pije vodu. Jasno je kao dan da onako paušalno iznosiš priču i samo navodiš čitaoca da sam zaključi ono što bi ti volio da zaključi, a ne smiješ da konkretno tvrdiš ništa u vezi ovog događaja. BTV je svakako vaša televizija (a ti si direktno uključen u rad iste), pa emitovanje programa na toj televiziji nije teško ugasiti. Samo je jednostavno, pomoću prekidača isključiš ili da stvari realnije izgledaju isjećeš kablove, recimo sjekirom. ;) Ali ne bih da nagađam. Samo govorim o mogućnostima. Mislim, priča je zaista naučnofantastična, maštovita. Dakle, stvari jesu jasne, naravno.

Što se tiče ovih tvojih pitanja u vezi Sjenice i snimka nema problema ja ću ti odgovoriti, ali samo onda kad ti meni odgovoriš na ono pitanje koje sam ti ja postavio.

Dakle, moje pitanje svim Muamerovcima, a posebno tebi Root-e jeste, na čijoj je strani bio džemat i džamijski odbor centralne džamije u Sjenici? Ako su džemat i džamijski odbor te džamije na strani Muamera onda nema problema, ja ću odmah da kažem da ovi Ademovi nisu trebali da tamo idu i nameću svojeg imama mimo volje džemata te džamije. Dakle, hajde ispričaj detaljno kako se je događaj desio, jer si tamo bio uživo i znaš tačno kako je to išlo. Bujrum. Ko je došao da svojeg imama nametne džematu, mimo volje džemata? Ademovi ili Muamerovi?

Kad nam lijepo ispričaš događaje u sjeničkoj džamiji onda ću ja tebi odgovoriti na sva ostala pitanja. Ako ti bude mrsko da ti pišeš o tom događaju tamo, ja ću ga ispričati onako kako su meni ispričali, a ti mi reci da li je to tako bilo ili nije. Važi se? Bitno je samo istinu na vidjelo iznijeti, zar ne Root-e?


Baš me zanima, da li bih ja mogao da o Muameru ef. Zukorliću pišem onako kako ova sarajka_ piše o Muhamedu ef. Jusufspahiću?
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

113

Utorak, 09. Oktobar 2007

Sta mislite kako ce se situacija dalje odvijati i sta je resenje?Mislim da treba da organizuju direktne izbore ili da izadju sa imenima imama,dzemata pojedinacno koji ih podrzavaju jer obje strane tvrde da ih podrzava vecina dzemata i imama!!!U Srbiji postoji tradicionalno jedna legalna i legitimna Islamska zajednica i to je potvrđeno prije nekoliko mjeseci u Novom Pazaru na Objediniteljskom saboru, koju su prihvatili svi muslimani ili, da kažem, više od 90 posto muslimana u Srbiji”, kaže potpredsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Rešad Pojović.

Međutim, generalni sekretar Islamske zajednice sa sedištem u Beogradu Eldin Aširić tvrdi drugačije. "Više od dve trećine Islamske zajednice je na strani Rijaseta Islamske zajednice i jedinstveno je u odluci da se Muamer Zukorlić smeni. Što se tiče Islamske zajednice, on je u svakom slučaju smenjen, to samo treba još on da shvati", kaže on.

Eldin je student elektro-tehnickog fakulteta.

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

114

Utorak, 09. Oktobar 2007

Mislim da ovi događaji u Prijepolju, Sjenici i Novom Pazaru dovoljno govore o legitimnosti i jedne i druge strane.
Pošto pristalice Muamera ef. Zukorlića ne nalaze potporu u narodu, džematima i džamijskim odborima onda im samo ostaje da izazivaju incidente sa ciljem da izazovu reagovanje organa javnog reda i mira da bi mogli da onda govore o tome kako je jasno kao dan da se ovdje država umiješala.

Zato ja postavljam pitanje ovima što podržavaju Muamera ef. Zukorlića, a koji su učestvovali u ovim događajima, da nam kažu svoje utiske sa tih događaja i da nam kažu koga podržava džemat i džamijski odbor? I ko je džematu htio da nametne imama?
Kada se na ovo pitanje odgovori, onda ćemo da pređemo na priču o ponašanju policije u ovim događajima.

Dodatno pitanje bi bilo, zašto Muamer ef. Zukorlić i ekipa nisu osudili i napad na Regionalnu TV, već samo napad na TV Jedinstvo? To bih volio da mi neko objasni.
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

115

Utorak, 09. Oktobar 2007

Posto nisam mogao da otvorim novu temu i anketu zamolio bih administraciju da postavi anketu sledeceg sadrzaja :

Kad bi ste imali prilike da glasate na izborima u IZ za koga bi ste glasali :

1-Zukorlic

2- Jusufspahic,Zilkic

Allah vas nagradio!!!

Nisam Kriv

Početnik

(10)

 • »Nisam Kriv« je muško

Postovi: 27

Datum registracije: 09.07.2007

Lokacija: D-KYF

 • Poruku poslati

116

Utorak, 09. Oktobar 2007

Citirano

Orginalno od Root
Imam jedno pitanje sa ove sda-ovce sto je javljaju, posebno tkz. Junusa. Sta bi sa onim snimcima iz Sjenicke dzamije? Jer u jednom trenutku su sda-ovci upali sa kamerama i snimali su. Sto ne objave te snimke da se vidi ko je koga napado i ko to podrzava Adem djubr. Zilkica i Jakub pasc. Lekovica? I da se vidi ko je to bio naoruzan i koga je to tukla policija???


Bilo sta je bilo, moramo se boriti da se problemi prevazidju, i niko nije kriv dok se krivica ne dokaze, zato niko nema pravo da vredja drugoga i naziva pogrdnim imenima, pa cak ni RooT, zato apelujem na administraciju da pomenutog barem najblaze receno banuje na mecec dana jer ovo nije prvi put.
Sto me sve vise brisu sve sam jaci!

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

117

Utorak, 09. Oktobar 2007

Citirano

Junus:Ja ti odgovaram na postove, ali je očigledno da Administrator moje postove briše, a ostavlja tvoje i tako šteluje priču. Pogledaj kako je mudro ostavio ovaj tvoj, u ovom mojem postu prvocitirajući, post. Očigledno je da nema nijedne priče koja može objasniti ljude sa fantomkama na glavi, upadanje u TV Jedinstvo i napad na Regionalnu TV, nanošenje teških tjelesnih povreda jednom od radnika RTV-a, itd. Tako da ovaj tvoj gorecitirani pokušaj ne pije vodu. Jasno je kao dan da onako paušalno iznosiš priču i samo navodiš čitaoca da sam zaključi ono što bi ti volio da zaključi, a ne smiješ da konkretno tvrdiš ništa u vezi ovog događaja. BTV je svakako vaša televizija (a ti si direktno uključen u rad iste), pa emitovanje programa na toj televiziji nije teško ugasiti. Samo je jednostavno, pomoću prekidača isključiš ili da stvari realnije izgledaju isjećeš kablove, recimo sjekirom. Ali ne bih da nagađam. Samo govorim o mogućnostima. Mislim, priča je zaista naučnofantastična, maštovita. Dakle, stvari jesu jasne, naravno.

Ja sam ti bio odgovorio na ono pitanje ali je odgovor izbrisan zajedno sa pitanjem.
Nemoj da si bezobrazan i da optuzujes i jos trazis od mene da ti objasnim fantomke. Ja NE ZNAM ko je to uradio a rekao sam svoje misljenje u vezi JTV-a i RTV-a.
BTV nije nasa (ako mislis na IZ-e) televizija, samo je u ovom slucaju naklonjena Islamskoj zajednici. A to sta se dogodilo za BTV-om sam saznao kada sam procitao obavjestenje na istoj. A sta se stvarno desilo kod BTV-a kao i kod ostalih TV-a svakako znamo samo iz njihovih obavjestenja.

Citirano

Dakle, moje pitanje svim Muamerovcima, a posebno tebi Root-e jeste, na čijoj je strani bio džemat i džamijski odbor centralne džamije u Sjenici? Ako su džemat i džamijski odbor te džamije na strani Muamera onda nema problema, ja ću odmah da kažem da ovi Ademovi nisu trebali da tamo idu i nameću svojeg imama mimo volje džemata te džamije. Dakle, hajde ispričaj detaljno kako se je događaj desio, jer si tamo bio uživo i znaš tačno kako je to išlo. Bujrum. Ko je došao da svojeg imama nametne džematu, mimo volje džemata? Ademovi ili Muamerovi?

Evo da ti i odgovorim.
Prvo da ti bude jasna jedna stvar. Niti sam zaposljen u mesihatu (IZ-e) niti sam imam, niti bilo kakav vjerski sluzbenik. Niti primam platu od Islamske zajednice. Ja sam jednostavno jedan od mnogih dobrovoljaca koji nikada nece dozvoliti da UDBA, politicari a posebno narko dileri budu na celu IZ-e u Novom Pazaru, nezavisno od toga dal je Muamer Zukorlic na celu iste ili ne, dal je on ziv ili mrtav.
Imama centralne dzamije poznajem jos odkako je zavrsio medresu. Poznajem i par dzematlija. Ne znam ko je sve u dzamijskom odboru. Od ulaska u dzamiju pa sve do dolaska Adema bilo je mirna i normalna atmosfera kao i u svakoj dzamiji pred namaz. Znaci dzematlije dolaze, sjedaju pored nas, selame se, itd... Efendija dzamije je sjedio pored efendija iz Novog Pazara tiho i neupadljivo pricali i dogovorili se (kako sam kasnije saznao) da Resad ef. predvodi namaz a Bekir ef. Makic da odrzi vaz nakon teravija. Posto je imalo jos vremena do ezana Nedzad ef. je ustao, uzeo Kur'an a.s. i poceo da uci na glas suru Jasin. Tako mi Allaha dz.s. ja nisam primjetio niti cuo nikakve reakcije dzemata (a dzamija se u medjuvremenu punila). Sve je bilo mirno. Kada je Nedzad ef. zavrsio sa ucenjem pomjerio se u prvi saf a na njegovo mjesto je stao Resad ef.
Za vrijeme ezana dolaze kabadahije Ademove na celu sa Mustafom Makicem (starim sps-ovcem) i Mirsadom Hodzicem (visoki funkcioner SDA iz Sjenice, svima poznat kao ucesnik vecina predizbornih incidenata) i pokusavaju na silu da maknu Resada ef. Plojovica. Tada pocinje haos.
Ja cu ti rec ko nas je napadao i ko nas je branio. A ko je od njih iz dzamijskog odbora ne znam.
Najvise su nas napadali funkcioneri SDA (LZS). Prvi ovaj Hodzic, neki mladi momci - meni nepoznati, jedan stariji covjek sa brkovima i poganim jezikom za koga su mi posle rekli da je iz nekog sela pored Sjenice i da je odbornik Suljov. Bilo je i par momaka iz SDA omladine (Orlan i onaj njegov drug - zaboravio sam mu ime) ali oni nisu nasrtali vec su bili pored Adema i Jakuba, vjerovatno kao njihovo obezbjedjenje. Uzgred da kazem da je bilo lom ljudi oko Adema i Jakuba ali nisam uspio sve da ih sve zapamtim.
Efendija Dacic je svo vrijeme pokusavao smiriti situaciju i kad je vidio da ne moze nista ovima iz SDA dosao je poceo moliti Resada ef. da napusti dzamiju bojeci se za nase zivote.
Na nasoj strani se naslo i par dzematlija iz Sjenice, neke poznajem iz vidjenja a po imenu znam samo Dzemaila Suljevica.
Nemoj ocekivati da se sjecam svega jer sam bio u situaciji u kojoj mi je bio ugrozen zivot a zajedno sa ostalom bracom smo bili jedini stit izmedju nasih efendija i SDA rulje. Zato bih i volio da vidimo te snimke da se malo podsjetim ko je sve bio gore.
Eto ti moj odgovor.
A ti Junuse nisi glup. Znas dobro (a i ako ne znas mozes provjerit) da je sve bila namjestaljka. I ta namjestaljka je propala onda kada nas je policija na silu privela nadajuci se da smo, kako vas Adem laze ko pas, naoruzani do zuba. Medjutim iznenadjenja u SUP-u kad nas pretresose i razocarenja kad umjesto pistolja mobilne nadjose. Meni su i lisice stavljali a posto sam bio nenaoruzan ni ime mi nisu zapisali. A ovi sto su imame palicama udarali brze bolje plocice sa imenima poskidase i po SUP-u se izgubise...

Citirano

Dodatno pitanje bi bilo, zašto Muamer ef. Zukorlić i ekipa nisu osudili i napad na Regionalnu TV, već samo napad na TV Jedinstvo? To bih volio da mi neko objasni.

Ne znam zato glavni muftija Muamer ef. Zukorlic nije osudio napad na Regionalnu.
A ja nikad nebih i sad vam otvoreno kazem da Bog da vam izgorela. Gora je RTS-a za vrijeme Milosevica.

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

118

Utorak, 09. Oktobar 2007

Dobro, ti si ispričao svoju priču, a ja ću da pitam ove neke momke što su mi pričali o tom događaju u Sjenici da li je tačno ovo što ti pričaš.
Znači ti tvrdiš da je imam centralne džamije u Sjenici na strani Muamera ef. Zukorlića?

A ovo što ti mene optuži da ja tebe optužujem nije ti lijepo, tj. nemoj da budeš bezobrazan, kao što si svo vrijeme bezobrazan, ali ti to ovdje tolerišu, jer dobro znaš kako si sastavio onu gore rečenicu u vezi televizija i emitovanja programa i još si na kraju kazao SVE JE JASNO.

Pa te ovom prilikom pitam, šta je to sve JASNO. Zar to nije optužba ili navođenje čitaoca na pogrešan zaključak?

A u vezi BTV nemoj mi objašnjavat, zna se čija je.
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

119

Utorak, 09. Oktobar 2007

Citirano

Orginalno od Junus
Znači ti tvrdiš da je imam centralne džamije u Sjenici na strani Muamera ef. Zukorlića?

Ja to ne tvrdim vec ti pricam ono sto sam video. A video sam da nije cvrsto sta ni na jednu stranu.

Citirano

Pa te ovom prilikom pitam, šta je to sve JASNO. Zar to nije optužba ili navođenje čitaoca na pogrešan zaključak?

Ma daj neke stvari se mogu zakljuciti. Meni su jasne. A ako Suljov Reis moze javno da laze - sto ne bih mogao ja da navodim citaoce na zakljucak za koji ja smatram (kazem smatram jer nemam dokaza, zato je i zakljucak) da je ispravan.


Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

120

Utorak, 09. Oktobar 2007

Hehe, pa znači ti otvoreno priznaješ ovdje da pomalo uvijaš priču, dodaješ ulje na vatru, itd. Okej.
A da ti je jezik oštar i dugačak to jeste.

Dakle, imam centralne džamije u Sjenici, po tvojem zaključivanju, nije ni tamo ni ovamo.
E pa to treba definisati. Za koga je on i za koga je džamijski odbor.
A kojim poslom ste vi išli tamo?

Pa hajde, ispričaj nam to svoje mišljenje kompletno, šta misliš ko je napao TV Jedinstvo, Regionalnu TV i BTV?
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

1 korisnik osim vas pregledava ovu temu.

1 Gostiju

Social bookmarks