Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Johhny

Profesionalac

(10)

 • »Johhny« je muško

Postovi: 1.557

Datum registracije: 17.12.2003

Lokacija: dje stignem

 • Poruku poslati

1.221

Ponedjeljak, 14. Januar 2008

evo brat...;)


Johhny je dodao/la ovu sliku:
 • Muftija.jpg
[SIZE=1]Ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah, bit` chu spreman da zaboravim...[/SIZE]

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.222

Ponedjeljak, 14. Januar 2008

Zukorlić ne odustaje od Islamskog centra u Beogradu

Radio 100+

Citirano

NOVI PAZAR- Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbjii i glavni muftija Muamer Zukorlić ocenio je da je ova zajednica sa uspehom prošla svojevrstan ispit snage i kvaliteta koji je otvorio novu, pozitivnu fazu u njenom daljem razvoju. Zukorlić je Tanjugu rekao da iz tih razloga neće odustati od, ranije najavljenih, projekata, među kojima je i izgradnja Islamskog centra u Beogradu. On je podsetio da je u razgovoru koji je nedavno imao s ministrom bez portfelja, zaduženim za Nacionalni investicioni plan Draganom Đilasom, postigao načelnu saglasnost da i Islamska zajednica u Srbiji iz sredstava tog plana dobije određena finansijska sredstva za dovršetak započetih i početak realizacije ranije planiranih projekata. Predsednik Srbije Boris Tadić Tadić je rekao da se zalaže sa postojanje jedne Islamske zajednice, jer niko nema prava da religiju omeđi državnim granicama. “Kao što i moj narod traži da delovanje naše Srpske pravoslavne crkva ne bude omeđeno državnim granicama, tako se moramo odnositi i prema drugim religijama", naveo je Tadić.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.223

Srijeda, 16. Januar 2008

B92 (VIJEST OD PRIJE 6 DANA)

Citirano

Ministar pravde Dušan Petrović izjavio je večeras da će sve optužbe Islamske zajednice na rad pravosuđa u Novom Pazaru biti brižljivo preispitane i da će se u kratkom roku obaviti pregled spornih predmeta.

"Od neprocenjive je važnosti da sudovi funkcionišu i postupaju isključivo po zakonu i Ustavu Srbije, jer je to jedina suštinska garancija civilizovanog života", rekao je Petrović posle razgovora sa glavnim muftijom Islamske zajednice u Srbiji Muamerom Zukorlićem.

Zukorlić je naveo da je od Ministarstva pravde zatraženo da obavi nadzor u sudskim predmetima Islamske zajednice, zbog, kako je objasnio, pokušaja zloupotreba i pojedinih sudija koji su donosili privremene mere i tako se direktno mešali u njene probleme.

On je rekao da ta zajednica očekuje da će od Nacionalnog investicionog plana (NIP) dobiti novac za verske objekte i podsetio da je pre nekoliko meseci konkurisala za finansiranje nekoliko projekata.

Ministar bez portfelja zadužen za NIP Dragan Đilas rekao je da su u okviru NIP-a, koji treba sutra da usvoji Vlada Srbije, predviđena sredstva i za IZ.

"Mi ćemo u dogovoru sa muftijom Zukorlićem odrediti prioritet projekta, da bismo iskoristili sredstva na pravi način",
rekao je Đilas i dodao da će u taj kraj biti uloženo više od 550 miliona dinara.

Ministri Đilas i Petrović prisustvovali su večeras u Novom Pazaru predizbornom skupu Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića, a prethodno su, na sastanku koji nije bio otvoren za javnost, razgovarali sa glavnim sandžačkim muftijom.


Djilas je obecao Mesihatu IZ novac iz Nacionalnog Investivionog Plana. Na sajtu NIP-a moze se preuzeti tabela sa rasporedom sredstava za 2008 godinu. Direktan link ka tabeli je ovde.

Sto se tice IZ meni deluje da je u ovoj tabeli od interesa deo koji se odnosi na novac koji je izdvojen za Ministarstvo vera. Ne vidim druge stavke u tabeli koje bi se eventualno mogle odnositi na projekte za koje je konkurisala IZ. Ovde su pobrojani svi projekti koji su iz NIP-a predvidjeni za Ministarstvo vera:

Citirano


PROJEKAT (IZNOS)

1) I Завршетак Храма Светог Саве на Врачару (35,000,000)

2) III Изградња и реконструкција сакралног
културног наслеђа (65,000,000)

3) IV Изградња и реконструкција манастира од
националног значаја (105,000,000)

4) V Објекти верског образовања (52,000,000)

5) Програм пројектовања, реконструкције и
изградње манастира Жича (250,000,000)

СВЕГА ЗА МИНИСТАРСТВО ВЕРА (507,000,000)


Sa plavom bojom sam oznacio stavke koje bi mogle da se odnose na IZ (2 i 4) sa ukupnim iznosom od 117 000 000 dinara ili oko 1 462 500 evra.

Zna li neko za koje projekte je konkurisao Mesihat IZ u Srbiji? Djilas je najavio da ce u dogovoru sa muftijom napraviti prioritet projekata, pa me zanima koji ce projekti biti izabrani i koja ce suma novca biti izdvojena.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.224

Petak, 18. Januar 2008

www.islamskazajednica.org

Citirano

U Novoj Varoši će povodom Jevmi-Ašura biti organizovana manifestacija MILOST SVJETOVIMA. Organizator je Muftijstvo sandžačko, Medžlis Islamske zajednice Nova Varoš. Manifestacija će biti održana s podne namaza u subotu, 18. januara. Prigodnu besjedu će održati glavni muftija Muamer ef. Zukorlić.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Sultan

Učenik

(10)

 • »Sultan« je muško

Postovi: 93

Datum registracije: 29.11.2006

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.225

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

ZILKICEV VOZAC I TJELOHRANITELJ UHAPSEN ZBOG DROGE

Uhapšen Aldin Murić, vozač i tjelohranitelj Adema Zilkića, poznat i kao finansijer famoznog "rijaseta. Istražni sudija u Novom Pazaru Ćamil Hubić odredio je trideset dana pritvora Aldinu Muriću zbog sumnje da je učestvovao u trgovini narkoticima.

Istražni sudija Hubić je Sto plus radiju potvrdio da je Murić uhapšen u Kraljevu, ali je negirao da je za njim bila raspisana potjernica. "Policiji sam dao internu sugestiju da 'obrate pažnju' na Murića i privedu ga istražnim organima", rekao je Hubić.

Prema izvorima bliskim istrazi, on je saslušan na osnovu iskaza ranije uhapšene osobe koja je policiji izjavila da mu je 20 paketića sa nekoliko grama heroina dao Murić da ih rasproda na ulici.


Aldin Murić zvani Ćevap je odranije poznat u Novom Pazaru kao jedan od značajnijih narko-dilera. Javnosti je poznat i kao član grupe kriminalaca koji su Zilkića doveli u Novi Pazar dan prije Ramazanskog bajram, sa tzv. inauguracije u Beogradu.

Mešihat je i ranije upozoravao javnost da su oko Uglajnina i njegovog "reisa" okupljeni kriminalci i ološ, te da policija trebahitno da reaguje.
Poslije prevare u vezi posjete Patrijarhu, kojom prilikom je napravljen tajni snimak, te podjele paketića sa božićnom čestitkom na Bajram u Tutinu, ovo je još jedan skandal koji otkriva ko je ustvari Ugljaninon novi reis.

Izvor: islamskazajednica.org

Diler spominjan i u Skupštini

NOVI PAZAR - Aldin Murić, koji je uhapšen u četvrtak zbog sumnje da je učestvovao u trgovini narkoticima, odranije je poznat srpskoj policiji, ali i policijama nekoliko evropskih država.

Pretpostavlja se da je bio povezan sa kriminalnim grupama na Kosovu, u Beogradu i u inostranstvu. Istražni sudija u Novom Pazaru Ćamil Hubić, koji je Muriću odredio jednomesečni pritvor ,rekao je za „Blic“ da je „policiji dao internu sugestiju da obrate pažnju na Murića i privedu ga istražnim organima“. Murić je, prema nezvaničnim informacijama, priveden na osnovu iskaza ranije uhapšene osobe koja je kraljevačkoj policiji izjavila da mu je on dao 20 paketića sa nekoliko grama heroina da ih rasproda na ulici. Građanima Novog Pazara godinama je poznato da se Murić bavi dilovanjem droge. Murić je nedavno spomenut i u Skupštini Srbije, kao jedan od vodećih narko-dilera, a njegovo ime spomenuo je narodni poslanik Meho Omerović.
Murić je u poslednje vreme viđan u pratnji Adema Zilkića, reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije.

21.01.2008 Izvor: Bliconline
Neda nana svog Sultana

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.226

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Ovu vijest je prenio i "Press". Ovde imate cijelu vijest sa slikama sa mitinga Adema Zilkica u Novom Pazaru.

Polahko pocinje da se razotkriva pozadina organizacije pokusaja puca u IZ.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

1.227

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Citirano

Orginalno od @ef
Polahko pocinje da se razotkriva pozadina organizacije pokusaja puca u IZ.

:D I ti stvarno vjeruješ da je Ćevap bio tjelohranitelj i vozač Reis-ul-uleme Adem ef. Zilkića?

E svašta ljudi. Čitava čaršija zna Ćevapa i vi mislite da je neko lud da ga uzme za tjelohranitelja i vozača. :rolleyes:
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.228

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Nema sta da vjerujem ili ne vjerujem. Imas slike na linku koji sam postavio gde se doticni vidi kako obezbjedjuje Adema Zilkica i ostala ucesnike mitinga.
Tebi kad god se neka vijest ne svidi postavljas pausalna pitanja tipa: "A je li ti stvarno u to vjerujes?" i stavljas smajlije bezuspjesno pokusavajuci na taj nacin da relativiziras nepobitne cinjenice. Ako imas neke dokaze koje demantuju pisanje medija onda izvoli, pa ih iznesi. To je jedini nacin vodjenja jedne argumentovane diskusije, a sve ostalo je puko navijacko pisanije.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

1.229

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Ma daj, kakve slike. Znači, ako se je on našao tu na tim slikama, on je tjelohranitelj i vozač Reis-ul-uleme? Svi su pitali ko je doveo Ćevapa tu. Dakle, on se može vidjeti na slikama, ali je pitanje sa kim je došao i ko ga je doveo. Reis nije sigurno i on nije nikakav tjelohranitelj, a niti vozač Reis-ul-uleme. Tu se je, na tim slikama, našao i Rus, pa ništa.
Dakle, ja ti kažem da te slike nisu nikakav dokaz da je Ćevap, a niti Rus, tjelohranitelj, odnosno vozač Reis-ul-uleme Adema ef. Zilkića.
To je samo neko ko prati dešavanja vezana za IZ-u došao na "genijalnu" ideju da takvo šta pusti u eter zajedno sa slikom.
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

1.230

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Da, Junuse, bas se slučajno našao tik uz 'Rejsa' i tik uz 'Rusa' ... To su savesni građani za primer koji se samo informišu o događanjima, ali iz neposredne blizine...

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

1.231

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Meni nije cilj da vas ubjeđujem u bilo šta, samo želim kazati da to veze sa vezom nema, a vi ako volite da vjerujete u takvo što samo nastavite. Meni, a i realnosti, to ne smeta.
To su se oni u tom momentu bili ufurali u tjelohranitelje, a situacija je takva bila da nije mogao Reis da ih tjera od sebe, jer ih i ne poznaje.

Ajo smiješne vijesti, Ćevap tjelohranitelj Reisu. Hajde tjelohranitelj, nego i vizač. :)) Treba vidjeti ima li Ćevap položen vozački ispit.
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

Akil

Početnik

(10)

Postovi: 17

Datum registracije: 06.12.2007

 • Poruku poslati

1.232

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Ja verujem i Cigo je bio sasvim slucajno u prolazu a pancir je obukao jer je bilo pohladno tog dana.

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

1.233

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Evo, Akil, to lijepo ovom rečenicom sve dokaza. :D
Kakve su to konstrukcije, majko mila.
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.234

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Citirano

Orginalno od Junus
Ma daj, kakve slike. Znači, ako se je on našao tu na tim slikama, on je tjelohranitelj i vozač Reis-ul-uleme? Svi su pitali ko je doveo Ćevapa tu.


Ko se pitao? Gde se pitao? Ja nesto ne vidoh da je bilo ko postavio pitanje otkud Ademu Zilkicu onoliko obezbjedjenje, kao i ko ga obezbjedjuju.

I je li bilo odgovora ko je doveo Cevapa tu? Ko je bio zaduzen za obezbjedjenje Adema Zilkica? Sigurno se tu nije nasao slucajno i sigurno tu ne bi mogao biti bez necije dozvole.

Ne mogu se na tako jednostavan nacin relativizirat cinjenice. Tako bi mogli svaki put kad se oko Adema Zilkica (ili bilo koga drugog ) nadju u nekom smislu problematicne osobe moglo da se kaze: "Pa svi smo se pitali otkud on tu, ko ga je dove. Iznenadili smo se kada smo ga videli" itd...
Postoji nesto sto se zove "javna licnost", "javan nastup" i postoji nesto sto se zove "odgovornost u javnom nastupu".
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Akil

Početnik

(10)

Postovi: 17

Datum registracije: 06.12.2007

 • Poruku poslati

1.235

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Aman Junuse, stavi kačket na koleno i razmisli duboko o svemu, vjeruj mi da nisi u pravu.

Jahja

Profesionalac

(10)

 • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.236

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Citirano

Orginalno od Akil
Ja verujem i Cigo je bio sasvim slucajno u prolazu a pancir je obukao jer je bilo pohladno tog dana.I od njega ce se ogradit kad padne zbog droge i neceg slicnog. A svi znamo da je u obezbedjenje reisa , kao i njegovog mentora, Sulejmana Ugljanina. Laz se polako otkriva.
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

1.237

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Ada, kako god volite tako i vjerujte. Šta mene na kraju krajeva briga.
Želim vam da ubjedite cijeli svijet u to, ali od toga nemate ništa, osim što ubjeđujete sebe i druge u nešto što veze nema.

Kuku ovaj me Akil izgleda poznaje!!! :D
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

Akil

Početnik

(10)

Postovi: 17

Datum registracije: 06.12.2007

 • Poruku poslati

1.238

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Cigo im je potreban jos neko vreme pa se nece odmah ogradit od njega. Šta bi kada ga uhapsise kao vođu traktorske mafije? Odmah Suljko sredi da izadje.

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.239

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Citirano

Orginalno od Junus
Dakle, ja ti kažem da te slike nisu nikakav dokaz da je Ćevap, a niti Rus, tjelohranitelj, odnosno vozač Reis-ul-uleme Adema ef. Zilkića.
To je samo neko ko prati dešavanja vezana za IZ-u došao na "genijalnu" ideju da takvo šta pusti u eter zajedno sa slikom.

Ćevap je bio u Prijepolju u sa Zilkićem kada se desio onaj incident.

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

1.240

Ponedjeljak, 21. Januar 2008

Odakle ti to da je Suljko sredio da odmah izađe? Mislim, stvarno, Administracija bi trebala da malo pripazi ova neka pisanja. Ovo su ko oni kahvenski muhabeti gdje ćeš čut hiljadu i jednu verziju u vezi nekog događaja.
Tebi je izgleda bitno samo da to "proturiš", a baš te briga jel to istina ili nije. Tako se ponaša samo onaj koji ne osjeća odgovornost prema Bogu.

Root, ako ćemo tako, hajde onda da idemo redom, međutim, bojim se da će moje pisanje odmah biti sankcionisano od strane Administracije.

Na snimcima iz dvorišta Altun-alem džamije se mogu vidjeti razni "interesantni" likovi, pa jesu li oni obezbjeđenje Muamerovo?
(Samo da se ne pomisli: ne skrećem sa teme, već izvlačim paralelu).
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

1 korisnik osim vas pregledava ovu temu.

1 Gostiju

Social bookmarks